8 Skivor rökt skinka =200 g
smör
1/2 dl finhackad persilja
2 dl matlagningsgrädde
eller vilken grädde Du vill
Bräck (stek lätt) skinkan i
lite smör i en stekpanna.
Ta upp den.
Fräs persiljan i smör i stekpannan.
Häll i grädden.
Koka ihop något.
Lägg tillbaka skinkskivorna
i pannan.
Låt det bli genomvarmt.
Servera med kokt potatis o´sallad.
Snabbt o´enkelt. o´jättegott.
fredag 30 maj 2008
DRAGONFISK 4 PORT.
500 g fiskfile tex gös,torsk
eller kolja.
1 tsk salt
1/2 krm sv.peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk smulad dragon
1 dl riven lagrad ost
ugn: 225 grader.
Så här gör Du:
Sätt på ugnen.
Salta o´peppra fiskfileerna
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda grädden med dragon.
Häll den i formen.
Strö över osten.
Stek i ugnen ca 20 min.
Servera gärna med kokt pressad potatis.
Det här är perfekt.
Fort går det , ibland behövs ju det.
eller kolja.
1 tsk salt
1/2 krm sv.peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk smulad dragon
1 dl riven lagrad ost
ugn: 225 grader.
Så här gör Du:
Sätt på ugnen.
Salta o´peppra fiskfileerna
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda grädden med dragon.
Häll den i formen.
Strö över osten.
Stek i ugnen ca 20 min.
Servera gärna med kokt pressad potatis.
Det här är perfekt.
Fort går det , ibland behövs ju det.
BROWNIES MED PEPPARMINTSKROSS.
2 ägg
1,5 dl strösocker -råsocker
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl Marianne crush(80g)
Sätt ugnen på 175 grader.
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker pösigt.
Smält smöret , dra kastrullen från värmen.
Blanda ner och låt chokladen
smälta i smöret.
Rör ner det i äggvispet.
Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en form med
bakplåtspapper ca 18 gånger 25 cm.
Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
Kakan ska stanna men inte
vara torr inuti.
Strö på Marianne -strösslet
på den varma kakan.
Skär den i små rutor när den kallnat.
En liten goding till kaffe på maten.
1,5 dl strösocker -råsocker
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl Marianne crush(80g)
Sätt ugnen på 175 grader.
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker pösigt.
Smält smöret , dra kastrullen från värmen.
Blanda ner och låt chokladen
smälta i smöret.
Rör ner det i äggvispet.
Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en form med
bakplåtspapper ca 18 gånger 25 cm.
Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen.
Kakan ska stanna men inte
vara torr inuti.
Strö på Marianne -strösslet
på den varma kakan.
Skär den i små rutor när den kallnat.
En liten goding till kaffe på maten.
UGNSPANNKAKA MED ÄPPLE & SKINKA 3 PERS.
Den här var mättande och
jättegod.
Käckt att ta till när alla är
hungriga NUU!
2ägg
3 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g rökt skinka -strimlad
2 äpplen i skivor.
Servera med :
3 rivna morötter
och 2 msk lingonsylt.
Så här gör Du:
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg,mjölk,mjöl,o´salt.
Strimla skinkan ,skiva äpplena
och fördela dem i formen.
Häll över smeten och grädda i
25 -30 min.
Blanda rivna morötter och lingonsylt.
servera till .
Du blir mätt.
jättegod.
Käckt att ta till när alla är
hungriga NUU!
2ägg
3 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g rökt skinka -strimlad
2 äpplen i skivor.
Servera med :
3 rivna morötter
och 2 msk lingonsylt.
Så här gör Du:
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg,mjölk,mjöl,o´salt.
Strimla skinkan ,skiva äpplena
och fördela dem i formen.
Häll över smeten och grädda i
25 -30 min.
Blanda rivna morötter och lingonsylt.
servera till .
Du blir mätt.
onsdag 28 maj 2008
Orientalisk Fläskfile med Banan och Curry 4 port.
500 g fläskfile
salt o´svartpeppar
3 tsk röd tailändsk curry
(malen)
1 röd paprika fintärnad
1 liten gul lök finhackad
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tsk pressad apelsin
2 fasta bananer
couscous
grönsallad
1 skalad apelsin och klyftad.
Så här gör Du:
Skär filen i centimetertjocka skivor
och stek dem helt färdiga.
Krydda med salt o´peppar.
Lägg köttet åt sidan och håll det varmt.
Hetta upp en traktörpanna
med 1 msk smör och 2 tsk av curryn.
Fräs lök och paprika mjuka.
Smula över buljongtärningen.
Häll på grädde och apelsinsaft
och låt koka ihop några minuter.
Smaka ev, av med mera kryddor.
Skiva och stek bananerna och
pudra över 1 tsk curry.
Servera med couscous och apelsinklyftor.
Söndagsmiddag? eller Bjudning?
salt o´svartpeppar
3 tsk röd tailändsk curry
(malen)
1 röd paprika fintärnad
1 liten gul lök finhackad
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tsk pressad apelsin
2 fasta bananer
couscous
grönsallad
1 skalad apelsin och klyftad.
Så här gör Du:
Skär filen i centimetertjocka skivor
och stek dem helt färdiga.
Krydda med salt o´peppar.
Lägg köttet åt sidan och håll det varmt.
Hetta upp en traktörpanna
med 1 msk smör och 2 tsk av curryn.
Fräs lök och paprika mjuka.
Smula över buljongtärningen.
Häll på grädde och apelsinsaft
och låt koka ihop några minuter.
Smaka ev, av med mera kryddor.
Skiva och stek bananerna och
pudra över 1 tsk curry.
Servera med couscous och apelsinklyftor.
Söndagsmiddag? eller Bjudning?
CHOKLADTRYFFEL I KOPP 6 ST.
3dl Vispgrädde
200 g choklad med crisp
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Så här gör Du:
Häll grädden i en kastrull
och låt koka upp.
Ta från värmen och tillsätt
chokladen i bitar och rör
tills chokladen smält.
Tillsätt äggula och vaniljsocker.
Fördela i små espressokoppar
och ställ dem i kylskåp i några
timmar tills de stelnat.
Garnera med hallon, mintstång
eller dekorationskex.
Det här kan Du inte låta bli att smaka på .
mmm,underbart !
200 g choklad med crisp
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Så här gör Du:
Häll grädden i en kastrull
och låt koka upp.
Ta från värmen och tillsätt
chokladen i bitar och rör
tills chokladen smält.
Tillsätt äggula och vaniljsocker.
Fördela i små espressokoppar
och ställ dem i kylskåp i några
timmar tills de stelnat.
Garnera med hallon, mintstång
eller dekorationskex.
Det här kan Du inte låta bli att smaka på .
mmm,underbart !
VIT CHOKLAD -PANNACOTTA 6 PORT.
3 dl vispgrädde
200 g vit blockchoklad
3 gelantinblad
250 g kesella
Garnering:
1/2 liter jordgubbar
250 g hallon
citronmeliss
Så här gör Du:
Häll grädden i en kastrull
och låt den koka upp.
Ta den från värmen och
tillsätt chokladen i bitar.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten
i fem minuter .
Låt rinna av .
Tillsätt dem i den varma
chokladgrädden och rör
tills det löst sig.
Låt svalna .
Rör ner kesella.
Rensa jordgubbarna och skiva dem.
(skölj innan Du tar bort fnaset)
Fördela jordgubbarna och
hallonen i glas.
Häll i pannacotta tills
det knappt täcker bären.
Ställ i kylskåp ett par timmar
tills de stelnat.
Garnera med citronmeliss.
En sagolik efterrätt med grädd-len
konsistens och dessutom
med chokladsmak!
Du måste prova.
200 g vit blockchoklad
3 gelantinblad
250 g kesella
Garnering:
1/2 liter jordgubbar
250 g hallon
citronmeliss
Så här gör Du:
Häll grädden i en kastrull
och låt den koka upp.
Ta den från värmen och
tillsätt chokladen i bitar.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten
i fem minuter .
Låt rinna av .
Tillsätt dem i den varma
chokladgrädden och rör
tills det löst sig.
Låt svalna .
Rör ner kesella.
Rensa jordgubbarna och skiva dem.
(skölj innan Du tar bort fnaset)
Fördela jordgubbarna och
hallonen i glas.
Häll i pannacotta tills
det knappt täcker bären.
Ställ i kylskåp ett par timmar
tills de stelnat.
Garnera med citronmeliss.
En sagolik efterrätt med grädd-len
konsistens och dessutom
med chokladsmak!
Du måste prova.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)