Å så gott !
1 röd paprika
1 tsk smör
1 tsk vetemjöl
1 1/4 dl mjölk
salt , peppar
5 msk majskorn
2 dl räkor
3 dl kokt pasta
sallad
SÅ HÄR GÖR DU:
FRÄS paprikan i smör , rör ner mjöl
och späd med mjölk.
Låt det tjockna .
Krydda med salt och peppar.
Ta bort stekpannan från värmen
och tillsätt majs och de skalade räkorna.
Värm därefter försiktigt och servera med
pasta och sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
tisdag 6 maj 2014
CHEESECAKE MED RABARBER .8 PERSONER.
Å, den här måste DU göra , så himla god .
BOTTEN:
200 g DIGESTIVE - kex
1-2 msk rörsocker
50 g smält smör
RABARBERGELE'
250 g rabarber
1 dl socker
2 dl vatten
3 + 4 GELANTINBLAD
KRÄM:
200 g Kesella
2 1/2 fettsnål yoghurt naturell
3 äggvitor
3 msk socker
SÅ HÄR GÖR DU:
KROSSA kexen , blanda dem med socker och smält smör.
Pressa ut kexblandningen i botten på en springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dem mjuka med
vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som sedan kramas ur .
TA rabarbermoset från spisen , sila bort 2 dl saft och smält
GELANTINBLAD i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarbermoset och blanda i
kesella och yoghurt .
VISPA äggvitorna hårda tillsammans med sockret ,
vänd ner dem i krämen och häll den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp.
Häll rabarbergelen' över kakan och låt den stelna.
HOPPAS ATT DEN SMAKAR !
BOTTEN:
200 g DIGESTIVE - kex
1-2 msk rörsocker
50 g smält smör
RABARBERGELE'
250 g rabarber
1 dl socker
2 dl vatten
3 + 4 GELANTINBLAD
KRÄM:
200 g Kesella
2 1/2 fettsnål yoghurt naturell
3 äggvitor
3 msk socker
SÅ HÄR GÖR DU:
KROSSA kexen , blanda dem med socker och smält smör.
Pressa ut kexblandningen i botten på en springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dem mjuka med
vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som sedan kramas ur .
TA rabarbermoset från spisen , sila bort 2 dl saft och smält
GELANTINBLAD i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarbermoset och blanda i
kesella och yoghurt .
VISPA äggvitorna hårda tillsammans med sockret ,
vänd ner dem i krämen och häll den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp.
Häll rabarbergelen' över kakan och låt den stelna.
HOPPAS ATT DEN SMAKAR !
RÄKSALLAD 4 PERSONER .
mmm... det här är jättegott ,tycker jag!
200 g färsk grön sparris
1 Avokado
150 g räkor
2 msk olivolja
1 citron
salt , peppar
1 knippa dill
TILLBEHÖR:
Baguette
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort den träiga ändbiten på sparrisen ,
dela den i mindre bitar .
Koka 2-4 minuter i lättsaltat vatten .
TA upp sparrisen och låt den svalna.
Dela Avokadon och droppa över citronsaft
som hindrar den från att mörkna .
Skär Avokadon i bitar och blanda dessa med
räkor och sparris .
GÖR en marinad av olivolja, 1 msk citronsaft,
salt , peppar och finklippt dill .
Häll marinaden över salladen och låt den stå
och dra i 30 minuter.
SERVERA med baguette.
LYCKA TILL !
200 g färsk grön sparris
1 Avokado
150 g räkor
2 msk olivolja
1 citron
salt , peppar
1 knippa dill
TILLBEHÖR:
Baguette
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort den träiga ändbiten på sparrisen ,
dela den i mindre bitar .
Koka 2-4 minuter i lättsaltat vatten .
TA upp sparrisen och låt den svalna.
Dela Avokadon och droppa över citronsaft
som hindrar den från att mörkna .
Skär Avokadon i bitar och blanda dessa med
räkor och sparris .
GÖR en marinad av olivolja, 1 msk citronsaft,
salt , peppar och finklippt dill .
Häll marinaden över salladen och låt den stå
och dra i 30 minuter.
SERVERA med baguette.
LYCKA TILL !
FESTLIG FISK 4 PESONER .
Hej igen !
Idag tänkte jag vi skulle göra en jättegod fiskrätt ,
vad sägs om det ?
600 g FISKFILE'
1 dl vatten
1/2 tsk curry
1 krm paprikapulver
1 msk citronsaft
SÅS:
2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
4 tsk maizena
GARNERING:
200 g räkor
4 tsk stenbitsrom eller kaviar
citronskivor
dill
TILLBEHÖR:
kokt potatis
2 dl ångkokta sockerärter
grönsallad
salt å peppar
SÅ HÄ GÖR DU:
DELA fisken i halvor , krydda med salt å peppar
och rulla fisken med "bensidan " uppåt .
BLANDA vatten, curry , paprikapulver och
citronsaft i en traktörpanna och låt det koka upp .
Lägg i fiskrullarna , lägg ett lock på och låt fisken
sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
HÄLL över vätskan i en liten gryta och späd ev.
med vatten så att den innehåller 1 dl .
Tillsätt mjölk och grädde och koka vätskan i 5 minuter.
Red med maizena utrört i lite kallt vatten och smaka
av med salt och peppar.
LÄGG upp fisken på ett fat och häll lite sås över.
GARNERA med räkor , kaviar , citron och dill och
SERVERA med grönsaker och resten av såsen.
Kokt potatis är också gott till.
SMAKLIG MÅLTID !
Idag tänkte jag vi skulle göra en jättegod fiskrätt ,
vad sägs om det ?
600 g FISKFILE'
1 dl vatten
1/2 tsk curry
1 krm paprikapulver
1 msk citronsaft
SÅS:
2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
4 tsk maizena
GARNERING:
200 g räkor
4 tsk stenbitsrom eller kaviar
citronskivor
dill
TILLBEHÖR:
kokt potatis
2 dl ångkokta sockerärter
grönsallad
salt å peppar
SÅ HÄ GÖR DU:
DELA fisken i halvor , krydda med salt å peppar
och rulla fisken med "bensidan " uppåt .
BLANDA vatten, curry , paprikapulver och
citronsaft i en traktörpanna och låt det koka upp .
Lägg i fiskrullarna , lägg ett lock på och låt fisken
sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
HÄLL över vätskan i en liten gryta och späd ev.
med vatten så att den innehåller 1 dl .
Tillsätt mjölk och grädde och koka vätskan i 5 minuter.
Red med maizena utrört i lite kallt vatten och smaka
av med salt och peppar.
LÄGG upp fisken på ett fat och häll lite sås över.
GARNERA med räkor , kaviar , citron och dill och
SERVERA med grönsaker och resten av såsen.
Kokt potatis är också gott till.
SMAKLIG MÅLTID !
torsdag 24 april 2014
KÖTTBULLAR I HET CURRYSÅS 4 PORT.
Hej igen !
Den här är jättegod , den bjuds med skivad banan och jordnötter.
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl CREME Fraiche
SÅS:
2 msk margarin/smör
1 tsk curry
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk OXFOND
1 dl CREME Fraiche
2 msk Mango Chutney
1/2 - 1 krm SAMBAL OELEK
GARNERING:
1-2 bananer
curry
1/2 - 1dl jordnötter
SÅ HÄR GÖR DU:
ARBETA samman färsen med alla ingredienserna
till en smidig smet .
Forma runda bullar .
STEK köttbullarna gyllene runt om i lite matfett .
Minska värmen och låt dem eftersteka 3 - 5 minuter .
SMÄLT matfettet till såsen i en kastrull tillsammans
med curryn.
Rör ner mjölet .
Späd med mjölk och OXFOND .
Låt såsen småkoka under omrörning ca 3-5 minuter .
TILLSÄTT CREME Fraiche , mango chutney
och SAMBAL OELEK .
Låt såsen koka upp på nytt .
Smaka av den .
HÄLL såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
SKALA och skiva bananerna .
Stek dem lite i matfett .
Strö över lite curry .
GARNERA KÖTTBULLSFATET med bananer, jordnötter
och eventuellt färsk koriander.
BJUD kokt ris och kokta grönsaker till .
BARNA brukar gilla detta !
SMAKLIG MÅLTID !
Den här är jättegod , den bjuds med skivad banan och jordnötter.
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl CREME Fraiche
SÅS:
2 msk margarin/smör
1 tsk curry
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk OXFOND
1 dl CREME Fraiche
2 msk Mango Chutney
1/2 - 1 krm SAMBAL OELEK
GARNERING:
1-2 bananer
curry
1/2 - 1dl jordnötter
SÅ HÄR GÖR DU:
ARBETA samman färsen med alla ingredienserna
till en smidig smet .
Forma runda bullar .
STEK köttbullarna gyllene runt om i lite matfett .
Minska värmen och låt dem eftersteka 3 - 5 minuter .
SMÄLT matfettet till såsen i en kastrull tillsammans
med curryn.
Rör ner mjölet .
Späd med mjölk och OXFOND .
Låt såsen småkoka under omrörning ca 3-5 minuter .
TILLSÄTT CREME Fraiche , mango chutney
och SAMBAL OELEK .
Låt såsen koka upp på nytt .
Smaka av den .
HÄLL såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
SKALA och skiva bananerna .
Stek dem lite i matfett .
Strö över lite curry .
GARNERA KÖTTBULLSFATET med bananer, jordnötter
och eventuellt färsk koriander.
BJUD kokt ris och kokta grönsaker till .
BARNA brukar gilla detta !
SMAKLIG MÅLTID !
lördag 19 april 2014
PÅSK - BUFFE' SKINKLINDADE SPARRISGÖMMOR 8 PERSONER.
Enkelt och läckert .
Passar fint även som förrätt .
1 - 2 knippen grön sparris
100 g krämig färskost
3 msk färskriven pepparrot
8 skivor lufttorkad skinka
långa gräslöksstrån
Så här gör DU:
ANSA sparrisen och bryt av den nedersta hårda delen .
Koka dem i lättsaltat vatten 2-3 min .
Kyl ner med iskallt vatten och låt sedan torka på hushållspapper .
RÖR ost och pepparrot till en smidig kräm .
LÄGG ut skinkskivorna .
Fördela ost och sparris och rulla ihop .
Doppa eventuellt gräslöksstråna i kokande vatten så de blir
smidigare .
ÄR stråna korta, knyt ihop dem två och två och linda dem
runt skinkan .
Knyt på rullarnas ovansida .
TREVLIG HELG !
Passar fint även som förrätt .
1 - 2 knippen grön sparris
100 g krämig färskost
3 msk färskriven pepparrot
8 skivor lufttorkad skinka
långa gräslöksstrån
Så här gör DU:
ANSA sparrisen och bryt av den nedersta hårda delen .
Koka dem i lättsaltat vatten 2-3 min .
Kyl ner med iskallt vatten och låt sedan torka på hushållspapper .
RÖR ost och pepparrot till en smidig kräm .
LÄGG ut skinkskivorna .
Fördela ost och sparris och rulla ihop .
Doppa eventuellt gräslöksstråna i kokande vatten så de blir
smidigare .
ÄR stråna korta, knyt ihop dem två och två och linda dem
runt skinkan .
Knyt på rullarnas ovansida .
TREVLIG HELG !
torsdag 17 april 2014
PÅSK - BUFFE' MATJESTÅRTA 8 PERSONER .
Åh , den här är riktigt smaskig !
BOTTEN :
75 g smör / margarin
225 g kavring utan kanter
FYLLNING:
2 GELANTIN-blad
2 burkar matjessill
a' 200 g
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl CREME Fraiche
150 g krämig färskost
GARNERING:
1 burk ansjovis a' 100 g
1/2 rödlök finhackad
2 msk klippt gräslök
citron
Så här gör DU:
SMÄLT smöret/margarinet.
Mixa brödet till smulor och häll i smöret .
Spänn fast ett bakpapper över bottnen i
en form med löstagbar kant , ca 24 cm i diam.
Tryck ut brödmassan i formen .
Låt stå kallt ca 30 min .
LÅT GELANTIN - bladen ligga i rikligt med kallt
vatten 5-10 minuter .
Låt sillen rinna av och skär den i små sneda
bitar .
Skala och finhacka löken .
Blanda sill och lök med gräslök och dill .
BLANDA CREME fraiche och färskost .
Låt GELANTINET smälta på låg värme tillsammans
med en liten klick av blandningen .
Vänd ner Sill-röran i resten av CREME fraiche -
blandningen.
BRED ut fyllningen på brödbottnen och släta
till ytan .
LÅT STÅ KALLT I MINST 6 TIMMAR ,
gärna över natten .
GARNERA tårtan inför serveringen .
GLAD PÅSK !
BOTTEN :
75 g smör / margarin
225 g kavring utan kanter
FYLLNING:
2 GELANTIN-blad
2 burkar matjessill
a' 200 g
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl CREME Fraiche
150 g krämig färskost
GARNERING:
1 burk ansjovis a' 100 g
1/2 rödlök finhackad
2 msk klippt gräslök
citron
Så här gör DU:
SMÄLT smöret/margarinet.
Mixa brödet till smulor och häll i smöret .
Spänn fast ett bakpapper över bottnen i
en form med löstagbar kant , ca 24 cm i diam.
Tryck ut brödmassan i formen .
Låt stå kallt ca 30 min .
LÅT GELANTIN - bladen ligga i rikligt med kallt
vatten 5-10 minuter .
Låt sillen rinna av och skär den i små sneda
bitar .
Skala och finhacka löken .
Blanda sill och lök med gräslök och dill .
BLANDA CREME fraiche och färskost .
Låt GELANTINET smälta på låg värme tillsammans
med en liten klick av blandningen .
Vänd ner Sill-röran i resten av CREME fraiche -
blandningen.
BRED ut fyllningen på brödbottnen och släta
till ytan .
LÅT STÅ KALLT I MINST 6 TIMMAR ,
gärna över natten .
GARNERA tårtan inför serveringen .
GLAD PÅSK !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)