Det här är både käckt och gott .
1 grillad kyckling (direkt från butiken)
100 g riven getost
4 strimlade soltorkade tomater
2 stycken kokta mosade potatisar
salt , peppar
6 ark vårrulledeg , finns att köpa ca 7x7 cm
1 äggula
Så här gör DU:
BENA ur kycklingen och skär köttet
i mindre bitar tillsammans med skinnet.
Blanda kycklingen med Getost och sol-
torkade tomater .
Mosa potatisen och blanda med övriga
ingredienser.
Krydda med salt och peppar och dofta
över med chilipeppar .
FÖRDELA blandningen på de 6 vårrullearken.
Vik ihop till rullar .
Pensla skarvarna med äggulan .
Stek rullarna i olja i en stekpanna på medel -
stark värme 5 - 7 minuter, tills de blir gyllen -
gula.
Vänd dem då och då .
SERVERA med en mixad grönsallad .
SMAKLIG MÅLTID !
lördag 6 december 2014
SKURNA KOKOSKAKOR 40 STYCKEN .
De här kokoskakorna tycker jag
är godare än kokostoppar !
Vad tycker DU ?
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kokos
3/4 dl socker
100 g smör
1 äggula
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA vetemjöl, kokos och socker.
Finfördela smöret däri , + 1 äggula .
Låt stelna i kylen ca 30 - 40 minuter.
Skär i 40 skivor .
GRÄDDA i 200 grader 8-10 minuter.
LYCKA TILL !
är godare än kokostoppar !
Vad tycker DU ?
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kokos
3/4 dl socker
100 g smör
1 äggula
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA vetemjöl, kokos och socker.
Finfördela smöret däri , + 1 äggula .
Låt stelna i kylen ca 30 - 40 minuter.
Skär i 40 skivor .
GRÄDDA i 200 grader 8-10 minuter.
LYCKA TILL !
ALFONS ÅBERG KAKOR 60 ST.
Hej igen!
De här kakorna bakade jag
när mina söner var små killar,
nu är de vuxna män .
200 g smör
1 dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU:
Rör ihop alltsammans och låt stå
1 timma i kylen .
Rulla tillsmå bollar , tryck till med
tummen och lägg i 1/2 tsk sylt i mitten .
UGN: 175 - 200 grader 12 - 15 minuter.
LYCKA TILL !
De här kakorna bakade jag
när mina söner var små killar,
nu är de vuxna män .
200 g smör
1 dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU:
Rör ihop alltsammans och låt stå
1 timma i kylen .
Rulla till
tummen och lägg i 1/2 tsk sylt i mitten .
UGN: 175 - 200 grader 12 - 15 minuter.
LYCKA TILL !
måndag 24 november 2014
GIFFLAR MED FETAOST - FYLLNING . 16 ST .
Hej igen !
Gillar Ni FETAOST och Soltorkade Tomater
prova då att göra dessa himla goda gifflar.
75 g smör/margarin
1 1/2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk ljus brödsirap
1 ägg
1/2 dl sesamfrön
ca 6 dl kärnvetemjöl
FYLLNING:
1 dl smulad Fetaost
6-8 hackade soltorkade tomater
i olja
PENSLING:
1 ägg
1 msk sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med vattnet.
Värm till 37 grader , smula ner jästen
och rör ut den .Tillsätt övriga ingredienser
och arbeta degen smidig .
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
ARBETA degen blank och smidig på bakbord .
Dela den i två lika delar .
Kavla varje del till en stor rundel och sporra
8 trekanter.
FÖRDELA fyllningen på trekanterna .
Rulla ihop trekanten från långsidan mot spetsen.
Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och
låt jäsa i 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
GRÄDDA mitt i ugnen 8 - 10 minuter .
Njut med en kopp te till .
LYCKA TILL !
Gillar Ni FETAOST och Soltorkade Tomater
prova då att göra dessa himla goda gifflar.
75 g smör/margarin
1 1/2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk ljus brödsirap
1 ägg
1/2 dl sesamfrön
ca 6 dl kärnvetemjöl
FYLLNING:
1 dl smulad Fetaost
6-8 hackade soltorkade tomater
i olja
PENSLING:
1 ägg
1 msk sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med vattnet.
Värm till 37 grader , smula ner jästen
och rör ut den .Tillsätt övriga ingredienser
och arbeta degen smidig .
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
ARBETA degen blank och smidig på bakbord .
Dela den i två lika delar .
Kavla varje del till en stor rundel och sporra
8 trekanter.
FÖRDELA fyllningen på trekanterna .
Rulla ihop trekanten från långsidan mot spetsen.
Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och
låt jäsa i 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
GRÄDDA mitt i ugnen 8 - 10 minuter .
Njut med en kopp te till .
LYCKA TILL !
söndag 16 november 2014
SOJAFÄRSBIFFAR MED RÅRIS 4 PORT.
mmm.... det här är jättegott 1
Smaka Ni också !
det tar ca 45 minuter att göra.
1 paket SOJAFÄRSBULLAR
4 dl krossade tomater
1 gul lök , hackad
1 paket TIKKA MASALA kryddmix
1/2 dl olja
3 dl RÅRIS
1 gul lök , hackad
1 dl russin
Så här gör Du :
Börja med att fräsa upp löken i en
kastrull i ungefär 1 minut.
Lägg i råris och fräs ytterligare någon
minut .
Häll på vatten ( enligt anvisning på paketet)
och salta, låt det sedan koka i ca 10 minuter.
När råriset klart blanda i russin.
Medan råriset kokar så hinner Du fräsa upp löken
i en stekpanna .
När löken fått fin färg så häller Du på
TIKKA MASALA mixen och de krossade tomaterna.
Låt det sjuda i några minuter och lägg därefter ner
SOJAFÄRSBULLARNA.
Låt SOJAFÄRSBULLARNA dra till sig i såsen ett tag.
SEDAN ÄR ALLT KLART
LYCKA TILL !
Smaka Ni också !
det tar ca 45 minuter att göra.
1 paket SOJAFÄRSBULLAR
4 dl krossade tomater
1 gul lök , hackad
1 paket TIKKA MASALA kryddmix
1/2 dl olja
3 dl RÅRIS
1 gul lök , hackad
1 dl russin
Så här gör Du :
Börja med att fräsa upp löken i en
kastrull i ungefär 1 minut.
Lägg i råris och fräs ytterligare någon
minut .
Häll på vatten ( enligt anvisning på paketet)
och salta, låt det sedan koka i ca 10 minuter.
När råriset klart blanda i russin.
Medan råriset kokar så hinner Du fräsa upp löken
i en stekpanna .
När löken fått fin färg så häller Du på
TIKKA MASALA mixen och de krossade tomaterna.
Låt det sjuda i några minuter och lägg därefter ner
SOJAFÄRSBULLARNA.
Låt SOJAFÄRSBULLARNA dra till sig i såsen ett tag.
SEDAN ÄR ALLT KLART
LYCKA TILL !
TACOS MED LINSER , 4 PERSONER .
Hej igen !
Har Du provat det här någon gång !
2dl gröna kokta linser (finns på burk)
2 dl kokta röda linser
1 hackad gul lök
1 paket TACOMIX
Du kan komplettera linserna med kyckling om Du vill
TILLBEHÖR:
Hackad gurka
hackad rödlök
hackade tomater
Isbergssallad
hackad paprika
Riven ost
TACOSÅS
TACOSKAL eller TORTILLA
När Du hackat alla tillbehören fräser Du
löken i en panna , lägger i linserna och
smakar av med TACOKRYDDAN .
Om Du vill ha kyckling till, strimlar Du
ner det och fräser tillsammans med löken
och linserna.
SMAKLIG MÅLTID !
Har Du provat det här någon gång !
2dl gröna kokta linser (finns på burk)
2 dl kokta röda linser
1 hackad gul lök
1 paket TACOMIX
Du kan komplettera linserna med kyckling om Du vill
TILLBEHÖR:
Hackad gurka
hackad rödlök
hackade tomater
Isbergssallad
hackad paprika
Riven ost
TACOSÅS
TACOSKAL eller TORTILLA
När Du hackat alla tillbehören fräser Du
löken i en panna , lägger i linserna och
smakar av med TACOKRYDDAN .
Om Du vill ha kyckling till, strimlar Du
ner det och fräser tillsammans med löken
och linserna.
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 12 november 2014
RUTIGA FILE´N . 4 POTIONER.
Hej igen !
Nu närmar sig helgen igen , fort går det .
Jag tänkte bjuda på FLÄSKFILE',squash och ost
under ett dekorativt smördegsgaller .
600 g FLÄSKFILE'
2 msk smör
1 liten squash
2 msk olivolja
salt och peppar
2 dl CREME fraiche
1 kyld smördegsplatta
eller
3 mindre frysta ,
som kavlas ihop
2 dl riven ost (gärna Västerbotten ost)
1 ägg
Så här gör DU:
SKÄR köttet i tunna skivor och stek
det knappt färdigt i smöret , salta och peppra.
Skiva squashen och stek den mjuk i oljan,
salta och peppra mycket lätt .
Blanda CREME Fraiche med riven ost.
spara ca 1/2 dl av osten.
VARVA kött, squash och ostblandning
i en ugnsform .
Avsluta med ett tunt lager ost - röra och
jämna till ytan .
Sporra smördegen i 2 cm breda remsor .
LÄGG dem i rutmönster, tryck fast ändarna väl.
Avsluta med att lägga en smördegsremsa
längs formens kant .
Pensla degen med uppvispat ägg .
STRÖ på den sista osten.
GRATINERA 20-25 min i 225 grader varm ugn .
TIPS: Förbered rätten fram till det att smördegen
ska läggas på , laga och frys in i god tid eller
ställ i kyl över natten .
SERVERA med en god sallad och kokt ris.
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
Nu närmar sig helgen igen , fort går det .
Jag tänkte bjuda på FLÄSKFILE',squash och ost
under ett dekorativt smördegsgaller .
600 g FLÄSKFILE'
2 msk smör
1 liten squash
2 msk olivolja
salt och peppar
2 dl CREME fraiche
1 kyld smördegsplatta
eller
3 mindre frysta ,
som kavlas ihop
2 dl riven ost (gärna Västerbotten ost)
1 ägg
Så här gör DU:
SKÄR köttet i tunna skivor och stek
det knappt färdigt i smöret , salta och peppra.
Skiva squashen och stek den mjuk i oljan,
salta och peppra mycket lätt .
Blanda CREME Fraiche med riven ost.
spara ca 1/2 dl av osten.
VARVA kött, squash och ostblandning
i en ugnsform .
Avsluta med ett tunt lager ost - röra och
jämna till ytan .
Sporra smördegen i 2 cm breda remsor .
LÄGG dem i rutmönster, tryck fast ändarna väl.
Avsluta med att lägga en smördegsremsa
längs formens kant .
Pensla degen med uppvispat ägg .
STRÖ på den sista osten.
GRATINERA 20-25 min i 225 grader varm ugn .
TIPS: Förbered rätten fram till det att smördegen
ska läggas på , laga och frys in i god tid eller
ställ i kyl över natten .
SERVERA med en god sallad och kokt ris.
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)