Hej mina vänner!
Nu är jag här igen,men det kan bli lite
långt mellan varven.Så är det på sommar´n.
Men nu kör Vi!
Gör gärna pajen en dag i förväg.
den blir godare om den får stå till sig ett tag.
6 dl vetemjöl
225 g smör
4 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 rödlökar
2 paket bacontärningar
2 msk smör
3 paprikor i olika färger
1/2 dl finhackad persilja
ÄGGSTANNING:
6 ägg
6 dl mjölk
200 g riven mozzarellaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GARNERING:
kryddgrönt
UGN:225 grader
Så här gör Du :
Pajdeg:
lägg smör och mjöl i en skål,
gärna en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till
en degboll.
Svep in degen i plastfilm och
låt vila svalt i 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
FYLLNING:Skala och skiva lökarna.
Fräs lök och bacon i smör.
Fördela lök och bacon i det förgräddade
pajskalet,strö över finhackad persilja.
Lägg paprikaringarna i rader.
ÄGGSTANNING:
Vispa samman ingredienserna till
äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 min
tills den är gyllene och fyllningen har stelnat.
Garnera med kryddgrönt.
Nu var det klart!
Om Du har gjort pajen i förväg
så kan Du bara värma den i ugnen
före serveringen ca 20-30 min.
gärna med folie över.
Ha en trevlig kväll. såå gott.
onsdag 23 juli 2008
onsdag 16 juli 2008
KORV PÅ UNGERSKA 4 PORT.
Det här gillar jag ,detta är gott!
400 g kabanossen
3 stora gula lökar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl gräddfil
Så här gör Du:
Skär korven i skivor och hacka löken.
Låt löken fräsa mjuk i fett utanatt den tar färg.
Lägg i korven, paprikapulver och chilisås.
Tillsätt gräddfilen rör om och låt det bli genomvarmt.
(om Du kokar för länge kan det skära sig)
Salta o peppra och servera korven till ris eller pasta.
Skivade tomater är gott till.
det här är en snabbrätt tycker jag.
prova får Du se.
400 g kabanossen
3 stora gula lökar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl gräddfil
Så här gör Du:
Skär korven i skivor och hacka löken.
Låt löken fräsa mjuk i fett utanatt den tar färg.
Lägg i korven, paprikapulver och chilisås.
Tillsätt gräddfilen rör om och låt det bli genomvarmt.
(om Du kokar för länge kan det skära sig)
Salta o peppra och servera korven till ris eller pasta.
Skivade tomater är gott till.
det här är en snabbrätt tycker jag.
prova får Du se.
STRYKANDE ÅTGÅNG CA 75 ST.
100 g sötmandel
4 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
200 g mörk blockchoklad
Så här gör Du:
Skålla och skala mandeln.
Rosta den i ugn och hacka den grovt.
Blanda i en tjockbottnad kastrull
socker,grädde o´smör.
Koka på svag värme under omrörning ca 5 min.
Blanda ner blockchokladen och mandeln.
Låt blockchokladen smälta.
Olja en liten långpanna ca 25x35 cm .
Häll i smeten.
Låt stelna i kylen under natten.
Skär konfekten i bitar.
något för oss gottegrisar.
4 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
200 g mörk blockchoklad
Så här gör Du:
Skålla och skala mandeln.
Rosta den i ugn och hacka den grovt.
Blanda i en tjockbottnad kastrull
socker,grädde o´smör.
Koka på svag värme under omrörning ca 5 min.
Blanda ner blockchokladen och mandeln.
Låt blockchokladen smälta.
Olja en liten långpanna ca 25x35 cm .
Häll i smeten.
Låt stelna i kylen under natten.
Skär konfekten i bitar.
något för oss gottegrisar.
tisdag 15 juli 2008
CITRONFILE 4 PORT.
500 g grisfile
smör
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
3 dl vispgrädde
ca 1,5 msk pressad citron
1 tsk dragon
1/2 dl hackad persilja
Så här gör Du:
Skär köttet i 2 cmtjocka skivor.
Bryn lite i taget av köttet i smör
i en stekpanna .
Salta o´peppra.
Ta upp köttet. (skölj inte ur pannan.)
Häll grädden i pannan.
tillsätt citronsaft,dragon och persilja.
Lägg i köttet och låt det eftersteka
några minuter.
SERVERA: med pressad potatis och sallad.
smör
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
3 dl vispgrädde
ca 1,5 msk pressad citron
1 tsk dragon
1/2 dl hackad persilja
Så här gör Du:
Skär köttet i 2 cmtjocka skivor.
Bryn lite i taget av köttet i smör
i en stekpanna .
Salta o´peppra.
Ta upp köttet. (skölj inte ur pannan.)
Häll grädden i pannan.
tillsätt citronsaft,dragon och persilja.
Lägg i köttet och låt det eftersteka
några minuter.
SERVERA: med pressad potatis och sallad.
ANETTES GRÖNSALLAD 4 PERS.
Här får Ni blanda o´ge som Ni tycker.
Röd och grön paprika
tomater
färsk gurka
äpple
gul lök
pepparmix
svartpeppar
vitpeppar
salt
10 droppar vinäger
Denna sallad fick jag vid ett tillfälle av min syster.
en stark och härlig sallad.
prova själva!
Röd och grön paprika
tomater
färsk gurka
äpple
gul lök
pepparmix
svartpeppar
vitpeppar
salt
10 droppar vinäger
Denna sallad fick jag vid ett tillfälle av min syster.
en stark och härlig sallad.
prova själva!
söndag 13 juli 2008
BLANDAD FRUKTKRÄM. 4 PERSONER.
Det här är barndomsminnen som jag gör ibland.
Jag tycker det är gott ,och dessutom bra för magen.
2,5 hg torkad blandfrukt(finns i färdiga påsar)
6 dl vatten
3/4 dl socker
1,5-2 msk potatismjöl
Så här gör Du:
Frukten sköljer Du , sockra
och lägg i blöt,i ca 20 min.
Koka upp och låt frukten koka mjuk.
Rör i potatismjölet utrört i lite kallt vatten
och låt krämen koka upp igen under
försiktig omrörning.
Tag bort kastrullen från plattan
och låt svalna lite innan Du äter.
SERVERA : GÄRNA MED GRÄDDMJÖLK.
mmm.
Jag tycker det är gott ,och dessutom bra för magen.
2,5 hg torkad blandfrukt(finns i färdiga påsar)
6 dl vatten
3/4 dl socker
1,5-2 msk potatismjöl
Så här gör Du:
Frukten sköljer Du , sockra
och lägg i blöt,i ca 20 min.
Koka upp och låt frukten koka mjuk.
Rör i potatismjölet utrört i lite kallt vatten
och låt krämen koka upp igen under
försiktig omrörning.
Tag bort kastrullen från plattan
och låt svalna lite innan Du äter.
SERVERA : GÄRNA MED GRÄDDMJÖLK.
mmm.
NALLEKAKA.
Till dockkalaset eller?
Denna gjorde vi, när vi hade dockkalas
fram med alla nallar o´dockor.
Så fikade vi barna o´jag.
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 tsk kanel
1,5 dl mjölk
100 g smör
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Blanda samman mjölet med bakpulver
och kryddor och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret.
Grädda i smord och mjölad form
i 175 grader ca 30 minuter.
NALLEKAKAN är lika mjuk o´go´
i smaken som NALLE själv.
Trevligt kalas en regnig dag.
Denna gjorde vi, när vi hade dockkalas
fram med alla nallar o´dockor.
Så fikade vi barna o´jag.
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 tsk kanel
1,5 dl mjölk
100 g smör
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Blanda samman mjölet med bakpulver
och kryddor och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret.
Grädda i smord och mjölad form
i 175 grader ca 30 minuter.
NALLEKAKAN är lika mjuk o´go´
i smaken som NALLE själv.
Trevligt kalas en regnig dag.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)