tisdag 2 november 2010

KRÄMIG BROCCOLISOPPA MED PASTA . 4PORT.

Denna soppa tycker jag är
mättande och god.
Dessutom är den lättgjord.
Prova DU också.

400-500g broccoli
1 liter vatten
+2buljongtärningar
100 g pasta, gärna blommor
1/2dl creme fraiche
salt+ peppar
hackad persilja

Så här gör DU:
Skölj broccolin och
dela den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i vatten
med buljongtärningar
ca 8 minuter.
Häll av det mesta av buljongen
men spara den.
Lägg broccolin i matberedaren
och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Koka upp buljongen och lägg i pastan.
Låt den koka den tid som är angiven
på förpackningen.
Finfördela broccolin med creme fraiche
under tiden.
Blanda broccolipuren med buljong
och pasta.
Hetta upp och smaksätt med
salt o peppar om det behövs.
Strö över persilja.

SMAKLIG MÅLTID!

TOMATSOPPA PÅ RÖDA LINSER. 4 PERS.

En soppa skulle kanske
smaka i höstrusket.

1gul lök
2-3 morötter
1 msk olja eller smör
1 förp krossade eller
passerade tomater(500g)
5 dl vatten +2 buljong-tärningar
2 dl röda linser
salt+ peppar

Så här gör DU:
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv morötterna.
Fräs lök och morötter i matfettet
i en kastrull på ganska svag värme.
Späd med tomaterna och vattnet.
Smula i buljongtärningarna.
Låt det koka upp.
Skölj linserna och låt dem
rinna av väl.
Blanda ner dem i soppan.
Och låt soppan koka på svag värme
under lock i 10 minuter.
Smaksätt med salt o peppar
om det behövs.

SERVERA:gärna med hård ostsmörgås till.
mmm,varmt o gott!

måndag 1 november 2010

SMOOTHIE. TILL 1 PERSON.

Här är också nå´tt
som jag gillar.

2 Dl naturell yoghurt
1/2 banan
1 dl färska eller
halvtinade bär.
1 tsk honung
2 tsk krossade linfrö.

Så här gör DU:
Kör alla ingredienser
med stavmixer till en
slät men trögflytande dryck.
Häll upp i ett vackert glas
och njuuut!

Unna DIG,om DU är hemma först
från jobbet.
mmm,så njutbart.BARA DU.

POTATISSALLAD MED KALLRÖKT LAX. 4 PORT.

HEJ IGEN!
Nu kör VI!

Det här är det godaste jag vet.
Prova att smaka DU också!

600g kallrökt lax
8 kalla kokta potatisar
1 dl valnötter
10 rädisor
2 rödlökar
1 knippe ruccola
1 msk fransk senap
1 msk vinäger
1 msk rapsolja

Så här gör DU:
Tärna potatisen.
skiva rädisorna.
och hacka löken.
Hacka valnötterna lätt.
Rör ihop vinäger,
senap o olja.
Blanda alla ingredienser.
Låt det gärna stå och
dra ett tag.
Servera med kallrökt lax.

Så himla gooottt!
NJUT!
SMAKLIG MÅLTID.

onsdag 27 oktober 2010

UGNSROSTADE GRÖNSAKER. 4 PERS.

400 g sötpotatis
8 små vanliga potatisar
2 palsternackor
4 rödlökar
1 squash
4 msk olivolja
1/2 tsk torkad timjan
salt o peppar.

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala alla grönsakerna
utom squashen.
Skär sötpotatisen i cm-tjocka
skivor.
Dela potatisen i halvor och
palsternackorna på längden.
Dela rödlöken i klyftor och
skiva squashen.

Blanda grönsakerna med oljan,
timjan salt o peppar och häll
ut alltsammans i en långpanna.
Sätt in i ugnen och stek tills
grönsakerna är mjuka och har
fått fin färg,ca 30 min.

Vänd grönsakerna ett par gånger
under stekningen.
Häll på mer olja om det ser
torrt ut i pannan

Klar att servera.

LYCKA TILL!

Ugnsgrönsaker kan DU ha till allt.

CHEVREFYLLD KYCKLINGFILE 4 PERS.

Gillar DU kycklingfile
jag tycker det är jättegott
och enkelt att göra.
Prova DU också.

4kycklingfileer
150g getost
salt+peppar
smör till stekning

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär med vass kniv ett litet hål
i varje file och kör runt med
kniven så att det blir som en
ficka inuti.
Skär getosten i bitar och
peta in dem i fickan.
Fäst ihop med tandpetare.
Krydda fileerna med salt+peppar
och bryn dem runtom i smör.
Flytta över dem till en ugnsfast
form och sätt in i ugnen ca 15 min.
Servera fileerna med tomatsås
och ugnsrostade grönsaker .

Getost, hade jag aldrig ätit förut,
men jag blev glatt överraskad,
så himla gott .
En riktig BJUDRÄTT tycker jag.

SMAKLIG MÅLTID!

TOMATSÅS. 4 PERS.

Brukar DU göra egen tomatsås?
Isåfall får DU ett sås-recept till.

6 mogna tomater
7 torkade tomater i olja
1 msk olivolja
1/2 tsk socker
1 krm cayennepeppar
1 msk balsamvinäger
salt+peppar

Så här gör DU:
Skålla och skala tomaterna
och hacka dem grovt.
Skär de torkade tomaterna
i strimlor.
Koka upp tomaterna med oljan,
sockret,cayennepepparn och
vinägern och sjud på svag värme
i 10 minuter.
Pressa röran genom en sil
till en slät sås.
Koka upp såsen och smaka av
med salt och peppar.

När DU gjort detta en gång
så är det enkelt att göra det igen.
Ha det som en vana.
Dessutom är den mycket godare .

LYCKA TILL!