HEJSAN !
DET var ett tag sen jag gjorde denna supergoda gratäng .
Men idag av alla varma dagar gjorde jag den,
Det var ändå för varmt för mig att gå ut !
SÅ doften av gudomlig gratäng sprider sig i köket .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 purjolök
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
150 g strimlad rökt skinka
1 dl strimlade soltorkade tomater
eller cocktailtomater
4 portioner kokt pasta
(300 g okokt)
1 msk smör till formen
ÄGGSTANNING :
3 dl matlagningsgrädde
3 ägg
1 burk ricotta , italiensk färskost
eller kesella, 250 g
3 dl riven lagrad prästost
1/4 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1, ANSA, dela, skölj och strimla purjon .
Fräs den i oljan ca 1 minut .
Blanda i smulad buljongtärning .
2, BLANDA ingredienserna till
äggstanningen i en bunke .
Vänd ner purjon, skinkan och pastan ,
blanda väl .
Häll blandningen i en smord ugnssäker form .
Sätt den i nedre delen av ugnen och grädda
ca 40 minuter i 200 grader .
Täck gärna formen med smort aluminiumfolie
efter halva tiden , så att inte pastan blir bränd.
MEDAN gratängen sköter sig själv i ugnen
kan man både duka och förbereda en fräsch sallad .
LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !