Himla käckt bröd,snabbt går det
och jättegott med smör och ost.
10dl grovt matbrödsmjöl
(5dl rågsikt+5dl vetemjöl)
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1tsk salt
1msk brödkrydda
1dl russin
1/2dl sirap
1/2l fil
UGN:200 GRADER 45-50 MIN.
Så här gör DU:
Blanda allt UTOM FIL O'SIRAP
tag det sist.
Rör ihop allt och klicka
ut degen i en avlång smord
form 1,5 liter.
Släta till degen med mjölad hand.
GRÄDDA på nedersta falsen.
Låt bröden svalna på galler
inlindat i bakduk.
DU måste prova.JÄTTEGOTT!
LYCKA TILL.
lördag 20 november 2010
ANNA-LISAS DUBBLETTER. CA 50 ST.
mmmm,dessa måste DU göra.
Lättbakade och festliga.
200g smör
1dl socker
300g vetemjöl(ca5dl)
2tsk kanel
30g mald mandel
PENSLING:
äggvita
GARNERING:
sylt
Så här gör DU:
Arbeta ihop smör,socker och mjöl
till en smidig deg,som delas
till två delar.
Smaksätt den ena halvan med kanel,
den andra med mandel.
Rulla ut degen till fingertjocka
längder.
Lägg mandeldegen på bakpappersklädd
plåt,platta till den lätt och
pensla med lätt uppvispad äggvita.
Lägg kaneldegen ovanpå och gör en
fördjupning i mitten med t ex
kavelpinnen.
Lägg sylt i fördjupningen och
GRÄDDA i 175-200 grader 12-15 min.
LYCKA TILL!
Lättbakade och festliga.
200g smör
1dl socker
300g vetemjöl(ca5dl)
2tsk kanel
30g mald mandel
PENSLING:
äggvita
GARNERING:
sylt
Så här gör DU:
Arbeta ihop smör,socker och mjöl
till en smidig deg,som delas
till två delar.
Smaksätt den ena halvan med kanel,
den andra med mandel.
Rulla ut degen till fingertjocka
längder.
Lägg mandeldegen på bakpappersklädd
plåt,platta till den lätt och
pensla med lätt uppvispad äggvita.
Lägg kaneldegen ovanpå och gör en
fördjupning i mitten med t ex
kavelpinnen.
Lägg sylt i fördjupningen och
GRÄDDA i 175-200 grader 12-15 min.
LYCKA TILL!
FORMAR MED FARIN. 30 ST.
Hej! längese'n jag bakade med FARIN,
men det blir himla go'a mustiga
kakformar .
Du kan fylla dem med bär eller
sylt och vispad grädde.
Formarna kan DU frysa, ogräddade.
175g smör
75g brun farin
50g sötmandel
knappt 250g vetemjöl
(4dl)
Så här gör DU:
Arbeta ihop smör,farin,finhackad
mandel och mjöl till en smidig deg.
Tryck ut degen i väl smorda veckade
formar och grädda i 175 grader tills
de har fin färg 10-12 minuter.
Använd helst aluminiumformar.
LYCKA TILL,med baket.
men det blir himla go'a mustiga
kakformar .
Du kan fylla dem med bär eller
sylt och vispad grädde.
Formarna kan DU frysa, ogräddade.
175g smör
75g brun farin
50g sötmandel
knappt 250g vetemjöl
(4dl)
Så här gör DU:
Arbeta ihop smör,farin,finhackad
mandel och mjöl till en smidig deg.
Tryck ut degen i väl smorda veckade
formar och grädda i 175 grader tills
de har fin färg 10-12 minuter.
Använd helst aluminiumformar.
LYCKA TILL,med baket.
lördag 13 november 2010
KÖTTBULLAR MED STING. 4 port.
Till 500g köttfärs tillsätt
2msk sweet chilisås och
4 finhackade soltorkade
tomater.
Gör sedan som DU brukar göra.
jättegott med lite annan
smak ibland.
Smaklig måltid.
2msk sweet chilisås och
4 finhackade soltorkade
tomater.
Gör sedan som DU brukar göra.
jättegott med lite annan
smak ibland.
Smaklig måltid.
FETAOST-KRÄM. 10 PORT.
Läcker kräm som passar
särskilt bra till
GRÖNSAKSRÖRAN.
Gör den gärna en
dag i förväg.(så den får stå till sej.)
150g fetaost
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad timjan
el. 2 tsk torkad.
SERVERA den i skål till
ratatouillen.
mmm,mmm, så himla gooottt.
LYCKA TILL!
särskilt bra till
GRÖNSAKSRÖRAN.
Gör den gärna en
dag i förväg.(så den får stå till sej.)
150g fetaost
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad timjan
el. 2 tsk torkad.
SERVERA den i skål till
ratatouillen.
mmm,mmm, så himla gooottt.
LYCKA TILL!
FRANSK- GRÖNSAKSRÖRA . 10 PORT.
Mumsig grönsaksrätt,som kan
serveras varm eller kall.
1 aubergine
2 röda paprikor
2 tomater
1 gul lök
1 squash
2 msk olivolja
salt o' peppar.
Så här gör DU:
Skölj ansa och skär
alla grönsakerna i
stora tärningar.
Hetta upp oljan i en
stor gryta och fräs
grönsakerna tills de
fått lite färg.
Smaka av med salt o'peppar.
Nästa recept är en FETAOST-KRÄM
som DU ska ha till denna sallad.
LYCKA TILL!
stor gryta
serveras varm eller kall.
1 aubergine
2 röda paprikor
2 tomater
1 gul lök
1 squash
2 msk olivolja
salt o' peppar.
Så här gör DU:
Skölj ansa och skär
alla grönsakerna i
stora tärningar.
Hetta upp oljan i en
stor gryta och fräs
grönsakerna tills de
fått lite färg.
Smaka av med salt o'peppar.
Nästa recept är en FETAOST-KRÄM
som DU ska ha till denna sallad.
LYCKA TILL!
stor gryta
ÄGGSTANNING OCH LAX. 10 PORT.
Det här är smarrigt,tycker jag.mmmm.
4 dl grädde
4 ägg
salt o peppar
smör el. marg.
till formen.
4 skivor färskrökt lax
1 litet knippe gräslök
UGN:175 GRADER.
Så här gör DU:
Koka upp grädden och låt den svalna.
Vispa äggen och tillsätt grädden.
Salta o peppra.
Smörj formen,och häll i smeten.
Formen bör vara 15x25 cm .
Täck med aluminiumfolie och
grädda i VATTENBAD
mitt i ugnen ca 30 min.
Dela laxskivorna på längden.
Snurra ihop och lägg dem
ovanpå äggstanningen.
GARNERA med gräslök.
Detta måste DU smaka.
När DU ska servera, skär upp
och ställ hela formen på bordet,
så kan var o' en ta själv.
LYCKA TILL!
4 dl grädde
4 ägg
salt o peppar
smör el. marg.
till formen.
4 skivor färskrökt lax
1 litet knippe gräslök
UGN:175 GRADER.
Så här gör DU:
Koka upp grädden och låt den svalna.
Vispa äggen och tillsätt grädden.
Salta o peppra.
Smörj formen,och häll i smeten.
Formen bör vara 15x25 cm .
Täck med aluminiumfolie och
grädda i VATTENBAD
mitt i ugnen ca 30 min.
Dela laxskivorna på längden.
Snurra ihop och lägg dem
ovanpå äggstanningen.
GARNERA med gräslök.
Detta måste DU smaka.
När DU ska servera, skär upp
och ställ hela formen på bordet,
så kan var o' en ta själv.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)