Det finns så många olika
kryddblandningar i kryddhyllorna.
Den här gången tog jag INDISK
Kryddblandning.
Resultatet blev väldigt gott
så prova DU också.
4 kycklingfileer
1-2 tsk indisk krydda
2 msk smör el margarin
3 dl basmatiris
1 dl finhackat kryddgrönt
t ex persilja el koriander
1 ask coctailtomater
25 g flisad mandel
SERVERING:
2-3 msk mango chutney
3 dl matlagninsyoghurt
Så här gör DU:
Krydda kycklingfileerna
med INDISK KRYDDA
och bryn dem i matfettet.
Koka riset enl.anv.på
förpackningen.
Blanda med hackat kryddgrönt
och cocktailtomater
delade mitt itu och strö
över flisad mandel.
Rör ut mango chutney,lite i taget,
i matlagningsyoghurt och servera
till filen med tzatziki.
TZATZIKI:
1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
salt o peppar.
Så här gör DU:
Skär gurkan i långa band
med hjälp av potatisskalaren.
Blanda med matlagningsyoghurt,
pressa i vitlök och smaka av
med salt och peppar.
TREVLIG SOMMAR!
tisdag 5 juli 2011
CITRON-MUFFINS 20 ST.
Heej, nu är jag här igen.
Det här passar fint när DU
vill ha något gott och snabb-
bakat till kaffet.
75 g smör eller
margarin
3 ägg
3 dl strösocker
rivet skal och
saft av 1 citron
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
GLASYR:
1 dl florsocker
1-1 1/2 msk vatten
ett par droppar gul
hushållsfärg
UGN:200 grader
Så här gör DU:
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt o pösigt.
Gärna med el-visp.
Tillsätt mjöl, bakpulver,grädde
och matfett till äggvispet.
Rör försiktigt tills smeten är
precis blandad.
Placera muffins-formar på en plåt
eller använd muffins-bleck.
Fördela smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt dem svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren
och spritsa den över muffinsen.
Ibland tar jag samma recept, men
utesluter citronen, istället
tar jag vaniljsocker 1 1/2 tsk
och sticker ner en jordgubbe
i varje muffins.
Grädda!
TREVLIG SOMMAR!
Det här passar fint när DU
vill ha något gott och snabb-
bakat till kaffet.
75 g smör eller
margarin
3 ägg
3 dl strösocker
rivet skal och
saft av 1 citron
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
GLASYR:
1 dl florsocker
1-1 1/2 msk vatten
ett par droppar gul
hushållsfärg
UGN:200 grader
Så här gör DU:
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt o pösigt.
Gärna med el-visp.
Tillsätt mjöl, bakpulver,grädde
och matfett till äggvispet.
Rör försiktigt tills smeten är
precis blandad.
Placera muffins-formar på en plåt
eller använd muffins-bleck.
Fördela smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt dem svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren
och spritsa den över muffinsen.
Ibland tar jag samma recept, men
utesluter citronen, istället
tar jag vaniljsocker 1 1/2 tsk
och sticker ner en jordgubbe
i varje muffins.
Grädda!
TREVLIG SOMMAR!
tisdag 28 juni 2011
SOMMARLÄTT RÄKCOUSCOUS. 4 PORT.
Gör en PYTT med couscous!
Lätt pytt med frisk smak
av äpple,avocado och en
mild limedressing.
Jättegott en varm sommardag.
1 kg räkor med skal
1 grönsaksbuljong-
tärning+3 dl vatten
3 dl couscous
1/2 msk smör
1 avocado
1 äpple
2 stjälkar blekselleri
1 dl finklippt gräslök
LIMEDRESSING:
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk flytande honung
rivet skal och saft
av 1 lime
2 krm salt
Så här gör DU:
Tina räkorna och skala dem.
Koka upp vatten och buljong-
tärning.
Rör ner couscousgrynen och
tillsätt smöret.
Låt det stå under lock i 5 min.
Dela, kärna ur och skala avocadon.
Skär fruktköttet i tärningar.
Kärna ur äpplet och skär i tunna
skivor.
Skär sellerin i cm-tjocka bitar.
Blanda varsamt i hacket i
couscousen.
Vänd ner räkorna och gräslöken.
Rör ihop ingredienserna
till såsen.
mmmmmm.....jättegott!
TREVLIG SOMMAR!
Lätt pytt med frisk smak
av äpple,avocado och en
mild limedressing.
Jättegott en varm sommardag.
1 kg räkor med skal
1 grönsaksbuljong-
tärning+3 dl vatten
3 dl couscous
1/2 msk smör
1 avocado
1 äpple
2 stjälkar blekselleri
1 dl finklippt gräslök
LIMEDRESSING:
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk flytande honung
rivet skal och saft
av 1 lime
2 krm salt
Så här gör DU:
Tina räkorna och skala dem.
Koka upp vatten och buljong-
tärning.
Rör ner couscousgrynen och
tillsätt smöret.
Låt det stå under lock i 5 min.
Dela, kärna ur och skala avocadon.
Skär fruktköttet i tärningar.
Kärna ur äpplet och skär i tunna
skivor.
Skär sellerin i cm-tjocka bitar.
Blanda varsamt i hacket i
couscousen.
Vänd ner räkorna och gräslöken.
Rör ihop ingredienserna
till såsen.
mmmmmm.....jättegott!
TREVLIG SOMMAR!
FESTLIG MELONDESSERT .
När NI är några stycken...
Skär av ett lock på
EN NÄTMELON
eller annan melon.
Ta med ett kuljärn ut
kulor av melonköttet
eller med en glass-sked,
eller skär små kuber med
en kniv.
Blanda med 1/2 -1L HALLON.
beroende på hur stor MELON
DU använder och lägg ner i
melonen,droppa över
1/2-1 DL VITT VIN.
Festligt och lite annorlunda.
TREVLIG SOMMAR!
Skär av ett lock på
EN NÄTMELON
eller annan melon.
Ta med ett kuljärn ut
kulor av melonköttet
eller med en glass-sked,
eller skär små kuber med
en kniv.
Blanda med 1/2 -1L HALLON.
beroende på hur stor MELON
DU använder och lägg ner i
melonen,droppa över
1/2-1 DL VITT VIN.
Festligt och lite annorlunda.
TREVLIG SOMMAR!
måndag 27 juni 2011
GRÖNSAKSFYLLDA PITABRÖD. 4 PORT.
Detta går fort att göra
ifall DU har bråttom.
Himla käckt och gott.
Värm 4 pitabröd i ugnen
i ca 5 min.i 225 grader
Fräs under tiden upp
500 g Wokgrönsaker i en
wokpanna eller stor stekpanna.
Rör mot slutet ner 1/2-1dl
mango chutney.
Fördela grönsakerna i bröden
och njut.
Ser DU, så snabbt det gick!
Prova DU också.
LYCKA TILL!
ifall DU har bråttom.
Himla käckt och gott.
Värm 4 pitabröd i ugnen
i ca 5 min.i 225 grader
Fräs under tiden upp
500 g Wokgrönsaker i en
wokpanna eller stor stekpanna.
Rör mot slutet ner 1/2-1dl
mango chutney.
Fördela grönsakerna i bröden
och njut.
Ser DU, så snabbt det gick!
Prova DU också.
LYCKA TILL!
EXTRA GOTT.....
ETT LITET TIPS.
Extra gott till Gazpacho
är små salta smördegsremsor:
Pensla tinade smördegsplattor
med uppvispat ägg,strö över
gourmetsalt.
Vik ihop plattorna och skär
dem i remsor.
GRÄDDA mitt i ugnen tills de
har fått fin färg,10-15 min
SERVERAS samma dag.
PROVA ATT SMAKA!mmm....
Extra gott till Gazpacho
är små salta smördegsremsor:
Pensla tinade smördegsplattor
med uppvispat ägg,strö över
gourmetsalt.
Vik ihop plattorna och skär
dem i remsor.
GRÄDDA mitt i ugnen tills de
har fått fin färg,10-15 min
SERVERAS samma dag.
PROVA ATT SMAKA!mmm....
söndag 26 juni 2011
KRISTINAS SNABBA PAJ. 6-8 PORT.
Den här pajen fick jag smaka
hos en god vän-arbetskamrat.
Här får DU också receptet.
100 g smör el margarin
2,5 dl vetenmjöl
3 msk socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
4-5 äpplen
socker+kanel
0,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 ägg +
1 äggula
100 g mandelmassa
skal av 1/2 citron
Så här gör DU:
Smält smöret el margarinet i en kastrull.
Rör ner mjöl,socker,bakpulver och vaniljsocker.
Tryck ut degen i en rund form eller pajform
med veckad kant,ca 22 cm i diameter.
Skala,kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem tätt i formen.
Strö över lite socker o kanel
(gärna rörsocker strö).
Vispa ihop mjölk,creme fraiche, ägg,
gula och grovriven mandelmassa.
Smaksätt med finrivet citronskal
och skeda smeten över äpplena.
GRÄDDA:i 200 grader på
näst nedersta falsen,ca 25 min.
SÅ JÄTTEGOD FÖR ALLA SMAKER.
LYCKA TILL!
hos en god vän-arbetskamrat.
Här får DU också receptet.
100 g smör el margarin
2,5 dl vetenmjöl
3 msk socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
4-5 äpplen
socker+kanel
0,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 ägg +
1 äggula
100 g mandelmassa
skal av 1/2 citron
Så här gör DU:
Smält smöret el margarinet i en kastrull.
Rör ner mjöl,socker,bakpulver och vaniljsocker.
Tryck ut degen i en rund form eller pajform
med veckad kant,ca 22 cm i diameter.
Skala,kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem tätt i formen.
Strö över lite socker o kanel
(gärna rörsocker strö).
Vispa ihop mjölk,creme fraiche, ägg,
gula och grovriven mandelmassa.
Smaksätt med finrivet citronskal
och skeda smeten över äpplena.
GRÄDDA:i 200 grader på
näst nedersta falsen,ca 25 min.
SÅ JÄTTEGOD FÖR ALLA SMAKER.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)