100 g SMÖR
2dl SOCKER
3 ÄGG
1 tsk BAKPULVER
1 tsk VANILJSOCKER
0,5 dl GRÄDDFIL
RABARBER:
250 g RABARBER
50 g SMÖR
0,5 dl SOCKER
Gör så här:
Rör smör o´socker vitt o´pösigt
Tillsätt äggen , ett i sänder
och rör ytterligare en stund
Blanda ner mjöl,bakpulver
och vaniljsocker och vänd
ner det i smeten
Vänd sist ner gräddfilen
Skär rabarbern i mindre bitar
Smält smöret och blanda det med sockret
Blanda ner rabarberbitarna
och rör om
Bottna en smord bakpappersklädd
tårtform med rabarberblandningen
Klicka smeten ovanpå och
grädda i 175 grader ca 60 min.
eller tills kakan känns genomgräddad
känn med en sticka
Servera med en klick vispad grädde
eller vispad vaniljsås.
Det blir ca 10 bitar.
Underbart Gott!