mmm,detta är också jättegott.
Prova DU med.
500 g falukorv
2 dl fullkornsris, quinoa
1 burk pastasås (typ dolmio)
1 gul lök
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
smör /olja till stekning
1 påse färsk spenat.
Så här gör DU :
Koka riset enl. anvisning på paketet.
Strimla lök , vitlök o´korv , slanta moroten.
Fräs i lite smör el.olja och rör ned tomatsåsen.
Låt det hela puttra i 10 min. eller tills
morotsbitarna känns mjuka.
Lägg upp qunoa och falugryta.
Toppa med en grön kvist.
SMAKLIG MÅLTID.
tisdag 24 mars 2009
LAXFILE MED KIKÄRTSMOS. 4 PORTIONER.
Gillar DU kikärter ?
Smaka då på detta goda mos.
4 bitar laxfile
1/2 kg potatis
1 burk väl avrunna kikärter
200 g ärter
En skvätt mjölk
Olivolja eller smör
salt o´peppar
citron och oliver.
Så här gör DU :
Skala , dela i mindre bitar och koka dem .
Lägg i kikärter och ärter när potatisen nästan är klar.
Slå av vattnet och pressa genom potatispress.-
eller med elvisp.
Rör ut med mjölk och en smörklick
eller en skvätt olivolja .
Smaka av med salt och peppar
Spara lite ärter och kikärter för dekoration.
Ugnsbaka laxfilen .
Krydda med salt o´peppar och gärna en droppe citronsaft.
Servera alltsammans varmt.
SMAKLIG MÅLTID.
Smaka då på detta goda mos.
4 bitar laxfile
1/2 kg potatis
1 burk väl avrunna kikärter
200 g ärter
En skvätt mjölk
Olivolja eller smör
salt o´peppar
citron och oliver.
Så här gör DU :
Skala , dela i mindre bitar och koka dem .
Lägg i kikärter och ärter när potatisen nästan är klar.
Slå av vattnet och pressa genom potatispress.-
eller med elvisp.
Rör ut med mjölk och en smörklick
eller en skvätt olivolja .
Smaka av med salt och peppar
Spara lite ärter och kikärter för dekoration.
Ugnsbaka laxfilen .
Krydda med salt o´peppar och gärna en droppe citronsaft.
Servera alltsammans varmt.
SMAKLIG MÅLTID.
lördag 21 mars 2009
FRUKTSALLAD .4 PORT.
4 äpplen eller
päron
2 msk solrosfrön
8 fikon
1 msk linfrön
2 msk bockhornsklöver
saften av en halv citron
Så här gör DU:
Riv frukten grovt , finhacka fikonen,
och blanda alltsammans.
Servera med sesammjölk .
SESAMMJÖLK:
2 dl oskalade sesamfrön
mixas torra.
Tillsätt 8 dl vatten , lite i taget .
Mixa i 1-2 minuter.
Klart.
mm, det här är jättegott .
PROVA DU OCKSÅ .
päron
2 msk solrosfrön
8 fikon
1 msk linfrön
2 msk bockhornsklöver
saften av en halv citron
Så här gör DU:
Riv frukten grovt , finhacka fikonen,
och blanda alltsammans.
Servera med sesammjölk .
SESAMMJÖLK:
2 dl oskalade sesamfrön
mixas torra.
Tillsätt 8 dl vatten , lite i taget .
Mixa i 1-2 minuter.
Klart.
mm, det här är jättegott .
PROVA DU OCKSÅ .
LÖRDAGS - SMÖRGÅS .
Smaka på detta , också himla gott.
Skär ett grahamsbröd i fyra delar
på längden , dela brödet på hälften.
Bred smör eller margarin på skivorna ,
sedan ett tunt lager TARTEX -
vegetarisk pastej .
Därefter finhackad gräslök , ett lager
tunna skivor kokt potatis och
därpå tunna skivor rödlök .
Allt läggs på en bädd av salladsblad .
Med något gott att dricka till.
TREVLIG KVÄLL .
Skär ett grahamsbröd i fyra delar
på längden , dela brödet på hälften.
Bred smör eller margarin på skivorna ,
sedan ett tunt lager TARTEX -
vegetarisk pastej .
Därefter finhackad gräslök , ett lager
tunna skivor kokt potatis och
därpå tunna skivor rödlök .
Allt läggs på en bädd av salladsblad .
Med något gott att dricka till.
TREVLIG KVÄLL .
söndag 15 mars 2009
SMOOTHIE. 1-2 port
Prova detta.
1 mogen gul kiwi
1/2 cantaloupe med skal
(melon)
1 mogen banan
Mixa allt i en mixer.
tillsätt vatten efter behov .
jättegott , smaka DU också.
SERVERA OCH NJUT .
1 mogen gul kiwi
1/2 cantaloupe med skal
(melon)
1 mogen banan
Mixa allt i en mixer.
tillsätt vatten efter behov .
jättegott , smaka DU också.
SERVERA OCH NJUT .
lördag 14 mars 2009
ROSTADE GRÖNSAKER MED SPISKUMMMMIN OCH SESAMFRÖ
Till 4 port.
1 aubergine
1 zucchini
2 palsternackor
4 morötter
1 huvud blomkål
1 majrova
1 hel vitlök
2 rödlökar
MARINAD
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande AKACIA HONUNG
1 tsk spiskummin(en mildare variant än vanlig sådan )
salt och peppar
1/2 dl rostade sesamfrön
Bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skala alla grönsaker.
Skär dem i grova bitar .
Lägg alla grönsaker i en långpanna .
Sätt in dem mitt i ugnen och stek ca 25 min.
Blanda alla ingredienser till marinaden
utom sesamfrön och bladpersilja.
Ringla marinaden över de färdigstekta
grönsakerna.
Lägg upp dem på ett fat och strö över
sesamfrön och hackad bladpersilja .
Detta är smarrigt.
jag har det till KYCLING,KÖTT, FISK .
Men inga andra kolhydrater.
LYCKA TILL.
1 aubergine
1 zucchini
2 palsternackor
4 morötter
1 huvud blomkål
1 majrova
1 hel vitlök
2 rödlökar
MARINAD
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande AKACIA HONUNG
1 tsk spiskummin(en mildare variant än vanlig sådan )
salt och peppar
1/2 dl rostade sesamfrön
Bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skala alla grönsaker.
Skär dem i grova bitar .
Lägg alla grönsaker i en långpanna .
Sätt in dem mitt i ugnen och stek ca 25 min.
Blanda alla ingredienser till marinaden
utom sesamfrön och bladpersilja.
Ringla marinaden över de färdigstekta
grönsakerna.
Lägg upp dem på ett fat och strö över
sesamfrön och hackad bladpersilja .
Detta är smarrigt.
jag har det till KYCLING,KÖTT, FISK .
Men inga andra kolhydrater.
LYCKA TILL.
torsdag 12 mars 2009
BULGURSALLAD MED SVAMP OCH GETOST 4 PORT.
Kolla här .Nyttigt och gott.
Koka 2 1/2 dl Bulgur.
Skiva 200 g Champijoner och
hacka 1 Gul Lök.
Stek svamp och lök i 1 msk Olja
i en stekpanna.
Pressa över 1 Vitlöksklyfta.
Skölj 75 g Rucola sallad
och rosta 2 msk Pinjenötter
i en torr stekpanna.
Dela 1 färsk Broccoli i små buketter,
låt koka i saltat vatten några min.
Så att de behåller sin spänst.
Blanda bulgurgrynen med svampblandningen ,
rucola, pinjenötter och broccoli.
Skär 100 g Chevre i småbitar
och strö över salladen.
Servera med körsbärstomater.
SMAKLIG SPIS.
Koka 2 1/2 dl Bulgur.
Skiva 200 g Champijoner och
hacka 1 Gul Lök.
Stek svamp och lök i 1 msk Olja
i en stekpanna.
Pressa över 1 Vitlöksklyfta.
Skölj 75 g Rucola sallad
och rosta 2 msk Pinjenötter
i en torr stekpanna.
Dela 1 färsk Broccoli i små buketter,
låt koka i saltat vatten några min.
Så att de behåller sin spänst.
Blanda bulgurgrynen med svampblandningen ,
rucola, pinjenötter och broccoli.
Skär 100 g Chevre i småbitar
och strö över salladen.
Servera med körsbärstomater.
SMAKLIG SPIS.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)