Skaldjursfest eller ?
det tar en stund att göra detta
men det är det värt .
1 tim för marinering .
1 kg räkor med skal
1 dl rapsolja
4 finhackade vitlöksklyftor
1/4 tsk svartpeppar
1 dl hackad persilja
blandade salladsblad
t.ex.frise´e, rucola ,rucola
DRESSING:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar .
Så här gör DU :
Skala räkorna , men låt gärna
stjärtskalet vara kvar .
Blanda oljan med vitlöken
och svartpeppar´n.
Tillsätt räkorna och persiljan ,
rör om och låt stå svalt och
MARINERA 1 timme .
Vispa ihop oljan och vinägern
till dressingen .
Krydda med salt och peppar .
Vänd salladsbladen i dressingen och
fördela bladen på 4 tallrikar .
Hetta upp en stekpanna .
Fräs hastigt under omrörning
räkorna med marinaden.
Fördela räkorna på salladen. Servera genast .
torsdag 6 augusti 2009
KRÄFTOR OCH PILGRIMSMUSSLOR I LJUVLIIG SÅS . 4 PERS .
Detta ska DU allt smaka Så himla....
1 paket hummersås
Jacon 370 g .
2 dl vispgrädde
1 krossad vitlöksklyfta
1 squash 300 g
1 morot
3 salladslökar eller
1/2 liten purjolök
1 msk smör
200 g pilgrimsmusslor
200 g skalade kräftstjärtar
1 knivsudd kajennpeppar
salt
hackad persilja
Så här gör DU :
Koka upp hummersåsen med grädden
och vitlöken och sjud under lock i 10 min .
Ansa och skär squashen , moroten och
löken i smala strimlor och fräs i smöret
ett par minuter under omrörning .
Häll på såsen ,tillsätt pilgrimsmusslorna
och sjud under lock i 2 - 3 minuter .
Lägg i kräftstjärtarna och smaka av med
kajennpeppar och salt .
Strö över hackad persilja .
Servera med kokt ris eller pasta .
Så smarrigt...
1 paket hummersås
Jacon 370 g .
2 dl vispgrädde
1 krossad vitlöksklyfta
1 squash 300 g
1 morot
3 salladslökar eller
1/2 liten purjolök
1 msk smör
200 g pilgrimsmusslor
200 g skalade kräftstjärtar
1 knivsudd kajennpeppar
salt
hackad persilja
Så här gör DU :
Koka upp hummersåsen med grädden
och vitlöken och sjud under lock i 10 min .
Ansa och skär squashen , moroten och
löken i smala strimlor och fräs i smöret
ett par minuter under omrörning .
Häll på såsen ,tillsätt pilgrimsmusslorna
och sjud under lock i 2 - 3 minuter .
Lägg i kräftstjärtarna och smaka av med
kajennpeppar och salt .
Strö över hackad persilja .
Servera med kokt ris eller pasta .
Så smarrigt...
MANDELÄPPLEPAJ MED MYNTA . 4 - 5 PORT .
Denna är godast bland goda .
125 g mjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 dl finhackad mandel
FYLLNING:
4 - 5 syrliga äpplen
1 - 2 msk strösocker
finhackad färsk mynta
ATT SERVERA TILL :
lättvispad grädde smaksatt med calvados .
UGN : 200 GRADER .
Så här gör DU :
Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i en pajform .
Skala , kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg dem i degformen och strö över lite socker .
Grädda i ugnen i ca 30 min .
Strö finhackad färsk mynta över pajen
just innan den ska serveras och
bjud lättvispad grädde till ev .smaksatt
med lite calvados .
125 g mjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 dl finhackad mandel
FYLLNING:
4 - 5 syrliga äpplen
1 - 2 msk strösocker
finhackad färsk mynta
ATT SERVERA TILL :
lättvispad grädde smaksatt med calvados .
UGN : 200 GRADER .
Så här gör DU :
Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i en pajform .
Skala , kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg dem i degformen och strö över lite socker .
Grädda i ugnen i ca 30 min .
Strö finhackad färsk mynta över pajen
just innan den ska serveras och
bjud lättvispad grädde till ev .smaksatt
med lite calvados .
onsdag 5 augusti 2009
TORTILLA MED RÄKOR O ´ANNAT GOTT . 4 PORT .
Det här är Fredagsmys , för mej ..
4 tortillabröd
2 avocador
1 lime
1 liten rödlök
1 vitöksklyfta
salt
1 tsk sambal oelek
500 g räkor med skal
några cocktailtomater
1 näve rucola
1 msk olja
1 tsk vinäger
1 nypa salt
Så här gör DU :
Mosa avocadorna och skvätt över några droppar lime .
Hacka löken fint och rör ner den i avocadomoset .
Smaksätt med pressad vitlök , salt
och sambal oelek .
Skala räkorna , skär tomaterna på mitten
och ta bort rucolans långa stjälkar .
Värm brödet , lägg på rucola och tomater
och smaksätt med aningen olja , vinäger och salt .
Fördela avocadoröra och räkor .
Så gott.. gärna med ett glas öl till .
4 tortillabröd
2 avocador
1 lime
1 liten rödlök
1 vitöksklyfta
salt
1 tsk sambal oelek
500 g räkor med skal
några cocktailtomater
1 näve rucola
1 msk olja
1 tsk vinäger
1 nypa salt
Så här gör DU :
Mosa avocadorna och skvätt över några droppar lime .
Hacka löken fint och rör ner den i avocadomoset .
Smaksätt med pressad vitlök , salt
och sambal oelek .
Skala räkorna , skär tomaterna på mitten
och ta bort rucolans långa stjälkar .
Värm brödet , lägg på rucola och tomater
och smaksätt med aningen olja , vinäger och salt .
Fördela avocadoröra och räkor .
Så gott.. gärna med ett glas öl till .
SPAGHETTI CAMEMBERT 4 PORT .
Jättehungriga , var vi när vi kom hem .
Maten måste gå fort !
Det blev detta .
200 g broccoli
2 msk olja
salt
ca 50 g camembert
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk rostad flagad mandel .
Så här gör DU :
Skär broccolin i små buketter .
Fräs dem i olja smaksätt med aningen salt .
Koka pastan .
Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan .
Rör ner ost , broccoli , persilja och pressad vitlök .
Strö över rostad flagad mandel .
(värm helt enkelt mandelspån i en het panna tills det tar färg )
ÄT PÅ STUDS !
Maten måste gå fort !
Det blev detta .
200 g broccoli
2 msk olja
salt
ca 50 g camembert
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk rostad flagad mandel .
Så här gör DU :
Skär broccolin i små buketter .
Fräs dem i olja smaksätt med aningen salt .
Koka pastan .
Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan .
Rör ner ost , broccoli , persilja och pressad vitlök .
Strö över rostad flagad mandel .
(värm helt enkelt mandelspån i en het panna tills det tar färg )
ÄT PÅ STUDS !
PLOMMONKAKA .
Prova denna DU ,
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
10 plommon
2 msk pärlsocker
50 g smör
Så här gör DU :
Ägg och socker vispas lätt .
Blanda i vetemjölet .
Häll smeten i en smord ugnsfast form .
Täck ytan med urkärnade plommon .
Strö över pärlsocker
Fördela tunna skivor med smör överst .
Grädda i 225 grader 30-40 min.
Du kan använda vilken frukt som helst .
Prova Dig fram .
Lycka Till .
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
10 plommon
2 msk pärlsocker
50 g smör
Så här gör DU :
Ägg och socker vispas lätt .
Blanda i vetemjölet .
Häll smeten i en smord ugnsfast form .
Täck ytan med urkärnade plommon .
Strö över pärlsocker
Fördela tunna skivor med smör överst .
Grädda i 225 grader 30-40 min.
Du kan använda vilken frukt som helst .
Prova Dig fram .
Lycka Till .
måndag 3 augusti 2009
PLOMMON I RÖDVIN 4 pers.
Röda och fina blir plommonen när de
kokas i den här goda lagen .
12 - 16 mogna plommon
beroende på storlek
4 dl rött vin
2 dl socker
1 kanelstång
finstrimlat skal av citron .
SÅ HÄR GÖR DU :
Doppa plommmonen hastigt i kokande vatten
och dra sedan bort skalet .
Blanda de övriga ingredienserna
i en kastrull och koka upp lagen .
Lägg plommonen i lagen och ställ
kastrullen åt sidan tills lagen är kall .
SERVERA , med vispad grädde .
LYCKA TILL .
kokas i den här goda lagen .
12 - 16 mogna plommon
beroende på storlek
4 dl rött vin
2 dl socker
1 kanelstång
finstrimlat skal av citron .
SÅ HÄR GÖR DU :
Doppa plommmonen hastigt i kokande vatten
och dra sedan bort skalet .
Blanda de övriga ingredienserna
i en kastrull och koka upp lagen .
Lägg plommonen i lagen och ställ
kastrullen åt sidan tills lagen är kall .
SERVERA , med vispad grädde .
LYCKA TILL .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)