Alla blir glada när denna
SUPERGODA mjuka kaka ställs
fram på bordet.
Prova får DU se:
4 msk kakao
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
KRÄM:
75 g smör/margarin
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2-3 tsk vaniljsocker
Så här gör DU:
Blanda kakao,smör och mjölk
i en kastrull och låt det
koka upp under vispning.
Låt det svalna.
Vispa ägg och socker
vitt och pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver
och vaniljsocker.
Blanda växelvis ner
chokladsmeten och
mjölblandningen i
äggsmeten.
Häll i välsmord och bröad
rund eller avlång form.
GRÄDDA i 175-200 grader
i 40-45 minuter.
Låt kakan kallna.
Rör under tiden ihop krämen.
När kakan svalnat dela den
i 3 delar och bre kräm emellan.
Förvara den svalt.
HIMLA GO'.
LYCKA TILL!
lördag 5 mars 2011
fredag 4 mars 2011
BACONFYLLD LAX MED RÖDVINSSÅS. 4 PORT.
Heej, nu är jag här igen.
Har NI något att FIRA
Får jag locka med denna goda rätt!
Såsen fixar DU medan laxen står i ugnen.
500 g laxfile
140 g bacon
20 dragonblad
salt o peppar
3 dl VILDRISMIX
SÅS:
2 Scharlottenlökar
2 dl rödvin
25 g smör/margarin
SERVERING:
Valfri sallad.
UGN: 200 Grader.
Så här gör DU:
Skär en ficka i laxbitarna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna
av på hushållspapper.
Fördela bacon och dragon i laxfickorna.
Fäst med tandpetare,salta o peppra.
Tillaga i ugnssäker form mitt i ugnen
8-10 minuter.
Koka Vildrismixen enl anvisning på
förpackningen.
SÅS:
Skala löken och finhacka den.
Koka upp rödvinet tillsammans
med lökhacket.
Låt såsen puttra sakta på
låg värme några minuter.
Runda av med en klick smör/margarin
och smaka av med salt o peppar.
SMAKLIG MÅLTID!
Har NI något att FIRA
Får jag locka med denna goda rätt!
Såsen fixar DU medan laxen står i ugnen.
500 g laxfile
140 g bacon
20 dragonblad
salt o peppar
3 dl VILDRISMIX
SÅS:
2 Scharlottenlökar
2 dl rödvin
25 g smör/margarin
SERVERING:
Valfri sallad.
UGN: 200 Grader.
Så här gör DU:
Skär en ficka i laxbitarna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna
av på hushållspapper.
Fördela bacon och dragon i laxfickorna.
Fäst med tandpetare,salta o peppra.
Tillaga i ugnssäker form mitt i ugnen
8-10 minuter.
Koka Vildrismixen enl anvisning på
förpackningen.
SÅS:
Skala löken och finhacka den.
Koka upp rödvinet tillsammans
med lökhacket.
Låt såsen puttra sakta på
låg värme några minuter.
Runda av med en klick smör/margarin
och smaka av med salt o peppar.
SMAKLIG MÅLTID!
söndag 27 februari 2011
KVICKA KORVGRYTAN 4 PORT.
HEJ,
så, nu sätter vi igång igen!
400 g lunch el wienerkorv
2 purjolök
2 äpplen
1 röd paprika
1 tsk curry
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpure
salt o peppar
Så här gör DU:
Skär korven i skivor.
Strimla purjolöken och skär
äpplena och paprikan i
tärningar.
FRÄS curryn i smöret i en gryta.
Lägg i hacket och fräs ytterligare
ett par minuter under omrörning.
TILLSÄTT korven och de krossade tomaterna.
Låt grytan puttra ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpure,salt o peppar.
SERVERA med ris eller kokt potatis.
(jasminris, är min favorit,men helst ska det vara fullkorn)
ALL LYCKA TILL!
så, nu sätter vi igång igen!
400 g lunch el wienerkorv
2 purjolök
2 äpplen
1 röd paprika
1 tsk curry
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpure
salt o peppar
Så här gör DU:
Skär korven i skivor.
Strimla purjolöken och skär
äpplena och paprikan i
tärningar.
FRÄS curryn i smöret i en gryta.
Lägg i hacket och fräs ytterligare
ett par minuter under omrörning.
TILLSÄTT korven och de krossade tomaterna.
Låt grytan puttra ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpure,salt o peppar.
SERVERA med ris eller kokt potatis.
(jasminris, är min favorit,men helst ska det vara fullkorn)
ALL LYCKA TILL!
onsdag 23 februari 2011
HÄRLIG RÖRA AV BÖNOR.
Istället för SMÖR
ja det är gott.
Mixa 2 DL KOKTA KALLA
BÖNOR t ex stora vitabönor,
1DL HACKAD STJÄLKSELLERI,
1 URKÄRNAT SYRLIGT ÄPPLE
och 1 DL CREME FRAICHE
till en grov massa i matberedaren.
Smaka av med 1-2 MSK FÄRSKRIVEN
PEPPARROT,SALToch PEPPAR.
Gott som dipp eller på en
bit bröd i stället för smör.
SÅ GOTT!
ja det är gott.
Mixa 2 DL KOKTA KALLA
BÖNOR t ex stora vitabönor,
1DL HACKAD STJÄLKSELLERI,
1 URKÄRNAT SYRLIGT ÄPPLE
och 1 DL CREME FRAICHE
till en grov massa i matberedaren.
Smaka av med 1-2 MSK FÄRSKRIVEN
PEPPARROT,SALToch PEPPAR.
Gott som dipp eller på en
bit bröd i stället för smör.
SÅ GOTT!
FLUFFIG MANDELDESSERT MED FRUKT. 4PORT.
mmm...Kolla denna dâ
så himlahimla gott.
Men bara någon gång.
Vispa 2 DL VISPGRÄDDE.
Krossa 3 DL MANDELBISKVIER
och blanda ner i grädden.
Smaksätt ev, med NÅGON MSK LIKÖR.
Varva mandelgrädden med blandad
konserverad el.färsk skuren
FRUKT eller BÄR i glas.
Strö lite krossade biskvier
ovanpå varje.
KLART!
Välj, när DU ska ha denna
SUPERGODA DESSERT.
LYCKA TILL!
så himlahimla gott.
Men bara någon gång.
Vispa 2 DL VISPGRÄDDE.
Krossa 3 DL MANDELBISKVIER
och blanda ner i grädden.
Smaksätt ev, med NÅGON MSK LIKÖR.
Varva mandelgrädden med blandad
konserverad el.färsk skuren
FRUKT eller BÄR i glas.
Strö lite krossade biskvier
ovanpå varje.
KLART!
Välj, när DU ska ha denna
SUPERGODA DESSERT.
LYCKA TILL!
tisdag 22 februari 2011
HAVREKAKOR MED RUSSIN. 50 ST.
Önskekakor för DIG som fort
och lätt vill baka något gott
till kaffet.
3 dl havregryn
125 g smör /margarin
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl russin
1/2 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Så här gör DU:
Mät upp havregryn och bakpulver
i en skål.
Rör om.
Smält smöret och häll det
över grynen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Klicka ut smeten på smorda
plåtar eller på bakpapper.
GRÄDDA:I 200 GRADER I 8 MIN.
ALL LYCKA TILL!
Ha en njutbar kaffe o saftstund.
och lätt vill baka något gott
till kaffet.
3 dl havregryn
125 g smör /margarin
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl russin
1/2 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Så här gör DU:
Mät upp havregryn och bakpulver
i en skål.
Rör om.
Smält smöret och häll det
över grynen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Klicka ut smeten på smorda
plåtar eller på bakpapper.
GRÄDDA:I 200 GRADER I 8 MIN.
ALL LYCKA TILL!
Ha en njutbar kaffe o saftstund.
söndag 20 februari 2011
PASTASÅS MED QUORNFÄRS. 4 PERS.
Detta gillar jag, gör DU det?
Prova!
1 morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
400g quornfärs
smör till stekning
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
250 g krossade tomater
2msk tomatpure
1 dl rött vin
3 dl grönsaksbuljong
salt+peppar
SERVERING:
Kokt pasta
några kvistar hackad persilja
2 tsk rivet citronskal
1 dl hyvlad parmesanost
Så här gör DU:
Skala moroten och skär den fint,
hacka löken och vitlöken.
Fräs färsen i smör i en stekpanna.
Blanda ner morot,lök och vitlök.
Krydda med chilipulver och
paprikapulver.
Häll på tomatkrosset,tomatpuren,
vinet och buljongen.
Låt koka ihop till en krämig sås
och smaka av med salt o' peppar.
SERVERA:, färssåsen med nykokt pasta
och toppa med en blandning av
persilja och citronskal.
Strö sist över hyvlad parmesan.
Ha gärna några klyftade tomater till.
SMAKLIG MÅLTID!
Prova!
1 morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
400g quornfärs
smör till stekning
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
250 g krossade tomater
2msk tomatpure
1 dl rött vin
3 dl grönsaksbuljong
salt+peppar
SERVERING:
Kokt pasta
några kvistar hackad persilja
2 tsk rivet citronskal
1 dl hyvlad parmesanost
Så här gör DU:
Skala moroten och skär den fint,
hacka löken och vitlöken.
Fräs färsen i smör i en stekpanna.
Blanda ner morot,lök och vitlök.
Krydda med chilipulver och
paprikapulver.
Häll på tomatkrosset,tomatpuren,
vinet och buljongen.
Låt koka ihop till en krämig sås
och smaka av med salt o' peppar.
SERVERA:, färssåsen med nykokt pasta
och toppa med en blandning av
persilja och citronskal.
Strö sist över hyvlad parmesan.
Ha gärna några klyftade tomater till.
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)