Heej igen,mina vänner.
Nu är jag igång igen.
280 g pasta tex fjärilar
200 g champinjoner
1 grön paprika
1 gul lök
1 msk olja
1 burk (400g)krossade
tomater
2 msk tomatpure
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
400 g stekfläsk
Så här gör DU:
Koka pastan i rikligt med
lättsaltat vatten i en gryta
enl. anvisning på förpackningen.
Ansa och skär champinjonerna
i bitar.(ev.skölj)
Skölj,kärna ur och tärna paprikan.
Skala och skiva löken.
Fräs svamp och grönsaker i oljan
i en kastrull.
Tillsätt tomatkross,-pure och kryddor
och låt puttra ca 10 minuter.
Låt pastan rinna av och vänd ner den i
grönsakssåsen.
Skär fläsket i strimlor och stek det
i en stekpanna utan extra fett tills
det blivit knaprigt och fått fin färg.
Lägg upp grönsakspastan i en serveringsskål.
Strössla fläskstrimlorna över
och servera med en blandad sallad o' bröd.
Detta är jättegott, prova.
SMAKLIG MÅLTID!
tisdag 14 juni 2011
söndag 29 maj 2011
VÄSTKUSTPASTA MED SKALDJUR. 4 PORT.
mmmm....så jättegott!
1 tsk olivolja
1 kuvert saffran eller
1 tsk curry.
2 selleri stjälkar
1 liten röd paprika
1/2 purjolök
1/2 burk krossade tomater
200 g.
ca 2 dl sockerärter
salt o peppar
3 dl skalade räkor
2 dl kokta musslor
konserv
7 1/2 dl kokt pasta
typ små snäckor
2 msk klippt dill
2 msk riven parmesan-
ost
Så här gör DU:
Värm oljan i en panna
och rör i saffran/curry.
Strimla selleri,paprika
och purjolök och rör ner
i pannan.
Häll på krossade tomater
och låt allt småkoka
ett par minuter.
Späd evmed lite vatten
eller buljong.
Strimla sockerärterna grovt
och blanda i, de mjuknar snabbt.
Blanda försiktigt i räkor,musslor
och kokt pasta.
Lägg på lock men koka inte,
låt bara allt bli varmt.
Strö på dill och parmesanost.
Klart! och HIMLA GOTT!
LYCKA TILL!
1 tsk olivolja
1 kuvert saffran eller
1 tsk curry.
2 selleri stjälkar
1 liten röd paprika
1/2 purjolök
1/2 burk krossade tomater
200 g.
ca 2 dl sockerärter
salt o peppar
3 dl skalade räkor
2 dl kokta musslor
konserv
7 1/2 dl kokt pasta
typ små snäckor
2 msk klippt dill
2 msk riven parmesan-
ost
Så här gör DU:
Värm oljan i en panna
och rör i saffran/curry.
Strimla selleri,paprika
och purjolök och rör ner
i pannan.
Häll på krossade tomater
och låt allt småkoka
ett par minuter.
Späd evmed lite vatten
eller buljong.
Strimla sockerärterna grovt
och blanda i, de mjuknar snabbt.
Blanda försiktigt i räkor,musslor
och kokt pasta.
Lägg på lock men koka inte,
låt bara allt bli varmt.
Strö på dill och parmesanost.
Klart! och HIMLA GOTT!
LYCKA TILL!
KYCKLINGWOK MED INGEFÄRA . 4 PORT.
Hej,nu ska jag försöka hänga
i lite längre .
Nu kommer en doft från det
thailänska köket...
1 1/2 tsk olja
4 kycklingfileer
salt o peppar
1/2 purjolök
2 rödlökar
250 g broccoli
1 1/2 dl grönsaksbuljong
fond eller tärning
1 tsk honung
5 dl pasta gärna små makaroner
SÅS:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven ingefära
Så här gör DU:
Hetta upp hälften av oljan
i en wok eller annan rymlig panna.
Finstrimla kycklingfileerna och
bryn dem ett par minuter.
Salta och peppra.
Lägg strimlorna vid sidan av.
Fyll på med lite mer olja.
Strimla och fräs snabbt upp
purjolök och rödlök.
Lägg i broccoli och låt allt
mjukstekas utan att ta färg.
Blanda i kycklingstrimlorna.
Häll på buljongen och klicka
i honungen.
Sjud upp hastigt.
Rör i den kokta pastan och
smaka av med salt o peppar.
Blanda yoghurten med ingefära
och servera till.
Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!
i lite längre .
Nu kommer en doft från det
thailänska köket...
1 1/2 tsk olja
4 kycklingfileer
salt o peppar
1/2 purjolök
2 rödlökar
250 g broccoli
1 1/2 dl grönsaksbuljong
fond eller tärning
1 tsk honung
5 dl pasta gärna små makaroner
SÅS:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven ingefära
Så här gör DU:
Hetta upp hälften av oljan
i en wok eller annan rymlig panna.
Finstrimla kycklingfileerna och
bryn dem ett par minuter.
Salta och peppra.
Lägg strimlorna vid sidan av.
Fyll på med lite mer olja.
Strimla och fräs snabbt upp
purjolök och rödlök.
Lägg i broccoli och låt allt
mjukstekas utan att ta färg.
Blanda i kycklingstrimlorna.
Häll på buljongen och klicka
i honungen.
Sjud upp hastigt.
Rör i den kokta pastan och
smaka av med salt o peppar.
Blanda yoghurten med ingefära
och servera till.
Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!
onsdag 25 maj 2011
MAZARIN FÖR MÅNGA 40 ST TREKANTER.
Detta är en riktig klassiker.
Den minns man länge.
Varför inte göra denna till
stundande skolavslutning
eller student.
100 g sötmandel
8 bittermandlar
350 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
GLASYR och GARNERING:
ca 3/4 dl hallonsylt
ca 3 dl florsocker
ca 6 st kiwier
ca 40 st björnbär
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
Skålla och skala båda
mandelsorterna.
Låt torka och mal i
mandelkvarn.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget,
rör kraftigt och väl.
Blanda ner mandeln.
Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten omväxlande
med mjölk.
Häll smeten i en STOR långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 25 minuter.
Rör samman sylt och florsocker
till glasyren.
Bred den på kakan.
Låt glasyren stelna.
Skär i trekanter och garnera
med en smal skiva kiwi och
ett björnbär på varje snibb.
HIMLA FINT SER DET UT OCH SMAKAR....MMMM.
ALL LYCKA TILL!
Den minns man länge.
Varför inte göra denna till
stundande skolavslutning
eller student.
100 g sötmandel
8 bittermandlar
350 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
GLASYR och GARNERING:
ca 3/4 dl hallonsylt
ca 3 dl florsocker
ca 6 st kiwier
ca 40 st björnbär
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
Skålla och skala båda
mandelsorterna.
Låt torka och mal i
mandelkvarn.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget,
rör kraftigt och väl.
Blanda ner mandeln.
Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten omväxlande
med mjölk.
Häll smeten i en STOR långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 25 minuter.
Rör samman sylt och florsocker
till glasyren.
Bred den på kakan.
Låt glasyren stelna.
Skär i trekanter och garnera
med en smal skiva kiwi och
ett björnbär på varje snibb.
HIMLA FINT SER DET UT OCH SMAKAR....MMMM.
ALL LYCKA TILL!
GRÖNA KORVLÅDAN. 2 PORT.
Ibland vill jag göra det lätt för mig.
Då kan det bli den den här eftersom
jag ÄLSKAR spenat.....mmm.
200 g mager falukorv
175 g hackad spenat
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
TILLBEHÖR:
Bröd
UGN:
200 grader.
Så här gör DU:
Dra skinnet av korven,
strimla och lägg den i
en ugnssäker form.
Vispa ihop ägg,mjölk,
salt o peppar.
Blanda ner tinad spenat.
Häll smeten i formen.
GRÄDDA i ugn ca 20 minuter.
SERVERA ett gott bröd till.
Hoppas att NI också gillar spenat.
SMAKLIG MÅLTID!
Då kan det bli den den här eftersom
jag ÄLSKAR spenat.....mmm.
200 g mager falukorv
175 g hackad spenat
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
TILLBEHÖR:
Bröd
UGN:
200 grader.
Så här gör DU:
Dra skinnet av korven,
strimla och lägg den i
en ugnssäker form.
Vispa ihop ägg,mjölk,
salt o peppar.
Blanda ner tinad spenat.
Häll smeten i formen.
GRÄDDA i ugn ca 20 minuter.
SERVERA ett gott bröd till.
Hoppas att NI också gillar spenat.
SMAKLIG MÅLTID!
söndag 22 maj 2011
FRUKTBÄGARE MED DAJMGLASS. 4 PORT.
Kan det bli godare än så här?
En mycket läcker efterrätt.
Alla blir lyckliga....
1 dl ovispad Vaniljvisp
1 st Daim choklad (28g)
1/2 liten melon
1 apelsin
1 päron
8-10 jordgubbar
inte alltför stora
1 dl sockerfri pommac
citronmeliss
Så här gör DU:
DAIMGLASSEN:
Vispa Vaniljvispen och blanda
den med grovhackad daim.
Klicka el spritsa 4 lika stora
toppar i 4 muffinsformar och
frys dem ca 1 timme.
Skala och kärna ur melonen
och skär i små tärningar.
Skala apelsinen,skiva och
dela skivorna i små kärnfria
trekanter.
Kärna ur päronet och tärna det
lika smått som melonen,
behåll skalet om det är fint.
Skiva eller tärna jordgubbarna.
Det viktiga är att ALLT är lika
smått tärnat.
Fördela frukten i 4 höga glas,
varva så det blir vackert.
Häll på pommac.
Täck över glasen och ställ i kylen.
SERVERINGSDAGS:
Lägg Daimglassen överst i varje glas.
Stick ner en lång sked och lite citronmeliss .
ALL LYCKA TILL!
Absolut det godaste, jag blivit bjuden på.
En mycket läcker efterrätt.
Alla blir lyckliga....
1 dl ovispad Vaniljvisp
1 st Daim choklad (28g)
1/2 liten melon
1 apelsin
1 päron
8-10 jordgubbar
inte alltför stora
1 dl sockerfri pommac
citronmeliss
Så här gör DU:
DAIMGLASSEN:
Vispa Vaniljvispen och blanda
den med grovhackad daim.
Klicka el spritsa 4 lika stora
toppar i 4 muffinsformar och
frys dem ca 1 timme.
Skala och kärna ur melonen
och skär i små tärningar.
Skala apelsinen,skiva och
dela skivorna i små kärnfria
trekanter.
Kärna ur päronet och tärna det
lika smått som melonen,
behåll skalet om det är fint.
Skiva eller tärna jordgubbarna.
Det viktiga är att ALLT är lika
smått tärnat.
Fördela frukten i 4 höga glas,
varva så det blir vackert.
Häll på pommac.
Täck över glasen och ställ i kylen.
SERVERINGSDAGS:
Lägg Daimglassen överst i varje glas.
Stick ner en lång sked och lite citronmeliss .
ALL LYCKA TILL!
Absolut det godaste, jag blivit bjuden på.
GRATINERADE POTATISBÅTAR MED SKINKA. 4 PORT.
Jaa, nu sätter vi igång igen.
Det här måste DU prova, det doftar ljuvligt
och smakar likaså.
8 medelstora potatisar
4 tsk olivolja
3-4 msk färska örtkryddor,
t ex basilika,oregano och
persilja.
salt o peppar.
4 tsk riven parmesanost.
SERVERING:
16 Flortunna skivor parmaskinka,
100 g körsbärstomater
basilikakvistar och salladsblad.
UGN:225 GRADER.
Så här gör DU:
Borsta potatisarna rena och dela
dem på längden i halvor.
Lägg dem på en folieklädd plåt.
Blanda olivolja med finhackade
färska el smulade örtkryddor.
Smaka av med salt och peppar
och rör i parmesanosten.
Bred ut blandningen på potatishalvorna.
Gratinera dem tills de känns
lagom mjuka i 25-30 min.
Lägg upp dem på ett stort fat.
Lägg luftigt draperad parmaskinka
halva tomater,basilika och grön-
sallad runtom.
mmm...gott.
LYCKA TILL!
Det här måste DU prova, det doftar ljuvligt
och smakar likaså.
8 medelstora potatisar
4 tsk olivolja
3-4 msk färska örtkryddor,
t ex basilika,oregano och
persilja.
salt o peppar.
4 tsk riven parmesanost.
SERVERING:
16 Flortunna skivor parmaskinka,
100 g körsbärstomater
basilikakvistar och salladsblad.
UGN:225 GRADER.
Så här gör DU:
Borsta potatisarna rena och dela
dem på längden i halvor.
Lägg dem på en folieklädd plåt.
Blanda olivolja med finhackade
färska el smulade örtkryddor.
Smaka av med salt och peppar
och rör i parmesanosten.
Bred ut blandningen på potatishalvorna.
Gratinera dem tills de känns
lagom mjuka i 25-30 min.
Lägg upp dem på ett stort fat.
Lägg luftigt draperad parmaskinka
halva tomater,basilika och grön-
sallad runtom.
mmm...gott.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)