En enkel och rustik liten kvällsrätt
med tomater,lök och köttfärs.
(använd gärna rester av köttfärssås).
SERVERA med färskt vitt bröd.
JÄTTESMARRIGT.
4 Gula lökar
4 stora fasta tomater
300g köttfärs
1 påse TOMAZZO el
annan tomatsås
2 dl riven ost
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och koka löken
i lättsaltat vatten 10 min.
Skär av toppen på löken.
Ta ur innanmätet.
TVÄTTA tomaterna och
skär av toppen.
Gröp ur innehållet
med en sked.
FRÄS köttfärsen och rör
ner en påse Tomazzo med
2 dl vatten eller 2 dl färdig
annan tomatsås.
Låt koka några minuter.
STÄLL lökar och tomater
i smord eldfast form.
Fyll dem rikligt med
köttfärssås.
Strö över osten och
gratinera 10 minuter.
Så nu är det klart !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
tisdag 30 augusti 2011
måndag 29 augusti 2011
LÄCKER LEVERPASTEJMACKA 4 PORT.
I min familj ÄLSKAR vi Leverpastej.
Det ska vara lite bröd
och MYCKET LEVERPASTEJ.....
1 paket bacon, 140 g
10 champinjoner
4 skivor grovt bröd
4 salladsblad
150-200 g leverpastej
Så här gör DU:
STEK baconet knaprigt.
Låt det rinna av på
hushållspapper.
SKIVA champinjonerna och
stek dem i fettet som
bildats efter baconet.
BRED brödet med smörgås-
margarin.
Lägg på salladen och en
rejäl skiva Leverpastej.
Toppa med bacon och champinjoner.
En vanlig hederlig macka
till en mugg te,så mumsigt.
HA DET GOTT!
Det ska vara lite bröd
och MYCKET LEVERPASTEJ.....
1 paket bacon, 140 g
10 champinjoner
4 skivor grovt bröd
4 salladsblad
150-200 g leverpastej
Så här gör DU:
STEK baconet knaprigt.
Låt det rinna av på
hushållspapper.
SKIVA champinjonerna och
stek dem i fettet som
bildats efter baconet.
BRED brödet med smörgås-
margarin.
Lägg på salladen och en
rejäl skiva Leverpastej.
Toppa med bacon och champinjoner.
En vanlig hederlig macka
till en mugg te,så mumsigt.
HA DET GOTT!
FRESTANDE LUNCH-LÅDA. 1 PORTION.
Det är verkligen lönande att ta med sig
lunch-låda till jobbet,både billigt och gott.
Kyckling-file kan DU laga lite extra av
när DU ändå lagar middag.
Gör gärna en god pasta-sallad.
Här får DU receptet av mej.
1 kyckling-file eller
2 lår-fileer
1 tsk smör /margarin
salt o peppar
1 portion pastaskruvar
1-2 tsk pesto(burk)
2-3 bitar soltorkad tomat
i olja
5 svarta oliver
parmesan
Så här gör DU:
SKÄR kycklingfilen i bitar
och stek den i matfettet,
salta o peppra.
Koka under tiden pasta-
skruvarna enl anvisn.på
förpackningen,häll av vattnet.
BLANDA pastan med pesto,soltorkad tomat
skuren i mindre bitar,svarta oliver
och kycklingen.
Strö över riven parmesan.
Jag tycker detta är gott.
PROVA DU MED.
LYCKA TILL!
lunch-låda till jobbet,både billigt och gott.
Kyckling-file kan DU laga lite extra av
när DU ändå lagar middag.
Gör gärna en god pasta-sallad.
Här får DU receptet av mej.
1 kyckling-file eller
2 lår-fileer
1 tsk smör /margarin
salt o peppar
1 portion pastaskruvar
1-2 tsk pesto(burk)
2-3 bitar soltorkad tomat
i olja
5 svarta oliver
parmesan
Så här gör DU:
SKÄR kycklingfilen i bitar
och stek den i matfettet,
salta o peppra.
Koka under tiden pasta-
skruvarna enl anvisn.på
förpackningen,häll av vattnet.
BLANDA pastan med pesto,soltorkad tomat
skuren i mindre bitar,svarta oliver
och kycklingen.
Strö över riven parmesan.
Jag tycker detta är gott.
PROVA DU MED.
LYCKA TILL!
POTATIS & BÖCKLINGMACKA. 4 PORT.
Kalla kokta potatisar finns
ofta över i kylskåpet.
Synd att slänga tycker jag.
Prova att göra en kvällsmacka
med en krämig potatisröra.
4 skivor grovt rågbröd
2 msk smörgåsmargarin
2 hårdkokta ägg
1 liten gul lök
4 kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk böckling-pastej
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
salt o peppar
8 salladsblad
100 g stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
1 skivad lime
SÅ här gör DU:
SKALA och hacka äggen grovt.
Skala och hacka löken fint.
Skär potatisen i små tärningar.
Klipp gräslöken.
BLANDA i en skål böckling-pastej,
gräddfil och majonnäs.
Tillsätt ägg, lök,potatis och
gräslök (spar lite till dekoration)
och rör samman.
Smaka av röran med salt och peppar.
BRED smör på brödskivorna.
Skölj salladsbladen och lägg på.
Fördela röran ovanpå och toppa
med rom och rödlök.
DEKORERA,till slut med rom och lime.
Detta måste DU göra ,så himla gott.
LYCKA TILL!
ofta över i kylskåpet.
Synd att slänga tycker jag.
Prova att göra en kvällsmacka
med en krämig potatisröra.
4 skivor grovt rågbröd
2 msk smörgåsmargarin
2 hårdkokta ägg
1 liten gul lök
4 kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk böckling-pastej
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
salt o peppar
8 salladsblad
100 g stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
1 skivad lime
SÅ här gör DU:
SKALA och hacka äggen grovt.
Skala och hacka löken fint.
Skär potatisen i små tärningar.
Klipp gräslöken.
BLANDA i en skål böckling-pastej,
gräddfil och majonnäs.
Tillsätt ägg, lök,potatis och
gräslök (spar lite till dekoration)
och rör samman.
Smaka av röran med salt och peppar.
BRED smör på brödskivorna.
Skölj salladsbladen och lägg på.
Fördela röran ovanpå och toppa
med rom och rödlök.
DEKORERA,till slut med rom och lime.
Detta måste DU göra ,så himla gott.
LYCKA TILL!
FISKFILEER MED MERSMAK. 4 PERSONER.
Ååå... det här är gott kan DU tro.
Tillochmed barna gillade det.
600 g fifileer
t ex av sej eller torsk
färska eller tinade frysta.
matfett
1/2 tsk salt
2 skivor vitt bröd
1 msk persilja, färsk sådan helst
1/2 dl riven parmesanost
TILLBEHÖR:
Potatismos,broccoli.
Så här gör DU:
LÄGG fiskfileerna i en smord,
ugnssäker form.
SMULA brödet och blanda med ost
och persilja-skuren i småsmå bitar.
STRÖ blandningen över fisken.
STEK i ugnen tills fisk-köttet
är vitt och fast och ytan har
fin färg ca 20 minuter.
SERVERA med potatismos och broccoli
eller rivna morötter med 1/2 rivet äpple.
SMAKLIG MÅLTID.
LYCKA TILL!
Tillochmed barna gillade det.
600 g fifileer
t ex av sej eller torsk
färska eller tinade frysta.
matfett
1/2 tsk salt
2 skivor vitt bröd
1 msk persilja, färsk sådan helst
1/2 dl riven parmesanost
TILLBEHÖR:
Potatismos,broccoli.
Så här gör DU:
LÄGG fiskfileerna i en smord,
ugnssäker form.
SMULA brödet och blanda med ost
och persilja-skuren i småsmå bitar.
STRÖ blandningen över fisken.
STEK i ugnen tills fisk-köttet
är vitt och fast och ytan har
fin färg ca 20 minuter.
SERVERA med potatismos och broccoli
eller rivna morötter med 1/2 rivet äpple.
SMAKLIG MÅLTID.
LYCKA TILL!
söndag 28 augusti 2011
GRÖNA KALASKNYTEN. 4-6 PORT.
CREPES, med grönsaksfyllning
är en trevlig bjudrätt
som kan göras klar långt i förväg.
DU kan frysa in de läckra knytena
och ta fram dem, och gratinera när
det är dags för servering.
SMET:
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
1/2 dl öl eller
mineralvatten
smör /margarin till stekning
GRÖNSAKSFYLLNING:
1 squasch
2 gula lökar
100 g sockerärter
olja till stekning
2 krossade vitlöksklyftor
salt
peppar
75 g riven ost
1 1/2 dl creme fraiche
ca 1 dl färsk basilika
TILL SERVERING:
Pesto
UGN:200 grader
Så här gör DU:
VISPA samman mjölk,vetemjöl,
ägg och salt till en slät smet.
Ställ smeten i kylen ca 30 min.
Tillsätt sedan ölen eller mineral-
vattnet och vispa.
Grädda gyllene crepes,så tunna som
möjligt.
STRIMLA squasch,lök och sockerärter.
Fräs strimlorna mjuka i oljan.
Tillsätt vitlöken och smaka av
med salt och peppar.
Lägg en klick fyllning på varje crepe,
toppa med riven ost,creme fraiche
och basilika.
Vik ihop till små knyten.
Lägg på ugnssäkert fat och strö
över riven ost.
GRATINERA mitt i ugnen 15-20 min.
LÄGG upp knytena på serveringsfat
och ringla över pesto.
BJUD med sallad och tomat.
LYCKA TILL!
är en trevlig bjudrätt
som kan göras klar långt i förväg.
DU kan frysa in de läckra knytena
och ta fram dem, och gratinera när
det är dags för servering.
SMET:
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
1/2 dl öl eller
mineralvatten
smör /margarin till stekning
GRÖNSAKSFYLLNING:
1 squasch
2 gula lökar
100 g sockerärter
olja till stekning
2 krossade vitlöksklyftor
salt
peppar
75 g riven ost
1 1/2 dl creme fraiche
ca 1 dl färsk basilika
TILL SERVERING:
Pesto
UGN:200 grader
Så här gör DU:
VISPA samman mjölk,vetemjöl,
ägg och salt till en slät smet.
Ställ smeten i kylen ca 30 min.
Tillsätt sedan ölen eller mineral-
vattnet och vispa.
Grädda gyllene crepes,så tunna som
möjligt.
STRIMLA squasch,lök och sockerärter.
Fräs strimlorna mjuka i oljan.
Tillsätt vitlöken och smaka av
med salt och peppar.
Lägg en klick fyllning på varje crepe,
toppa med riven ost,creme fraiche
och basilika.
Vik ihop till små knyten.
Lägg på ugnssäkert fat och strö
över riven ost.
GRATINERA mitt i ugnen 15-20 min.
LÄGG upp knytena på serveringsfat
och ringla över pesto.
BJUD med sallad och tomat.
LYCKA TILL!
FYLLD FRALLA. 4 PORT.
Det här är en matig fralla
som passar bra som vickning.
mmm...
4 småfranska
300 g köttfärs
smör till stekning
1 röd paprika
12 dl ketchup
2 vitlöksklyftor
3 dl riven ost
Så här gör DU:
SKÄR av ett lock på bullarna
som på en fastlagsbulle.
Gröp ur och spara lite av innanmätet.
STEK köttfärsen i lite smör och smula
ner det urgröpta brödet.
Ansa och tärna paprikan och
blanda med köttfärsen.
Blanda ner ketchupen och
pressa i vitlöken.
BLANDA köttfärssåsen med
den rivna osten,så den får
smälta lite.
Lägg fyllningen i bröden.
GRATINERA ca 10 min.
DEKORERA med krussallad och
stavar av röd paprika,
runt bullen.
JÄTTEGOTT prova DU med.
LYCKA TILL!
som passar bra som vickning.
mmm...
4 småfranska
300 g köttfärs
smör till stekning
1 röd paprika
12 dl ketchup
2 vitlöksklyftor
3 dl riven ost
Så här gör DU:
SKÄR av ett lock på bullarna
som på en fastlagsbulle.
Gröp ur och spara lite av innanmätet.
STEK köttfärsen i lite smör och smula
ner det urgröpta brödet.
Ansa och tärna paprikan och
blanda med köttfärsen.
Blanda ner ketchupen och
pressa i vitlöken.
BLANDA köttfärssåsen med
den rivna osten,så den får
smälta lite.
Lägg fyllningen i bröden.
GRATINERA ca 10 min.
DEKORERA med krussallad och
stavar av röd paprika,
runt bullen.
JÄTTEGOTT prova DU med.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)