Hej igen.
Tänkte denna gång bjuda Er på
denna goda lunch eller kvällsrätt.
Välj själv!
8-12 skivor kokt skinka
ca 200 g
3 purjolökar
1 tsk salt
1/2 liter vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk chilisås
(eller tomatketchup)
1 dl riven ost
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och ansa purjolöken.
Dela varje purjolök i 3-4 bitar.
Låt dem koka i lättsaltat vatten,
8-10 minuter.
Låt dem rinna av.
Linda en skinkskiva runt varje
purjolöksbit.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda grädde och chilisås.
Häll blandningen över skinkrullarna.
Strö över osten.
Gratinera i ugn 10-15 minuter.
Servera med kokt potatis eller ris
och en sallad.
Jättegott
LYCKA TILL!
tisdag 7 februari 2012
tisdag 31 januari 2012
GRÄDDSTUVAD LEVER. 4 PORT.
Hej, nu har jag lite ny-gamla recept här,
vi provar,så får jag hoppas att det smakar.
4oo ungnötlever
3 gula lökar
smör
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1/2 grön paprika
Så här gör DU:
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i smör
i en stekpanna.
Ta upp den.
Skär levern i små tärningar.
Bryn levern i smör i stekpannan.
Strö över mjöl,salt och peppar.
Rör om.
Tillsätt grädden och löken.
Låt alltsammans koka ca 5 min.
(Om lever får koka länge blir den hård)
Skölj och kärna ur paprikan.
Skär den i strimlor.
Lägg paprikan på levern
och servera med kokt potatis
eller ris och lingonsylt.
mmmm.... Så himla gott!
Jättegott är det.
LYCKA TILL !
vi provar,så får jag hoppas att det smakar.
4oo ungnötlever
3 gula lökar
smör
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1/2 grön paprika
Så här gör DU:
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i smör
i en stekpanna.
Ta upp den.
Skär levern i små tärningar.
Bryn levern i smör i stekpannan.
Strö över mjöl,salt och peppar.
Rör om.
Tillsätt grädden och löken.
Låt alltsammans koka ca 5 min.
(Om lever får koka länge blir den hård)
Skölj och kärna ur paprikan.
Skär den i strimlor.
Lägg paprikan på levern
och servera med kokt potatis
eller ris och lingonsylt.
mmmm.... Så himla gott!
Jättegott är det.
LYCKA TILL !
lördag 21 januari 2012
AKACIASALLAD I WOK. 4 PORT.
Efterrätt, ja tack!
Detta måste DU smaka
så himla gott.
3 kiwi
2 apelsiner
20 blå vindruvor
1-2 päron
1-2 bananer
1 msk smör
1/2 dl akaciahonung
saft av 1/2 citron
Så här gör DU:
Skala och skiva kiwin.
Skala och skär apelsinerna
i grova tärningar.
Ta bort kärnorna.
Dela och kärna ur druvorna.
Skölj och skär päron och äpplen
i klyftor eller bitar.
Skär bort kärnhusen.
Skala och skiva bananerna.
Hetta upp en wok eller stor
stekpanna.
Låt smöret smälta och få lite färg.
Fräs först äpple och päron helt lätt.
Tillsätt därefter apelsin,kiwi,banan
och vindruvor.
Ta pannan från värmen och ringla över
honungen blandad med pressad citron.
SERVERA med en klick creme fraiche
eller matlagningsyoghurt
eller lättvispad grädde.
mmmm...
NJUT!
LYCKA TILL!
Detta måste DU smaka
så himla gott.
3 kiwi
2 apelsiner
20 blå vindruvor
1-2 päron
1-2 bananer
1 msk smör
1/2 dl akaciahonung
saft av 1/2 citron
Så här gör DU:
Skala och skiva kiwin.
Skala och skär apelsinerna
i grova tärningar.
Ta bort kärnorna.
Dela och kärna ur druvorna.
Skölj och skär päron och äpplen
i klyftor eller bitar.
Skär bort kärnhusen.
Skala och skiva bananerna.
Hetta upp en wok eller stor
stekpanna.
Låt smöret smälta och få lite färg.
Fräs först äpple och päron helt lätt.
Tillsätt därefter apelsin,kiwi,banan
och vindruvor.
Ta pannan från värmen och ringla över
honungen blandad med pressad citron.
SERVERA med en klick creme fraiche
eller matlagningsyoghurt
eller lättvispad grädde.
mmmm...
NJUT!
LYCKA TILL!
FLÄSKKOTLETTER I KIWISÅS.4 PORT.
Hejsan allesammans, nu är jag igång igen.
I morgon blir det denna rätt
till middag.
Så här gör jag.
4 fläskkotletter
2 msk olja
1 tsk salt
1-2 tsk rose'peppar
1 gul lök
2 stora morötter
2-3 kiwi
2 dl köttbuljong
1/2 dl creme fraiche
ev 1 msk maizenaredning
Så här gör DU:
Skär ett par snitt i fettkanten
på varje fläskkotlett
Stek kotletterna i hälften av oljan
ca 4 minuter/sida.
Krydda med salt och rosepeppar.
Tag upp kotletterna ur stekpannan.
Skala,finhacka och fräs löken i
resten av oljan.
Skala och tärna kiwin.
Blanda drygt hälften av kiwin
med löken.
Tillsätt buljong och creme fraiche.
Låt det koka upp hastigt och
lägg i fläskkotletterna.
Puttra ett par minuter.
Red eventuellt med maizenaredning.
Häll upp i en karott.
Strö resten av kiwin över kotletterna.
SERVERA, med ris eller kokt potatis
och lättkokta morotsstavar.
Jättegott är det.
LYCKA TILL!
I morgon blir det denna rätt
till middag.
Så här gör jag.
4 fläskkotletter
2 msk olja
1 tsk salt
1-2 tsk rose'peppar
1 gul lök
2 stora morötter
2-3 kiwi
2 dl köttbuljong
1/2 dl creme fraiche
ev 1 msk maizenaredning
Så här gör DU:
Skär ett par snitt i fettkanten
på varje fläskkotlett
Stek kotletterna i hälften av oljan
ca 4 minuter/sida.
Krydda med salt och rosepeppar.
Tag upp kotletterna ur stekpannan.
Skala,finhacka och fräs löken i
resten av oljan.
Skala och tärna kiwin.
Blanda drygt hälften av kiwin
med löken.
Tillsätt buljong och creme fraiche.
Låt det koka upp hastigt och
lägg i fläskkotletterna.
Puttra ett par minuter.
Red eventuellt med maizenaredning.
Häll upp i en karott.
Strö resten av kiwin över kotletterna.
SERVERA, med ris eller kokt potatis
och lättkokta morotsstavar.
Jättegott är det.
LYCKA TILL!
tisdag 20 december 2011
ROSENKNOPPAR CA 25 ST.
mmm,lätta,spröda kakor.
100 g smör/margarin
1/2 dl Suketter Strö
1 1/4 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
ev sockerfri sylt
UGN:175 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör/margarinet
riktigt smidigt.
Tillsätt Suketter Strö
och rör det poröst.
Blanda mjölsorterna och
arbeta in mjölet i smör
/margarinsmeten.
Spritsa ut degen som små
rosenknoppar på bakpappers-
klädd plåt och lägg ev en
klick sylt mitt på kakorna.
Grädda kakorna mitt i ugnen
ca 10 minuter.
Kakorna går utmärkt att frysa.
Goda att äta o' fina att se på!
GOD-JUL!
100 g smör/margarin
1/2 dl Suketter Strö
1 1/4 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
ev sockerfri sylt
UGN:175 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör/margarinet
riktigt smidigt.
Tillsätt Suketter Strö
och rör det poröst.
Blanda mjölsorterna och
arbeta in mjölet i smör
/margarinsmeten.
Spritsa ut degen som små
rosenknoppar på bakpappers-
klädd plåt och lägg ev en
klick sylt mitt på kakorna.
Grädda kakorna mitt i ugnen
ca 10 minuter.
Kakorna går utmärkt att frysa.
Goda att äta o' fina att se på!
GOD-JUL!
ÄPPLELÄNGD 1 ST.
Äpplelängden är en riktig godbit,
med äpple,kanel och nötter
som hör Julen till.
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl Suketter Strö
100 g smör/margarin
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
GARNERING:
1 syrligt äpple
1 msk Suketter Strö
2 tsk kanel
1 påse Nötspån
Så här gör DU:
Blanda samman mjöl,bakpulver
och Suketter Strö.
Finfördela smör/margarinet
i mjölblandningen till en
grynig massa.
Tillsätt ägget och mjölken.
Arbeta raskt ihop till en deg.
Häll smeten i en smord och
bröad,avlång form.
Skala,kärna ur och skär äpplet
i tunna klyftor.
Blanda samman kanel och
Suketter Strö.
Doppa äppleklyftorna i det.
Stick ner dem i smeten.
Strö nötspån över.
Kakan smakar bäst nygräddad.
Himla god!
GOD-JUL!
med äpple,kanel och nötter
som hör Julen till.
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl Suketter Strö
100 g smör/margarin
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
GARNERING:
1 syrligt äpple
1 msk Suketter Strö
2 tsk kanel
1 påse Nötspån
Så här gör DU:
Blanda samman mjöl,bakpulver
och Suketter Strö.
Finfördela smör/margarinet
i mjölblandningen till en
grynig massa.
Tillsätt ägget och mjölken.
Arbeta raskt ihop till en deg.
Häll smeten i en smord och
bröad,avlång form.
Skala,kärna ur och skär äpplet
i tunna klyftor.
Blanda samman kanel och
Suketter Strö.
Doppa äppleklyftorna i det.
Stick ner dem i smeten.
Strö nötspån över.
Kakan smakar bäst nygräddad.
Himla god!
GOD-JUL!
måndag 19 december 2011
KOKOSKAKOR CA 25 ST.
Att få de här läckra kakorna
i en vacker burk väcker alltid uppskattning!
100 g smör
4 msk Hermesetas Lätt Strö
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
Rör smör och Lätt Strö poröst.
Blanda i kokos och vetemjöl.
Forma till bollar,som läggs
på bakpappersklädd plåt.
Platta till dem något med
en gaffel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca
8-10 minuter.
Det går bra att frysa dem.
Jättegoda tycker jag.
GOD-JUL!
i en vacker burk väcker alltid uppskattning!
100 g smör
4 msk Hermesetas Lätt Strö
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
Rör smör och Lätt Strö poröst.
Blanda i kokos och vetemjöl.
Forma till bollar,som läggs
på bakpappersklädd plåt.
Platta till dem något med
en gaffel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca
8-10 minuter.
Det går bra att frysa dem.
Jättegoda tycker jag.
GOD-JUL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)