1 morot
1 grön paprika
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 salladslökar
5 1/2 dl vatten
2 1/2 dl långkornigt ris
2 msk olivolja
1 tsk fem kryddor
nymald svartpeppar
Så här gör DU:
Skala och tärna moroten.
Skölj,kärna ur och tärna paprikorna.
Skiva vitlöken.
Dela champinjonerna i mindre bitar.
Skiva salladslöken fint.
Koka upp vattnet i en stor kastrull
och lägg i riset.
Sänk värmen,lägg på locket och koka
ca 15 min,tills riset är färdigt.
Eller följ paketets anvisning.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna,
tillsätt morotstärningar och fräs i 2 min.
Blanda ner vitlök,paprika och champinjoner
och fräs 5 min under omrörning tills
grönsakerna börjar mjukna.
Rör ner fem kryddor och ta
stekpannan från värmen.
Rör om riset med en gaffel så att
det blir luftigt och blanda riset med grönsakerna.
Lägg upp riset på ett serveringsfat.
Strö över salladslöken och mal över svartpeppar.
Servera genast.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
onsdag 11 juli 2012
söndag 13 maj 2012
HET TOMATSÅS. 4 PORT.
Snabbt lagad sås som passar till en
stekt köttbit eller färsbiffar.
1gul lök
1 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
1 msk osötad senap
svartpeppar
1 tsk salt
några droppar Tabasco
Så här gör DU:
Skala och hacka löken och
fräs den glansig i oljan.
Skala och hacka vitlöken fint
och blanda ner.
Tillsätt övriga ingredienser,
utom Tabasco
och låt koka utan lock
minst 10 minuter.
Smaka av med Tabasco
och svartpeppar.
En JÄTTEGOD SÅS!
Prova DU också att göra den!
LYCKA TILL!
stekt köttbit eller färsbiffar.
1gul lök
1 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
1 msk osötad senap
svartpeppar
1 tsk salt
några droppar Tabasco
Så här gör DU:
Skala och hacka löken och
fräs den glansig i oljan.
Skala och hacka vitlöken fint
och blanda ner.
Tillsätt övriga ingredienser,
utom Tabasco
och låt koka utan lock
minst 10 minuter.
Smaka av med Tabasco
och svartpeppar.
En JÄTTEGOD SÅS!
Prova DU också att göra den!
LYCKA TILL!
tisdag 24 april 2012
MANDARINKAKA.
Ibland får man fuska.
Så jättegod.
1 paket Sockerkaksmix.
1 burk mandariner 300g
3 dl vispgrädde.
Så här gör DU:
Sätt ugnen 175 grader.
Blanda mixen enl. anvisning på
förpackningen.
Låt mandarinerna rinna av.
Spara några till garnering.
Rör ner resten i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugn ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Vispa grädden .
Lägg kakan på ett serveringsfat.
Skeda grädden över kakan.
Garnera med mandarinerna.
Så himla gott till kaffet.
Smaka på.
LYCKA TILL!
Så jättegod.
1 paket Sockerkaksmix.
1 burk mandariner 300g
3 dl vispgrädde.
Så här gör DU:
Sätt ugnen 175 grader.
Blanda mixen enl. anvisning på
förpackningen.
Låt mandarinerna rinna av.
Spara några till garnering.
Rör ner resten i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugn ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Vispa grädden .
Lägg kakan på ett serveringsfat.
Skeda grädden över kakan.
Garnera med mandarinerna.
Så himla gott till kaffet.
Smaka på.
LYCKA TILL!
BIFF I SÅS. 4 PORTIONER.
Hej igen !
Det här går snabbt kan Du tro!
8 skivor lövbiff ,ca 500 g
2 dl vispgrädde
2 msk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär lövbiffen i strimlor.
Lägg dem i en smord form.
Blanda grädde,senap salt o peppar.
Häll blandningen över lövbiffen.
Stek i ugn ca 25 min.
Servera med kokt ris och en god sallad.
LYCKA TILL!
Det här går snabbt kan Du tro!
8 skivor lövbiff ,ca 500 g
2 dl vispgrädde
2 msk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär lövbiffen i strimlor.
Lägg dem i en smord form.
Blanda grädde,senap salt o peppar.
Häll blandningen över lövbiffen.
Stek i ugn ca 25 min.
Servera med kokt ris och en god sallad.
LYCKA TILL!
måndag 9 april 2012
PERSILJEGURKA. 10 PORT.
Åååå,detta är ett barndomsminne för mej.
Gurkan serverades till skinkstek eller
något annat kött.
mmmm...så himla gott!
Prova DU också.
1 Medelstor färsk gurka
ca 500 g.
LAG:
3/4 dl ättiksprit 2 1/2 dl vatten
3/4 dl socker
1 krm vitpeppar
1 dl finklippt persilja.
Så här gör DU:
Skär gurkan i tunna skivor.
Blanda ättikspriten med vattnet,
sockret och vitpepparn.
Rör då och då tills sockret
har löst sig.
Lägg gurkan i en fin skål.
Häll lagen över gurkan och
blanda ner persiljan.
Låt gurkan stå ett par timmar
före serveringen.
Tänk vad gott till sommarens grillning
att bjuda på denna underbart goda inläggning.
HEMMAGJORD DESSUTOM!
ALL LYCKA TILL!
Gurkan serverades till skinkstek eller
något annat kött.
mmmm...så himla gott!
Prova DU också.
1 Medelstor färsk gurka
ca 500 g.
LAG:
3/4 dl ättiksprit 2 1/2 dl vatten
3/4 dl socker
1 krm vitpeppar
1 dl finklippt persilja.
Så här gör DU:
Skär gurkan i tunna skivor.
Blanda ättikspriten med vattnet,
sockret och vitpepparn.
Rör då och då tills sockret
har löst sig.
Lägg gurkan i en fin skål.
Häll lagen över gurkan och
blanda ner persiljan.
Låt gurkan stå ett par timmar
före serveringen.
Tänk vad gott till sommarens grillning
att bjuda på denna underbart goda inläggning.
HEMMAGJORD DESSUTOM!
ALL LYCKA TILL!
SQUASH -OCH FÄRSLÅDA. 4 PORTIONER.
Hej alla, nu tar jag nya tag.
För mej är Squash - Bandspagetti
men jag hade ett annat recept
som jag har provat, mmmm..
faktiskt jättegott.
ca 1 kg squash
4 msk ströbröd
2-3 dl vatten
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk körvel
1 1/2 kryddmått svartpeppar
2 msk klippt persilja
2 msk ströbröd
2 msk riven ost
2 msk smör
Så här gör DU:
Skala squashen och skär den
i 2 cm breda bitar.
Smörj en ugnssäker form och
lägg i hälften av skivorna.
Låt ströbrödet svälla i vattnet.
Blanda det med köttfärsen.
Tillsätt ägg och kryddor.
Bred den lösa färsen över squash-
skivorna i formen.
Täck med resten av skivorna.
Strö på ströbröd och ost
och klicka över matfettet.
GRÄDDA i 175 graders ugnsvärme
ca 40 minuter.
SERVERA kokt potatis,sallad
och en klick lingonsylt.
Smaklig Måltid!
För mej är Squash - Bandspagetti
men jag hade ett annat recept
som jag har provat, mmmm..
faktiskt jättegott.
ca 1 kg squash
4 msk ströbröd
2-3 dl vatten
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk körvel
1 1/2 kryddmått svartpeppar
2 msk klippt persilja
2 msk ströbröd
2 msk riven ost
2 msk smör
Så här gör DU:
Skala squashen och skär den
i 2 cm breda bitar.
Smörj en ugnssäker form och
lägg i hälften av skivorna.
Låt ströbrödet svälla i vattnet.
Blanda det med köttfärsen.
Tillsätt ägg och kryddor.
Bred den lösa färsen över squash-
skivorna i formen.
Täck med resten av skivorna.
Strö på ströbröd och ost
och klicka över matfettet.
GRÄDDA i 175 graders ugnsvärme
ca 40 minuter.
SERVERA kokt potatis,sallad
och en klick lingonsylt.
Smaklig Måltid!
lördag 17 mars 2012
NATTAMAT 4 PORTIONER.
Hej, nu är jag här igen .
Mycket har hänt sen sist...
Men nu kör vi!
1 liten purjolök
1 burk ansjovisfileer
ca 100 g
6 ägg
2 dl vispgrädde
smör
Så här gör DU:
Skölj och ansa purjolöken.
Skär den i strimlor
Hacka ansjovisen.
Vispa samman ägg och grädde.
Fräs purjolöken mjuk i smör
i en kastrull.
Tillsätt ansjovis och äggblandningen.
Rör sakta med en träsked
tills massan tjocknat.
Lägg ansjovisröran på hårt bröd
eller servera brödet till.
KLART!
Jättegott kanske ett glas öl till?
Mycket har hänt sen sist...
Men nu kör vi!
1 liten purjolök
1 burk ansjovisfileer
ca 100 g
6 ägg
2 dl vispgrädde
smör
Så här gör DU:
Skölj och ansa purjolöken.
Skär den i strimlor
Hacka ansjovisen.
Vispa samman ägg och grädde.
Fräs purjolöken mjuk i smör
i en kastrull.
Tillsätt ansjovis och äggblandningen.
Rör sakta med en träsked
tills massan tjocknat.
Lägg ansjovisröran på hårt bröd
eller servera brödet till.
KLART!
Jättegott kanske ett glas öl till?
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)