Lyxig småkaka till kaffet.
Så här gör DU:
MAL 1,5 dl valnötter och
1,5 dl hasselnötter i en
mandelkvarn.
VISPA 2 ägg och 2 dl strö-
socker pösigt.
BLANDA ner de malda nötterna.
KLICKA ut smeten glest på
bakpappersklädd plåt.
GARNERA med valnötter.
GRÄDDA kakorna mitt i ugnen
i 225 grader.
NJUUUT!
Enkelt va'.
onsdag 9 mars 2011
SMÅ RARA CITRUSRUTOR. 24 ST.
Bakelsesöta kakor med krämig apelsintopp.
Jätteläckra.
150 g smör el margarin
2 ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl apelsinjuice
TOPPING:
125 g krämig färskost
1 3/4 dl florsocker
75 g rumstempererat
smör/margarin
1 mskapelsinjuice
GARNERING:
Skivor eller rivet skal
av kumquats el.annan
citrusfrukt.
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
Smält matfett och låt det svalna.
Vispa ägg o socker vitt o pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
sikta ner i smeten.
Rör ner matfett och juice.
HÄLL smeten i en ugnssäker form
22x30 cm, klädd med bakpapper.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 20 minuter.
Känn med sticka att kakan
är torr inuti.
Låt svalna.
TOPPING:
Blanda färskost,florsocker,
smör och apelsijuice.
Vispa till en slät fluffig kräm.
Bred ut krämen i ett jämt lager
på kakan.Skär kakan i rutor och
garnera vid serverings-tillfället.
DU kan istället för citrus
välja lite mörk choklad.
LYCKA TILL!
Jätteläckra.
150 g smör el margarin
2 ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl apelsinjuice
TOPPING:
125 g krämig färskost
1 3/4 dl florsocker
75 g rumstempererat
smör/margarin
1 mskapelsinjuice
GARNERING:
Skivor eller rivet skal
av kumquats el.annan
citrusfrukt.
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
Smält matfett och låt det svalna.
Vispa ägg o socker vitt o pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
sikta ner i smeten.
Rör ner matfett och juice.
HÄLL smeten i en ugnssäker form
22x30 cm, klädd med bakpapper.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 20 minuter.
Känn med sticka att kakan
är torr inuti.
Låt svalna.
TOPPING:
Blanda färskost,florsocker,
smör och apelsijuice.
Vispa till en slät fluffig kräm.
Bred ut krämen i ett jämt lager
på kakan.Skär kakan i rutor och
garnera vid serverings-tillfället.
DU kan istället för citrus
välja lite mörk choklad.
LYCKA TILL!
söndag 6 mars 2011
BOBOS HASTKAKA.
Här går det undan.
jättegod.
125 g smör /margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 ägg
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver.
Så här gör DU:
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt ägg,kardemumma och
mjölet, väl blandat med bakpulvret.
Blanda i mjölken och slå smeten i
en välsmord och bröad stek- eller
långpanna.
GRÄDDA i 250 grader ca 20 minuter.
mmmm.... så gott,till en nybrygd
kopp kaffe.
jättegod.
125 g smör /margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 ägg
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver.
Så här gör DU:
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt ägg,kardemumma och
mjölet, väl blandat med bakpulvret.
Blanda i mjölken och slå smeten i
en välsmord och bröad stek- eller
långpanna.
GRÄDDA i 250 grader ca 20 minuter.
mmmm.... så gott,till en nybrygd
kopp kaffe.
lördag 5 mars 2011
GULLANS CHOKLADDRÖM .
Alla blir glada när denna
SUPERGODA mjuka kaka ställs
fram på bordet.
Prova får DU se:
4 msk kakao
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
KRÄM:
75 g smör/margarin
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2-3 tsk vaniljsocker
Så här gör DU:
Blanda kakao,smör och mjölk
i en kastrull och låt det
koka upp under vispning.
Låt det svalna.
Vispa ägg och socker
vitt och pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver
och vaniljsocker.
Blanda växelvis ner
chokladsmeten och
mjölblandningen i
äggsmeten.
Häll i välsmord och bröad
rund eller avlång form.
GRÄDDA i 175-200 grader
i 40-45 minuter.
Låt kakan kallna.
Rör under tiden ihop krämen.
När kakan svalnat dela den
i 3 delar och bre kräm emellan.
Förvara den svalt.
HIMLA GO'.
LYCKA TILL!
SUPERGODA mjuka kaka ställs
fram på bordet.
Prova får DU se:
4 msk kakao
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
KRÄM:
75 g smör/margarin
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2-3 tsk vaniljsocker
Så här gör DU:
Blanda kakao,smör och mjölk
i en kastrull och låt det
koka upp under vispning.
Låt det svalna.
Vispa ägg och socker
vitt och pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver
och vaniljsocker.
Blanda växelvis ner
chokladsmeten och
mjölblandningen i
äggsmeten.
Häll i välsmord och bröad
rund eller avlång form.
GRÄDDA i 175-200 grader
i 40-45 minuter.
Låt kakan kallna.
Rör under tiden ihop krämen.
När kakan svalnat dela den
i 3 delar och bre kräm emellan.
Förvara den svalt.
HIMLA GO'.
LYCKA TILL!
fredag 4 mars 2011
BACONFYLLD LAX MED RÖDVINSSÅS. 4 PORT.
Heej, nu är jag här igen.
Har NI något att FIRA
Får jag locka med denna goda rätt!
Såsen fixar DU medan laxen står i ugnen.
500 g laxfile
140 g bacon
20 dragonblad
salt o peppar
3 dl VILDRISMIX
SÅS:
2 Scharlottenlökar
2 dl rödvin
25 g smör/margarin
SERVERING:
Valfri sallad.
UGN: 200 Grader.
Så här gör DU:
Skär en ficka i laxbitarna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna
av på hushållspapper.
Fördela bacon och dragon i laxfickorna.
Fäst med tandpetare,salta o peppra.
Tillaga i ugnssäker form mitt i ugnen
8-10 minuter.
Koka Vildrismixen enl anvisning på
förpackningen.
SÅS:
Skala löken och finhacka den.
Koka upp rödvinet tillsammans
med lökhacket.
Låt såsen puttra sakta på
låg värme några minuter.
Runda av med en klick smör/margarin
och smaka av med salt o peppar.
SMAKLIG MÅLTID!
Har NI något att FIRA
Får jag locka med denna goda rätt!
Såsen fixar DU medan laxen står i ugnen.
500 g laxfile
140 g bacon
20 dragonblad
salt o peppar
3 dl VILDRISMIX
SÅS:
2 Scharlottenlökar
2 dl rödvin
25 g smör/margarin
SERVERING:
Valfri sallad.
UGN: 200 Grader.
Så här gör DU:
Skär en ficka i laxbitarna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna
av på hushållspapper.
Fördela bacon och dragon i laxfickorna.
Fäst med tandpetare,salta o peppra.
Tillaga i ugnssäker form mitt i ugnen
8-10 minuter.
Koka Vildrismixen enl anvisning på
förpackningen.
SÅS:
Skala löken och finhacka den.
Koka upp rödvinet tillsammans
med lökhacket.
Låt såsen puttra sakta på
låg värme några minuter.
Runda av med en klick smör/margarin
och smaka av med salt o peppar.
SMAKLIG MÅLTID!
söndag 27 februari 2011
KVICKA KORVGRYTAN 4 PORT.
HEJ,
så, nu sätter vi igång igen!
400 g lunch el wienerkorv
2 purjolök
2 äpplen
1 röd paprika
1 tsk curry
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpure
salt o peppar
Så här gör DU:
Skär korven i skivor.
Strimla purjolöken och skär
äpplena och paprikan i
tärningar.
FRÄS curryn i smöret i en gryta.
Lägg i hacket och fräs ytterligare
ett par minuter under omrörning.
TILLSÄTT korven och de krossade tomaterna.
Låt grytan puttra ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpure,salt o peppar.
SERVERA med ris eller kokt potatis.
(jasminris, är min favorit,men helst ska det vara fullkorn)
ALL LYCKA TILL!
så, nu sätter vi igång igen!
400 g lunch el wienerkorv
2 purjolök
2 äpplen
1 röd paprika
1 tsk curry
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpure
salt o peppar
Så här gör DU:
Skär korven i skivor.
Strimla purjolöken och skär
äpplena och paprikan i
tärningar.
FRÄS curryn i smöret i en gryta.
Lägg i hacket och fräs ytterligare
ett par minuter under omrörning.
TILLSÄTT korven och de krossade tomaterna.
Låt grytan puttra ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpure,salt o peppar.
SERVERA med ris eller kokt potatis.
(jasminris, är min favorit,men helst ska det vara fullkorn)
ALL LYCKA TILL!
onsdag 23 februari 2011
HÄRLIG RÖRA AV BÖNOR.
Istället för SMÖR
ja det är gott.
Mixa 2 DL KOKTA KALLA
BÖNOR t ex stora vitabönor,
1DL HACKAD STJÄLKSELLERI,
1 URKÄRNAT SYRLIGT ÄPPLE
och 1 DL CREME FRAICHE
till en grov massa i matberedaren.
Smaka av med 1-2 MSK FÄRSKRIVEN
PEPPARROT,SALToch PEPPAR.
Gott som dipp eller på en
bit bröd i stället för smör.
SÅ GOTT!
ja det är gott.
Mixa 2 DL KOKTA KALLA
BÖNOR t ex stora vitabönor,
1DL HACKAD STJÄLKSELLERI,
1 URKÄRNAT SYRLIGT ÄPPLE
och 1 DL CREME FRAICHE
till en grov massa i matberedaren.
Smaka av med 1-2 MSK FÄRSKRIVEN
PEPPARROT,SALToch PEPPAR.
Gott som dipp eller på en
bit bröd i stället för smör.
SÅ GOTT!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)