50 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl mjölk eller yoghurt
0,5 tsk socker
Så här gör Du: Sätt ugnen 175 grader.
Ställ fram smöret en stund innan
Du ska börja , så det blir rumsvarmt.
Rör ihop alla ingredienserna.
Klicka ut till 4 stora högar på smord plåt.
Platta till med mjölad hand
sporra ut i fyrkanter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ha bara smör på eller en god marmelad .
dessa är mumsigt goda enl.Tobias (sonen)
måndag 5 maj 2008
Gott mellanmål 1 person.
1,5 dl grapefruktjuice
1/2 dl guavajuice eller
annan exotisk fruktjuice
25 g osaltade cashewnötter
Blanda juicerna och ät
cashewnötterna till.
jättegott.
1/2 dl guavajuice eller
annan exotisk fruktjuice
25 g osaltade cashewnötter
Blanda juicerna och ät
cashewnötterna till.
jättegott.
Citronskum med bär . 6 port
Det här måste Du smaka!
3 ägg
0 ,5 dl socker
finrivet skal av 2 citroner
200 g Philadelphia extra light 5%fett.
200 g bär, färska eller frysta .
Gör så här:
Dela äggulor och vitor.
Vispa gulorna pösiga med 1/2 dl socker.
Vispa ner citronskal och philadelphia light.
Vispa kraftigt och ställ krämen kallt tills vidare.
Vispa vitorna till hårt skum(så hårt att Du kan vända bunken upponer )
och vänd ner detta i blandningen.
Fördela citronskummet i portionsglas
och ställ dem kallt i 1-2 timmar.
Garnera med bär.
ruskigt gott.
3 ägg
0 ,5 dl socker
finrivet skal av 2 citroner
200 g Philadelphia extra light 5%fett.
200 g bär, färska eller frysta .
Gör så här:
Dela äggulor och vitor.
Vispa gulorna pösiga med 1/2 dl socker.
Vispa ner citronskal och philadelphia light.
Vispa kraftigt och ställ krämen kallt tills vidare.
Vispa vitorna till hårt skum(så hårt att Du kan vända bunken upponer )
och vänd ner detta i blandningen.
Fördela citronskummet i portionsglas
och ställ dem kallt i 1-2 timmar.
Garnera med bär.
ruskigt gott.
Fryst cheesecake med hallon 6 port.
mmm, så gott .
150 g osötad mysli eller
8 digestivekex med grahamsmjöl
3 msk hemesetas lättströ
1/2 dl flytande margarin
200 g frysta hallon
300 g mager kesella
2 ägg
några blad färsk citronmeliss
Gör så här :
Börja med bottnen.
Lägg myslin eller kexen i en mixer
eller matberedare och kör till smulor.
Söta med 1,5 msk lättströ och
fukta med flytande margarin.
Lägg smulmassan i en form
med löstagbar botten (20-22 cm i diam.)
Och tryck ut till ett jämnt lager
med fingertopparna.
Ställ in i kylen medan Du förbereder det övriga.
Häll hallonen i mixern och kör ett par varv.
Lägg i kesella,äggulor,1,5 msk lättströ
och starta maskinen igen.
Låt rotera till en rosa massa.
Vispa de två äggvitorna till ett fast skum
och blanda samman.
Bred ostmassan ovanpå smulbottnen
och täck över formen med folie.
Ställ in i frysen och frys in.
Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
före serveringen.
Garnera med bär och blad av citronmeliss.
Ljuvligt gott ,prova Du också!
150 g osötad mysli eller
8 digestivekex med grahamsmjöl
3 msk hemesetas lättströ
1/2 dl flytande margarin
200 g frysta hallon
300 g mager kesella
2 ägg
några blad färsk citronmeliss
Gör så här :
Börja med bottnen.
Lägg myslin eller kexen i en mixer
eller matberedare och kör till smulor.
Söta med 1,5 msk lättströ och
fukta med flytande margarin.
Lägg smulmassan i en form
med löstagbar botten (20-22 cm i diam.)
Och tryck ut till ett jämnt lager
med fingertopparna.
Ställ in i kylen medan Du förbereder det övriga.
Häll hallonen i mixern och kör ett par varv.
Lägg i kesella,äggulor,1,5 msk lättströ
och starta maskinen igen.
Låt rotera till en rosa massa.
Vispa de två äggvitorna till ett fast skum
och blanda samman.
Bred ostmassan ovanpå smulbottnen
och täck över formen med folie.
Ställ in i frysen och frys in.
Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
före serveringen.
Garnera med bär och blad av citronmeliss.
Ljuvligt gott ,prova Du också!
söndag 4 maj 2008
omelett 2 pers.
Smaka här!
detta är den godaste omelett jag vet.
4 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl kallt vatten
3/4 tsk salt
Gör så här:
Vispa ihop allt.
Häll allt i en ugnsfast form (Du behöver inte smörja formen)
Sätt in i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Servera med 1/2 paket bacon
stekt i panna på spisen .
några grönsaker till som Du gillar.
detta är den godaste omelett jag vet.
4 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl kallt vatten
3/4 tsk salt
Gör så här:
Vispa ihop allt.
Häll allt i en ugnsfast form (Du behöver inte smörja formen)
Sätt in i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Servera med 1/2 paket bacon
stekt i panna på spisen .
några grönsaker till som Du gillar.
fredag 2 maj 2008
Köttfärssoppa. 4 port.
1 l liter buljong på tärning el.pulver.
2 medelstora potatisar
1 medelstor morot
1 medelstor gul lök
200 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
2 msk chilisås
4 msk finklippt persilja
2 msk margarin
till stekning
Gör så här:
Koka upp bukjongen.
Skala under tiden potatisen
och skär den i tunna skivor.
Ansa moroten och riv den grovt.
Lägg potatis och morot i buljongen.
Koka på svag värmei 10 min.
Lägg margarinet i en stekpanna.
Värm tills det är ljusbrunt.
Skala och skär löken och fräs
den tillsammans med köttfärsen
ca 5 min. och häll över i soppan.
Rör med en trägaffel så att färsen blir
en grynig massa.
Lägg i kryddor och chilisås.
Koka på svag värme i 5 min.
Smaka av soppan och strö över persilja.
Denna är faktiskt god . Gärna med hård ostmacka till.
2 medelstora potatisar
1 medelstor morot
1 medelstor gul lök
200 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
2 msk chilisås
4 msk finklippt persilja
2 msk margarin
till stekning
Gör så här:
Koka upp bukjongen.
Skala under tiden potatisen
och skär den i tunna skivor.
Ansa moroten och riv den grovt.
Lägg potatis och morot i buljongen.
Koka på svag värmei 10 min.
Lägg margarinet i en stekpanna.
Värm tills det är ljusbrunt.
Skala och skär löken och fräs
den tillsammans med köttfärsen
ca 5 min. och häll över i soppan.
Rör med en trägaffel så att färsen blir
en grynig massa.
Lägg i kryddor och chilisås.
Koka på svag värme i 5 min.
Smaka av soppan och strö över persilja.
Denna är faktiskt god . Gärna med hård ostmacka till.
Fullkornspasta med Tonfisk och Citron. 4 port.
2 burkar tonfisk
2 msk olja
1 gul lök
1 orange paprika
1 dl creme fraiche
0,5 dl tomatpure
1 dl vatten.
salt o peppar
3 msk citronsaft
Gör så här:
Häll av vattnet från tonfisken .
Hacka löken fint och skär paprikan i bitar.
Fräs lök och paprika i olja tills allt
har blivit lite mjukt.
Tillsätt tonfisk, creme fraiche, tomatpure,
vatten och citronsaft.
Låt det bli varmt och smaka av med salt o peppar.
Creme fraiche kan ersättas med sojagrädde.
Servera med ugnsbakade grönsaker.
så gott!
2 msk olja
1 gul lök
1 orange paprika
1 dl creme fraiche
0,5 dl tomatpure
1 dl vatten.
salt o peppar
3 msk citronsaft
Gör så här:
Häll av vattnet från tonfisken .
Hacka löken fint och skär paprikan i bitar.
Fräs lök och paprika i olja tills allt
har blivit lite mjukt.
Tillsätt tonfisk, creme fraiche, tomatpure,
vatten och citronsaft.
Låt det bli varmt och smaka av med salt o peppar.
Creme fraiche kan ersättas med sojagrädde.
Servera med ugnsbakade grönsaker.
så gott!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)