Stor FEST på gång?
Gör denna SUPERGODA TÅRTA!
DU ångrar DIG inte.
250 g smör
6 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl kakaopulver
FYLLNING:
2 burkar krossad ananas
ca 375 g/st
6 dl vispgrädde
1 dl koncentrerad apelsinjuice
75 g mörk blockchoklad
UGN: 175 grader.
Så här gör DU:
Smörj och bröa en långpanna,ca 30x40 cm.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman vetemjöl,bakpulver
och kakaopulver.
Rör försiktigt ner mjölblandningen
i äggsmeten.
Tillsätt smöret.
Häll smeten i långpannan och
bred ut den jämt.
GRÄDDA kakan i ugnen ca 20 minuter
tills kakan verkar färdig.
Stjälp upp kakan på en bricka
och låt den kallna.
Dela den i två bottnar.
Fördela ananasen på den ena
av bottnarna.
Vispa grädden.
Blanda den med apelsinjuicen.
Lägg samman tårtbottnarna med
apelsingrädde emellan och ovanpå.
Flisa blockchokladen och strö den över.
SÅ HIMLA GO'
ALL LYCKA TILL!
lördag 15 januari 2011
tisdag 11 januari 2011
DAJMKAKA.
Denna då' mmmm så gott!
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-1 1/2 dl DAJMKULOR.
Så här gör DU:
Rör fett och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt.
Blanda mjöl,bakpulver och
DAJMKULOR.
Rör ner detta i smeten och
rör till en jämn smet.
Häll smeten i en väl smord
och bröad form ca 1 3/4 liter.
Gärna med löstagbar kant.
GRÄDDA i 60 minuter i 150 GRADER.
Pröva kakan med en sticka.
Stjälp upp den och låt den
kallna under formen.
Kakan går bra att frysa.
Man ska ju helst inte äta
detta,men vid ett speciellt
tillfälle så är det väl tillåtet.
Eller?
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-1 1/2 dl DAJMKULOR.
Så här gör DU:
Rör fett och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt.
Blanda mjöl,bakpulver och
DAJMKULOR.
Rör ner detta i smeten och
rör till en jämn smet.
Häll smeten i en väl smord
och bröad form ca 1 3/4 liter.
Gärna med löstagbar kant.
GRÄDDA i 60 minuter i 150 GRADER.
Pröva kakan med en sticka.
Stjälp upp den och låt den
kallna under formen.
Kakan går bra att frysa.
Man ska ju helst inte äta
detta,men vid ett speciellt
tillfälle så är det väl tillåtet.
Eller?
PUSTASOPPA. 4 PORT.
Vad gillar DU detta?
Barna'brukar gilla det.
Det är bara att prova.
500 g köttfärs
1 gul lök
1 paprika i valfri färg
1 morot
1 dl creme fraiche
2 buljong-tärningar
3 msk tomatpure
1+10 dl vatten
salt+peppar
klippt persilja
Så här gör DU:
Skala lök och morot.
Kärna ur paprikan.
Finhacka lök och paprika.
Grovriv moroten.
Lägg grönsakerna i en gryta.
Tillsätt creme fraiche,smulad
buljongtärning,tomatpure och 1 dl vatten.
Låt det puttra i 3-5 minuter
under omrörning.
Smula ner färsen och späd
med 10 dl vatten.
Låt soppan koka upp och
puttra på svag värme 6-8 min.
Smaka av med salt o peppar.
Strö över klippt persilja.
Bjud ett gott bröd till.
SMAKLIG MÅLTID!
Barna'brukar gilla det.
Det är bara att prova.
500 g köttfärs
1 gul lök
1 paprika i valfri färg
1 morot
1 dl creme fraiche
2 buljong-tärningar
3 msk tomatpure
1+10 dl vatten
salt+peppar
klippt persilja
Så här gör DU:
Skala lök och morot.
Kärna ur paprikan.
Finhacka lök och paprika.
Grovriv moroten.
Lägg grönsakerna i en gryta.
Tillsätt creme fraiche,smulad
buljongtärning,tomatpure och 1 dl vatten.
Låt det puttra i 3-5 minuter
under omrörning.
Smula ner färsen och späd
med 10 dl vatten.
Låt soppan koka upp och
puttra på svag värme 6-8 min.
Smaka av med salt o peppar.
Strö över klippt persilja.
Bjud ett gott bröd till.
SMAKLIG MÅLTID!
SEMLOR.
Nu är det SEMLEDAGS.
Men ibland orkar jag inte
sätta en stor bulldeg, så
då köper jag färdiga släta bullar.
Tar med vispgrädde och mandelmassa hem.
Och fuskar lite,men de är lika goda.
Jag gillar med varm mjölk på.
Vad gillar DU?
Men ibland orkar jag inte
sätta en stor bulldeg, så
då köper jag färdiga släta bullar.
Tar med vispgrädde och mandelmassa hem.
Och fuskar lite,men de är lika goda.
Jag gillar med varm mjölk på.
Vad gillar DU?
SILLGRATÄNG. 4 PERS.
Vad säger DU om detta?
Jag gillar den
prova DU med.
1 burk urvattnad STEKSILL
8 stora KOKTA potatisar
3 gula lökar
smör
1 burk creme fraiche
2 msk klippt dill
vitpeppar
Så här gör DU:
Öppna sillburken och skölj sillen.
Skala och skiva potatisen.
Skala,skiva och fräs löken
mjuk i matfett.
Varva sill,potatis och smörfräst
lök i en ugnssäker form.
Översta lagret ska vara potatis.
Mal lite peppar under varven.
Salt behövs inte - sillen ger sälta.
Blanda creme fraiche och dill.
Bred blandningen över sill och potatis.
GRÄDDA: i 200 grader i 20 min.
SMAKLIG MÅLTID!
HOPPAS DET SMAKAR!
Jag gillar den
prova DU med.
1 burk urvattnad STEKSILL
8 stora KOKTA potatisar
3 gula lökar
smör
1 burk creme fraiche
2 msk klippt dill
vitpeppar
Så här gör DU:
Öppna sillburken och skölj sillen.
Skala och skiva potatisen.
Skala,skiva och fräs löken
mjuk i matfett.
Varva sill,potatis och smörfräst
lök i en ugnssäker form.
Översta lagret ska vara potatis.
Mal lite peppar under varven.
Salt behövs inte - sillen ger sälta.
Blanda creme fraiche och dill.
Bred blandningen över sill och potatis.
GRÄDDA: i 200 grader i 20 min.
SMAKLIG MÅLTID!
HOPPAS DET SMAKAR!
RÅRIS-RISOTTO. 4 PERS.
Hallå hallå !
Nu är jag här igen!
Detta är gott och tar inte så
himla lång tid att göra .
Så nu sätter vi igång.
2 lökar
1 msk smör
2 tsk curry
2 dl råris
4 dl buljong
1 liten stekt eller
grillad kyckling
100-200g rökt skinka
1 dl gröna ärter
1 liten paprika
10 sötmandlar
Så här gör DU:
Hacka lökarna och fräs dem
i smör och curry.
Blanda ner i riset och
slå på buljongen.
Koka sakta under lock tills
riset är mjukt eller 40 min.
Befria kycklingen från
skinn och ben.
Skär köttet i bitar.
Strimla skinkan och
skär paprikan i bitar.
Skålla skala och klyv mandlarna.
Blanda alltsammans med riset.
Servera risotton varm eller
kall med mango chutney.
En klick gräddfil är också gott
tillsammans med chutneyn.
SMAKLIG MÅLTID!
Nu är jag här igen!
Detta är gott och tar inte så
himla lång tid att göra .
Så nu sätter vi igång.
2 lökar
1 msk smör
2 tsk curry
2 dl råris
4 dl buljong
1 liten stekt eller
grillad kyckling
100-200g rökt skinka
1 dl gröna ärter
1 liten paprika
10 sötmandlar
Så här gör DU:
Hacka lökarna och fräs dem
i smör och curry.
Blanda ner i riset och
slå på buljongen.
Koka sakta under lock tills
riset är mjukt eller 40 min.
Befria kycklingen från
skinn och ben.
Skär köttet i bitar.
Strimla skinkan och
skär paprikan i bitar.
Skålla skala och klyv mandlarna.
Blanda alltsammans med riset.
Servera risotton varm eller
kall med mango chutney.
En klick gräddfil är också gott
tillsammans med chutneyn.
SMAKLIG MÅLTID!
lördag 8 januari 2011
NAMNSDAGS-HJÄRTA.
Hej!
Snart är det ALLA HJÄRTANS-DAG.
Då kan DU bjuda på denna vackra kaka.
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smör
2 ägg
3/4 dl mjölk
3/4 dl kokande vatten
GLASYR:
2 dl florsocker
1 tsk kakao
2 msk vatten
GARNERING:
Färgat strössel
Så här gör DU:
Blanda alla torra ingredienser
i en skål.
Smält fettet.
Vispa äggen och blanda med mjölken.
Rör ner äggsmeten i skålen,slå i
fettet och det kokande vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form,
ca 1-liter, gärna hjärt-form,
och
GRÄDDA: på första falsen
i 175 grader ca 40 minuter.
Låt kakan kallna på galler,
med formen över sig.
Rör ihop glasyren,och bred på den
kalla kakan.
GARNERA med strössel runt HJÄRTAT.
Så himla fint.
ALL LYCKA TILL!
Snart är det ALLA HJÄRTANS-DAG.
Då kan DU bjuda på denna vackra kaka.
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smör
2 ägg
3/4 dl mjölk
3/4 dl kokande vatten
GLASYR:
2 dl florsocker
1 tsk kakao
2 msk vatten
GARNERING:
Färgat strössel
Så här gör DU:
Blanda alla torra ingredienser
i en skål.
Smält fettet.
Vispa äggen och blanda med mjölken.
Rör ner äggsmeten i skålen,slå i
fettet och det kokande vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form,
ca 1-liter, gärna hjärt-form,
och
GRÄDDA: på första falsen
i 175 grader ca 40 minuter.
Låt kakan kallna på galler,
med formen över sig.
Rör ihop glasyren,och bred på den
kalla kakan.
GARNERA med strössel runt HJÄRTAT.
Så himla fint.
ALL LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)