HEJSAN !
mm...! himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hackad gul lök
1 msk olja
3 dl jasminris
1 kuvert saffran 0, 5 g
6 dl vatten
100 g färska små tomater delade
1 tsk salt
2 fiskbuljongtärningar
2 strimlade röda paprikor
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl frysta gröna ärter
370 g kräftstjärtar i lag
1 dl hackad dill
GARNERING :
200 g räkor med skal
apelsinklyftor
SÅ HÄR GÖR DU :
1, FRÄS löken mjuk i en kastrull med olja .
Tillsätt ris, saffran, vatten, delade tomater,
salt och buljongtärningar .
Koka riset under på svag värme i 20 minuter .
2, BLANDA ner paprika , vitlök och ärter .
Blanda ner de flesta kräftstjärtarna och dillen.
3, STRÖ de oskalade räkorna, resten av
kräftstjärtarna och dillen över paellan .
SERVERA MED APELSINKLYFTOR .
LYCKA TILL OCH SMAKLIG MÅLTID !