Jaa, nu sätter vi igång igen.
Det här måste DU prova, det doftar ljuvligt
och smakar likaså.
8 medelstora potatisar
4 tsk olivolja
3-4 msk färska örtkryddor,
t ex basilika,oregano och
persilja.
salt o peppar.
4 tsk riven parmesanost.
SERVERING:
16 Flortunna skivor parmaskinka,
100 g körsbärstomater
basilikakvistar och salladsblad.
UGN:225 GRADER.
Så här gör DU:
Borsta potatisarna rena och dela
dem på längden i halvor.
Lägg dem på en folieklädd plåt.
Blanda olivolja med finhackade
färska el smulade örtkryddor.
Smaka av med salt och peppar
och rör i parmesanosten.
Bred ut blandningen på potatishalvorna.
Gratinera dem tills de känns
lagom mjuka i 25-30 min.
Lägg upp dem på ett stort fat.
Lägg luftigt draperad parmaskinka
halva tomater,basilika och grön-
sallad runtom.
mmm...gott.
LYCKA TILL!
söndag 22 maj 2011
torsdag 19 maj 2011
SMÖRGÅSTÅRTA MED RÄKOR I CURRYGRÄDDE. 4PORT.
Hej, allesammans nu är jag här igen.
Gillar NI smörgåstårta?
Vi provar. Den är enkel att göra.
Och jättegod, väl värt ett försök.
3 skivor vitt formbröd,
skuret på längden
500 g räkor med skal
(200 g skalade)
2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad dill
1 tsk curry
ev 1/2 tsk salt
1 hårdkokt ägg
dillkvistar.
Så här gör DU:
Skär hälften av räkorna i små bitar.
Spara resten till garnering.
Vispa grädden.
Tillsätt de skurna räkorna och dillen.
Smaksätt med curry och ev salt.
Lägg samman brödskivorna med
fyllningen
mellan och ovanpå.
Garnera med hackat ägg,
räkor och dillkvistar.
Gör gärna tårtan några timmar
i förväg och förvara den kallt.
Något att överraska med.
LYCKA TILL!
Gillar NI smörgåstårta?
Vi provar. Den är enkel att göra.
Och jättegod, väl värt ett försök.
3 skivor vitt formbröd,
skuret på längden
500 g räkor med skal
(200 g skalade)
2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad dill
1 tsk curry
ev 1/2 tsk salt
1 hårdkokt ägg
dillkvistar.
Så här gör DU:
Skär hälften av räkorna i små bitar.
Spara resten till garnering.
Vispa grädden.
Tillsätt de skurna räkorna och dillen.
Smaksätt med curry och ev salt.
Lägg samman brödskivorna med
fyllningen
mellan och ovanpå.
Garnera med hackat ägg,
räkor och dillkvistar.
Gör gärna tårtan några timmar
i förväg och förvara den kallt.
Något att överraska med.
LYCKA TILL!
måndag 9 maj 2011
PICKNICKMAT.
Snart lockar STRANDEN och
då blir vi alltid sugna att
äta något.
Prova att göra denna supergoda macka.
1 smörgås
1 pitabröd
4-5 msk hummus
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1 urkärnad och strimlad tomat
1/4 skivad rödlök
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar
Skär en ficka i bitabrödet.
Stoppa in hummusröran i brödet.
Blanda resten av ingredienserna
i en skål till en sallad.
Fyll brödet med tomatsalladen.
mums...jättegott!
LYCKA TILL!
då blir vi alltid sugna att
äta något.
Prova att göra denna supergoda macka.
1 smörgås
1 pitabröd
4-5 msk hummus
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1 urkärnad och strimlad tomat
1/4 skivad rödlök
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar
Skär en ficka i bitabrödet.
Stoppa in hummusröran i brödet.
Blanda resten av ingredienserna
i en skål till en sallad.
Fyll brödet med tomatsalladen.
mums...jättegott!
LYCKA TILL!
BAKELSER.
Hej,nu är jag igång igen.
Planerar DU för sommarfest?
Stjärnformade bakelser med hallon.
DU gör dem snabbt med KYLD SMÖRDEG(läs på förpackningen)
och pepparkaksformar.
SKÄR AV ett litet lock
när de är klara
GARNERA med vaniljvisp eller
vispgrädde och hallon.
Lägg locket på sniskan+några
blad citronmeliss.
Enkelt och snabbt.
åååå...himla gott!
Planerar DU för sommarfest?
Stjärnformade bakelser med hallon.
DU gör dem snabbt med KYLD SMÖRDEG(läs på förpackningen)
och pepparkaksformar.
SKÄR AV ett litet lock
när de är klara
GARNERA med vaniljvisp eller
vispgrädde och hallon.
Lägg locket på sniskan+några
blad citronmeliss.
Enkelt och snabbt.
åååå...himla gott!
tisdag 3 maj 2011
POTATISMUFFINS 4 PORT.
Vill DU imponera vid middagsbordet
ja då ska DU prova detta.
8 stora muffinsformar
6 kokta potatisar
1 msk jalapeno
konserverad och finhackad
1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 små ägg
1 msk riven parmesan
KRÄM:
150 g philadelphiaost
1 msk riven parmesanost
endive eller små salladsblad.
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:
MOSA potatisen grovt med en gaffel.
BLANDA vetemjöl och bakpulver
i en skål,rör i grädde och olja.
TILLSÄTT salt, jalapeno och ägg.
BLANDA i riven ost och mosad potatis.
FYLL formarna till två tredjedelar
med smeten och ställ på en plåt.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 min.
RÖR samman philadelphiaost och
parmesanost.
Klicka eller spritsa små klickar
på endive eller salladsblad och
SERVERA till potatismuffinsen.
ALL LYCKA TILL!
ja då ska DU prova detta.
8 stora muffinsformar
6 kokta potatisar
1 msk jalapeno
konserverad och finhackad
1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 små ägg
1 msk riven parmesan
KRÄM:
150 g philadelphiaost
1 msk riven parmesanost
endive eller små salladsblad.
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:
MOSA potatisen grovt med en gaffel.
BLANDA vetemjöl och bakpulver
i en skål,rör i grädde och olja.
TILLSÄTT salt, jalapeno och ägg.
BLANDA i riven ost och mosad potatis.
FYLL formarna till två tredjedelar
med smeten och ställ på en plåt.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 min.
RÖR samman philadelphiaost och
parmesanost.
Klicka eller spritsa små klickar
på endive eller salladsblad och
SERVERA till potatismuffinsen.
ALL LYCKA TILL!
KRYDDIG KYCKLINGGRYTA 4 PORT.
mmm....jättegott.
1 kg styckade kycklingdelar
smör till stekning
salt
cayennepeppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
200 g kabanoss
eller liknande korv
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk vetemjöl
15 soltorkade tomater
1 grön paprika
Så här gör DU:
SMÄLT smöret i stekpanna
och bryn kycklingdelarna
tills de har fått fin färg
ca 10 minuter.
Krydda med salt och
cayennepeppar.
Skiva löken.
Lägg över kycklingdelarna
i en rymlig gryta.
Bryn löken och lägg bland
kycklingen.
TILLSÄTT de krossade tomaterna
och buljongtärningen.
Skiva korven och lägg i grytan.
Låt koka 10-15 min.
SKAKA samman grädde och mjöl
och rör ner i grytan.
STRIMLA tomater och paprika
och lägg i.
Låt allt bli genomvarmt.
SERVERA med ris eller
kokt potatis.
mmm.... så himla gott!
LYCKA TILL!
1 kg styckade kycklingdelar
smör till stekning
salt
cayennepeppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
200 g kabanoss
eller liknande korv
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk vetemjöl
15 soltorkade tomater
1 grön paprika
Så här gör DU:
SMÄLT smöret i stekpanna
och bryn kycklingdelarna
tills de har fått fin färg
ca 10 minuter.
Krydda med salt och
cayennepeppar.
Skiva löken.
Lägg över kycklingdelarna
i en rymlig gryta.
Bryn löken och lägg bland
kycklingen.
TILLSÄTT de krossade tomaterna
och buljongtärningen.
Skiva korven och lägg i grytan.
Låt koka 10-15 min.
SKAKA samman grädde och mjöl
och rör ner i grytan.
STRIMLA tomater och paprika
och lägg i.
Låt allt bli genomvarmt.
SERVERA med ris eller
kokt potatis.
mmm.... så himla gott!
LYCKA TILL!
FISKPUDDING 4 PORT.
Jag var hemma hos en god vän
häromda'n och blev bjuden på
Fiskpudding med skirat smör.
Hennes barnbarn var där och
de gillade inte fisk.
Men fiskpudding var gott
för det var inte samma sak
som fisk!!!
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
6 dl mjölk
400 g vit fiskfile
2 ägg
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
vitpeppar
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
KOKA upp ris och vatten och
låt koka i 10 minuter.
Tillsätt mjölken.
Koka upp igen och sjud sedan
i 20 minuter under lock.
KOKA fisken i saltat vatten.
Dela den i mindre bitar.
BLANDA risgrynsgröten med ägg,
salt,muskot och vitpeppar.
Vänd försiktigt ner fisken.
LÄGG blandningen i en smord form.
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 30 min.
DU kan tro att detta var gott
barn'a åt med liv oc lust.
och jag med!
LYCKA TILL ! Väl värt ett försök.
häromda'n och blev bjuden på
Fiskpudding med skirat smör.
Hennes barnbarn var där och
de gillade inte fisk.
Men fiskpudding var gott
för det var inte samma sak
som fisk!!!
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
6 dl mjölk
400 g vit fiskfile
2 ägg
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
vitpeppar
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
KOKA upp ris och vatten och
låt koka i 10 minuter.
Tillsätt mjölken.
Koka upp igen och sjud sedan
i 20 minuter under lock.
KOKA fisken i saltat vatten.
Dela den i mindre bitar.
BLANDA risgrynsgröten med ägg,
salt,muskot och vitpeppar.
Vänd försiktigt ner fisken.
LÄGG blandningen i en smord form.
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 30 min.
DU kan tro att detta var gott
barn'a åt med liv oc lust.
och jag med!
LYCKA TILL ! Väl värt ett försök.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)