tisdag 29 juli 2008

RÖDA O´SVARTA VINBÄRS DRINK.

150 g röda vinbär
150 g svarta vinbär
2 msk ekologisk sojayoghurt
1 nypa färskriven ingefära.

Så här gör Du:
Mixa ihop alla ingredienserna.
Servera väl kyld.

C-vitamin är det gott om i denna drink.

SOMMARDRINK

Några citronmelisskvistar
Några myntakvistar
saften av en halv citron
75 ml äppeljuice
75 ml kolsyrat vatten

Så här gör Du:
Mosa örterna och blanda dem med citronsaften.
Häll över i ett stort glas.
Tillsätt äppeljuice och kolsyrat vatten.
Serveras kyld,

Festligt.

LEMON SPRING.1 PERSON.

Underbart läskande nu när det är så varmt.

Saften av en citron
1 msk honung
Vatten med eller utan kolsyra
allt efter smak
1 citronmelissblad
iskuber

Så här gör Du:
Häll citronsaften i ett glas.
Tillsätt honung och blanda väl.
Späd med vatten,lägg i iskuber
och servera med ett citronmelissblad
flytande i vattnet.

smaka och njut.

söndag 27 juli 2008

FESTBRÖD MED FÄRSKOST OCH PESTO.

Det här jättegoda receptet hittade jag i en tidning
för ett tag sen .jag skrev ner det och
bakade det några da´r senare .

2 bröd.
50 g
5 dl ljummet vatten 37 grader
12,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
FYLLNING
100 g philadelphia ost
(krämig färskost)
1,5 dl pesto (finns färdig på burk)
2 msk olivolja
1/2 dl linfrö.

Så här gör Du:
Smula ner jästen i en degbunke.
Häll över vatten och rör
tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet och saltet.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen tills den känns smidig,
ca 5 min. med maskin eller
10 min. för hand.
Låt jäsa under bakduk 40 min.
Knåda degen smidig, på mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut
varje del till en degplatta,ca 30 cm lång.
FYLLNING:
Blanda samman färskost och pesto.
Fördela blandningen på de båda degplattorna.
Rulla ihop dem som rulltårtor och
lägg dem i två smorda brödformar.
Låt sedan jäsa i 30 min, under bakduk.
Pensla med olivoljan och strö över linfrö.
Baka i 30 min, tills bröden är klara.
Låt bröden svalna på galler.

mmm,så himla goda!
prova själv.

lördag 26 juli 2008

ÄPPELGOTT I GLAS. 4 PORT.

Nu är det äppletider.

Ska vi ta ett recept då ?
2 röda äpplen
2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 kvist rosmarin
1 dl gelesocker
SERVERING:
1dl vispgrädde
1 tsk kanel
1 kvist rosmarin

Så här gör Du:
Kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor.
Koka upp vatten,farinsocker
och rosmarinbladen.
Lägg i äpplena och låt dem mjukna lite.
Lyft upp med hålslevoch låt
dem rinna av ordentligt.
Fördela klyftorna i 4 glas
tillsammans med rosmarinbladen.
Rör ner gelesockret i vattnet
och låt det koka 30 sek.
Häll saften över äpplena.
Låt stå kallt minst 3 timmar
eller gärna över natten.
SERVERING:
Vispa grädden . Spritsa eller klicka ut den.
Pudra över kanel och garnera
med rosmarin.

Detta är både festligt och smarrigt.
Lycka till.

onsdag 23 juli 2008

BACONPAJ SOM RÄCKER TILL MÅNGA. 10 PORT ELLER 20 BITAR

Hej mina vänner!
Nu är jag här igen,men det kan bli lite
långt mellan varven.Så är det på sommar´n.

Men nu kör Vi!
Gör gärna pajen en dag i förväg.
den blir godare om den får stå till sig ett tag.

6 dl vetemjöl
225 g smör
4 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 rödlökar
2 paket bacontärningar
2 msk smör
3 paprikor i olika färger
1/2 dl finhackad persilja
ÄGGSTANNING:
6 ägg
6 dl mjölk
200 g riven mozzarellaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GARNERING:
kryddgrönt
UGN:225 grader

Så här gör Du :
Pajdeg:
lägg smör och mjöl i en skål,
gärna en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till
en degboll.
Svep in degen i plastfilm och
låt vila svalt i 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
FYLLNING:Skala och skiva lökarna.
Fräs lök och bacon i smör.
Fördela lök och bacon i det förgräddade
pajskalet,strö över finhackad persilja.
Lägg paprikaringarna i rader.

ÄGGSTANNING:
Vispa samman ingredienserna till
äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 min
tills den är gyllene och fyllningen har stelnat.
Garnera med kryddgrönt.
Nu var det klart!

Om Du har gjort pajen i förväg
så kan Du bara värma den i ugnen
före serveringen ca 20-30 min.
gärna med folie över.

Ha en trevlig kväll. såå gott.

onsdag 16 juli 2008

KORV PÅ UNGERSKA 4 PORT.

Det här gillar jag ,detta är gott!

400 g kabanossen
3 stora gula lökar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl gräddfil

Så här gör Du:
Skär korven i skivor och hacka löken.
Låt löken fräsa mjuk i fett utanatt den tar färg.
Lägg i korven, paprikapulver och chilisås.
Tillsätt gräddfilen rör om och låt det bli genomvarmt.
(om Du kokar för länge kan det skära sig)
Salta o peppra och servera korven till ris eller pasta.
Skivade tomater är gott till.

det här är en snabbrätt tycker jag.
prova får Du se.