mmm.... så gott!
6-8 ägg
1 msk smör
2 tsk ljus fransk senap
3 msk finklippt persilja
2 dl vispgrädde
1 kg räkor
ströbröd
GARNERING:
räkor
dill
UGN:250 GRADER
Så här gör DU:
KOKA äggen i 7 minuter.
Skala dem medan de ännu är varma.
GROVHACKA äggen och lägg hacket
i en kastrull tillsammans med smör,senap
persilja och grädde.
Sjud detta sakta några minuter.
BLANDA ner de skalade räkorna
(spara några till garnering)
Häll stuvningen i en smord ugnssäker form.
Strö på ströbröd och gratinera i ca 12 minuter.
GARNERA och servera genast,
gärna med rostat bröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL!
onsdag 8 maj 2013
MEDELHAVSGRATÄNG med timjan. Vegetarisk. 4 port.
Helt vegetarisk är denna gratäng som
inspirerats av medelhavsköket på
mitt sätt.
500 g potatis
1 rödlök
1 squash
2 tomater
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
salt å peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde.
UGN: 200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och skiva potatisar och lök.
Skiva squash och tomater, tärna fetaosten.
BLANDA alltsammans med oliverna i en
smord ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
PRESSA vitlöken i matlagningsgrädden
och häll över gratängen.
Låt stå i ugnen ca 45 minuter tills
potatisen känns riktigt klar..
SERVERA gärna med en bit bröd och
ett glas vin eller öl till.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
inspirerats av medelhavsköket på
mitt sätt.
500 g potatis
1 rödlök
1 squash
2 tomater
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
salt å peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde.
UGN: 200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och skiva potatisar och lök.
Skiva squash och tomater, tärna fetaosten.
BLANDA alltsammans med oliverna i en
smord ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
PRESSA vitlöken i matlagningsgrädden
och häll över gratängen.
Låt stå i ugnen ca 45 minuter tills
potatisen känns riktigt klar..
SERVERA gärna med en bit bröd och
ett glas vin eller öl till.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
SPARRISPAJ med guldkant. 6-8 port.
Prova att göra denna, nu i vårens tid.
3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER
Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
LYCKA TILL!
3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER
Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
LYCKA TILL!
tisdag 7 maj 2013
BACONLINDAD KORV med bönsallad. 4 -6 port.
Nu har värmen kommit,då känner iallafall jag
lusten att grilla korv med barn å barnbarn ute.
Vi prova detta !
4 -6 tjocka grillkorvar
4-6 skivor bacon
1 burk kidney bönor, 400 g
200 g svarta bönor
200 g haricots verts
2 paprikor i valfria färger
1 vitlöksklyfta1 näve rucolasallad
SÅS:
2 dl Turkisk yoghurt
1-2 msk senap
Så här gör DU:
LINDA baconskivorna runt korven,
grilla runtom tills baconet fått fin färg
och korven är genomvarm.
SPOLA av kidneybönor och svarta bönor.
Låt rinna av.
Förväll harcots vertsen och blanda alla
bönorna.
Tärna paprikan och rör i.
Skala och pressa i vitlöken och vänd
ner rucolasalladen.
SÅS:
RÖR ihop ingredienserna och servera
såsen bredvid.
SMAKLIG MÅLTID!
lusten att grilla korv med barn å barnbarn ute.
Vi prova detta !
4 -6 tjocka grillkorvar
4-6 skivor bacon
1 burk kidney bönor, 400 g
200 g svarta bönor
200 g haricots verts
2 paprikor i valfria färger
1 vitlöksklyfta1 näve rucolasallad
SÅS:
2 dl Turkisk yoghurt
1-2 msk senap
Så här gör DU:
LINDA baconskivorna runt korven,
grilla runtom tills baconet fått fin färg
och korven är genomvarm.
SPOLA av kidneybönor och svarta bönor.
Låt rinna av.
Förväll harcots vertsen och blanda alla
bönorna.
Tärna paprikan och rör i.
Skala och pressa i vitlöken och vänd
ner rucolasalladen.
SÅS:
RÖR ihop ingredienserna och servera
såsen bredvid.
SMAKLIG MÅLTID!
HÄLSOBULLAR 8 st .
Ibland blir jag så sugen på vitt bröd,
då går det inte att hejda,så då bakar jag dessa.
25 g jäst
1 tsk honung
3 dl kallt vatten
1 msk vetekli
3 msk havregryn
1 tsk torkad persilja
el vitlökspulver
ev 1 tsk salt
1 msk olja
7 dl dinkelmjöl
el vetemjöl
UGN:225 GRADER.
Så här gör DU:
LÖS jästen i honung och vatten.
Tillsätt resten av ingredienserna
och arbeta ihop allt till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk ca 1 timma.
BAKA ut till 8 bullar.
Låt jäsa medan ugnen värms.
GRÄDDA mitt i ugnen på
bakpappersklädd plåt ca 10 min.
Så nu var det klart!
så himla goda !
LYCKA TILL!
då går det inte att hejda,så då bakar jag dessa.
25 g jäst
1 tsk honung
3 dl kallt vatten
1 msk vetekli
3 msk havregryn
1 tsk torkad persilja
el vitlökspulver
ev 1 tsk salt
1 msk olja
7 dl dinkelmjöl
el vetemjöl
UGN:225 GRADER.
Så här gör DU:
LÖS jästen i honung och vatten.
Tillsätt resten av ingredienserna
och arbeta ihop allt till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk ca 1 timma.
BAKA ut till 8 bullar.
Låt jäsa medan ugnen värms.
GRÄDDA mitt i ugnen på
bakpappersklädd plåt ca 10 min.
Så nu var det klart!
så himla goda !
LYCKA TILL!
fredag 3 maj 2013
PLOMMONPAJ med mandelkräm 8 port.
Har Du plommon kvar i frysen, varför inte
göra denna supergoda paj.
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 äggula
1 1/2 dl strösocker
1 dl creme fraiche
1 krm kanel
MANDELKRÄM:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g finmalen mandel
4 ägg
ev 2 msk rom
450 g plommon
UGN 200GRADER:
Så här gör DU:
Pajdeg:
MIXA ingredienserna i en matberedare.
Tryck ut i en pajform el form med
löstagbar botten med diam 28 cm .
Ställ kallt i 30 minuter.
MANDELKRÄM:
SMÄLT smöret i en kastrull.
Tillsätt socker,vaniljsocker och mandel.
Rör i ett ägg i sänder.
Smaksätt ev med rom.
Fyll pajskalet med krämen.
DELA och kärna ur plommonen.
Dela halvorna en gång till och
lägg dem i krämen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 30 min.
Servera den ljummen med vaniljsås
eller glass.
Nu är det Fikadags.!
LYCKA TILL!
göra denna supergoda paj.
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 äggula
1 1/2 dl strösocker
1 dl creme fraiche
1 krm kanel
MANDELKRÄM:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g finmalen mandel
4 ägg
ev 2 msk rom
450 g plommon
UGN 200GRADER:
Så här gör DU:
Pajdeg:
MIXA ingredienserna i en matberedare.
Tryck ut i en pajform el form med
löstagbar botten med diam 28 cm .
Ställ kallt i 30 minuter.
MANDELKRÄM:
SMÄLT smöret i en kastrull.
Tillsätt socker,vaniljsocker och mandel.
Rör i ett ägg i sänder.
Smaksätt ev med rom.
Fyll pajskalet med krämen.
DELA och kärna ur plommonen.
Dela halvorna en gång till och
lägg dem i krämen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 30 min.
Servera den ljummen med vaniljsås
eller glass.
Nu är det Fikadags.!
LYCKA TILL!
onsdag 1 maj 2013
BANAN &CHOKLADKAKA 10 BITAR. Sockerfritt .
Den här gillar jag!
2 ägg
1 dl sötningsmedel
2 mogna bananer
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
ca 15 pekannötter
UGN: 175 grader
Så här gör DU:
VISPA ägg och strösötningsmedel.
Mosa bananerna och blanda med
yoghurt och olja.
Blanda mjöl,bakpulver och kakao.
RÖR samman ägg -banan -och
mjölblandningen till en smet.
Häll i en smord och bröad form
ca 1 1/2 liter.
pynta med pecannötter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
ca 30-35 minuter.
LYCKA TILL!
2 ägg
1 dl sötningsmedel
2 mogna bananer
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
ca 15 pekannötter
UGN: 175 grader
Så här gör DU:
VISPA ägg och strösötningsmedel.
Mosa bananerna och blanda med
yoghurt och olja.
Blanda mjöl,bakpulver och kakao.
RÖR samman ägg -banan -och
mjölblandningen till en smet.
Häll i en smord och bröad form
ca 1 1/2 liter.
pynta med pecannötter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
ca 30-35 minuter.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)