Hej igen !
Nu har jag sparat det godaste till sist !
50 g smör
125 g mörk blockchoklad
3 ägg
1 1/2 dl socker
3 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl kokos
GARNERING:
2 dl vispgrädde
kokos till garnering
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smält smöret i en kastrull .
Bryt chokladen i bitar och tillsätt dem .
Låt smälta på svag värme under omrörning.
Rör samman ägg och socker .
BLANDA potatismjöl , bakpulver och kokos .
Blanda allt väl .
Häll smeten i en smord och bröad form ca 2 liter.
GRÄDDA i ugn ca 30 minuter .
Kakan ska vara lite kladdig .
Stjälp upp den .
Låt den svalna .
Vispa grädden .
KLICKA den på kakan .
Strö över lite kokos .
(istället för ströbröd , kan Du ta kokos)
mmm.... gott LYCKA TILL !
lördag 10 januari 2015
APELSIN I NÖTGRÄDDSÅS 4 PORT.
Vi tar väl en efterrätt till , medans vi är igång .
3-4 apelsiner
eventuellt lite socker
SÅS:
3 msk smör
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl hackade nötter
SÅ HÄR GÖR DU:
SKALA apelsinerna och skiva dem tunt .
Lägg dem på ett fat .
Strö eventuellt över lite socker .
Smällt smöret i en kastrull.
Tillsätt grädde och socker .
Låt koka utan lock tills såsen tjocknar , ca 10 min.
Rör då och då .
Rör ner nötterna .
SERVERA apelsinerna med den varma såsen .
LYCKA TILL !
GOTT !
3-4 apelsiner
eventuellt lite socker
SÅS:
3 msk smör
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl hackade nötter
SÅ HÄR GÖR DU:
SKALA apelsinerna och skiva dem tunt .
Lägg dem på ett fat .
Strö eventuellt över lite socker .
Smällt smöret i en kastrull.
Tillsätt grädde och socker .
Låt koka utan lock tills såsen tjocknar , ca 10 min.
Rör då och då .
Rör ner nötterna .
SERVERA apelsinerna med den varma såsen .
LYCKA TILL !
GOTT !
ÄPPLEKAKA MED VETEGRODDAR 4-6 PORT.
Hej igen !
Hur går det för Er ?
Själv är jag godissugen lite då och då .
Ska prova med denna jättegoda äpplekaka ,
till kaffet i eftermiddag .
4-5 äpplen (ca 750 g)
75 g smör/margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetegroddar
SERVERING:
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala äpplena.
Kärna ur och skär dem i klyftor .
Lägg dem i en smord ugnssäker form .
Smält smöret .
Vispa samman ägg och socker.
Blanda i smöret och vetegroddar.
Häll blandningen över äpplena.
GRÄDDA i ugn tills kakan fått färg
och äpplena är mjuka , 20-30 min.
Vispa grädden.
Blanda den med vaniljsockret.
SERVERA KAKAN LJUM MED GRÄDDEN .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Hur går det för Er ?
Själv är jag godissugen lite då och då .
Ska prova med denna jättegoda äpplekaka ,
till kaffet i eftermiddag .
4-5 äpplen (ca 750 g)
75 g smör/margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetegroddar
SERVERING:
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala äpplena.
Kärna ur och skär dem i klyftor .
Lägg dem i en smord ugnssäker form .
Smält smöret .
Vispa samman ägg och socker.
Blanda i smöret och vetegroddar.
Häll blandningen över äpplena.
GRÄDDA i ugn tills kakan fått färg
och äpplena är mjuka , 20-30 min.
Vispa grädden.
Blanda den med vaniljsockret.
SERVERA KAKAN LJUM MED GRÄDDEN .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
fredag 9 januari 2015
RALLYPAJ 4 PERSONER.
Hej igen !
Här går det undan ! RALLY - PAJ !
1 paket färdig Paj-mix
300 g oxfärs
rapsolja att steka i
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
3 ägg
1/2 dl hackade hasselnötter
3 salladslökar ,fint skurna
1 dl färsk basilika
Så här gör DU:
BLANDA Pajdegs-mixen och kavla ut degen.
Klä en form med låga kanter.
Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader 5 minuter .
HETTA upp lite rapsolja i en stekpanna .
Bryn färsen och häll på kryddorna och vattnet .
Låt koka ihop tills nästan ingen vätska återstår .
BRED ut färsblandningen i pajskalet .
Knäck äggen över färsen och grädda i ugnen ,
150 grader ca 30 minuter .
BLANDA nötterna , salladslökarna och basilikan.
Hetta upp ytterligare lite rapsolja i en stekpanna
och värm blandningen lätt .
FÖRDELA blandningen över pajen och servera .
Jättegott !
LYCKA TILL !
Här går det undan ! RALLY - PAJ !
1 paket färdig Paj-mix
300 g oxfärs
rapsolja att steka i
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
3 ägg
1/2 dl hackade hasselnötter
3 salladslökar ,fint skurna
1 dl färsk basilika
Så här gör DU:
BLANDA Pajdegs-mixen och kavla ut degen.
Klä en form med låga kanter.
Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader 5 minuter .
HETTA upp lite rapsolja i en stekpanna .
Bryn färsen och häll på kryddorna och vattnet .
Låt koka ihop tills nästan ingen vätska återstår .
BRED ut färsblandningen i pajskalet .
Knäck äggen över färsen och grädda i ugnen ,
150 grader ca 30 minuter .
BLANDA nötterna , salladslökarna och basilikan.
Hetta upp ytterligare lite rapsolja i en stekpanna
och värm blandningen lätt .
FÖRDELA blandningen över pajen och servera .
Jättegott !
LYCKA TILL !
måndag 5 januari 2015
OSTGRATINERAT RIS MED SPENAT 2 PERSONER .
Hej igen !
Det här är gott kan Ni tro !
Kryddigt ris under krispig spenat och
god gratängost smakar härligt med ett
glas öl till .
Servera med lantbröd eller grovt knäckebröd
och en skål tomatklyftor .
2 portioner basmatiris
1/2 buljongtärning för ris
smör eller olja
2 msk riven parmesan
4 msk avrunna majskorn
2 msk pinjenötter
1/2 påse färsk spenat
salt och peppar
muskot
riven västerbottenost
eller cheddar .
Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisning på paketet
med buljongtärningen i vattnet .
Blanda riset med 1 msk matfett ,
parmesanosten och majskornen.
Fördela i två smorda portionsformar
eller en större .
HETTA upp ca 1 msk matfett i en
teflonpanna och lägg ner pinjenötterna.
När de fått lite färg , vänd ner spenaten
några sekunder .
Salta , peppra , riv en aning muskot över
och fördela spenaten över riset .
Strö rikligt med riven ost över och
gratinera tills osten smälter och får
gyllene färg , 10-12 minuter .
LYCKA TILL !
Det här är gott kan Ni tro !
Kryddigt ris under krispig spenat och
god gratängost smakar härligt med ett
glas öl till .
Servera med lantbröd eller grovt knäckebröd
och en skål tomatklyftor .
2 portioner basmatiris
1/2 buljongtärning för ris
smör eller olja
2 msk riven parmesan
4 msk avrunna majskorn
2 msk pinjenötter
1/2 påse färsk spenat
salt och peppar
muskot
riven västerbottenost
eller cheddar .
Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisning på paketet
med buljongtärningen i vattnet .
Blanda riset med 1 msk matfett ,
parmesanosten och majskornen.
Fördela i två smorda portionsformar
eller en större .
HETTA upp ca 1 msk matfett i en
teflonpanna och lägg ner pinjenötterna.
När de fått lite färg , vänd ner spenaten
några sekunder .
Salta , peppra , riv en aning muskot över
och fördela spenaten över riset .
Strö rikligt med riven ost över och
gratinera tills osten smälter och får
gyllene färg , 10-12 minuter .
LYCKA TILL !
söndag 4 januari 2015
PAJ I MATBEREDARE 4 PERSONER .
Hej alla !
GOD FOTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET 2015 .
Tänkte att vi skulle göra paj - med hjälp av matberedaren.
PAJDEG:
125 g kallt smör i bitar
3 dl vetemjöl
1 -2 msk kallt vatten
FYLLNING:
150 g ost (ca 4 dl)
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
muskot
100 g rökt skinka eller
1 burk krabba
Så här gör DU:
HACKA samman smör och vetemjöl i matberedaren.
Tillsätt vattnet .
Kör ytterligare några sekunder, tills det blir en deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform (ca 20 cm i diameter ).
NAGGA botten med en gaffel .
Låt stå kallt ca 15 min.
GRÄDDA 10 minuter i 200 grader .
Hacka osten direkt i matberedaren.
Blanda i skinkan eller krabban , i det förgräddade pajskalet.
Slå på fyllningen .
GRÄDDA ca 20 minuter tills fyllningen stannat.
SERVERA med en god sallad till !
SMAKLIG MÅLTID !
GOD FOTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET 2015 .
Tänkte att vi skulle göra paj - med hjälp av matberedaren.
PAJDEG:
125 g kallt smör i bitar
3 dl vetemjöl
1 -2 msk kallt vatten
FYLLNING:
150 g ost (ca 4 dl)
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
muskot
100 g rökt skinka eller
1 burk krabba
Så här gör DU:
HACKA samman smör och vetemjöl i matberedaren.
Tillsätt vattnet .
Kör ytterligare några sekunder, tills det blir en deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform (ca 20 cm i diameter ).
NAGGA botten med en gaffel .
Låt stå kallt ca 15 min.
GRÄDDA 10 minuter i 200 grader .
Hacka osten direkt i matberedaren.
Blanda i skinkan eller krabban , i det förgräddade pajskalet.
Slå på fyllningen .
GRÄDDA ca 20 minuter tills fyllningen stannat.
SERVERA med en god sallad till !
SMAKLIG MÅLTID !
måndag 22 december 2014
JULSALLAD 4 PERSONER.
Denna sallad , tycker jag är god till LAXEN .
Vad tycker Du ?
1 kruka romansallad
2 avokador
1/2 pressad citron
2 apelsiner
1 rödlök
50 g grovt hackade valnötter
DRESSING:
1 msk fransk senap
1 msk vinäger
1 dl mild olivolja
1/2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här gör Du:
ANSA och dela salladen i mindre bitar .
Skala kärna ur och tärna avokadorna ,
pressa citronsaft över fruktköttet .
Skala apelsinerna och skär ut skinnfria
klyftor .
Skala och klyfta rödlöken .
BLANDA och fördela på ett vackert fat .
Blanda ihop senap och vinäger .
Häll ner oljan försiktigt och smaka av
med socker , salt och peppar .
Häll dressingen över salladen och
servera till laxen .
HOPPAS ATT DET SMAKAR ! / LYCKA TILL !
Vad tycker Du ?
1 kruka romansallad
2 avokador
1/2 pressad citron
2 apelsiner
1 rödlök
50 g grovt hackade valnötter
DRESSING:
1 msk fransk senap
1 msk vinäger
1 dl mild olivolja
1/2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här gör Du:
ANSA och dela salladen i mindre bitar .
Skala kärna ur och tärna avokadorna ,
pressa citronsaft över fruktköttet .
Skala apelsinerna och skär ut skinnfria
klyftor .
Skala och klyfta rödlöken .
BLANDA och fördela på ett vackert fat .
Blanda ihop senap och vinäger .
Häll ner oljan försiktigt och smaka av
med socker , salt och peppar .
Häll dressingen över salladen och
servera till laxen .
HOPPAS ATT DET SMAKAR ! / LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)