mmm...
Nyp ihop 5 dl Vetemjöl , 2 tsk Bakpulver , 1/2 tsk Salt och 50 g Smör
till en smulig massa .
Hacka och blanda 15 Torkade Aprikoser och 2 dl Riven Ost .
Vänd ner 2 1/4 dl Yoghurt , fil eller mjölk.
Arbeta snabbt ihop till en smetig deg .
Klicka ut 10 högar på plåt med bakpapper .
Strö på 1 dl Pumpafrön .
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader 10 -12 min.
NJUT sconesen nybakta med smör till en kopp te !
tisdag 17 september 2013
DRÖMMAR OM CHOKLAD & KOKOS 30 - 35 ST.
Det här kan man ju drömma om...
Rör 100 g rumsvarm smör med 1 dl rörsocker.
Rör i 1 ägg , 1 dl riven mandelmassa.
Blanda 3 1/2 dl majsstärkelse med 1/2 tsk bakpulver
och 1/2 dl kakaopulver.
Vänd ner detta, rör till en deg .
Forma en avlång rulle , skär den i 35 bitar.
Forma bollar , doppa dem i kokos och lägg på
plåt med bakpapper.
GRÄDDA mitt i ugnen på 200 grader. ca 10 min.
TREVLIG FIKASTUND !
Rör 100 g rumsvarm smör med 1 dl rörsocker.
Rör i 1 ägg , 1 dl riven mandelmassa.
Blanda 3 1/2 dl majsstärkelse med 1/2 tsk bakpulver
och 1/2 dl kakaopulver.
Vänd ner detta, rör till en deg .
Forma en avlång rulle , skär den i 35 bitar.
Forma bollar , doppa dem i kokos och lägg på
plåt med bakpapper.
GRÄDDA mitt i ugnen på 200 grader. ca 10 min.
TREVLIG FIKASTUND !
KOKOSKASSLER MED MANGO. 4 PORT.
Jag älskar inte Kassler ,men det här är inte dumt !
Skär 500 g kassler i ca 12 skivor.
Dela , skala och skär 1 Mango i 12 klyftor.
Varva kassler och mango i en ugnssäker form .
Blanda 4 dl kokosmjölk med 1 liten chilifrukt,
urkärnad och hackad ELLER 1 tsk SAMBAL OELEK ( chili pasta ).
Häll det i formen , strö över 1/2 dl cashewnötter .
Gratinera mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.
SERVERA med färsk koriander och kokt basmatiris .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Skär 500 g kassler i ca 12 skivor.
Dela , skala och skär 1 Mango i 12 klyftor.
Varva kassler och mango i en ugnssäker form .
Blanda 4 dl kokosmjölk med 1 liten chilifrukt,
urkärnad och hackad ELLER 1 tsk SAMBAL OELEK ( chili pasta ).
Häll det i formen , strö över 1/2 dl cashewnötter .
Gratinera mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.
SERVERA med färsk koriander och kokt basmatiris .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
MAKRILLMACKA 1 PERSON mellanmål
Å , det här är gott ,det skulle jag kunna äta varje dag !!
1 skiva grovt fullkornsbröd
med 1 msk färskost med pepparrot ,
1/2 file` rökt makrill och paprika.
mmm... så himla gott !
Hoppas att Du gillar det också !
1 skiva grovt fullkornsbröd
med 1 msk färskost med pepparrot ,
1/2 file` rökt makrill och paprika.
mmm... så himla gott !
Hoppas att Du gillar det också !
måndag 16 september 2013
INGEFÄRS-GLASERAD FLÄSKLÄGG.
Hej igen !
Nu verkar det som HÖSTEN har kommit igång.
Då tänkte jag göra denna jättegoda middagsrätt!
Vad säger DU om det ?
1 1/2 kg rimmad fläsklägg
2 1/2 liter vatten
1 gul lök
1 morot
rosmarinkvistar
GLAZE:
1 dl honung
1/2 dl äppelcidervinäger
3 1/2 dl grönsaksbuljong
50 g färsk eller syltad ingefära
1 tsk dijonsenap
1 msk ljus maizena
Så här gör Du:
KOKA upp vattnet och lägg i läggen.
Skumma av.
Tillsätt lök och morot i bitar och några
kvistar rosmarin.
Sjud under lock ca 1 1/2 timma tills köttet
lätt lossnar från benen.
Ta upp och låt svalna.
GLAZE:
Hetta upp honungen i en kastrull.
Tillsätt buljong , låt koka upp .
Lägg i den fint strimlade ingefäran
och senapen.
Skumma av och låt sjuda i ca 20 min .
Red med maizena.
SKÄR bort svålen från fläskläggen.
Pensla rejält med GLAZEN och lägg
köttet på grillen 15-20 från glöden.
Vänd runt så att GLAZEN inte bränns
för mycket.
Läggen kan också griljeras i UGN på 200 grader.
SERVERA med kryddpepparrostad palsternacka
och ansjoviskräm .
4-5 palsternackor
1 msk olivolja
1 msk grovmalen kryddpeppar
SKALA och skär palsternackorna i stavar.
Lägg dem i en bunke , ringla över olivolja
och strö på kryddpeppar .
Vänd runt och låt marinera i rumstemperatur
i ca 1 timma.
HETTA upp en teflonpanna , lägg i palsternackorna
och rosta dem tills de mjuknar och får fin färg .
GREMOLATA :
1 vitlöksklyfta
1 knippa bladpersilja
skalet av 1 citron.
HACKA vitlök och persilja
blanda med rivet citronskal .
ANSJOVISKRÄM:
5 ansjovisfile`er
2 msk olivolja
2 hårdkokta ägg -gulor
KÖR ingredienserna med stavmixer
till en slät kräm.
ALL LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !
Nu verkar det som HÖSTEN har kommit igång.
Då tänkte jag göra denna jättegoda middagsrätt!
Vad säger DU om det ?
1 1/2 kg rimmad fläsklägg
2 1/2 liter vatten
1 gul lök
1 morot
rosmarinkvistar
GLAZE:
1 dl honung
1/2 dl äppelcidervinäger
3 1/2 dl grönsaksbuljong
50 g färsk eller syltad ingefära
1 tsk dijonsenap
1 msk ljus maizena
Så här gör Du:
KOKA upp vattnet och lägg i läggen.
Skumma av.
Tillsätt lök och morot i bitar och några
kvistar rosmarin.
Sjud under lock ca 1 1/2 timma tills köttet
lätt lossnar från benen.
Ta upp och låt svalna.
GLAZE:
Hetta upp honungen i en kastrull.
Tillsätt buljong , låt koka upp .
Lägg i den fint strimlade ingefäran
och senapen.
Skumma av och låt sjuda i ca 20 min .
Red med maizena.
SKÄR bort svålen från fläskläggen.
Pensla rejält med GLAZEN och lägg
köttet på grillen 15-20 från glöden.
Vänd runt så att GLAZEN inte bränns
för mycket.
Läggen kan också griljeras i UGN på 200 grader.
SERVERA med kryddpepparrostad palsternacka
och ansjoviskräm .
4-5 palsternackor
1 msk olivolja
1 msk grovmalen kryddpeppar
SKALA och skär palsternackorna i stavar.
Lägg dem i en bunke , ringla över olivolja
och strö på kryddpeppar .
Vänd runt och låt marinera i rumstemperatur
i ca 1 timma.
HETTA upp en teflonpanna , lägg i palsternackorna
och rosta dem tills de mjuknar och får fin färg .
GREMOLATA :
1 vitlöksklyfta
1 knippa bladpersilja
skalet av 1 citron.
HACKA vitlök och persilja
blanda med rivet citronskal .
ANSJOVISKRÄM:
5 ansjovisfile`er
2 msk olivolja
2 hårdkokta ägg -gulor
KÖR ingredienserna med stavmixer
till en slät kräm.
ALL LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !
lördag 14 september 2013
NATTJÄSTA FRUKOSTBULLAR 16 ST.
HEJ igen !
Låt kylskåpet jobba under natten
det är det som är vitsen med de här
kalljästa bullarna .
När nästa jäsning är aktuell kan
bagaren göra något annat !
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
15 g jäst
1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
GARNERING:
grahamsmjöl
Så här gör Du:
BLANDA mjölk och vatten och lös upp
jästen i blandningen.
Tillsätt salt , socker och olivolja.
TILLSÄTT mjölet och arbeta samman till
en slät och smidig deg.
Degen ska inte vara för fast, utan så lös
att den seg-rinner.
TÄCK bunken med en bakduk och låt degen
jäsa kallt i kylskåpet över natten.
NÄSTA morgon tas den kalla degen fram
och hanteras varsamt så att inte allt för mycket
luft går ur .
Doppa 2 matskedar i grahamsmjöl och skeda
upp degen på bakpappersklädd plåt till bullar.
Strö över lite grahamsmjöl och låt dem jäsa
i ca 25-30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
GRÄDDA bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min.
LYCKA TILL !
Låt kylskåpet jobba under natten
det är det som är vitsen med de här
kalljästa bullarna .
När nästa jäsning är aktuell kan
bagaren göra något annat !
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
15 g jäst
1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
GARNERING:
grahamsmjöl
Så här gör Du:
BLANDA mjölk och vatten och lös upp
jästen i blandningen.
Tillsätt salt , socker och olivolja.
TILLSÄTT mjölet och arbeta samman till
en slät och smidig deg.
Degen ska inte vara för fast, utan så lös
att den seg-rinner.
TÄCK bunken med en bakduk och låt degen
jäsa kallt i kylskåpet över natten.
NÄSTA morgon tas den kalla degen fram
och hanteras varsamt så att inte allt för mycket
luft går ur .
Doppa 2 matskedar i grahamsmjöl och skeda
upp degen på bakpappersklädd plåt till bullar.
Strö över lite grahamsmjöl och låt dem jäsa
i ca 25-30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
GRÄDDA bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min.
LYCKA TILL !
fredag 13 september 2013
HJÄRTLIG FRUKOSTMACKA 1 PORT....SOM...
... kan göras till flera !
Varför inte låta barnen vara med och göra dessa hjärt-smörgåsar
och överraska när någon i familjen fyller år !
TRYCK med pepparkaksform ut ett hjärta ur 1 SKIVA FORMFRANSKA .
Lägg brödet i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten .
Knäck 1 LITET ÄGG och häll det i HJÄRTAT av brödet .
Ställ in i 200 grader varm ugn tillsammans med hjärtat som
blev uttaget ur brödet i 6-7 minuter tills ägget har stelnat
SERVERA med några skivor knaperstekt bacon.
TREVLIG MORGONSTUND !
Varför inte låta barnen vara med och göra dessa hjärt-smörgåsar
och överraska när någon i familjen fyller år !
TRYCK med pepparkaksform ut ett hjärta ur 1 SKIVA FORMFRANSKA .
Lägg brödet i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten .
Knäck 1 LITET ÄGG och häll det i HJÄRTAT av brödet .
Ställ in i 200 grader varm ugn tillsammans med hjärtat som
blev uttaget ur brödet i 6-7 minuter tills ägget har stelnat
SERVERA med några skivor knaperstekt bacon.
TREVLIG MORGONSTUND !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)