Detta är jättegott.
2 burkar avrunna kikärter
2 ägg
1 msk mjöl
1 knippe färsk koriander
1 pressad vitlök
1 tsk salt
2 krm sv.peppar
olja till stekning
gärna RAPSOLJA.
Så här gör DU;
Mixa kikärtorna ihop med äggen.
Rör ner mjöl,koriander,
vitlök,salt,sv.peppar.
Hetta upp oljan i pannan.
Forma till biffar (färsen är lite lös)
Kanske är det lättare att
klicka i färsen i pannan.
TILLBEHÖR:
Sallad
böngroddar
färsk chili
yoghurt med 1 pressad
vitlöksklyfta.
SERVERA : I PITABRÖD.
mmmm,så gott.
måndag 21 september 2009
GYLLENE KORVPANNA. 6 PORT.
Återigen ett korvrecept.
71 % kött är det i denna korv
den är verkligen god.
600 g korv
1-2 purjolökar
2 burkar majskorn(340g)
1 krm mejram
peppar
1/2 dl vatten eller buljong
hackad persilja.
Så här gör DU:
Ta av skinnet på korven (falukorv)
och skär den i cm-tjocka skivor.
Skölj purjolöken och skär den i
tunna strimlor.
Fräs purjolöken i lite fett i
en stekpanna.
Häll i majskornen.
Krydda,rör om och späd med vätskan.
Lägg korven överst och sätt på pannan.
Låt alltsammans sjuda ca 5 minuter
eller tills korven blivit varm.
Strö över persilja.
Servera med kokt potatis.
SMAKLIG MÅLTID!
71 % kött är det i denna korv
den är verkligen god.
600 g korv
1-2 purjolökar
2 burkar majskorn(340g)
1 krm mejram
peppar
1/2 dl vatten eller buljong
hackad persilja.
Så här gör DU:
Ta av skinnet på korven (falukorv)
och skär den i cm-tjocka skivor.
Skölj purjolöken och skär den i
tunna strimlor.
Fräs purjolöken i lite fett i
en stekpanna.
Häll i majskornen.
Krydda,rör om och späd med vätskan.
Lägg korven överst och sätt på pannan.
Låt alltsammans sjuda ca 5 minuter
eller tills korven blivit varm.
Strö över persilja.
Servera med kokt potatis.
SMAKLIG MÅLTID!
söndag 20 september 2009
FISKPINNAR .ELLER PANERAD LAX.
Å,detta är nå´t som är godis.
Fiskpinnar eller panerad lax
stek som vanligt
1 hg mimosasallad -
färdigköpt.
Kokt Potatis till är mums.
jag äter ihjäl mig på detta.
helst med fiskpinnar.
någon gång måste man få synda.
LYCKA TILL!
Fiskpinnar eller panerad lax
stek som vanligt
1 hg mimosasallad -
färdigköpt.
Kokt Potatis till är mums.
jag äter ihjäl mig på detta.
helst med fiskpinnar.
någon gång måste man få synda.
LYCKA TILL!
OSTKAKA. 4 PORT.
Ibland har inte all keson gått åt
slänga den vill jag inte.
Då blir det OSTKAKA.
Prova DU också.
400 g keso
2 dl mjölk
2 msk honung
1/2 dl hackad mandel.
2 st ägg
1 tsk fett till formen.
Så här gör DU:
Värm mjölken försiktigt
och lös honungen däri.
Hacka mandeln.
Blanda alla ingredienser
och slå blandningen i
en smord form.
GRÄDDA MITT I UGNEN 30-40 MIN.
Låt kakan svalna något
innan DU serverar.
Ha gärna en god sylt till.
LYCKA TILL!
SÅ GOTT.
slänga den vill jag inte.
Då blir det OSTKAKA.
Prova DU också.
400 g keso
2 dl mjölk
2 msk honung
1/2 dl hackad mandel.
2 st ägg
1 tsk fett till formen.
Så här gör DU:
Värm mjölken försiktigt
och lös honungen däri.
Hacka mandeln.
Blanda alla ingredienser
och slå blandningen i
en smord form.
GRÄDDA MITT I UGNEN 30-40 MIN.
Låt kakan svalna något
innan DU serverar.
Ha gärna en god sylt till.
LYCKA TILL!
SÅ GOTT.
KORV UNDER GRÖNSAKSTÄCKE. 4 PORT.
mmm, vad jag tycker det är gott
med korv.på längden, bredden
eller hur som helst.
4 st frukostkorvar
1 st purjolök
4 st paprikor i olika färger
1 st liten squash
1 dl vatten
1/2 st buljongtärning
1-2 tsk grönpeppar
eller 1.2 krm peppar.
Så här gör DU:
Strimla purjolök o´paprika.
Skär squashen i skivor.
Koka upp vatten och lägg
i buljongtärningen.
Lägg sedan i resten av grönsakrerna.
Och koka knappt mjuka 2-4 minuter.
Dela frukostkorven på längden.
Lägg den i en ugnssäker form.
Smula sönder grönpeppar´n.Eller peppar´n.
Fördela grönsakerna o´kryddorna
över korvarna.
Tillagas i ugn 10-15 minuter.
Detta är inte dumt.
LYCKA TILL!
med korv.på längden, bredden
eller hur som helst.
4 st frukostkorvar
1 st purjolök
4 st paprikor i olika färger
1 st liten squash
1 dl vatten
1/2 st buljongtärning
1-2 tsk grönpeppar
eller 1.2 krm peppar.
Så här gör DU:
Strimla purjolök o´paprika.
Skär squashen i skivor.
Koka upp vatten och lägg
i buljongtärningen.
Lägg sedan i resten av grönsakrerna.
Och koka knappt mjuka 2-4 minuter.
Dela frukostkorven på längden.
Lägg den i en ugnssäker form.
Smula sönder grönpeppar´n.Eller peppar´n.
Fördela grönsakerna o´kryddorna
över korvarna.
Tillagas i ugn 10-15 minuter.
Detta är inte dumt.
LYCKA TILL!
VETE OCH AUBERGINE- SALLAD. 4 PORT.
Denna rätten måste lagas,
den är så himla god.
3 dl matvete
1,5 dl pesto
(1,5 msk pressad lime)
1 liten aubergine
Olivolja
salt
150 g fetaost i tärningar
50 g färsk spenat
Så här gör DU:
Koka matvetet enl.förp.anv.
Rör ner pesto och lime
Skär auberginen i små
tärningar och stek i olja.
Salta.
Blanda matvete och aubergine
i en skål .
Strö på fetaost och spenat.
Till detta kan DU ha precis vad DU vill.
Skinka.Rökt fisk.Makrillfile.
Eller bara äta det som
det är.
LYCKA TILL!
den är så himla god.
3 dl matvete
1,5 dl pesto
(1,5 msk pressad lime)
1 liten aubergine
Olivolja
salt
150 g fetaost i tärningar
50 g färsk spenat
Så här gör DU:
Koka matvetet enl.förp.anv.
Rör ner pesto och lime
Skär auberginen i små
tärningar och stek i olja.
Salta.
Blanda matvete och aubergine
i en skål .
Strö på fetaost och spenat.
Till detta kan DU ha precis vad DU vill.
Skinka.Rökt fisk.Makrillfile.
Eller bara äta det som
det är.
LYCKA TILL!
lördag 19 september 2009
INBAKADE KORVAR 12 ST.
Det här gillar BARNA att göra.
Gillkväll eller BARNKALAS....
Så här gör DU en deg som
räcker till 12 prinskorvar.
Mät upp 4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver i en bunke.
Skiva ner 50 g margarin
och finfördela med fingrarna.
Tillsätt 1 1/2 dl mjölk
och arbeta snabbt ihop till
en deg.
Dela degen i 12 bitar.
Platta ut varje bit till en
fyrkant eller rulla till en längd.
Rulla in korven i degen eller
sno deglängderna runt korven.
Lägg paketen(alluminiumfolie)
med skarvarna nedåt på plåt
med bakplåtspapper.
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader
ca 10 minuter.
ALL LYCKA TILL!
Gillkväll eller BARNKALAS....
Så här gör DU en deg som
räcker till 12 prinskorvar.
Mät upp 4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver i en bunke.
Skiva ner 50 g margarin
och finfördela med fingrarna.
Tillsätt 1 1/2 dl mjölk
och arbeta snabbt ihop till
en deg.
Dela degen i 12 bitar.
Platta ut varje bit till en
fyrkant eller rulla till en längd.
Rulla in korven i degen eller
sno deglängderna runt korven.
Lägg paketen(alluminiumfolie)
med skarvarna nedåt på plåt
med bakplåtspapper.
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader
ca 10 minuter.
ALL LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)