Det här är Fredagsmys , för mej ..
4 tortillabröd
2 avocador
1 lime
1 liten rödlök
1 vitöksklyfta
salt
1 tsk sambal oelek
500 g räkor med skal
några cocktailtomater
1 näve rucola
1 msk olja
1 tsk vinäger
1 nypa salt
Så här gör DU :
Mosa avocadorna och skvätt över några droppar lime .
Hacka löken fint och rör ner den i avocadomoset .
Smaksätt med pressad vitlök , salt
och sambal oelek .
Skala räkorna , skär tomaterna på mitten
och ta bort rucolans långa stjälkar .
Värm brödet , lägg på rucola och tomater
och smaksätt med aningen olja , vinäger och salt .
Fördela avocadoröra och räkor .
Så gott.. gärna med ett glas öl till .
onsdag 5 augusti 2009
SPAGHETTI CAMEMBERT 4 PORT .
Jättehungriga , var vi när vi kom hem .
Maten måste gå fort !
Det blev detta .
200 g broccoli
2 msk olja
salt
ca 50 g camembert
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk rostad flagad mandel .
Så här gör DU :
Skär broccolin i små buketter .
Fräs dem i olja smaksätt med aningen salt .
Koka pastan .
Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan .
Rör ner ost , broccoli , persilja och pressad vitlök .
Strö över rostad flagad mandel .
(värm helt enkelt mandelspån i en het panna tills det tar färg )
ÄT PÅ STUDS !
Maten måste gå fort !
Det blev detta .
200 g broccoli
2 msk olja
salt
ca 50 g camembert
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk rostad flagad mandel .
Så här gör DU :
Skär broccolin i små buketter .
Fräs dem i olja smaksätt med aningen salt .
Koka pastan .
Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan .
Rör ner ost , broccoli , persilja och pressad vitlök .
Strö över rostad flagad mandel .
(värm helt enkelt mandelspån i en het panna tills det tar färg )
ÄT PÅ STUDS !
PLOMMONKAKA .
Prova denna DU ,
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
10 plommon
2 msk pärlsocker
50 g smör
Så här gör DU :
Ägg och socker vispas lätt .
Blanda i vetemjölet .
Häll smeten i en smord ugnsfast form .
Täck ytan med urkärnade plommon .
Strö över pärlsocker
Fördela tunna skivor med smör överst .
Grädda i 225 grader 30-40 min.
Du kan använda vilken frukt som helst .
Prova Dig fram .
Lycka Till .
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
10 plommon
2 msk pärlsocker
50 g smör
Så här gör DU :
Ägg och socker vispas lätt .
Blanda i vetemjölet .
Häll smeten i en smord ugnsfast form .
Täck ytan med urkärnade plommon .
Strö över pärlsocker
Fördela tunna skivor med smör överst .
Grädda i 225 grader 30-40 min.
Du kan använda vilken frukt som helst .
Prova Dig fram .
Lycka Till .
måndag 3 augusti 2009
PLOMMON I RÖDVIN 4 pers.
Röda och fina blir plommonen när de
kokas i den här goda lagen .
12 - 16 mogna plommon
beroende på storlek
4 dl rött vin
2 dl socker
1 kanelstång
finstrimlat skal av citron .
SÅ HÄR GÖR DU :
Doppa plommmonen hastigt i kokande vatten
och dra sedan bort skalet .
Blanda de övriga ingredienserna
i en kastrull och koka upp lagen .
Lägg plommonen i lagen och ställ
kastrullen åt sidan tills lagen är kall .
SERVERA , med vispad grädde .
LYCKA TILL .
kokas i den här goda lagen .
12 - 16 mogna plommon
beroende på storlek
4 dl rött vin
2 dl socker
1 kanelstång
finstrimlat skal av citron .
SÅ HÄR GÖR DU :
Doppa plommmonen hastigt i kokande vatten
och dra sedan bort skalet .
Blanda de övriga ingredienserna
i en kastrull och koka upp lagen .
Lägg plommonen i lagen och ställ
kastrullen åt sidan tills lagen är kall .
SERVERA , med vispad grädde .
LYCKA TILL .
SOCKERFRI ÄPPLEPAJ 4 PERS .
3-4 stora syrliga aromatiska äpplen
1 msk CANDEREL
2 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1/2 dl grahamsmjöl .
100 g smör
Tvätta äpplena , tag bort fnas , skaft o´ev .
skämda delar av skalet .
Äpplena behöver inte skalas .
Hacka samman mjölet och smöret till en smulig massa .
Riv äpplena på rivjärnets grövsta sida
direkt ner i en pajform .
Slå sedan pajdegssmulorna över äpplena i formen .
Smulorna ska ligga LÖST och INTE plattas till .
GRÄDDA :
i 200 grader ca 10 min.
SERVERA :
Med vaniljgrädde eller vaniljsås .
mmmm ,så gott .
LYCKA TILL .
1 msk CANDEREL
2 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1/2 dl grahamsmjöl .
100 g smör
Tvätta äpplena , tag bort fnas , skaft o´ev .
skämda delar av skalet .
Äpplena behöver inte skalas .
Hacka samman mjölet och smöret till en smulig massa .
Riv äpplena på rivjärnets grövsta sida
direkt ner i en pajform .
Slå sedan pajdegssmulorna över äpplena i formen .
Smulorna ska ligga LÖST och INTE plattas till .
GRÄDDA :
i 200 grader ca 10 min.
SERVERA :
Med vaniljgrädde eller vaniljsås .
mmmm ,så gott .
LYCKA TILL .
måndag 27 juli 2009
BIRGITTAS FESTLIGA SPÄTTELÅDA 4PERS .
Kompisar emellan -ibland åt vi hos varandra .
Då kunde det bli den här ,fort ,lätt och gott .
400-500 g spättafileer
1/2 citron
salt
sv. peppar
Blå Bands Räksoppa
1 liten burk musslor + dill
riven ost med smak
Så här gör DU :
Lägg fileerna dubbla efter varandra
i en smord eldfast form .
Smaksätt med lite salt , svartpeppar
och saften från 1/2 citron .
Strö över musslor och lite dill (djpfrst)
Häll sedan över stuvning av
Blå Bands Räksoppa och tillsätt rikligt
med smakrik riven ost .
Ställ in formen ca 20 min.i 200 - 225 grader
varm ugn .
Potatis och en grönsallad med tomat
är gott till .
Fortare kan det väl inte gå .
Skriv gärna vad DU tycker om receptet .
tack .
Då kunde det bli den här ,fort ,lätt och gott .
400-500 g spättafileer
1/2 citron
salt
sv. peppar
Blå Bands Räksoppa
1 liten burk musslor + dill
riven ost med smak
Så här gör DU :
Lägg fileerna dubbla efter varandra
i en smord eldfast form .
Smaksätt med lite salt , svartpeppar
och saften från 1/2 citron .
Strö över musslor och lite dill (djpfrst)
Häll sedan över stuvning av
Blå Bands Räksoppa och tillsätt rikligt
med smakrik riven ost .
Ställ in formen ca 20 min.i 200 - 225 grader
varm ugn .
Potatis och en grönsallad med tomat
är gott till .
Fortare kan det väl inte gå .
Skriv gärna vad DU tycker om receptet .
tack .
lördag 25 juli 2009
KYCKLINGPAJ MED CURRY OCH BANAN .4 PERS.
Denna kan DU göra för hela familjen .
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
1/2 dl vatten .
FYLLNING:
2 kycklingfileer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor ,gärna i olika färger
2 bananer
2 msk olivolja
1 1/2 msk curry
3 ägg
2 dl riven ost
salt o ´peppar
Så här gör DU :
Blanda samman ingredienserna till pajdegen .
Låt den ligga kallt ca 1 timma .
Sätt ugnen på 225 grader .
Kavla ut pajdegen och lägg den i pajformen.
Tryck ut kanterna ordentligt och
nagga botten med en gaffel .
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
eller tills det fått en gyllenbrun färg.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader .
Skär kycklingfileerna i små bitar.
Finhacka lök och vitlök .
Strimla paprikan .
Skiva bananerna .
(om DU använder kokbananer/mjölbananer
skall bananskivorna kokas ett par min.innan
de blandas med grönsakerna )
Hetta upp olja i en stekpanna .
Bryn kyckling ,lök , vitlök , paprika och curry
några min.
Vänd ner bananskivorna och lägg blandningen i pajskalet .
Vispa ägg och mjölk .
Krydda med salt o´peppar .
Slå äggstanningen över kyckling-
grönsaksblandningen .
Strö över riven ost .
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min .
eller tills pajen fått fin färg .
SMAKLIG MÅLTID !
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
1/2 dl vatten .
FYLLNING:
2 kycklingfileer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor ,gärna i olika färger
2 bananer
2 msk olivolja
1 1/2 msk curry
3 ägg
2 dl riven ost
salt o ´peppar
Så här gör DU :
Blanda samman ingredienserna till pajdegen .
Låt den ligga kallt ca 1 timma .
Sätt ugnen på 225 grader .
Kavla ut pajdegen och lägg den i pajformen.
Tryck ut kanterna ordentligt och
nagga botten med en gaffel .
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
eller tills det fått en gyllenbrun färg.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader .
Skär kycklingfileerna i små bitar.
Finhacka lök och vitlök .
Strimla paprikan .
Skiva bananerna .
(om DU använder kokbananer/mjölbananer
skall bananskivorna kokas ett par min.innan
de blandas med grönsakerna )
Hetta upp olja i en stekpanna .
Bryn kyckling ,lök , vitlök , paprika och curry
några min.
Vänd ner bananskivorna och lägg blandningen i pajskalet .
Vispa ägg och mjölk .
Krydda med salt o´peppar .
Slå äggstanningen över kyckling-
grönsaksblandningen .
Strö över riven ost .
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min .
eller tills pajen fått fin färg .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)