HEJSAN !
SERVERA gärna dessa goda brödbullar till frukost ,
som mellanmål eller till fikat , på dagen .
HÄR ÄR RECEPTET ;
50 g jäst
3 1/2 dl fingervarm mjölk
60 g strösocker
1 tsk salt
500 g vetemjöl
GARNERING :
30 g blå vallmofrön
SÅ HÄR GÖR DU :
1, RÖR samman alla ingredienser
till degen och knåda den i maskin 5 min.
Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter .
Sätt ugnen på 190 grader .
2, STJÄLP upp degen på ett lätt mjölat bakbord
och dela degen i 10 bitar .
Fukta ena sidan med lite vatten och doppa i vallmofrön.
Vrid båda ändarna på varje bit åt motsatt håll så att DU
får en lite vriden , avlång bulle .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper .
3, GRÄDDA bullarna mitt i ugnen i 15 minuter.
Låt dem svalna på galler .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar