2 1/2 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (eller bara vetemjöl )
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 -2 msk smör.
Så här gör DU :
Blanda samman mjölk mjöl bakpulver
och salt till en klimpfri slät smet .
Smält smöret i en liten stekpanna
eller crepespanna.
Häll på ca 1/2 dl smet till varje crepes
och stek på båda sidor .
SERVERA med färsk frukt eller
färska bär och en klick grädde
eller creme fraiche .
DU kan också mixa blåbär eller
jordgubbar och smaksätta med
lite socker .
NJUT.
onsdag 29 april 2009
PESTOPASTA . 2 PORT.
Kolla här då ´.
250 g Keso Pesto
2 portioner nykokt pasta
1/2 dl svarta Oliver
2 msk rostade Pinjenötter
Så här gör DU:
Blanda Keso Pesto med
nykokt pasta .
Strö över svarta Oliver
och rostade Pinjenötter .
SMAKLIG MÅLTID .
250 g Keso Pesto
2 portioner nykokt pasta
1/2 dl svarta Oliver
2 msk rostade Pinjenötter
Så här gör DU:
Blanda Keso Pesto med
nykokt pasta .
Strö över svarta Oliver
och rostade Pinjenötter .
SMAKLIG MÅLTID .
CITRON .
Det här måste jag få dela med mig av.
I vit -tvätten idag la jag 2 skivor
av en citron, i en nylon-påse som
jag tvättar mina b-h i .
Hur VIT blev inte tvätten , KRITVIT .
VIT-TVÄTT 60 GRADER .
LYCKA TILL .
I vit -tvätten idag la jag 2 skivor
av en citron, i en nylon-påse som
jag tvättar mina b-h i .
Hur VIT blev inte tvätten , KRITVIT .
VIT-TVÄTT 60 GRADER .
LYCKA TILL .
CITRONCHEESE- CAKE . 8-10 BITAR.
Denna är läskande mmm ,
15 digestivekex
50 g smör el. margarin
FYLLNING:
2 burkar kesella (250 g )
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
med citronsmak
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk rivet citronskal
GARNERING:
färska frukter eller bär .
Sätt ugnen på 150 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet i en kastrull eller
i en skål i microvågsugnen på
full effekt (max 800 w ) ca 30 sek.
Krossa kexen och blanda med matfettet.
Tryck ut degen i en form med
löstagbar kant , ca 22 cm i diameter.
Blanda kesella , florsocker , ägg ,
creme fraiche och citronskal
till en jämn smet .
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen
tills massan har stelnat 1 - 1 1/2 timme.
Låt kakan kallna .
Garnera med färska frukter eller bär .
Examenskaka kanske !
så underbart god .
15 digestivekex
50 g smör el. margarin
FYLLNING:
2 burkar kesella (250 g )
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
med citronsmak
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk rivet citronskal
GARNERING:
färska frukter eller bär .
Sätt ugnen på 150 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet i en kastrull eller
i en skål i microvågsugnen på
full effekt (max 800 w ) ca 30 sek.
Krossa kexen och blanda med matfettet.
Tryck ut degen i en form med
löstagbar kant , ca 22 cm i diameter.
Blanda kesella , florsocker , ägg ,
creme fraiche och citronskal
till en jämn smet .
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen
tills massan har stelnat 1 - 1 1/2 timme.
Låt kakan kallna .
Garnera med färska frukter eller bär .
Examenskaka kanske !
så underbart god .
tisdag 28 april 2009
LINSSOPPA MED KESELLA .1 PORT.
Denna gillar jag , vad tycker DU?
125 g potatis
30 g röda linser
2 1/2 dl grönsaksbúljong
salt ,peppar, koriander och muskot
1 purjolök
1 msk hackad persilja
2 msk lätt kesella
SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och koka potatisen.
Låt svalna något och skär den
i stora tärningar .
Låt potatis och linser puttra i
grönsaksbuljong och
smaka av med kryddorna .
Ansa och skär purjolöken
i tunna ringar .
Strö persilja och purjolöksringar
över soppan , koka i någon minut.
Häll upp i en tallrik och klicka i kesellan .
jättegott.
125 g potatis
30 g röda linser
2 1/2 dl grönsaksbúljong
salt ,peppar, koriander och muskot
1 purjolök
1 msk hackad persilja
2 msk lätt kesella
SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och koka potatisen.
Låt svalna något och skär den
i stora tärningar .
Låt potatis och linser puttra i
grönsaksbuljong och
smaka av med kryddorna .
Ansa och skär purjolöken
i tunna ringar .
Strö persilja och purjolöksringar
över soppan , koka i någon minut.
Häll upp i en tallrik och klicka i kesellan .
jättegott.
söndag 26 april 2009
JÄTTEMUFFINS 10 ST STORA .
Prova att göra dessa jättemuffins.
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja eller smör
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman mjöl socker bakpulver
vaniljsocker salt och kakao.
Vispa ihop ägg mjölk och smör el. olja
i ca 1 min. med elvisp.
Rör ner äggsmeten i mjölblandningen.
Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i en smord muffinsplåt
eller pappersformar för Amerikanska muffins.
Fyll dem lite mer än hälften .
Tryck ner stora chokladbitar ungefär halvvägs
i muffinssmeten, lite försiktigt så att inte all
choklad hamnar i botten utan i mitten
när muffinsarna gräddas (det sjunker ner ) .
GRÄDDA 20-25 min.i mitten av ugnen .
Barnen brukar gilla dessa STORA muffins .
LYCKA TILL.
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja eller smör
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman mjöl socker bakpulver
vaniljsocker salt och kakao.
Vispa ihop ägg mjölk och smör el. olja
i ca 1 min. med elvisp.
Rör ner äggsmeten i mjölblandningen.
Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i en smord muffinsplåt
eller pappersformar för Amerikanska muffins.
Fyll dem lite mer än hälften .
Tryck ner stora chokladbitar ungefär halvvägs
i muffinssmeten, lite försiktigt så att inte all
choklad hamnar i botten utan i mitten
när muffinsarna gräddas (det sjunker ner ) .
GRÄDDA 20-25 min.i mitten av ugnen .
Barnen brukar gilla dessa STORA muffins .
LYCKA TILL.
SOMMARGLASSTÅRTA
Nu är det snart examen
skulle kanske denna tårta passa då ?
2 dl strösocker
4 äggulor
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 marängbotten (färdigköpt)
2 dl blandade bär .
1 Tårta
Vispa strösocker och gulor poröst
och blanda med philadelphiaosten .
Vispa grädden och vänd ihop den med
äggsmeten .
Vispa vitorna till hårt skum och
vänd försiktigt ner dem i smeten .
Lägg marängbottnen i en hög kakform
med löstagbar botten och fyll på
med smeten .
Täck tårtan med plastfolie och
frys i minst 5 timmar före servering .
Garnera med bär .
Jag hade hallon över hela tårtan .
Hallon och röda vinbär var också gott .
LYCKA TILL .
skulle kanske denna tårta passa då ?
2 dl strösocker
4 äggulor
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 marängbotten (färdigköpt)
2 dl blandade bär .
1 Tårta
Vispa strösocker och gulor poröst
och blanda med philadelphiaosten .
Vispa grädden och vänd ihop den med
äggsmeten .
Vispa vitorna till hårt skum och
vänd försiktigt ner dem i smeten .
Lägg marängbottnen i en hög kakform
med löstagbar botten och fyll på
med smeten .
Täck tårtan med plastfolie och
frys i minst 5 timmar före servering .
Garnera med bär .
Jag hade hallon över hela tårtan .
Hallon och röda vinbär var också gott .
LYCKA TILL .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)