Fördela 5 dl torr Äpplecider
i 2 glas.
Pressa i saften från 1 apelsin
och lägg i isbitar.
Dekorera med 1 apelsinskiva
på kanten.
Friskt o´gott, en varm sommarkväll.
tisdag 3 juni 2008
MIN GODA TOSCAKAKA
2 ägg
2 dl socker knappt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker tills det pöser
med el-visp.
Tillsätt mjölet, som först blandas
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält, avsvalnat smör.
Häll smeten i en väl smord och bröad form
och grädda kakan i 175 grader i ca 25 min.
Gör under tiden glasyren, genom att
lägga alla ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det inte
komma i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
(det binder inte sig samman)
Bred ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och grädda i ytterligare ca 10 min.
eller tills kakan fått läcker ljust brun färg.
Denna kaka slår alltid väl ut.
Vacker att titta på och underbart god.
Lycka till !
2 dl socker knappt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker tills det pöser
med el-visp.
Tillsätt mjölet, som först blandas
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält, avsvalnat smör.
Häll smeten i en väl smord och bröad form
och grädda kakan i 175 grader i ca 25 min.
Gör under tiden glasyren, genom att
lägga alla ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det inte
komma i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
(det binder inte sig samman)
Bred ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och grädda i ytterligare ca 10 min.
eller tills kakan fått läcker ljust brun färg.
Denna kaka slår alltid väl ut.
Vacker att titta på och underbart god.
Lycka till !
MIN, PÖSOMELETT. 1 PERSON.
2 ägg
1/2 krm salt
4 msk vatten
1/2-1msk smör till stekning
Så här gör Du:
Dela äggen i gula och vita
Häll i vatten och salt i gulorna.Vispa.
Ställ gulorna åt sidan.
Tag bunken med vitorna och
vispa med el-visp till hårt skum.
(så hårt att Du kan vända bunken upponer,
utan att vitorna glider ur)
Vänd nu ner vitorna i gulorna och
rör försiktigt ihop dessa .
Ha stekpannan värmd och klar .
Vänd ner äggasmeten i stekpannan
(det blir mycket i pannan)
Stek lite, låt omeletten glida ner på
en flat tallrik.
Lägg i en klick smör i stekpannan
och vänd tallriken upponer över pannan .
Så steker Du andra sidan också.
Lägg några ostskivor eller skinkaskivor
på ena halvan av omeletten
vik över den andra halvan.
Stjälp över till tallrik.
SERVERA med grönsaker till
som Du gillar.
jag vill gärna ha en klick jordgubbssylt
1 tsk ca.den ekologiska sylten är så god.
Himla gott !Smaaka Du också.
1/2 krm salt
4 msk vatten
1/2-1msk smör till stekning
Så här gör Du:
Dela äggen i gula och vita
Häll i vatten och salt i gulorna.Vispa.
Ställ gulorna åt sidan.
Tag bunken med vitorna och
vispa med el-visp till hårt skum.
(så hårt att Du kan vända bunken upponer,
utan att vitorna glider ur)
Vänd nu ner vitorna i gulorna och
rör försiktigt ihop dessa .
Ha stekpannan värmd och klar .
Vänd ner äggasmeten i stekpannan
(det blir mycket i pannan)
Stek lite, låt omeletten glida ner på
en flat tallrik.
Lägg i en klick smör i stekpannan
och vänd tallriken upponer över pannan .
Så steker Du andra sidan också.
Lägg några ostskivor eller skinkaskivor
på ena halvan av omeletten
vik över den andra halvan.
Stjälp över till tallrik.
SERVERA med grönsaker till
som Du gillar.
jag vill gärna ha en klick jordgubbssylt
1 tsk ca.den ekologiska sylten är så god.
Himla gott !Smaaka Du också.
söndag 1 juni 2008
RUSSINMUFFINS 25 ST.
Goda att ta med till stranden.
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl russin och rivet skal av 1/2 citron
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver.
Smält smöret ,tillsätt mjölken och
häll ner blandningen i smeten.
Rör ner citronskal och russin.
Fördela smeten i veckade pappersformar.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 10 min.
Klart.
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl russin och rivet skal av 1/2 citron
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver.
Smält smöret ,tillsätt mjölken och
häll ner blandningen i smeten.
Rör ner citronskal och russin.
Fördela smeten i veckade pappersformar.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 10 min.
Klart.
MELON MAGIC 1 PERS.
1/4 vattenmelon
1/4cantaloupmelon
1/4 honungsmelon
1 nypa kanel
Så här gör Du:
Skala och kärna ur melonerna.
Mixa.
Serveras hälld över iskuber i
ett stort glas.
Garnera med en knivsudd kanel.
Denna är fin tycker jag.
1/4cantaloupmelon
1/4 honungsmelon
1 nypa kanel
Så här gör Du:
Skala och kärna ur melonerna.
Mixa.
Serveras hälld över iskuber i
ett stort glas.
Garnera med en knivsudd kanel.
Denna är fin tycker jag.
G & T 1 PERSON
1 rubinröd grapefrukt
1 dl tonic
1 citronskiva
Gör så här:
Pressa grapefrukten och häll
saften i ett stort glas.
Tillsätt tonic.
Garnera med en citronskiva.
Servera med mycket is.
Gott en varm sommardag.
1 dl tonic
1 citronskiva
Gör så här:
Pressa grapefrukten och häll
saften i ett stort glas.
Tillsätt tonic.
Garnera med en citronskiva.
Servera med mycket is.
Gott en varm sommardag.
PERSIKA DRINK 2 PERSONER
2 färska persikor skalade o´urkärnade
2 färska aprikoser skalade o´urkärnade
1/2 dl sojamjölk
1 msk lönnsirap
1 nypa vaniljsocker
Mixa alla ingredienser o´servera
2 färska aprikoser skalade o´urkärnade
1/2 dl sojamjölk
1 msk lönnsirap
1 nypa vaniljsocker
Mixa alla ingredienser o´servera
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)