onsdag 13 mars 2013

KYCKLINGKLUBBOR MED KRYDDSTARKT RIS. 4 PORT.

Smaka på detta, Du ångrar dig inte!

4 kycklingklubbor
3 msk matolja
1 påse Fajita kryddmix
KRYDDSTARKT RIS:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2- 1 röd chili
   2 1/2 dl långkornigt ris + 6 dl vatten.
2 dl vatten 
1 burk krossade tomater
1/2 dl tackosås
1 tsk salt
UGN:200 Grader.

Så här gör Du:
LÄGG de tinade kycklingklubborna
på ett eldfast fat.
Pensla dem med matoljan.
Krydda med kryddmixen runtom hela
kycklingklubban.
STEK mitt i ugnen ca 35-45 minuter
eller tills köttsaften är helt klar.
Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
SKALA och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök och chili i lite matfett.
TILLSÄTT  lök å chiliröran  och låt det fräsa med en stund.
Späd med vatten, krossade tomater och tacosås.
Tillsätt salt.
LÅT riset koka under lock på svag värme
ca 18-20 minuter eller tills vätskan har kokat in.
Ha gärna lite gröna blad och tomater till.

SMAKLIG MÅLTID!

ORIENTALISK KORVGRYTA . 4 PORT.

HEJ!
Nu bjuds det på KYCKLINGKORV .
Inte alls dumt faktiskt .


500g kycklingkorv berliner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk vinäger
1 liten burk ananas
salt å peppar
1 tsk basilika
1 tsk dragon
2 dl djupfrysta ärter

Så här gör DU:
SKALA löken och skiva den tunt.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs löksorterna i lite matfett tills
löken är mjuk och glansig.
KÄRNA ur och strimla paprikan.
Rör ner den i grytan tillsammans med
tomatkross,buljongtärning,soja,vinäger
och spadet från ananasen.
Låt allt koka upp och puttra några minuter
på svag värme.
SKÄR korven i slantar.
Lägg ner dem i grytan tillsammans med
basilika och dragon.
Låt grytan koka upp på nytt och sjuda
några minuter.
TILLSÄTT ananas och ärter.
Låt grytan sjuda ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och peppar .

SMAKLIG MÅLTID.

tisdag 12 mars 2013

KÅLPUDDING 4 PORT.

Ååå..så gott .

3 dl finhackad vitkål
2 dl hirs
5 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 msk Vecon
1 tsk basilika

Så här gör DU:
KOKA upp hirsen och låt den sedan stå och svälla över natten.
Lägg vitkål och lök i botten  på en eldfast form .
Bred ut hirsen överst .
Blanda 1 msk Vecon i ljummet vatten eller grönsaksbuljong
och häll över puddingen.
GRÄDDA  i 225 grader varm ugn i 30-40 minuter, eller tills
lådan får en fin färg.
GARNERA  med tomat och dill.

HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID!

BOVETE-LÅDA. 4 PORT.

Detta är himla gott tycker jag ...
Prova DU också.

3 dl okokt bovete  (skölj bovetet noga,läs på paketen)
1/2 - 1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 st finhackade råa lökar
2 dl finhackad rå blomkål
1 dl hirsflingor
2 dl finhackade jordärtskockor
1/2 tsk basilika
SMAKSÄTT med vegetabilisk buljong efter smak.

Så här gör DU:
LÄGG hel bovete i en eldfast form.
Gör en redning av alla de övriga ingredienserna.
Häll redningen över lådan och grädda i 225 grader
varm ugn i 20-25 minuter.
GARNERA  med rädisblommor och gröna blad.
SERVERA med blomkål och svamp.

mmm...
SMAKLIG MÅLTID!

måndag 11 mars 2013

FYLLDA GRAHAMSBULLAR 4 PORT.

SKÄR ett lock på bullen.
Ta ur lite av innanmätet. Fyll bullen och sätt på locket.

FYLLNING:
1liten burk tartex
2 klyftor pressad vitlök
1 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad persilja

Så här gör DU:
RÖR ihop alltsammans i en skål.
Fyll bullarna och sätt på ett salladsblad
tillsammans med locket.
Ställ bullarna på ett stort fat med tomat-
skivor på botten.

SERVERAS  gärna till en god grönsaksbuljong
med näsla i .

HOPPAS ATT DET SMAKAR!

BONDBÖNEFÄRS 4PORT.

Vad säger Ni om detta?
Vi provar, jag tycker om det.

8 dl buljong
4 dl skalade råa bondbönor
2 dl finhackad gul lök
2 dl hirsflingor
2 dl finhackad purjolök
1/2 tsk timjan

Så här gör DU:
LÄGG bondbönorna och löken i en form.
gör en redning av buljongen och hirsflingorna.
Smaksätt med timjan eller basilika.
HÄLL redningen över bondbönorna och löken.
GRÄDDA i god ugnsvärme 200 grader i 20-25 minuter.
Garnera medlätt förväld blomkål.

SERVERA med lite citronolja, att hälla  över färsen.

SMAKLIG MÅLTID!

BLOMKÅLSLÅDA 4 PORTIONER.

Hej igen,
emellanåt längtar jag efter mera grönsaksrätter
och då blir det inget kött eller fisk alls.
Får jag bjuda på några?

7-8 dl grönsaksbuljong
2 dl kokta linser
1 medelstort blomkålshuvud
1/4 medelstor selleri
2 medelstora gula lökar
1 dl hirsflingor
1/2 tsk basilika
eller libbsticka

Så här gör DU:
HACKA löken och lägg i botten på en eldfast form.
Skär sellerin i små tärningar eller riv dem på rivjärn
och lägg över löken.
HACKA blomkålen och strö över tillsammans med
linserna.
Gör en redning av vätskan,hirsflingor och kryddor
och häll över lådan.
GRÄDDA i 225 grader, ca 25 minuter.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !