mmm, så gott.
PAJSKAL :
2 dl grahamsmjöl
75 g smör
1 dl keso naturell
FYLLNING :
2 gula lökar
7-8 dl finskuren vitkål
1 msk smör
1 tsk salt
1-2 tsk curry
150-200 g rökt korv
eller rimmat fläsk , bacon
eller kassler
1 dl persilja
Så här gör Du :
Till pajskalet - mät upp grahamsmjöl
i en skål .
Smula sönder smöret i mjölet med
fingertopparna eller med en gaffel
till en grynig massa .
Blanda med keso .
Går snabbt att göra i matberedare.
Låt pajdegen vila i kylen i 30 min.
Skala och hacka löken .
Strimla vitkålen fint .
Fräs lök och vitkål mjuka i lite
fett i en gryta .
Smaksätt med salt och curry .
Skär korv eller fläsk i tärningar .
Stek på svag värme så det mesta
fettet smälter ut .
Häll bort det .
Blanda ner det i vitkålen och
tillsätt hackad persilja .
Sätt ugnen på 200 grader .
Kavla ut pajdegen och klä en pajform
eller ugnssäker form med degen .
Grädda pajskalet 15-20 min. i ugnen .
Fyll pajskalet med vitkålsröran och servera .
Mättande och jättegott .
Gärna ett glas öl till .
Prova Du också .
LYCKA TILL .
lördag 31 januari 2009
torsdag 29 januari 2009
PARMA SPARRIS 2 PERSONER .
Detta gillar jag , mmm så gott, med just denna skinka.
Du kan ha det som en förrätt
eller att äta något gott på lördagkväll .
16 sparrisstjälkar
2 tsk pinjenötter
6 skivor parmaskinka
1 stor näve ruccolasallad
2 tsk olivolja
2 tsk balsamvinäger
4 msk riven parmesanost
SERVERA TILL :
en bit baguette eller ciabatta .
gärna ett glas vitt vin . mmm.
Så här gör Du :
Koka sparrisen i saltat vatten ca 5 min.
Spola av i kallt vatten så att den svalnar
och låt rinna av .
Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna.
Fördela rocculan på skinkskivorna
och vira dem runt sparrisen.
Blanda olja och vinäger,
salt och peppar och droppa över .
Strö över parmesanosten
och pinjenötterna .
SERVERA : med ett gott bröd till .
och en blandad sallad , om Du tycker .
Du , Du kan ta vilken skinka Du vill .
Men jag tycker Parmaskinkan är godast .
Du kan ha det som en förrätt
eller att äta något gott på lördagkväll .
16 sparrisstjälkar
2 tsk pinjenötter
6 skivor parmaskinka
1 stor näve ruccolasallad
2 tsk olivolja
2 tsk balsamvinäger
4 msk riven parmesanost
SERVERA TILL :
en bit baguette eller ciabatta .
gärna ett glas vitt vin . mmm.
Så här gör Du :
Koka sparrisen i saltat vatten ca 5 min.
Spola av i kallt vatten så att den svalnar
och låt rinna av .
Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna.
Fördela rocculan på skinkskivorna
och vira dem runt sparrisen.
Blanda olja och vinäger,
salt och peppar och droppa över .
Strö över parmesanosten
och pinjenötterna .
SERVERA : med ett gott bröd till .
och en blandad sallad , om Du tycker .
Du , Du kan ta vilken skinka Du vill .
Men jag tycker Parmaskinkan är godast .
INGES LÖRDAGSRULLE.
Det här gillar min man, hans egen komposition.
Polar tunnbröd
Kokt eller Rökt skinka
Ananas Keso
Tomat .
Så här gör Du :
Lägg ut ett tunnbröd
Lägg på ananas keso
på med skinkan
skiva tomater och lägg över.
Rulla ihop .
Att dricka till :
Ett gott öl eller det Du tycker passar .
Mycket gott hälsar Inge.
Polar tunnbröd
Kokt eller Rökt skinka
Ananas Keso
Tomat .
Så här gör Du :
Lägg ut ett tunnbröd
Lägg på ananas keso
på med skinkan
skiva tomater och lägg över.
Rulla ihop .
Att dricka till :
Ett gott öl eller det Du tycker passar .
Mycket gott hälsar Inge.
söndag 25 januari 2009
GRILLAD TOFU MED BÖNCHILI . 4 PORT.
Detta är gott må Du tro.
Eller vad tycker Du ?
400 g tofu naturell
2 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
Eller vad tycker Du ?
400 g tofu naturell
2 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 gul lök
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 burk kokta stora vita bönor
1 burk kokta svarta bönor
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk spiskummin
alfalfagroddar
blandad sallad
2 hackade paprikor (vilken färg Du vill )
Så här gör Du :
Skär tofun i skivor och marinera dem
i olja blandad med vitlök och salt .
Hacka löken och stek den i olja.
Tillsätt krossade tomater och
låt koka några minuter .
Tillsätt bönor chili och spiskummin.
Blanda och värm .
Smaka av med salt .
Grilla tofun så den blir varm.
Servera bönchilin med tofu ,
groddar, sallad och paprika .
SMAKLIG SPIS !
fredag 23 januari 2009
FISKBULLAR SWEET CHILI 2PERSONER .
HEJ ! Gillar Du detta då´
det gör jag mmm så gott.
2 skivade salladslökar
1 dl bulgur eller ris
2 dl vatten
2 msk sweet chilisås
2 msk hummerfond
1 dl fiskbuljong
1 burk , 250 g fiskbullar buljong
SERVERA MED :
Grönsallad
Gör så här:
Koka lök och ris tillsammans i vattnet .
Blanda sweet chili , fond och buljong
i en liten kastrull.
Koka upp och lägg ner fiskbullarna
så att de blir varma .
Servera med en fräsch sallad
jättegott.
det gör jag mmm så gott.
2 skivade salladslökar
1 dl bulgur eller ris
2 dl vatten
2 msk sweet chilisås
2 msk hummerfond
1 dl fiskbuljong
1 burk , 250 g fiskbullar buljong
SERVERA MED :
Grönsallad
Gör så här:
Koka lök och ris tillsammans i vattnet .
Blanda sweet chili , fond och buljong
i en liten kastrull.
Koka upp och lägg ner fiskbullarna
så att de blir varma .
Servera med en fräsch sallad
jättegott.
SILLGRATÄNG 2 PORTIONER .
HEJ ! Någon som gillar SILLGRATÄNG ?
Jag fick smaka detta hos en väninna
men , nja så där tyckte jag.
Vad tycker Du ?
2 portioner.
200 g kokt skivad potatis
1-2 file e´r inläggningssill i bitar
1 kokt hackat ägg
1/2 msk flytande smör
1/2 liten skivad gul lök
1/2 dl mjölk
1/2 dl laga lätt ?
2 tsk maizenaredning
1 1/2 msk persilja
2 msk ost
Så här gör Du :
UGN :225 grader
Fördela hälften av potatisen i en smord form.
Lägg sillen och ägget ovanpå
och resten av potatisen .
Fräs löken i resten av smöret,
häll på mjölk och lagalätt.
Koka upp och tillsätt redningen .
Sjud ett par minuter , rör ner persiljan
och häll såsen över potatisen .
Strö över osten och grädda i ca 25 minuter .
SMAKA DU .
Jag fick smaka detta hos en väninna
men , nja så där tyckte jag.
Vad tycker Du ?
2 portioner.
200 g kokt skivad potatis
1-2 file e´r inläggningssill i bitar
1 kokt hackat ägg
1/2 msk flytande smör
1/2 liten skivad gul lök
1/2 dl mjölk
1/2 dl laga lätt ?
2 tsk maizenaredning
1 1/2 msk persilja
2 msk ost
Så här gör Du :
UGN :225 grader
Fördela hälften av potatisen i en smord form.
Lägg sillen och ägget ovanpå
och resten av potatisen .
Fräs löken i resten av smöret,
häll på mjölk och lagalätt.
Koka upp och tillsätt redningen .
Sjud ett par minuter , rör ner persiljan
och häll såsen över potatisen .
Strö över osten och grädda i ca 25 minuter .
SMAKA DU .
torsdag 22 januari 2009
PASTASALLAD FRÅN MEDELHAVET 4 PORT.
Detta är mmm, riktigt gott.
300 g pasta
150 g fetaost
1 dl soltorkade strimlade tomater i olja.
2 dl gröna oliver
1 dl hackad basilika
2 msk vittvinsvinäger
1/2 dl olivolja.
Så här gör Du :
Koka pastan enl, anvisning på förpackningen .
Häll av vattnet .
Tärna fetaosten och blanda den med pasta ,
strimlad tomat , oliver och basilika.
Rör samman vittvinsvinäger med olivolja
samt lite av oljan från tomaterna
och smaka av med salt och peppar .
Rör ner i salladen .
Antingen kan Du äta salladen som den är
eller ha .
Kyckling ,fisk eller kött till.
SMAKLIG MÅLTID !
300 g pasta
150 g fetaost
1 dl soltorkade strimlade tomater i olja.
2 dl gröna oliver
1 dl hackad basilika
2 msk vittvinsvinäger
1/2 dl olivolja.
Så här gör Du :
Koka pastan enl, anvisning på förpackningen .
Häll av vattnet .
Tärna fetaosten och blanda den med pasta ,
strimlad tomat , oliver och basilika.
Rör samman vittvinsvinäger med olivolja
samt lite av oljan från tomaterna
och smaka av med salt och peppar .
Rör ner i salladen .
Antingen kan Du äta salladen som den är
eller ha .
Kyckling ,fisk eller kött till.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)