Ååå..så gott .
3 dl finhackad vitkål
2 dl hirs
5 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 msk Vecon
1 tsk basilika
Så här gör DU:
KOKA upp hirsen och låt den sedan stå och svälla över natten.
Lägg vitkål och lök i botten på en eldfast form .
Bred ut hirsen överst .
Blanda 1 msk Vecon i ljummet vatten eller grönsaksbuljong
och häll över puddingen.
GRÄDDA i 225 grader varm ugn i 30-40 minuter, eller tills
lådan får en fin färg.
GARNERA med tomat och dill.
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID!
tisdag 12 mars 2013
BOVETE-LÅDA. 4 PORT.
Detta är himla gott tycker jag ...
Prova DU också.
3 dl okokt bovete (skölj bovetet noga,läs på paketen)
1/2 - 1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 st finhackade råa lökar
2 dl finhackad rå blomkål
1 dl hirsflingor
2 dl finhackade jordärtskockor
1/2 tsk basilika
SMAKSÄTT med vegetabilisk buljong efter smak.
Så här gör DU:
LÄGG hel bovete i en eldfast form.
Gör en redning av alla de övriga ingredienserna.
Häll redningen över lådan och grädda i 225 grader
varm ugn i 20-25 minuter.
GARNERA med rädisblommor och gröna blad.
SERVERA med blomkål och svamp.
mmm...
SMAKLIG MÅLTID!
Prova DU också.
3 dl okokt bovete (skölj bovetet noga,läs på paketen)
1/2 - 1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 st finhackade råa lökar
2 dl finhackad rå blomkål
1 dl hirsflingor
2 dl finhackade jordärtskockor
1/2 tsk basilika
SMAKSÄTT med vegetabilisk buljong efter smak.
Så här gör DU:
LÄGG hel bovete i en eldfast form.
Gör en redning av alla de övriga ingredienserna.
Häll redningen över lådan och grädda i 225 grader
varm ugn i 20-25 minuter.
GARNERA med rädisblommor och gröna blad.
SERVERA med blomkål och svamp.
mmm...
SMAKLIG MÅLTID!
måndag 11 mars 2013
FYLLDA GRAHAMSBULLAR 4 PORT.
SKÄR ett lock på bullen.
Ta ur lite av innanmätet. Fyll bullen och sätt på locket.
FYLLNING:
1liten burk tartex
2 klyftor pressad vitlök
1 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad persilja
Så här gör DU:
RÖR ihop alltsammans i en skål.
Fyll bullarna och sätt på ett salladsblad
tillsammans med locket.
Ställ bullarna på ett stort fat med tomat-
skivor på botten.
SERVERAS gärna till en god grönsaksbuljong
med näsla i .
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
Ta ur lite av innanmätet. Fyll bullen och sätt på locket.
FYLLNING:
1liten burk tartex
2 klyftor pressad vitlök
1 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad persilja
Så här gör DU:
RÖR ihop alltsammans i en skål.
Fyll bullarna och sätt på ett salladsblad
tillsammans med locket.
Ställ bullarna på ett stort fat med tomat-
skivor på botten.
SERVERAS gärna till en god grönsaksbuljong
med näsla i .
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
BONDBÖNEFÄRS 4PORT.
Vad säger Ni om detta?
Vi provar, jag tycker om det.
8 dl buljong
4 dl skalade råa bondbönor
2 dl finhackad gul lök
2 dl hirsflingor
2 dl finhackad purjolök
1/2 tsk timjan
Så här gör DU:
LÄGG bondbönorna och löken i en form.
gör en redning av buljongen och hirsflingorna.
Smaksätt med timjan eller basilika.
HÄLL redningen över bondbönorna och löken.
GRÄDDA i god ugnsvärme 200 grader i 20-25 minuter.
Garnera medlätt förväld blomkål.
SERVERA med lite citronolja, att hälla över färsen.
SMAKLIG MÅLTID!
Vi provar, jag tycker om det.
8 dl buljong
4 dl skalade råa bondbönor
2 dl finhackad gul lök
2 dl hirsflingor
2 dl finhackad purjolök
1/2 tsk timjan
Så här gör DU:
LÄGG bondbönorna och löken i en form.
gör en redning av buljongen och hirsflingorna.
Smaksätt med timjan eller basilika.
HÄLL redningen över bondbönorna och löken.
GRÄDDA i god ugnsvärme 200 grader i 20-25 minuter.
Garnera medlätt förväld blomkål.
SERVERA med lite citronolja, att hälla över färsen.
SMAKLIG MÅLTID!
BLOMKÅLSLÅDA 4 PORTIONER.
Hej igen,
emellanåt längtar jag efter mera grönsaksrätter
och då blir det inget kött eller fisk alls.
Får jag bjuda på några?
7-8 dl grönsaksbuljong
2 dl kokta linser
1 medelstort blomkålshuvud
1/4 medelstor selleri
2 medelstora gula lökar
1 dl hirsflingor
1/2 tsk basilika
eller libbsticka
Så här gör DU:
HACKA löken och lägg i botten på en eldfast form.
Skär sellerin i små tärningar eller riv dem på rivjärn
och lägg över löken.
HACKA blomkålen och strö över tillsammans med
linserna.
Gör en redning av vätskan,hirsflingor och kryddor
och häll över lådan.
GRÄDDA i 225 grader, ca 25 minuter.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
emellanåt längtar jag efter mera grönsaksrätter
och då blir det inget kött eller fisk alls.
Får jag bjuda på några?
7-8 dl grönsaksbuljong
2 dl kokta linser
1 medelstort blomkålshuvud
1/4 medelstor selleri
2 medelstora gula lökar
1 dl hirsflingor
1/2 tsk basilika
eller libbsticka
Så här gör DU:
HACKA löken och lägg i botten på en eldfast form.
Skär sellerin i små tärningar eller riv dem på rivjärn
och lägg över löken.
HACKA blomkålen och strö över tillsammans med
linserna.
Gör en redning av vätskan,hirsflingor och kryddor
och häll över lådan.
GRÄDDA i 225 grader, ca 25 minuter.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
söndag 10 mars 2013
UNGERSK GULASH 4-5 PERSONER.
En "het " rätt som jag verkligen vill dela med mig av.
Jättegott med kokt potatis till och inlagd pressgurka
mmm.. mums!
500 g benfritt nötkött i små bitar
(kalv el. fläskkött går också bra)
500 g skivad gul lök
2-3 msk smör /margarin
1 msk paprikapulver
1- 1 1/2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm mejram
1 burk tomater
Så här gör DU:
BRYN köttet och lägg det i en gryta.
Bryn löken och lägg den i grytan.
Tillsätt paprikapulver,vitlök,salt och
mejram.
Späd med vatten och tomater med spad.
SJUD grytan under lock på svag värme
tills köttet är mört och löken sönderkokt,
ca 1 timme.
SERVERA med potatis eller ris och
pressgurkan + någon grönsak som DU gillar.
SMAKLIG MÅLTID!
Jättegott med kokt potatis till och inlagd pressgurka
mmm.. mums!
500 g benfritt nötkött i små bitar
(kalv el. fläskkött går också bra)
500 g skivad gul lök
2-3 msk smör /margarin
1 msk paprikapulver
1- 1 1/2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm mejram
1 burk tomater
Så här gör DU:
BRYN köttet och lägg det i en gryta.
Bryn löken och lägg den i grytan.
Tillsätt paprikapulver,vitlök,salt och
mejram.
Späd med vatten och tomater med spad.
SJUD grytan under lock på svag värme
tills köttet är mört och löken sönderkokt,
ca 1 timme.
SERVERA med potatis eller ris och
pressgurkan + någon grönsak som DU gillar.
SMAKLIG MÅLTID!
STOR-PIROG 4 PERSONER.
Gillar Ni piroger? nja, så där, kan jag väl säga.
Men övriga i familjen gillar det.
Så prova Du också!
DEG:
125g smör/margarin
125 g kesella
250 g mjöl
1/2 tsk salt
FYLLNING:
200 g oxfärs
1 liten gul lök
1 morot
150 g svamp
2 msk smör/margarin
1/2 tsk curry
salt å peppar
1 dl creme fraiche
ägg till pensling
Så här gör DU:
BLANDA ihop alla ingredienserna till degen
och arbeta ihop den.
Låt degen vila kallt i 30 minuter.
FRÄS färsen i smör/margarin och smula
sönder den med en gaffel.
Hacka löken,skala och riv moroten och
skiva svampen och lägg alltsammans i färsen
och fräs en stund.
Krydda med curry,salt å peppar och rör i
creme fraiche och låt det puttra ett par min.
Låt röran svalna.
KAVLA ut degen på bakplåtspapper till en
stor rundel.
Lägg fyllningen på ena halvan och vik över degen.
Nyp ihop kanterna ordentligt och pensla med upp-
vispat ägg.
GRÄDDA pirogen i 200 grader i 30 minuter.
Klart!
SMAKLIG MÅLTID!
Men övriga i familjen gillar det.
Så prova Du också!
DEG:
125g smör/margarin
125 g kesella
250 g mjöl
1/2 tsk salt
FYLLNING:
200 g oxfärs
1 liten gul lök
1 morot
150 g svamp
2 msk smör/margarin
1/2 tsk curry
salt å peppar
1 dl creme fraiche
ägg till pensling
Så här gör DU:
BLANDA ihop alla ingredienserna till degen
och arbeta ihop den.
Låt degen vila kallt i 30 minuter.
FRÄS färsen i smör/margarin och smula
sönder den med en gaffel.
Hacka löken,skala och riv moroten och
skiva svampen och lägg alltsammans i färsen
och fräs en stund.
Krydda med curry,salt å peppar och rör i
creme fraiche och låt det puttra ett par min.
Låt röran svalna.
KAVLA ut degen på bakplåtspapper till en
stor rundel.
Lägg fyllningen på ena halvan och vik över degen.
Nyp ihop kanterna ordentligt och pensla med upp-
vispat ägg.
GRÄDDA pirogen i 200 grader i 30 minuter.
Klart!
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)