Heej,mina vänner.
Nu ska jag dela med mig
av den supergoda skagen-
tårta som vi äter nästan
varje Midsommar.
100g ljust bröd utan kanter
50g smör
FYLLNING:
4-5 hårdkokta ägg
350 g skalade räkor
1 dl gräslök
1/2 dl dill som DU hackar
3 msk riven pepparrot
1 msk senap
1 dl kesella
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
GARNERING:
200 g löjrom
Så här gör DU:
Finfördela brödet i matberedare
eller finhacka för hand.
Smält smöret och blanda
med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en
springform,ca 24 cm i diameter
Ställ in i kylen.
Mosa äggen.
Skala och hacka räkorna.
Blanda ägg,räkor,gräslök,
dill,pepparrot,senap,kesella
och creme fraiche.
Smaksätt med cayennepeppar
och salt.
Lägg fyllningen i pajformen
och släta till ytan.
Täck sedan med plastfolie.
Ställ in formen i kylen
och låt stelna i 2-2 1/2
timme.
Bred över löjrom.
Ta bort kanten på formen
och lägg över tårtan på
ett fat.
Klar att servera.
Det är några år sen jag blev
bjuden på detta
och sen har jag fortsatt att göra den.
DU ångrar DIG inte om DU bjuder på
den här.
TREVLIG MIDSOMMAR!
måndag 20 juni 2011
tisdag 14 juni 2011
GRÖNSAKSPASTA MED KNAPERSTEKT FLÄSK. 4 PORT.
Heej igen,mina vänner.
Nu är jag igång igen.
280 g pasta tex fjärilar
200 g champinjoner
1 grön paprika
1 gul lök
1 msk olja
1 burk (400g)krossade
tomater
2 msk tomatpure
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
400 g stekfläsk
Så här gör DU:
Koka pastan i rikligt med
lättsaltat vatten i en gryta
enl. anvisning på förpackningen.
Ansa och skär champinjonerna
i bitar.(ev.skölj)
Skölj,kärna ur och tärna paprikan.
Skala och skiva löken.
Fräs svamp och grönsaker i oljan
i en kastrull.
Tillsätt tomatkross,-pure och kryddor
och låt puttra ca 10 minuter.
Låt pastan rinna av och vänd ner den i
grönsakssåsen.
Skär fläsket i strimlor och stek det
i en stekpanna utan extra fett tills
det blivit knaprigt och fått fin färg.
Lägg upp grönsakspastan i en serveringsskål.
Strössla fläskstrimlorna över
och servera med en blandad sallad o' bröd.
Detta är jättegott, prova.
SMAKLIG MÅLTID!
Nu är jag igång igen.
280 g pasta tex fjärilar
200 g champinjoner
1 grön paprika
1 gul lök
1 msk olja
1 burk (400g)krossade
tomater
2 msk tomatpure
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
400 g stekfläsk
Så här gör DU:
Koka pastan i rikligt med
lättsaltat vatten i en gryta
enl. anvisning på förpackningen.
Ansa och skär champinjonerna
i bitar.(ev.skölj)
Skölj,kärna ur och tärna paprikan.
Skala och skiva löken.
Fräs svamp och grönsaker i oljan
i en kastrull.
Tillsätt tomatkross,-pure och kryddor
och låt puttra ca 10 minuter.
Låt pastan rinna av och vänd ner den i
grönsakssåsen.
Skär fläsket i strimlor och stek det
i en stekpanna utan extra fett tills
det blivit knaprigt och fått fin färg.
Lägg upp grönsakspastan i en serveringsskål.
Strössla fläskstrimlorna över
och servera med en blandad sallad o' bröd.
Detta är jättegott, prova.
SMAKLIG MÅLTID!
söndag 29 maj 2011
VÄSTKUSTPASTA MED SKALDJUR. 4 PORT.
mmmm....så jättegott!
1 tsk olivolja
1 kuvert saffran eller
1 tsk curry.
2 selleri stjälkar
1 liten röd paprika
1/2 purjolök
1/2 burk krossade tomater
200 g.
ca 2 dl sockerärter
salt o peppar
3 dl skalade räkor
2 dl kokta musslor
konserv
7 1/2 dl kokt pasta
typ små snäckor
2 msk klippt dill
2 msk riven parmesan-
ost
Så här gör DU:
Värm oljan i en panna
och rör i saffran/curry.
Strimla selleri,paprika
och purjolök och rör ner
i pannan.
Häll på krossade tomater
och låt allt småkoka
ett par minuter.
Späd evmed lite vatten
eller buljong.
Strimla sockerärterna grovt
och blanda i, de mjuknar snabbt.
Blanda försiktigt i räkor,musslor
och kokt pasta.
Lägg på lock men koka inte,
låt bara allt bli varmt.
Strö på dill och parmesanost.
Klart! och HIMLA GOTT!
LYCKA TILL!
1 tsk olivolja
1 kuvert saffran eller
1 tsk curry.
2 selleri stjälkar
1 liten röd paprika
1/2 purjolök
1/2 burk krossade tomater
200 g.
ca 2 dl sockerärter
salt o peppar
3 dl skalade räkor
2 dl kokta musslor
konserv
7 1/2 dl kokt pasta
typ små snäckor
2 msk klippt dill
2 msk riven parmesan-
ost
Så här gör DU:
Värm oljan i en panna
och rör i saffran/curry.
Strimla selleri,paprika
och purjolök och rör ner
i pannan.
Häll på krossade tomater
och låt allt småkoka
ett par minuter.
Späd evmed lite vatten
eller buljong.
Strimla sockerärterna grovt
och blanda i, de mjuknar snabbt.
Blanda försiktigt i räkor,musslor
och kokt pasta.
Lägg på lock men koka inte,
låt bara allt bli varmt.
Strö på dill och parmesanost.
Klart! och HIMLA GOTT!
LYCKA TILL!
KYCKLINGWOK MED INGEFÄRA . 4 PORT.
Hej,nu ska jag försöka hänga
i lite längre .
Nu kommer en doft från det
thailänska köket...
1 1/2 tsk olja
4 kycklingfileer
salt o peppar
1/2 purjolök
2 rödlökar
250 g broccoli
1 1/2 dl grönsaksbuljong
fond eller tärning
1 tsk honung
5 dl pasta gärna små makaroner
SÅS:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven ingefära
Så här gör DU:
Hetta upp hälften av oljan
i en wok eller annan rymlig panna.
Finstrimla kycklingfileerna och
bryn dem ett par minuter.
Salta och peppra.
Lägg strimlorna vid sidan av.
Fyll på med lite mer olja.
Strimla och fräs snabbt upp
purjolök och rödlök.
Lägg i broccoli och låt allt
mjukstekas utan att ta färg.
Blanda i kycklingstrimlorna.
Häll på buljongen och klicka
i honungen.
Sjud upp hastigt.
Rör i den kokta pastan och
smaka av med salt o peppar.
Blanda yoghurten med ingefära
och servera till.
Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!
i lite längre .
Nu kommer en doft från det
thailänska köket...
1 1/2 tsk olja
4 kycklingfileer
salt o peppar
1/2 purjolök
2 rödlökar
250 g broccoli
1 1/2 dl grönsaksbuljong
fond eller tärning
1 tsk honung
5 dl pasta gärna små makaroner
SÅS:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven ingefära
Så här gör DU:
Hetta upp hälften av oljan
i en wok eller annan rymlig panna.
Finstrimla kycklingfileerna och
bryn dem ett par minuter.
Salta och peppra.
Lägg strimlorna vid sidan av.
Fyll på med lite mer olja.
Strimla och fräs snabbt upp
purjolök och rödlök.
Lägg i broccoli och låt allt
mjukstekas utan att ta färg.
Blanda i kycklingstrimlorna.
Häll på buljongen och klicka
i honungen.
Sjud upp hastigt.
Rör i den kokta pastan och
smaka av med salt o peppar.
Blanda yoghurten med ingefära
och servera till.
Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!
onsdag 25 maj 2011
MAZARIN FÖR MÅNGA 40 ST TREKANTER.
Detta är en riktig klassiker.
Den minns man länge.
Varför inte göra denna till
stundande skolavslutning
eller student.
100 g sötmandel
8 bittermandlar
350 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
GLASYR och GARNERING:
ca 3/4 dl hallonsylt
ca 3 dl florsocker
ca 6 st kiwier
ca 40 st björnbär
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
Skålla och skala båda
mandelsorterna.
Låt torka och mal i
mandelkvarn.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget,
rör kraftigt och väl.
Blanda ner mandeln.
Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten omväxlande
med mjölk.
Häll smeten i en STOR långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 25 minuter.
Rör samman sylt och florsocker
till glasyren.
Bred den på kakan.
Låt glasyren stelna.
Skär i trekanter och garnera
med en smal skiva kiwi och
ett björnbär på varje snibb.
HIMLA FINT SER DET UT OCH SMAKAR....MMMM.
ALL LYCKA TILL!
Den minns man länge.
Varför inte göra denna till
stundande skolavslutning
eller student.
100 g sötmandel
8 bittermandlar
350 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
GLASYR och GARNERING:
ca 3/4 dl hallonsylt
ca 3 dl florsocker
ca 6 st kiwier
ca 40 st björnbär
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
Skålla och skala båda
mandelsorterna.
Låt torka och mal i
mandelkvarn.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget,
rör kraftigt och väl.
Blanda ner mandeln.
Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten omväxlande
med mjölk.
Häll smeten i en STOR långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 25 minuter.
Rör samman sylt och florsocker
till glasyren.
Bred den på kakan.
Låt glasyren stelna.
Skär i trekanter och garnera
med en smal skiva kiwi och
ett björnbär på varje snibb.
HIMLA FINT SER DET UT OCH SMAKAR....MMMM.
ALL LYCKA TILL!
GRÖNA KORVLÅDAN. 2 PORT.
Ibland vill jag göra det lätt för mig.
Då kan det bli den den här eftersom
jag ÄLSKAR spenat.....mmm.
200 g mager falukorv
175 g hackad spenat
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
TILLBEHÖR:
Bröd
UGN:
200 grader.
Så här gör DU:
Dra skinnet av korven,
strimla och lägg den i
en ugnssäker form.
Vispa ihop ägg,mjölk,
salt o peppar.
Blanda ner tinad spenat.
Häll smeten i formen.
GRÄDDA i ugn ca 20 minuter.
SERVERA ett gott bröd till.
Hoppas att NI också gillar spenat.
SMAKLIG MÅLTID!
Då kan det bli den den här eftersom
jag ÄLSKAR spenat.....mmm.
200 g mager falukorv
175 g hackad spenat
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
TILLBEHÖR:
Bröd
UGN:
200 grader.
Så här gör DU:
Dra skinnet av korven,
strimla och lägg den i
en ugnssäker form.
Vispa ihop ägg,mjölk,
salt o peppar.
Blanda ner tinad spenat.
Häll smeten i formen.
GRÄDDA i ugn ca 20 minuter.
SERVERA ett gott bröd till.
Hoppas att NI också gillar spenat.
SMAKLIG MÅLTID!
söndag 22 maj 2011
FRUKTBÄGARE MED DAJMGLASS. 4 PORT.
Kan det bli godare än så här?
En mycket läcker efterrätt.
Alla blir lyckliga....
1 dl ovispad Vaniljvisp
1 st Daim choklad (28g)
1/2 liten melon
1 apelsin
1 päron
8-10 jordgubbar
inte alltför stora
1 dl sockerfri pommac
citronmeliss
Så här gör DU:
DAIMGLASSEN:
Vispa Vaniljvispen och blanda
den med grovhackad daim.
Klicka el spritsa 4 lika stora
toppar i 4 muffinsformar och
frys dem ca 1 timme.
Skala och kärna ur melonen
och skär i små tärningar.
Skala apelsinen,skiva och
dela skivorna i små kärnfria
trekanter.
Kärna ur päronet och tärna det
lika smått som melonen,
behåll skalet om det är fint.
Skiva eller tärna jordgubbarna.
Det viktiga är att ALLT är lika
smått tärnat.
Fördela frukten i 4 höga glas,
varva så det blir vackert.
Häll på pommac.
Täck över glasen och ställ i kylen.
SERVERINGSDAGS:
Lägg Daimglassen överst i varje glas.
Stick ner en lång sked och lite citronmeliss .
ALL LYCKA TILL!
Absolut det godaste, jag blivit bjuden på.
En mycket läcker efterrätt.
Alla blir lyckliga....
1 dl ovispad Vaniljvisp
1 st Daim choklad (28g)
1/2 liten melon
1 apelsin
1 päron
8-10 jordgubbar
inte alltför stora
1 dl sockerfri pommac
citronmeliss
Så här gör DU:
DAIMGLASSEN:
Vispa Vaniljvispen och blanda
den med grovhackad daim.
Klicka el spritsa 4 lika stora
toppar i 4 muffinsformar och
frys dem ca 1 timme.
Skala och kärna ur melonen
och skär i små tärningar.
Skala apelsinen,skiva och
dela skivorna i små kärnfria
trekanter.
Kärna ur päronet och tärna det
lika smått som melonen,
behåll skalet om det är fint.
Skiva eller tärna jordgubbarna.
Det viktiga är att ALLT är lika
smått tärnat.
Fördela frukten i 4 höga glas,
varva så det blir vackert.
Häll på pommac.
Täck över glasen och ställ i kylen.
SERVERINGSDAGS:
Lägg Daimglassen överst i varje glas.
Stick ner en lång sked och lite citronmeliss .
ALL LYCKA TILL!
Absolut det godaste, jag blivit bjuden på.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)