Det här är en paj som passar lika bra
som förrätt eller kall till picknickkorgen.
Eller kanske som drinktilltugg!
Prova Dig fram till vad DU tycker.
DEGEN:
200 g vetemjöl
175 g smör /margarin
1 tsk salt
3-4 msk vatten.
BLANDA mjöl och salt i en bunke,
lägg i smöret i små bitar,nyp ihop med
fingertopparna till en grynig massa.
Häll i vattnet och knåda ihop en jämn deg.
Låt degen vila kallt i en 1/2 timme.
2 knippen färsk broccoli eller 2 pkt fryst
60 g riven parmesanost
60 g mjukost
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 paket bacon
Så här gör DU:
KAVLA ut degen,ca 3 mm tjock, och lägg
den i en pajform med löstagbara kanter.
Låt 1 cm hänga utanför kanten för att förhindra
att degen sjunker ner i botten .
Förbaka den i 200 grader tills den fått färg och
skär försiktigt bort den överhängande kanten
med en vass kniv.
KOKA broccolin tills stjälkarna är lagom mjuka .
Ta upp och låt den rinna av ordentligt.
VISPA äggen med osten så det blir en ganska
tjock smet,häll i grädden.
Lägg broccolin vackert i pajskalet, häll över ostsåsen
och grädda i ugnen på 200 -225 grader tills ytan
blivit fint gyllenbrun .
SKÄR baconet i bitar,stek dem knaprigt och strö över
den färdiggräddade pajen.
SERVERA med en sallad som DU gillar.
Tag med Dig paj,filt, sallad och något att dricka
och njut i naturen.
Hoppas att det smakar!
fredag 24 maj 2013
torsdag 23 maj 2013
LÖVBIFFSRULLAR 4 PORT.
Det här är snabbmat, alltså det går fort att laga.
8 skivor lövbiff (600g)
80 g, ca 1 msk per biff
vitlöksost el pepparrotsost
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
margarin eller smör till stekning
Så här gör DU:
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda,
bred ut pepparrotsosten på skivorna
salta å peppra lite.
Rulla ihop lövbiffarna och fäst änden
med en tandpetare.
Stek i medelvarm panna tills det blir
fin färg.
Sänk värmen och efterstek i några minuter.
Späd med några msk vatten så det bildas lite sky.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
8 skivor lövbiff (600g)
80 g, ca 1 msk per biff
vitlöksost el pepparrotsost
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
margarin eller smör till stekning
Så här gör DU:
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda,
bred ut pepparrotsosten på skivorna
salta å peppra lite.
Rulla ihop lövbiffarna och fäst änden
med en tandpetare.
Stek i medelvarm panna tills det blir
fin färg.
Sänk värmen och efterstek i några minuter.
Späd med några msk vatten så det bildas lite sky.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
ITALIENSK CHOKLADKAKA 12 portioner ca 50 min.
mmm... Denna måste DU göra ,
stillar sötsuget tycker jag....
125 g smör /margarin
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
GARNERING:
1 msk florsocker
Så här gör DU:
VÄRM ugnen till 175 grader.
Smält fettet i en gryta,blanda
i sockret och rör tills det löser sig.
Vispa ner äggen ,ett i taget.
Blanda kakao,mjöl,vaniljsocker
och bakpulver.
Sikta ner det i äggsmeten.
Blanda väl.
HÄLL smeten i en smord och
bröad bakform,gärna kransform.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite krämig
i mitten när den tas ut.
Stjälp upp kakan när den svalnat något.
Pudra över lite florsocker.
Om DU vill kan DU ha lättvispad grädde
och mandarinklyftor till,
eller bara mandarinklyftor.
mmm... gott!
TREVLIG KAFFESTUND!
stillar sötsuget tycker jag....
125 g smör /margarin
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
GARNERING:
1 msk florsocker
Så här gör DU:
VÄRM ugnen till 175 grader.
Smält fettet i en gryta,blanda
i sockret och rör tills det löser sig.
Vispa ner äggen ,ett i taget.
Blanda kakao,mjöl,vaniljsocker
och bakpulver.
Sikta ner det i äggsmeten.
Blanda väl.
HÄLL smeten i en smord och
bröad bakform,gärna kransform.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite krämig
i mitten när den tas ut.
Stjälp upp kakan när den svalnat något.
Pudra över lite florsocker.
Om DU vill kan DU ha lättvispad grädde
och mandarinklyftor till,
eller bara mandarinklyftor.
mmm... gott!
TREVLIG KAFFESTUND!
fredag 10 maj 2013
JOHANS SPECIALKASSLER . 4 PORT.
mmm.... jättegod !
600 g benfri kassler
500 g fryst broccoli
2 dl tjock vispad grädde
1/2 dl creme fraiche
1 burk stuvade champinjoner
1 dl chilisås
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 tsk idealmjöl
1 påse gratängost
(ca 2 dl riven)
Så här gör DU:
SKÄR kasslern i tunna skivor.
Tina broccolin och skär stjälkarna i små bitar.
Varva kassler och broccoli i en stor ugnsfast form.
VISPA grädden och blanda med creme fraiche,
stuvade champinjoner, chilisås, buljongpulver
och mjöl.
Klicka smeten över och täck med riven ost.
Gratinera i ca 15 minuter i 225-250 grader,
strax under mitten i ugnen tills ytan
har fått fin färg.
Pressad potatis och tomater smakar gott till.
Ett Tack till Johan som stod för den goda maten .
SMAKLIG SPIS!
600 g benfri kassler
500 g fryst broccoli
2 dl tjock vispad grädde
1/2 dl creme fraiche
1 burk stuvade champinjoner
1 dl chilisås
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 tsk idealmjöl
1 påse gratängost
(ca 2 dl riven)
Så här gör DU:
SKÄR kasslern i tunna skivor.
Tina broccolin och skär stjälkarna i små bitar.
Varva kassler och broccoli i en stor ugnsfast form.
VISPA grädden och blanda med creme fraiche,
stuvade champinjoner, chilisås, buljongpulver
och mjöl.
Klicka smeten över och täck med riven ost.
Gratinera i ca 15 minuter i 225-250 grader,
strax under mitten i ugnen tills ytan
har fått fin färg.
Pressad potatis och tomater smakar gott till.
Ett Tack till Johan som stod för den goda maten .
SMAKLIG SPIS!
onsdag 8 maj 2013
RUTS RÄKGRATÄNG. 4 PORT.
mmm.... så gott!
6-8 ägg
1 msk smör
2 tsk ljus fransk senap
3 msk finklippt persilja
2 dl vispgrädde
1 kg räkor
ströbröd
GARNERING:
räkor
dill
UGN:250 GRADER
Så här gör DU:
KOKA äggen i 7 minuter.
Skala dem medan de ännu är varma.
GROVHACKA äggen och lägg hacket
i en kastrull tillsammans med smör,senap
persilja och grädde.
Sjud detta sakta några minuter.
BLANDA ner de skalade räkorna
(spara några till garnering)
Häll stuvningen i en smord ugnssäker form.
Strö på ströbröd och gratinera i ca 12 minuter.
GARNERA och servera genast,
gärna med rostat bröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL!
6-8 ägg
1 msk smör
2 tsk ljus fransk senap
3 msk finklippt persilja
2 dl vispgrädde
1 kg räkor
ströbröd
GARNERING:
räkor
dill
UGN:250 GRADER
Så här gör DU:
KOKA äggen i 7 minuter.
Skala dem medan de ännu är varma.
GROVHACKA äggen och lägg hacket
i en kastrull tillsammans med smör,senap
persilja och grädde.
Sjud detta sakta några minuter.
BLANDA ner de skalade räkorna
(spara några till garnering)
Häll stuvningen i en smord ugnssäker form.
Strö på ströbröd och gratinera i ca 12 minuter.
GARNERA och servera genast,
gärna med rostat bröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL!
MEDELHAVSGRATÄNG med timjan. Vegetarisk. 4 port.
Helt vegetarisk är denna gratäng som
inspirerats av medelhavsköket på
mitt sätt.
500 g potatis
1 rödlök
1 squash
2 tomater
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
salt å peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde.
UGN: 200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och skiva potatisar och lök.
Skiva squash och tomater, tärna fetaosten.
BLANDA alltsammans med oliverna i en
smord ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
PRESSA vitlöken i matlagningsgrädden
och häll över gratängen.
Låt stå i ugnen ca 45 minuter tills
potatisen känns riktigt klar..
SERVERA gärna med en bit bröd och
ett glas vin eller öl till.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
inspirerats av medelhavsköket på
mitt sätt.
500 g potatis
1 rödlök
1 squash
2 tomater
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
salt å peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde.
UGN: 200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och skiva potatisar och lök.
Skiva squash och tomater, tärna fetaosten.
BLANDA alltsammans med oliverna i en
smord ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
PRESSA vitlöken i matlagningsgrädden
och häll över gratängen.
Låt stå i ugnen ca 45 minuter tills
potatisen känns riktigt klar..
SERVERA gärna med en bit bröd och
ett glas vin eller öl till.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
SPARRISPAJ med guldkant. 6-8 port.
Prova att göra denna, nu i vårens tid.
3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER
Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
LYCKA TILL!
3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER
Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)