söndag 14 oktober 2012

BÄRGLASS I REKORDFART. 4 PERS.

Nu tar vi detta goda också....mmmm.

Lägg 1 Burk Kesella Vanilj(ca 2 1/2dl)
ca 1/2 dl florsocker och 5-6 dl Blandade
Frysta Bär i en matberedare och kör till
en fast glassmet.
Lägg i glas, toppa med färska bär  och
servera genast.
LYCKA TILL!

PLOMMON OCH HASSELNÖTSMUFFINS 12 ST.

Hej allesammans,
här kommer ett recept på jättegoda muffins.
Prova gärna.

1 1/2 dl hasselnötter
3-4 plommon
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker+1 dl råsocker
2 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Dessutom behöver DU
12 bakformar i papper
muffinsplåt.

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Mal hasselnötterna.
Kärna ur plommonen och
skär dem i 1/2 cm breda klyftor.
Strö lite av råsockret på dem
och ställ åt sidan.
Ställ 12 pappersformar i en
muffinsplåt.
VISPA smöret och sockret
vitt.
Vispa i äggen ett i taget och
rör ner creme fraiche.
BLANDA de torra ingredienserna,
inklusive de malda hasselnötterna,
och rör ner i smeten.
Klicka ut smeten i formarna.
Stick ner 2-3 plommonklyftor
i varje muffins.
Strö lite råsocker över och
grädda mitt i ugnen ca 20 min.

mmm...så goda.
LYCKA TILL!

torsdag 11 oktober 2012

RÅKOSTSOPPA. 1 PERSON.

Den här soppan har blivit en av mina
bästa vänner , när jag inte haft tid att
laga mat.
Vikten på rotsakerna är i skalat skick.

HÄR ÄR RECEPTET :
1/4 morot ca 25 g
en liten bit rotselleri ca 15 g
3 cm purjolök ca 15g
1 persiljekvist
1/4 grönsaksbuljong-
tärning
1 dl varm mjölk
1 1/2 dl kokande vatten
örtsalt

Så här gör DU:
Lägg grönsakerna,buljongtärningen
och mjölken i matberedaren.
Mixa tills det är finfördelat.
Häll i det kokande vattnet medan
maskinen är igång.
Krydda.
Servera  genast.

Prova Du också
nu när det börjar bli kallare ute
är det gott med något varmt när
man kommer hem.

SMAKLIG MÅLTID!

tisdag 9 oktober 2012

KYCKLINGGRYTA MED BACON.4 PORT.

Ja, nu kör vi .....
Den här gillar jag!

KYCKLINGGRYTA MED BACON.  4 PORT.

2 dl skalat bovete
500 g kycklingfileer
50 g bacon
1/2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g kantareller
el.champinjoner
300g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
persilja
400g broccoli
1 påse sallad
25 g salladsmix med nötter
(ICA)

Så här gör DU:

KOKA  upp 4 dl vatten och häll
det över bovetet.
Skölj i kallt vatten och låt det
rinna av.
Rosta bovetet i en torr teflonpanna.
KOKA upp 6 dl vatten och salt.
Koka bovetet på svag värme 7-8 min.
tills det är mjukt.
Häll av vattnet.
SKÄR kyckling och bacon i bitar.
Stek dem i olja.
Krydda.
Stek svampen.
TA upp svamp och bacon  och lägg
på en tallrik.
Häll tomatkross och hackad buljongtärning
över kycklingen.
Sjud i 5-10 min. så kycklingen blir genomstekt.
STRÖ svamp,bacon och hackad persilja
över kycklingen.
Servera med bovete, broccoli och sallad
med salladsmix.
SMAKLIG MÅLTID!
TOSCATÅRTA.

Ska vi prova denna,så jättegod är den.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel.

Så här gör DU:
Vispa ägg och socker tills det pöser-
bäst är att använda elvisp.
Tillsätt mjölet, som först blandats
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält avsvalnat fett.
Häll smeten i en väl smord o mjölad form
och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme
i ca 25 minuter.
Gör under tiden glasyren genom att lägga alla
ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det ej komma
i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
Bred ut glasyren över den knappt färdiga
kakan och grädda ytterligare i 10 minuter,
eller tills glasyren fått läcker ljust brun färg.

KLART!
Låt svalna något,bjud sedan till kaffet.
mmmm....läcker är den.
(alla grabbar är förtjusta)
LYCKA TILL!
Hej alla ,tack att ni väntar.
Det är så här, min dotter har avlidigt
nu i september,i cancer,så jag har inte
orkat sitta här, för att lägga in recept.
Men nu ska jag göra ett försök,så vi
börjar med ,

SKEPPARGRYTA.  4 PORT.
600 g torskfile
2 tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl finhackad dill
2 dl vispgrädde

Så här gör DU:
Tina den djupfrysta fisken något.
Skär den i 3 cm tjocka skivor,
dela färska fileer  om de är stora.
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
Lägg dem i en låg vid kastrull.
Lägg fisken på tomaterna.
Strö över salt ,peppar o dill.
Häll på grädden.
Låt alltsammans koka på
    SVAG VÄRME
under lock 5-15 minuter.
(den längre tiden för otinad fisk)

Servera med kokt potatis.
mmmm.....så himla gott.
LYCKA TILL!



måndag 20 augusti 2012

KIKÄRTSALLAD . 4 PERSONER.

Hej, på ER alla !

Den  här  salladen  gillar  jag ,
 äter den istället  för  potatis .

4 dl kikärter  på  burk
1 stor  rödlök
bladpersilja
grönsallad
CITRONDRESSING:
saft av 1/2 citron
salt o peppar
1 dl olivolja

Så här gör DU:
Värm kikärterna snabbt och låt
dem rinna av.
Blanda dem med dressingen.
Låt svalna och blanda med
skivad lök och bladpersilja.
Servera på salladsbädd.

HOPPAS att det smakar!

Vet DU att det finns olivolja med citronsmak!
mmmm, så himla god !