söndag 20 juli 2025

KORV STROGANOFF MED KOKT DINKEL , 4 PERSONER .

 


                                HEJSAN  !


DETTA ÄR  GOD  VARDAGSMAT ,  MEN DU KAN

OCKSÅ  ÄTA DET PÅ HELGEN .

SÅ HIMLA GOTT !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 gula lökar, hackade

rapsolja till stekning

600 g  falukorv av hög kvalite'

strimlad

400 g krossade tomater

200 g tomatpure' tub

2 msk fransk senap

2 dl creme fraiche

4 dl hela  dinkelkorn

2 msk olivolja

10 körsbärs tomater,  skivade

2 dl persilja


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  BRYN LÖKEN i rapsolja och lägg i den 

strimlade korven .

Häll  på  krossade  tomater, tomatpure' och 

senap .

Tillsätt kräm fraiche .

Låt koka i några minuter .

2,  KOKA  DINKEL  enligt anvisningarna

på paketet och blanda med lite olivolja ,

skivade  körsbärstomater och hackad 

persilja .


HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



ENKEL SMULPAJ MED JORDGUBBAR OCH NÖTTER , 6 PORT . 35 MIN.

 


                            HEJSAN !

DEN  HÄR SMARRIGA SMULDEGEN MED HAVREGRYN 

och nötter täcker en ljuvlig  fyllning  av solmogna  Jordgubbar .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  jordgubbar 

2 tsk potatismjöl

150 g smör, rumsvarmt

2 dl vetemjöl

3 dl havregryn

1/2 dl strösocker 

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl hasselnötter 


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  SÄTT ugnen på 225 grader,

Skölj , rensa och dela jordgubbarna.

Lägg dem i en pajform .

Blanda med potatismjöl .

2,  ARBETA  ihop smör , mjöl, havregryn,

socker och vaniljsocker till en smuldeg .

Tillsätt  grovt hackade nötter .

3,  SMULA  degen  över  bären  och

grädda  mitt  i  ugnen i 20  minuter .

LYCKA  TILL !