Kan det här vara något?
Jag tycker att det är mmmm...
så gott.
UGN:200-225 grader
1,5 kg färskpotatis
olja till stekning
flingsalt
svartpeppar
Så här gör DU:
Skrubba potatisarna och
lägg dem i en långpanna.
Ringla över olja.
Rör om så alla sidor täcks.
Krydda.
Stek potatisen i 200-225 grader
i 25 minuter,prova med en sticka.
Försök att få ungefär samma storlek
på potatisen,så alla är klara samtidigt.
(potatisen ska vara HELA,INTE KLYFTADE)
HA EN TREVLIG MIDSOMMARHELG!
lördag 25 juni 2011
torsdag 23 juni 2011
INGES FAVORITTÅRTA 10-12 BITAR.
Detta är en höjdpunkt kan DU tro.
Gör den,så vet DU vad jag menar.
BOTTEN:
200g kavring
75g smält smör
FYLLNING:
4 gelantinblad
140g matjesill
avrunnen vikt
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
salt o peppar
GARNERING:
10 rädisor
gräslök
Så här gör DU:
Mixa kavringen i matberedare.
Tillsätt smöret.
Tryck ut blandningen i en form
med löstagbar botten,24 cm i diam.
Ställ kallt i 30 minuter.
Blötlägg gelantinbladen i 5 min.
Hacka sill,gräslök och ägg fint.
Blanda med gräddfil och
creme fraiche.
Smaka av med salt o peppar.
Ta upp gelantinbladen,
krama ur vätskan och
smält på svag värme.
Rör ner i smeten och
häll i formen.
Ställ kallt i minst 4 tim.
GARNERA med klyftade rädisor
och gräslök.
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
TREVLIG MIDSOMMAR!
Gör den,så vet DU vad jag menar.
BOTTEN:
200g kavring
75g smält smör
FYLLNING:
4 gelantinblad
140g matjesill
avrunnen vikt
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
salt o peppar
GARNERING:
10 rädisor
gräslök
Så här gör DU:
Mixa kavringen i matberedare.
Tillsätt smöret.
Tryck ut blandningen i en form
med löstagbar botten,24 cm i diam.
Ställ kallt i 30 minuter.
Blötlägg gelantinbladen i 5 min.
Hacka sill,gräslök och ägg fint.
Blanda med gräddfil och
creme fraiche.
Smaka av med salt o peppar.
Ta upp gelantinbladen,
krama ur vätskan och
smält på svag värme.
Rör ner i smeten och
häll i formen.
Ställ kallt i minst 4 tim.
GARNERA med klyftade rädisor
och gräslök.
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
TREVLIG MIDSOMMAR!
onsdag 22 juni 2011
JORDGUBBS-PAJ 6 PORT.
Hoppas att DU gillar denna
så himla go.
1 dl hasselnötter
125 g matfett
1 dl mysli
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
FYLLNING:
2 1/2 dl vaniljvisp
1 liter jordgubbar,
(rensade)
1 dl gelesocker
1 dl vatten
Så här gör DU:
Mal nötterna i en matberedare.
Tillsätt matfettet i bitar,
mysli,mjöl och socker,kör tills
det börjar bli en klump.
Ta upp degen och tryck ut i en
pajform,22 cm i diameter.
Ställ kallt i 30 min.
GRÄDDA i 200 grader,ca 20 min.
Låt den kallna.
Vispa vaniljvispen tjock och
häll i pajskalet.
Lägg på delade jordgubbar.
Koka gelesocker och vatten
enl förpackningen,
skeda över pajen.
Dekorera gärna med citronmeliss-blad
i mitten.
Så himla fint.
TREVLIG MIDSOMMAR!
så himla go.
1 dl hasselnötter
125 g matfett
1 dl mysli
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
FYLLNING:
2 1/2 dl vaniljvisp
1 liter jordgubbar,
(rensade)
1 dl gelesocker
1 dl vatten
Så här gör DU:
Mal nötterna i en matberedare.
Tillsätt matfettet i bitar,
mysli,mjöl och socker,kör tills
det börjar bli en klump.
Ta upp degen och tryck ut i en
pajform,22 cm i diameter.
Ställ kallt i 30 min.
GRÄDDA i 200 grader,ca 20 min.
Låt den kallna.
Vispa vaniljvispen tjock och
häll i pajskalet.
Lägg på delade jordgubbar.
Koka gelesocker och vatten
enl förpackningen,
skeda över pajen.
Dekorera gärna med citronmeliss-blad
i mitten.
Så himla fint.
TREVLIG MIDSOMMAR!
JORDGUBBS-BUBBEL 1 GLAS.
I denna drink har jag
mousserande vin,
men DU kan ta cider
eller alkoholfritt vin.
Det har jag provat, så
jag vet att det går också bra.
3 jordgubbar
citronmeliss
2 cl koncentrerad
flädersaft
15 cl mousserande vin
Så här gör DU:
Skiva jordgubbarna och lägg i
ett glas med hackad citronmeliss.
Häll i saft och mousserande vin.
Servera direkt.
TREVLIG MIDSOMMAR!
mousserande vin,
men DU kan ta cider
eller alkoholfritt vin.
Det har jag provat, så
jag vet att det går också bra.
3 jordgubbar
citronmeliss
2 cl koncentrerad
flädersaft
15 cl mousserande vin
Så här gör DU:
Skiva jordgubbarna och lägg i
ett glas med hackad citronmeliss.
Häll i saft och mousserande vin.
Servera direkt.
TREVLIG MIDSOMMAR!
DRÖM-DESSERT 4 PORT.
Så här kan man göra det enkelt
för sig,men ändå så himla gott
och dessutom ser det LYXIGT ut.
1/2 liter jordgubbar
8 drömmar(småkakor)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl kesella (10%)
Så här gör DU:
Skölj och rensa jordgubbarna
och dela dem i bitar.
(Låt blomfnaset sitta kvar som
dekoration)
Krossa drömmarna lätt.
Vispa grädden och blanda
med kesellan.
Varva jordgubbar,kakor och
grädde i glas.
Toppa med en jordgubbe med "fnas"
mmm... så gott.
TREVLIG MIDSOMMAR!
för sig,men ändå så himla gott
och dessutom ser det LYXIGT ut.
1/2 liter jordgubbar
8 drömmar(småkakor)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl kesella (10%)
Så här gör DU:
Skölj och rensa jordgubbarna
och dela dem i bitar.
(Låt blomfnaset sitta kvar som
dekoration)
Krossa drömmarna lätt.
Vispa grädden och blanda
med kesellan.
Varva jordgubbar,kakor och
grädde i glas.
Toppa med en jordgubbe med "fnas"
mmm... så gott.
TREVLIG MIDSOMMAR!
JORDGUBBS-CHEESECAKE 10 PORT.
Här får NI receptet på min
MIDSOMMAR-TÅRTA, som jag ska
bjuda på.
200g chokladcookies
75g matfett
FYLLNING:
250g jordgubbar
200g färskost
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
GARNERINg:
Jordgubbar
Så här gör DU:
Kör kakorna till smulor
i matberedaren.
Smält matfettet och blanda i.
Tryck ut blandningen i en
form med löstagbar botten
ca 22 cm i diameter.
Ställ kallt i 15 min.
Skölj och rensa jordgubbarna
(ta bort blomflugan efter DU har sköljt dem,
annars rinner vattnet ner i jordgubben)
och mixa dem grovt med färskosten.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa gulor och socker pösigt,
rör ner färskosten.
Vispa grädden och rör i .
Vispa vitorna till hårt skum
och vänd ner i smeten.
Häll det i formen och FRYS in i ca 4 tim.
GARNERA med jordgubbar.
DU kan gärna låta botten vara kvar
under tårtan och bara ta bort ringen runt,
när DU ska servera.
Det blir mera stabilt då.
TREVLIG MIDSOMMAR!
MIDSOMMAR-TÅRTA, som jag ska
bjuda på.
200g chokladcookies
75g matfett
FYLLNING:
250g jordgubbar
200g färskost
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
GARNERINg:
Jordgubbar
Så här gör DU:
Kör kakorna till smulor
i matberedaren.
Smält matfettet och blanda i.
Tryck ut blandningen i en
form med löstagbar botten
ca 22 cm i diameter.
Ställ kallt i 15 min.
Skölj och rensa jordgubbarna
(ta bort blomflugan efter DU har sköljt dem,
annars rinner vattnet ner i jordgubben)
och mixa dem grovt med färskosten.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa gulor och socker pösigt,
rör ner färskosten.
Vispa grädden och rör i .
Vispa vitorna till hårt skum
och vänd ner i smeten.
Häll det i formen och FRYS in i ca 4 tim.
GARNERA med jordgubbar.
DU kan gärna låta botten vara kvar
under tårtan och bara ta bort ringen runt,
när DU ska servera.
Det blir mera stabilt då.
TREVLIG MIDSOMMAR!
måndag 20 juni 2011
SKAGENTÅRTA 10-12 BITAR.
Heej,mina vänner.
Nu ska jag dela med mig
av den supergoda skagen-
tårta som vi äter nästan
varje Midsommar.
100g ljust bröd utan kanter
50g smör
FYLLNING:
4-5 hårdkokta ägg
350 g skalade räkor
1 dl gräslök
1/2 dl dill som DU hackar
3 msk riven pepparrot
1 msk senap
1 dl kesella
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
GARNERING:
200 g löjrom
Så här gör DU:
Finfördela brödet i matberedare
eller finhacka för hand.
Smält smöret och blanda
med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en
springform,ca 24 cm i diameter
Ställ in i kylen.
Mosa äggen.
Skala och hacka räkorna.
Blanda ägg,räkor,gräslök,
dill,pepparrot,senap,kesella
och creme fraiche.
Smaksätt med cayennepeppar
och salt.
Lägg fyllningen i pajformen
och släta till ytan.
Täck sedan med plastfolie.
Ställ in formen i kylen
och låt stelna i 2-2 1/2
timme.
Bred över löjrom.
Ta bort kanten på formen
och lägg över tårtan på
ett fat.
Klar att servera.
Det är några år sen jag blev
bjuden på detta
och sen har jag fortsatt att göra den.
DU ångrar DIG inte om DU bjuder på
den här.
TREVLIG MIDSOMMAR!
Nu ska jag dela med mig
av den supergoda skagen-
tårta som vi äter nästan
varje Midsommar.
100g ljust bröd utan kanter
50g smör
FYLLNING:
4-5 hårdkokta ägg
350 g skalade räkor
1 dl gräslök
1/2 dl dill som DU hackar
3 msk riven pepparrot
1 msk senap
1 dl kesella
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
GARNERING:
200 g löjrom
Så här gör DU:
Finfördela brödet i matberedare
eller finhacka för hand.
Smält smöret och blanda
med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en
springform,ca 24 cm i diameter
Ställ in i kylen.
Mosa äggen.
Skala och hacka räkorna.
Blanda ägg,räkor,gräslök,
dill,pepparrot,senap,kesella
och creme fraiche.
Smaksätt med cayennepeppar
och salt.
Lägg fyllningen i pajformen
och släta till ytan.
Täck sedan med plastfolie.
Ställ in formen i kylen
och låt stelna i 2-2 1/2
timme.
Bred över löjrom.
Ta bort kanten på formen
och lägg över tårtan på
ett fat.
Klar att servera.
Det är några år sen jag blev
bjuden på detta
och sen har jag fortsatt att göra den.
DU ångrar DIG inte om DU bjuder på
den här.
TREVLIG MIDSOMMAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)