Detta är en riktig KLASSIKER.
DU gör den om o om igen.
Så himla god.
Det här behöver DU:
150 g bacon
500 g fläskfile
1-2 msk smör/margarin
salt o peppar
2 1/2 banan
1 burk clementiner
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk curry
2 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
GARNERING:
Persilja
TILLBEHÖR:
ris, sallad
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
Klipp baconet i bitar och
fräs det knaprigt i stekpanna.
Låt det rinna av på en bit
hushållspapper.
Putsa fläskfile'n och skär den
i 3 cm tjocka skivor.
BRYN köttbitarna gyllenbruna
runtom i smöret,salta o peppra.
Lägg det brynta köttet i en
smord ugnssäker form.
Skiva bananerna och låt
clementinerna rinna av väl.
Fördela frukten över köttet
och strö över baconbitarna.
BLANDA grädde,curry,mango chutney
och den pressade vitlöksklyftan.
Vispa samman och häll blandningen
över köttet.
GRATINERA, mitt i ugnen ca 20 min.
DEKORERA, med finklippt persilja
och SERVERA, med ris,sallad och
lite extra mango chutney.
ALL LYCKA TILL! SMAKLIG MÅLTID!
lördag 23 juli 2011
TANDOORI -KYCKLING & RIS. 4 PORT.
Detta åt jag häromda'n.
Jättegott och snabbt gick det.
3 dl ris
1 paket tandoori-kryddad
strimlad kyckling,ca 350 g
2 msk smör/margarin
2 paprikor gärna i
olika färger
3 msk finhackad persilja
Så här gör DU:
Koka riset enl. anvisning
på förpackningen.
Fräs kycklingstrimlorna
i matfettet,låt puttra i
sin egen sås 5 min.
Ansa och hacka paprikorna.
Rör ner i det kokta riset.
Strö över finhackad persilja.
Jättesmarrigt.
TREVLIG SOMMAR!
Jättegott och snabbt gick det.
3 dl ris
1 paket tandoori-kryddad
strimlad kyckling,ca 350 g
2 msk smör/margarin
2 paprikor gärna i
olika färger
3 msk finhackad persilja
Så här gör DU:
Koka riset enl. anvisning
på förpackningen.
Fräs kycklingstrimlorna
i matfettet,låt puttra i
sin egen sås 5 min.
Ansa och hacka paprikorna.
Rör ner i det kokta riset.
Strö över finhackad persilja.
Jättesmarrigt.
TREVLIG SOMMAR!
söndag 17 juli 2011
MERA OSTTIPS.
Det går att frysa in ost
men den bör inte sparas
mer än tre månader.
Bra va'.
TREVLIG SOMMAR!
men den bör inte sparas
mer än tre månader.
Bra va'.
TREVLIG SOMMAR!
TIPS FÖR OSTBRICKAN.
Gillar DU ostbricka!
Jag har några förslag...
kolla här.
SERVERA minst 3 ostar
och högst 6 olika ostar.
VÄLJ hellre vitt eller
mörkt grovt bröd än
salta ostkex.
LÅT ostarna vila i
rumstemperatur minst
tre timmar innan de
serveras.
ARRANGERA ostarna i cirkel
från den mildaste till
den starkaste.
BERÄKNA 250 g per person
om brickan serveras som
huvudrätt.
BERÄKNA 125 g per person
när osten serveras efter
huvudrätten.
LÅT varje ost ha en
egen kniv.
DET är alltid bättre
att skära med kniv
än med hyvel.
TREVLIG SOMMAR!
LYCKA TILL!
Jag har några förslag...
kolla här.
SERVERA minst 3 ostar
och högst 6 olika ostar.
VÄLJ hellre vitt eller
mörkt grovt bröd än
salta ostkex.
LÅT ostarna vila i
rumstemperatur minst
tre timmar innan de
serveras.
ARRANGERA ostarna i cirkel
från den mildaste till
den starkaste.
BERÄKNA 250 g per person
om brickan serveras som
huvudrätt.
BERÄKNA 125 g per person
när osten serveras efter
huvudrätten.
LÅT varje ost ha en
egen kniv.
DET är alltid bättre
att skära med kniv
än med hyvel.
TREVLIG SOMMAR!
LYCKA TILL!
PASSIONERAD SOMMAR-BUBBELDRINK. 2 GLAS.
Smaka på detta DU.
Kyl ingredienserna väl
innan DU blandar dem,
sen är det bara att njuta....
Det här behöver DU:
2 passionsfrukter
2 dl passionsdryck
(bravo)
2 1/2 dl mousserande
vin
is
Så här gör DU:
Dela och gröp ur
innehållet i
passionsfrukterna.
Mixa fruktköttet och
sila bort kärnorna.
Blanda med passionsdrycken.
Häll i vinet.
SERVERA,drinken iskall,
gärna med krossad is,
men tänk på att en del
av kolsyran försvinner
när isen tillsätts.
mmmm...gott .
TREVLIG SOMMAR!
Kyl ingredienserna väl
innan DU blandar dem,
sen är det bara att njuta....
Det här behöver DU:
2 passionsfrukter
2 dl passionsdryck
(bravo)
2 1/2 dl mousserande
vin
is
Så här gör DU:
Dela och gröp ur
innehållet i
passionsfrukterna.
Mixa fruktköttet och
sila bort kärnorna.
Blanda med passionsdrycken.
Häll i vinet.
SERVERA,drinken iskall,
gärna med krossad is,
men tänk på att en del
av kolsyran försvinner
när isen tillsätts.
mmmm...gott .
TREVLIG SOMMAR!
CHEVRE I BACONROCK. 4 PORT.
Snabbt gott o jättesmarrigt!
Skär 1 LITEN RULLE CHEVRE 200G
(GETOST)i 4 bitar.
Ta 4 BACONSKIVOR och linda runt
varje ostbit.
Lägg dem på 4 SKIVOR BAGUETTE.
Garnera mitt i ugnen i 200 GRADER
tills baconet fått lite färg,
ca 10 minuter.
Dekorera, med LITE SALVIA.
Ett glas öl till är alltid gott.
TREVLIG SOMMAR!
Skär 1 LITEN RULLE CHEVRE 200G
(GETOST)i 4 bitar.
Ta 4 BACONSKIVOR och linda runt
varje ostbit.
Lägg dem på 4 SKIVOR BAGUETTE.
Garnera mitt i ugnen i 200 GRADER
tills baconet fått lite färg,
ca 10 minuter.
Dekorera, med LITE SALVIA.
Ett glas öl till är alltid gott.
TREVLIG SOMMAR!
KALLJÄSTA FRUKOSTBULLAR CA 10 ST.
Det här är jättebra.
Ett enkelt sätt att baka
frukostbullar.
Degen blandas på kvällen
och jäser i kylen under natten.
Nästa morgon ställer DU in plåten
i kall ugn.
Det här behöver DU:
25 g jäst
2 dl kallt vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
5-6 dl vetemjöl
Så här gör DU:
Lös jästen i det kalla vattnet.
Rör ner olja, salt o socker.
Arbeta in mjölet, degen ska vara hanterlig
men lite lös och kladdig.
FORMA: 10 bullar eller 5 minibaguetter.
Lägg på en liten bakpappersklädd plåt.
Täck med bakduk eller trä en plastpåse
över.
Jäs i kylskåp över natten.
Ställ in plåten i kall ugn.
Sätt ugnen på 225 grader.
GRÄDDA tills bullarna fått fin färg
ca 20-25 minuter.
TREVLIG SOMMAR!
Ett enkelt sätt att baka
frukostbullar.
Degen blandas på kvällen
och jäser i kylen under natten.
Nästa morgon ställer DU in plåten
i kall ugn.
Det här behöver DU:
25 g jäst
2 dl kallt vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
5-6 dl vetemjöl
Så här gör DU:
Lös jästen i det kalla vattnet.
Rör ner olja, salt o socker.
Arbeta in mjölet, degen ska vara hanterlig
men lite lös och kladdig.
FORMA: 10 bullar eller 5 minibaguetter.
Lägg på en liten bakpappersklädd plåt.
Täck med bakduk eller trä en plastpåse
över.
Jäs i kylskåp över natten.
Ställ in plåten i kall ugn.
Sätt ugnen på 225 grader.
GRÄDDA tills bullarna fått fin färg
ca 20-25 minuter.
TREVLIG SOMMAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)