Prova detta .
600g Rödspättafileer
1 burk skivade champinjoner
200g
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 burk svart kaviar ca 60 g
citronklyftor
Så här gör DU:
TINA frysta fiskfileer eller
skölj färska.
Låt champinjonerna rinna av.
Fräs dem i smör. Lägg dem i en låg vid gryta.
Rulla ihop spättafileerna och lägg dem
med skarven nedåt ovanpå svampen.
Strö över salt å peppar.
Häll på grädden och låt grytan koka under lock
ca 5 min.tills fisken känns fast och blivit vit.
KLICKA över svart kaviar och garnera med
citronklyftor.
SERVERA med kokt potatis.
Tomat och gröna blad.
SMAKLIG MÅLTID.
lördag 27 oktober 2012
fredag 26 oktober 2012
NALLE-KAKA.
Hej,igen.
Vet DU vad det är för dag den 27/10-12.
Jo det är NALLENS DAG.
Denna kaka gjorde vi till NALLENS-DAG.
Fram med alla NALLAR och dockor
å så fikade vi barna å jag.
2 ägg
3dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel el.
pepparkakskrydda
i samma mängd
1 1/2 dl mjölk
100 g smör
Så här gör DU:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda med mjölet : bakpulver,kanel,
och kardemumma.
Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Smält smöret och häll i mjölken.
Häll sedan ner det i ägg å mjölsmeten.
Blanda om .
Häll smeten i en smord å bröad form.
In i UGNEN i 175 Grader, i 30 min.
NALLE -KAKAN är lika mjuk och go'
i smaken som NALLE själv.
HOPPAS PÅ ETT TREVLIGT NALLE-KALAS!
Vet DU vad det är för dag den 27/10-12.
Jo det är NALLENS DAG.
Denna kaka gjorde vi till NALLENS-DAG.
Fram med alla NALLAR och dockor
å så fikade vi barna å jag.
2 ägg
3dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel el.
pepparkakskrydda
i samma mängd
1 1/2 dl mjölk
100 g smör
Så här gör DU:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda med mjölet : bakpulver,kanel,
och kardemumma.
Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Smält smöret och häll i mjölken.
Häll sedan ner det i ägg å mjölsmeten.
Blanda om .
Häll smeten i en smord å bröad form.
In i UGNEN i 175 Grader, i 30 min.
NALLE -KAKAN är lika mjuk och go'
i smaken som NALLE själv.
HOPPAS PÅ ETT TREVLIGT NALLE-KALAS!
torsdag 25 oktober 2012
POTATISSALLAD MED CHORIZO. 4 PORT.
Nu tar vi något annat som heller inte
är så dumt,snabbt går det.
8 kokta potatisar
3 chorizokorvar
4 tärnade tomater
150 g tärnad ost
1/2 dl hackad gräslök
2 msk vinäger
6 msk olivolja
salt,peppar
Så här gör DU:
TÄRNA den kokta potatisen.
Skär korven i slantar och
fräs upp den snabbt i en
stekpanna
.BLANDA med potatis,tomat
och osttärningar.
RÖR samman gräslök,vinäger,
olivolja och salt å peppar.
VÄND ner i salladen.
SMAKLIG MÅLTID!
är så dumt,snabbt går det.
8 kokta potatisar
3 chorizokorvar
4 tärnade tomater
150 g tärnad ost
1/2 dl hackad gräslök
2 msk vinäger
6 msk olivolja
salt,peppar
Så här gör DU:
TÄRNA den kokta potatisen.
Skär korven i slantar och
fräs upp den snabbt i en
stekpanna
.BLANDA med potatis,tomat
och osttärningar.
RÖR samman gräslök,vinäger,
olivolja och salt å peppar.
VÄND ner i salladen.
SMAKLIG MÅLTID!
PAJ MED FRUKTGÖMMA 8-10 BITAR.
Här går det un'an!
PAJDEG:
3 1/2 dl vetemjöl
125g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING:
1 stor burk konserverad frukt
SERVERING:
2 dl vispgrädde
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
MIXA samman ingredienserna
till pajdegen och kavla ut den
mellan 2 ark plastfilm.
Lägg degen i en pajform,
ca 22 cm i diameter.
Låt lite av degen hänga utanför
kanten.Låt vila 30 minuter
i kylen.
HÄLL den konserverade frukten
i en sil och låt rinna av
.Lägg därefter frukten i pajskalet.
VIK in den överhängande kanten
över pajen och grädda i ca 20 min
tills pajdegen får fin färg.
SERVERA:
med lite vispad grädde.
mmmm.... så himla gott!
ENKELT VA !
PAJDEG:
3 1/2 dl vetemjöl
125g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING:
1 stor burk konserverad frukt
SERVERING:
2 dl vispgrädde
UGN:200 grader.
Så här gör DU:
MIXA samman ingredienserna
till pajdegen och kavla ut den
mellan 2 ark plastfilm.
Lägg degen i en pajform,
ca 22 cm i diameter.
Låt lite av degen hänga utanför
kanten.Låt vila 30 minuter
i kylen.
HÄLL den konserverade frukten
i en sil och låt rinna av
.Lägg därefter frukten i pajskalet.
VIK in den överhängande kanten
över pajen och grädda i ca 20 min
tills pajdegen får fin färg.
SERVERA:
med lite vispad grädde.
mmmm.... så himla gott!
ENKELT VA !
PIGGA PLÄTTAR. 4 PORT.
Hej, igen.
Ibland är det roligt att variera de
vanliga pannkakorna.
Varför inte ta å göra plättar
med finrivna morötter i smeten.
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 g smält smör
2 rivna morötter
Så här gör DU:
BLANDA mjöl och salt.
Vispa ner hälften av mjölken
i mjölet till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken,
äggen och smöret.
Blanda ner morötterna.
HETTA upp en plättlagg
eller liten stekpanna.
Grädda plättarna på båda
sidor så att de blir fint
gyllenbruna.
KLART!
Hoppas att NI gillar det.
Ibland är det roligt att variera de
vanliga pannkakorna.
Varför inte ta å göra plättar
med finrivna morötter i smeten.
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 g smält smör
2 rivna morötter
Så här gör DU:
BLANDA mjöl och salt.
Vispa ner hälften av mjölken
i mjölet till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken,
äggen och smöret.
Blanda ner morötterna.
HETTA upp en plättlagg
eller liten stekpanna.
Grädda plättarna på båda
sidor så att de blir fint
gyllenbruna.
KLART!
Hoppas att NI gillar det.
måndag 22 oktober 2012
SELLERIGRATÄNG MED SVAMP. 4 PORT.
Den här gillar jag!
det är en mättande rotfruktsrätt
som också kan serveras som
tillbehör till korv och kyckling.
Prova!
800g rotselleri
1 burk Campbells tomatsoppa
4 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
400g champinjoner
UGN:225grader.
Så här gör DU:
SKÄR rotsellerin i centimeter-
tjocka skivor.
Skala den efter att DU skivat den.
(det är lättare)
Låt skivorna koka i lättsaltat vatten
ca 10 minuter.
LÄGG skivorna omlott i en
smord eldfast form.
BLANDA tomatsoppan och grädden
(valfri fetthalt)Häll blandningen över
selleriskivorna.
STRÖ över osten och gratinera i
ugnen 20 minuter.
SKIVA och stek champinjonerna
i matfett.
Salta och peppra.
SERVERA till gratängen.
(Gräddmjölk står det ibland i recepten=
Det vanliga är att man tar hälften grädde
och hälften mjölk.DU kan också ta Kaffegrädde)
LYCKA TILL!
det är en mättande rotfruktsrätt
som också kan serveras som
tillbehör till korv och kyckling.
Prova!
800g rotselleri
1 burk Campbells tomatsoppa
4 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
400g champinjoner
UGN:225grader.
Så här gör DU:
SKÄR rotsellerin i centimeter-
tjocka skivor.
Skala den efter att DU skivat den.
(det är lättare)
Låt skivorna koka i lättsaltat vatten
ca 10 minuter.
LÄGG skivorna omlott i en
smord eldfast form.
BLANDA tomatsoppan och grädden
(valfri fetthalt)Häll blandningen över
selleriskivorna.
STRÖ över osten och gratinera i
ugnen 20 minuter.
SKIVA och stek champinjonerna
i matfett.
Salta och peppra.
SERVERA till gratängen.
(Gräddmjölk står det ibland i recepten=
Det vanliga är att man tar hälften grädde
och hälften mjölk.DU kan också ta Kaffegrädde)
LYCKA TILL!
HÄRLIGA HALLONRUTOR. 35 ST
De här är garanterat svår att motstå.
Prova själv!
5 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 3/4 dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
rivet skal av en liten citron
500g frysta hallon
250g smör(kallt)
1 msk strösocker
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten,
tillsätt rivet citronskal och blanda om försiktigt.
BRED ut smeten i en stor smord och mjölad
långpanna,ca 30x40cm.
FÖRDELA de frysta hallonen ovanpå.
HYVLA över tunna skivor kallt smör
med en osthyvel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna något innan den
skärs i rutor.
DU kan gärna, gärna ha vaniljssås till.
mmm.... smarrigt.
LYCKA TILL!
Å, snart är det FARS-DAG.
Prova själv!
5 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 3/4 dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
rivet skal av en liten citron
500g frysta hallon
250g smör(kallt)
1 msk strösocker
UGN:175 grader.
Så här gör DU:
VISPA ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten,
tillsätt rivet citronskal och blanda om försiktigt.
BRED ut smeten i en stor smord och mjölad
långpanna,ca 30x40cm.
FÖRDELA de frysta hallonen ovanpå.
HYVLA över tunna skivor kallt smör
med en osthyvel.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna något innan den
skärs i rutor.
DU kan gärna, gärna ha vaniljssås till.
mmm.... smarrigt.
LYCKA TILL!
Å, snart är det FARS-DAG.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)