söndag 31 mars 2013

JANSSONSPAJ 4 PORT.

Bjud på denna jättegoda paj,som helgmys !


PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
100 g riven ost
2 msk iskallt vatten.
FYLLNING:
500 g potatis
1 gul lök
1 burk ansjovis
3 dl matlagningsgrädde
DEKORATION:
lökringar
kryddgrönt
Ugn:225 grader

Så här gör DU:
Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i portionsformar
(eller i en stor pajform)
Låt vila i 30 minuter.
Skala och riv potatisen grovt.
Skala och hacka löken.
Lägg potatis och lök i pajskalet.
Lägg ansjovisen som ekrar i pajen.
Häll över grädden och grädda i 30 min
tills potatisen känns klar.
Dekorera med lökringar och kryddgrönt.

LYCKA TILL!

GUBBRÖRA 4 PORT.

Gillar Ni det här? Smaka!

100 g ansjovisfile
3 hårdkokta ägg
2 msk creme fraiche
1 msk finklippt dill
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad gräslök
4 skivor grovt bröd
(gärna med hela korn)
bordsmargarin
sallad
GARNERING:
rödlök

Så här gör DU:
Hacka ansjovisfileern,men
spara några hela bitar till
garnering.
Skala äggen och hacka dem.
Blanda hacket med övriga
ingredienser.
Smöra brödskivorna och lägg
på salladsblad.
Fördela röran på brödskivorna.
Garnera med rödlök och ansjovis.

mmm ...gärna ett glas öl till skulle sitta gott!
LYCKA TILL!

lördag 30 mars 2013

CHOKLADKAKOR MED KOKOSTOSCA. 35 ST.

Smaka på dessa,
de bjöds på Långfredagen,
lite lagom seg toscasmet
av kokosflingor, väldans goda .

75 g smör
2 små el 1 stort ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
3/4 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
KOKOSTOSCA -GLASYR:
25 g smör
3/4 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde el kaffegrädde
1/4 dl ljus sirap
2 dl kokosflingor

Så här gör DU:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta samman vetemjöl,kakao,
bakpulver och vanilj.
Rör ner det i smeten tillsammans
med smöret.
Sätt småbrödsformar på en plåt.
Klicka smeten i formarna till
hälften fyllda.
Grädda i nedre delen av ugnen
i 4 1/2 minut.
KOKOSTOSCAGLASYR:
Blanda ingredienserna till glasyren
i en kastrull.
Låt det koka upp under omrörning.
Lägg en klick smet i varje form och
grädda ytterligare 5-6 minuter.

Du kan tro att de smakade mera.
LYCKA TILL!

söndag 24 mars 2013

KRÄMIG YOGHURTGLASS. 4 PERS.

Gillar Ni yoghurt?
Då gillar Ni nog detta också!

Servera glassen med hallon eller hallonsås.

4 dl naturell yoghurt
2tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
2 bananer
3 msk koncentrerad apelsinjuice
Så här gör DU:
Blanda bananerna tillsammans med
apelsinjuicen  i matberedare eller mixern.
Tillsätt florsocker,vaniljsocker och yoghurten.
Blanda riktigt väl.
FRYS glassblandningen i en form i frysen
ca 4 timmar.
Servera med hallon.

mmm...
LYCKA TILL!

CHOKLADTRYFFEL MED KAFFESMAK. 25 ST.

Det här var njutbart !
Smått och gott till kaffet
efter en god middag!

Det här behövs till 25 stycken.
225 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk starkt kaffe
kakaopulver
Så här gör DU:
Bryt chokladen i bitar och låt den
smälta över vattenbad.
Tag kastrullen från värmen och
rör ner vispgrädden.
Smaksätt med kaffet .
Låt svalna.
Rulla små runda kulor och
doppa dem i kakaon.
Servera med en kopp kaffe.

NJUT!

LJUVLIG RABARBERPAJ. 4 PERSONER.

mmm... den är är smarrig kan Du tro!

3/4 kg rabarber
ca 200 g socker
2 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
DEG:
125 g smör/margarin
125 g socker
1 ägg
125 g kokosflingor
50 g vetemjöl

Så här gör DU:
KOKA upp en lag av vatten och socker.
Ansa rabarbern och skär dem i bitar.
Lägg ner dem i sockerlagen och låt dem
koka i 4 minuter.
Ta upp rabarbern och lägg dem i en
eldfast form.
Koka lagen tills den blir som sirap.
Rör ner vaniljsockret.
HÄLL lagen över rabarbern.
Rör ihop ägg,socker och smör.
Blanda ner kokosflingorna och mjölet.
Fördela degen över rabarbern med en
sked eller gaffel.
GRÄDDA i 200 grader, i ca 25 minuter
eller tills ytan är gyllengul.
SERVERA med vispad grädde.

mmm...så himla gott!
LYCKA TILL!

PAPRIKA GÖMMOR.

Det här var inte dumt heller.

FYLL små,röda, urgröpta paprikor
eller tomater - nästan ända upp till-
kanten med skalade räkor.
TOPPA med en sås av lika delar
vitlöksost och lättcreme fraiche.
KLICKA på rödkornskaviar och
strö över klippt gräslök.

En liten förrätt !
LYCKA TILL!