De här är riktigt goda.
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk socker eller
strösötningsmedel
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g smör
1 dl mjölk
Så här gör Du :
Mät upp alla de torra ingredienserna
i en stor bunke.
Tillsätt smöret och hacka samman
till en smulig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta
snabbt samman till en deg.
Täck degen med en handduk
och lägg kallt att vila i ca 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut den kalla degen tunt
på mjölat bakbord och nagga den väl.
Tag med runt mått ut tunna plattor,
ca 6-7 cm i diameter.
Lägg dessa på bakpappersklädd plåt.
Grädda kexen i mitten av ugnen
i ca 6-7 min.
Prova!
lördag 14 juni 2008
PERSIKOMARÄNG. 4 PERS.
4 konserverade persikohalvor
ca 1 dl frysta hallon
1 äggvita
1 msk socker
1 msk mandelspån
Så här gör Du
Lägg persikorna på ett ugnsäkert fat
och fyll hålen med hallonen.
Vispa äggvitan till hårt skum
och rör försiktigt ner sockret.
Lägg smeten ovanpå persikorna,
strö över mandeln.
Grädda i 175 grader tills
marängen fått lite färg,ca 10 min.
Festligt och gott!
ca 1 dl frysta hallon
1 äggvita
1 msk socker
1 msk mandelspån
Så här gör Du
Lägg persikorna på ett ugnsäkert fat
och fyll hålen med hallonen.
Vispa äggvitan till hårt skum
och rör försiktigt ner sockret.
Lägg smeten ovanpå persikorna,
strö över mandeln.
Grädda i 175 grader tills
marängen fått lite färg,ca 10 min.
Festligt och gott!
KOLAPAJ 8 bitar.
hej igen !
PAJDEG
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
KOLAFYLLNING
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
2 msk kakao
100 g mörk blockchoklad
1/2 dl blandade hackade nötter
GARNERING
4 skivade kiwifrukter eller
annan valfri frukt
1/2 dl rostade mandelspån
vispad grädde
Så här gör Du.
Smält fettet till degen och blanda
det med mjöl,socker och salt.
Arbeta samman och fördela i en smord
pajform med diametern 24 -26 cm .
Låt vila svalt i 30 min.
Nagga botten med en gaffel och grädda i
15-20 min. varm ugn.
Pajbottnen ska ha fått lite färg.
Blanda alla ingredienserna till
kolafyllningen utom nötterna i
en tjockbottnad kastrull.
Koka upp tills det bubblar ordentligt.
Koka samman till kolasås på svag värme.
ca, 20 min. Hacka nötterna och vänd ner i smeten.
Fyll pajskalet och låt pajen svalna.
Skala och skiva kiwin och fördela
som en krans runt pajkanten.
Rosta mandelspån i en torr panna
tills de får färg och garnera pajens
mitt med dem.
Servera med vispad grädde.
om Du vill kan Du utesluta frukt och nötter
och istället stryka ett tunt lager grädde
ovanpå kolasmeten.
mmmm! det här är mumsfillibabba.
PAJDEG
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
KOLAFYLLNING
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
2 msk kakao
100 g mörk blockchoklad
1/2 dl blandade hackade nötter
GARNERING
4 skivade kiwifrukter eller
annan valfri frukt
1/2 dl rostade mandelspån
vispad grädde
Så här gör Du.
Smält fettet till degen och blanda
det med mjöl,socker och salt.
Arbeta samman och fördela i en smord
pajform med diametern 24 -26 cm .
Låt vila svalt i 30 min.
Nagga botten med en gaffel och grädda i
15-20 min. varm ugn.
Pajbottnen ska ha fått lite färg.
Blanda alla ingredienserna till
kolafyllningen utom nötterna i
en tjockbottnad kastrull.
Koka upp tills det bubblar ordentligt.
Koka samman till kolasås på svag värme.
ca, 20 min. Hacka nötterna och vänd ner i smeten.
Fyll pajskalet och låt pajen svalna.
Skala och skiva kiwin och fördela
som en krans runt pajkanten.
Rosta mandelspån i en torr panna
tills de får färg och garnera pajens
mitt med dem.
Servera med vispad grädde.
om Du vill kan Du utesluta frukt och nötter
och istället stryka ett tunt lager grädde
ovanpå kolasmeten.
mmmm! det här är mumsfillibabba.
onsdag 11 juni 2008
CITRUSDESSERT med mandelgrädde 4pers.
2 blodgrapefrukter
4 clementiner
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
pressad saft av 2 apelsiner
1 dl vispgrädde
50 g mandelmassa
Så här gör Du:
Skala citrusfrukterna.
Skär ut hinnfria klyftor av
grapefrukterna.
Skär clementinerna i skivor.
Koka upp vatten och socker
och låt sjuda några min.
Häll på den pressade saften
och koka till en simmig sås.
Låt den svalna.
Vispa grädden och riv ner mandelmassan
i grädden.Rör om.
Servera citrusfrukterna med såsen
och mandelgrädden.
Garnera med citronmeliss
Det här var smarrigt.
4 clementiner
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
pressad saft av 2 apelsiner
1 dl vispgrädde
50 g mandelmassa
Så här gör Du:
Skala citrusfrukterna.
Skär ut hinnfria klyftor av
grapefrukterna.
Skär clementinerna i skivor.
Koka upp vatten och socker
och låt sjuda några min.
Häll på den pressade saften
och koka till en simmig sås.
Låt den svalna.
Vispa grädden och riv ner mandelmassan
i grädden.Rör om.
Servera citrusfrukterna med såsen
och mandelgrädden.
Garnera med citronmeliss
Det här var smarrigt.
söndag 8 juni 2008
KASSLERLÅDA 4 PORT.
3 tomater
300 g kassler
2 stjälkar salladslök
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven ost.
Så här gör Du:
Hacka tomaterna
tärna kasslern
och salladslöken.
Lägg allt i en smord ugnsfast form.
Vispa samman ägg,grädde o´ost.
och häll det över det hackade i formen.
GRÄDDA:
30-40 min. ugn:200 grader
SERVERA :
Med sallad och ett gott bröd.
Smaklig Måltid.
.
300 g kassler
2 stjälkar salladslök
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven ost.
Så här gör Du:
Hacka tomaterna
tärna kasslern
och salladslöken.
Lägg allt i en smord ugnsfast form.
Vispa samman ägg,grädde o´ost.
och häll det över det hackade i formen.
GRÄDDA:
30-40 min. ugn:200 grader
SERVERA :
Med sallad och ett gott bröd.
Smaklig Måltid.
.
KIWI OCH PÄRONSMOOTHIE 1 GLAS.
1 Kiwi
1 mjukt päron
2 dl lätt vaniljyoghurt
ev.2 krm Spirulinapulver.
Skala frukterna och dela i bitar.
Mixa snabbt frukt, yoghurt
och spirulina.
Servera genast.
om Du inte gillar päron
kanske Du kan ta banan
eller annan frukt Du gillar bättre.
Sätt några kiwiskivor på glaskanten
det ser festligt ut.
1 mjukt päron
2 dl lätt vaniljyoghurt
ev.2 krm Spirulinapulver.
Skala frukterna och dela i bitar.
Mixa snabbt frukt, yoghurt
och spirulina.
Servera genast.
om Du inte gillar päron
kanske Du kan ta banan
eller annan frukt Du gillar bättre.
Sätt några kiwiskivor på glaskanten
det ser festligt ut.
LEVERGRYTA MED PURJOLÖK OCH BACON.4PORT.
400g ugnötslever
1 purjolök
smör
2 msk vetemjöl
1 dl buljong
2 dl matlagningsgrädde
eller vispgrädde.
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 paket bacon ca 150 g
Så här gör Du:
Torka levern. Skär den i centimetertjocka
strimlor.Skölj purjolöken och strimla den.
Bryn levern i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken .Strö över mjölet
och rör om.Späd med buljong och grädde.
Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
Smaksätt med salt och peppar.
Klipp baconet i strimlor rakt ner i en varm
stekpanna.Stek baconet och låt det rinna av
på hushållspapper.Strö baconet över grytan.
SERVERA:
med kokt ris eller potatis och sallad
och lingonsylt.
Det här är faktiskt väldigt gott.
prova.
1 purjolök
smör
2 msk vetemjöl
1 dl buljong
2 dl matlagningsgrädde
eller vispgrädde.
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 paket bacon ca 150 g
Så här gör Du:
Torka levern. Skär den i centimetertjocka
strimlor.Skölj purjolöken och strimla den.
Bryn levern i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken .Strö över mjölet
och rör om.Späd med buljong och grädde.
Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
Smaksätt med salt och peppar.
Klipp baconet i strimlor rakt ner i en varm
stekpanna.Stek baconet och låt det rinna av
på hushållspapper.Strö baconet över grytan.
SERVERA:
med kokt ris eller potatis och sallad
och lingonsylt.
Det här är faktiskt väldigt gott.
prova.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)