VITKÅL..hur låter det.
en bortglömd grönsak med
mycket vitaminer o mineraler.
Men DU,ta och Prova denna goda coleslaw
DU ångrar DIG inte.
4dl vitkål
2 dl morot
1 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
2 krm salt
2 krm grovmald svart-peppar.
Så här gör DU:
Strimla vitkålen fint
med kniv eller osthyvel.
Skala och riv moroten grovt.
Blanda samman alla ingredienserna
och smaka av med salt o peppar.
SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL!
söndag 7 november 2010
ÖVERRASKNING !
Varför inte överraska familjen.
Ta fram pepparkaksmåtten
smöra ett bröd och ta ut
stjärnor i brödet eller hjärtan.
Och lägg på ett gott pålägg
Barn som inte vill äta, ta ut
med pepparkaksmåtten fina figurer.
Eller varför inte steka pannkakor
med måtten.
I bland räcker det med ett stekt
ägg i hjärtform.
LÅT FANTASIN FLÖDA!
LYCKA TILL !
Ta fram pepparkaksmåtten
smöra ett bröd och ta ut
stjärnor i brödet eller hjärtan.
Och lägg på ett gott pålägg
Barn som inte vill äta, ta ut
med pepparkaksmåtten fina figurer.
Eller varför inte steka pannkakor
med måtten.
I bland räcker det med ett stekt
ägg i hjärtform.
LÅT FANTASIN FLÖDA!
LYCKA TILL !
TOMTEBO-BARNENS MJUKA PEPPARKAKA.
Denna kaka är saftig o hållbar.
Som blir lite festligare
med glasyr på och små röda
marsipan-tomtar på fatet runt kakan.
100g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
10 hackade sötmandlar el.malda
2 dl gräddfil
UGN: 150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör o socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med kryddorna,
bakpulvret,o mandeln.
Rör ner detta tillsammans
med gräddfilen i äggsmeten.
Häll smeten i en välsmord
och bröad form och grädda kakan i
nedre delen av ugnen 60-80 min.
Prova med en sticka !
Stjälp upp kakan och
låt den kallna under formen.
GARNERA:med florsocker utrört i vatten
till en glasyr.
Sätt små-tomtar runt kakan och servera.
Det är uppskattat kan DU tro.
LYCKA TILL.
Som blir lite festligare
med glasyr på och små röda
marsipan-tomtar på fatet runt kakan.
100g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
10 hackade sötmandlar el.malda
2 dl gräddfil
UGN: 150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör o socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med kryddorna,
bakpulvret,o mandeln.
Rör ner detta tillsammans
med gräddfilen i äggsmeten.
Häll smeten i en välsmord
och bröad form och grädda kakan i
nedre delen av ugnen 60-80 min.
Prova med en sticka !
Stjälp upp kakan och
låt den kallna under formen.
GARNERA:med florsocker utrört i vatten
till en glasyr.
Sätt små-tomtar runt kakan och servera.
Det är uppskattat kan DU tro.
LYCKA TILL.
lördag 6 november 2010
GAMMALDAGS SANDKAKA .
Å..Å. Denna är go´ må DU tro.
Prova DU att göra den nu inför helgen.
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
UGN:150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder
och rör kraftigt.
Blanda mjöl ,bakpulver
och vaniljsocker.
Rör ner detta i smeten
och blanda väl.
Häll smeten i smord och
bröad form och grädda kakan
i nedre delen av ugnen
ca 60 minuter.
Pröva med en sticka!
Stjälp upp kakan och låt
den kallna under formen
på galler.
Sandkakan går bra att frysa.
LYCKA TILL!
Prova DU att göra den nu inför helgen.
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
UGN:150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder
och rör kraftigt.
Blanda mjöl ,bakpulver
och vaniljsocker.
Rör ner detta i smeten
och blanda väl.
Häll smeten i smord och
bröad form och grädda kakan
i nedre delen av ugnen
ca 60 minuter.
Pröva med en sticka!
Stjälp upp kakan och låt
den kallna under formen
på galler.
Sandkakan går bra att frysa.
LYCKA TILL!
BACONBURGARE 4 PORT.
Detta är himla gott så det
måste DU prova.
1/2dl ströbröd eller havrekli
1dl vatten
400g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
8 skivor bacon
smör till stekning
Så här gör DU:
Låt ströbrödet eller havrekliet
svälla i vattnet i 10 minuter.
Rör i färs,ägg,salt,peppar och
lök, blanda väl.
Forma 8 biffar och linda en
baconskiva runt varje.
Stek i smör ca 4 minuter
på varje sida.
SERVERA,med pasta,
blandad med smaksatt
creme fraiche.
Och en grönsallad eller
kokt broccoli.
JÄTTEGOOTT!
LYCKA TILL!
måste DU prova.
1/2dl ströbröd eller havrekli
1dl vatten
400g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
8 skivor bacon
smör till stekning
Så här gör DU:
Låt ströbrödet eller havrekliet
svälla i vattnet i 10 minuter.
Rör i färs,ägg,salt,peppar och
lök, blanda väl.
Forma 8 biffar och linda en
baconskiva runt varje.
Stek i smör ca 4 minuter
på varje sida.
SERVERA,med pasta,
blandad med smaksatt
creme fraiche.
Och en grönsallad eller
kokt broccoli.
JÄTTEGOOTT!
LYCKA TILL!
onsdag 3 november 2010
HAVRESNITT CA 60 ST.
Dessa är lätta att göra
mmmm å jättego`a.
200g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Så här gör DU:
Rör ihop fett o socker,
tillsätt havregryn
och mjöl och knåda ihop
degen.
Rulla ut degen till 4 längder.
Lägg dem på bakplåtspapper,
tryck till dem med en gaffel
och grädda i mitten av ugnen
i 200 grader ca 10 minuter.
Skär de varma längderna i bitar
och låt dem sedan kallna på galler.
himla goda till en kopp kaffe.
LYCKA TILL!
mmmm å jättego`a.
200g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Så här gör DU:
Rör ihop fett o socker,
tillsätt havregryn
och mjöl och knåda ihop
degen.
Rulla ut degen till 4 längder.
Lägg dem på bakplåtspapper,
tryck till dem med en gaffel
och grädda i mitten av ugnen
i 200 grader ca 10 minuter.
Skär de varma längderna i bitar
och låt dem sedan kallna på galler.
himla goda till en kopp kaffe.
LYCKA TILL!
tisdag 2 november 2010
KRÄMIG BROCCOLISOPPA MED PASTA . 4PORT.
Denna soppa tycker jag är
mättande och god.
Dessutom är den lättgjord.
Prova DU också.
400-500g broccoli
1 liter vatten
+2buljongtärningar
100 g pasta, gärna blommor
1/2dl creme fraiche
salt+ peppar
hackad persilja
Så här gör DU:
Skölj broccolin och
dela den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i vatten
med buljongtärningar
ca 8 minuter.
Häll av det mesta av buljongen
men spara den.
Lägg broccolin i matberedaren
och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Koka upp buljongen och lägg i pastan.
Låt den koka den tid som är angiven
på förpackningen.
Finfördela broccolin med creme fraiche
under tiden.
Blanda broccolipuren med buljong
och pasta.
Hetta upp och smaksätt med
salt o peppar om det behövs.
Strö över persilja.
SMAKLIG MÅLTID!
mättande och god.
Dessutom är den lättgjord.
Prova DU också.
400-500g broccoli
1 liter vatten
+2buljongtärningar
100 g pasta, gärna blommor
1/2dl creme fraiche
salt+ peppar
hackad persilja
Så här gör DU:
Skölj broccolin och
dela den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i vatten
med buljongtärningar
ca 8 minuter.
Häll av det mesta av buljongen
men spara den.
Lägg broccolin i matberedaren
och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Koka upp buljongen och lägg i pastan.
Låt den koka den tid som är angiven
på förpackningen.
Finfördela broccolin med creme fraiche
under tiden.
Blanda broccolipuren med buljong
och pasta.
Hetta upp och smaksätt med
salt o peppar om det behövs.
Strö över persilja.
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)