Hej igen !
Det här måste Ni smaka, så himla gott !
1 paket kinesiska äggnudlar
400 g blandad svamp
1 lök - gul
majsolja
1 msk grön thailändsk currypasta
(mer om Du önskar )
1 dl kokosmjölk
salt
GARNERING:
2 salladslökar
Så här gör Du:
BLÖTLÄGG äggnudlarna i kokande vatten
enligt anvisning på paketet .
Skölj svampen och klipp eller skär den i bitar.
Skala och skiva löken .
Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna , lägg i löken och fräs den .
BLANDA ner svampen och stek den under omrörning ca 3 min.
Tillsätt currypastan .
Stek alltsammans 2 min .
Häll till sist i kokosmjölken .
SALTA .
SERVERA äggnudlarna i 4 skålar med svampcurryn .
Skiva salladslöken och garnera rätten med den .
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 4 februari 2015
tisdag 3 februari 2015
SVART VINBÄRSSORBET 4 PORT .
Hej !
Idag plockade jag fram en påse svarta vinbär från frysen .
Tänkte göra den här sorben, ibland kan man känna att man
vill ha något mer efter maten ,så då blir det denna .
Är ni med mej ?
1/4 kg svarta vinbär
1 1/2 dl vatten
ca 6 msk socker
2 äggvitor
Så här gör DU:
KOKA svarta vinbär , vatten och socker ca 5 min
och passera genom ett durkslag .
Mixa bären före passering .
Kyl PURE'N .
VISPA äggvitorna mycket styva och vänd ned
dem i PURE'N .
Häll PURE'N i en form som får stå i frysen
(-18 grader) ca 2 timmar.
RÖR sorbeten efter ca 1 timme och vispa igenom
den efter 2 timmar.
Låt den stå i frysen igen 1/2 - 1 timme .
SERVERAS , med svart vinbärslikör och lite vispad grädde .
Eller bara vispad grädde .
LYCKA TILL !
Idag plockade jag fram en påse svarta vinbär från frysen .
Tänkte göra den här sorben, ibland kan man känna att man
vill ha något mer efter maten ,så då blir det denna .
Är ni med mej ?
1/4 kg svarta vinbär
1 1/2 dl vatten
ca 6 msk socker
2 äggvitor
Så här gör DU:
KOKA svarta vinbär , vatten och socker ca 5 min
och passera genom ett durkslag .
Mixa bären före passering .
Kyl PURE'N .
VISPA äggvitorna mycket styva och vänd ned
dem i PURE'N .
Häll PURE'N i en form som får stå i frysen
(-18 grader) ca 2 timmar.
RÖR sorbeten efter ca 1 timme och vispa igenom
den efter 2 timmar.
Låt den stå i frysen igen 1/2 - 1 timme .
SERVERAS , med svart vinbärslikör och lite vispad grädde .
Eller bara vispad grädde .
LYCKA TILL !
söndag 1 februari 2015
REVBENSSPJÄLL MED USA - SALLAD. 4 PORT.
Hej !
Jag äter inte så mycket kött , men det här är jättegott !
1kg revbensspjäll
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 tsk ingefära (malen)
1 /2 dl senap
SALLAD :
500 g vitkål
1 stjälk blekselleri 1 äpple
3 msk vinäger
1 msk senap
3/4 dl majonnäs
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
TILL GARNERING:
Rädisor och persilja .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda salt kryddor och senap .
Lägg spjället i en ugnssäker form med bensidan upp .
Bred på knappt hälften av senapsblandningen.
Stek i ugnen ca 45 min.
Vänd spjället och bred på resten av blandningen på köttsidan .
STEK ytterligare ca 45 min.
SKÖLJ och riv vitkålen grovt på ett rivjärn .
Skär sellerin i tunna strimlor .
Skala och riv äpplet .
BLANDA vinäger , senap , majonnäs och grädde .
Smaksätt med salt och peppar .
BLANDA alltsammans i en skål .
GARNERA med rädisor skurna i skivor och finhackad persilja .
SKÄR upp köttet .
SERVERA med salladen och bröd till .
SMAKLIG MÅLTID !
Jag äter inte så mycket kött , men det här är jättegott !
1kg revbensspjäll
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 tsk ingefära (malen)
1 /2 dl senap
SALLAD :
500 g vitkål
1 stjälk blekselleri 1 äpple
3 msk vinäger
1 msk senap
3/4 dl majonnäs
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
TILL GARNERING:
Rädisor och persilja .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda salt kryddor och senap .
Lägg spjället i en ugnssäker form med bensidan upp .
Bred på knappt hälften av senapsblandningen.
Stek i ugnen ca 45 min.
Vänd spjället och bred på resten av blandningen på köttsidan .
STEK ytterligare ca 45 min.
SKÖLJ och riv vitkålen grovt på ett rivjärn .
Skär sellerin i tunna strimlor .
Skala och riv äpplet .
BLANDA vinäger , senap , majonnäs och grädde .
Smaksätt med salt och peppar .
BLANDA alltsammans i en skål .
GARNERA med rädisor skurna i skivor och finhackad persilja .
SKÄR upp köttet .
SERVERA med salladen och bröd till .
SMAKLIG MÅLTID !
LAMMSKIVOR I GRÖN SÅS . 4 PORT.
Hej !
Idag ska vi prova Lamm,
det har jag inte så mycket av .
4-6 lammskivor av bog eller stek ca 1 kg.
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 dl CREME Fraiche
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk dragon
1/2 tsk körvel.
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK lammskivorna i smör i en stekpanna 3 - 4 min /sida .
Salta och peppra .
Ta upp köttet .
Blanda vatten , buljongtärning och CREME Fraiche i stekpannan .
Låt såsen koka ihop ca 10 minuter .
Tillsätt persilja och kryddor .
Lägg ner köttet i såsen .
LÅT alltsammans bli varmt .
SERVERA med t ex råstekt potatis och grönsaker .
Rätten går bra att frysa .
SMAKLIG MÅLTID !
Idag ska vi prova Lamm,
det har jag inte så mycket av .
4-6 lammskivor av bog eller stek ca 1 kg.
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 dl CREME Fraiche
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk dragon
1/2 tsk körvel.
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK lammskivorna i smör i en stekpanna 3 - 4 min /sida .
Salta och peppra .
Ta upp köttet .
Blanda vatten , buljongtärning och CREME Fraiche i stekpannan .
Låt såsen koka ihop ca 10 minuter .
Tillsätt persilja och kryddor .
Lägg ner köttet i såsen .
LÅT alltsammans bli varmt .
SERVERA med t ex råstekt potatis och grönsaker .
Rätten går bra att frysa .
SMAKLIG MÅLTID !
POTATISMOSGRATÄNG med ROSMARINKARRE' 2-6 PORT .
Hej !
Idag blir det söndagsmiddag.
1 kg GRISKARRE' med ben
1 tsk salt
1 tsk smulad rosmarin
POTATISMOSGRATÄNG:
1 kg potatis
2 dl vispgrädde
3 msk smör
2 äggulor
4 dl riven, lagrad ost
1 /2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Gnid köttet med salt och rosmarin.
Lägg det i en ugnssäker form .
Stick in en köttermometer från kortsidan
så att hela termometerröret är inne i köttet .
Stek i ugnen tills termometern visar 85 grader,
ca 1 1/2 timme .
Låt köttet vila inlindat i folie .
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skala potatisen .
Skär i skivor .
Koka i vatten tills de är mjuka .
Häll av vattnet .
Mosa potatisen .
Tillsätt grädde och smör .
Vispa gärna med elvisp .
Rör ner äggulor och ost .
Smaksätt med salt och peppar .
Bred ut moset i en smord och ugnssäker form .
GRÄDDA i ugnen 15-20 minuter .
SKÄR loss köttet från benet och skär det i skivor .
SERVERA köttet med potatismosgratängen och en sallad .
Överblivet går bra att frysa.
LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !
Idag blir det söndagsmiddag.
1 kg GRISKARRE' med ben
1 tsk salt
1 tsk smulad rosmarin
POTATISMOSGRATÄNG:
1 kg potatis
2 dl vispgrädde
3 msk smör
2 äggulor
4 dl riven, lagrad ost
1 /2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Gnid köttet med salt och rosmarin.
Lägg det i en ugnssäker form .
Stick in en köttermometer från kortsidan
så att hela termometerröret är inne i köttet .
Stek i ugnen tills termometern visar 85 grader,
ca 1 1/2 timme .
Låt köttet vila inlindat i folie .
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skala potatisen .
Skär i skivor .
Koka i vatten tills de är mjuka .
Häll av vattnet .
Mosa potatisen .
Tillsätt grädde och smör .
Vispa gärna med elvisp .
Rör ner äggulor och ost .
Smaksätt med salt och peppar .
Bred ut moset i en smord och ugnssäker form .
GRÄDDA i ugnen 15-20 minuter .
SKÄR loss köttet från benet och skär det i skivor .
SERVERA köttet med potatismosgratängen och en sallad .
Överblivet går bra att frysa.
LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !
VITLÖKSDOFTANDE KYCKLING . 4 PORT.
Hej !
Nu gör vi det enkelt för oss idag !
2 paket kycklingbröst a' 350 g
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl lagrad riven ost t ex Prästost
4 dl CREME Fraiche
1 hönsbuljongtärning
SÅ HÄR GÖR DU:
TINA kycklingbrösten .
Sätt ugnen på 200 grader.
LÄGG kycklingbrösten på ett ugnssäkert fat .
Pressa över vitlöken.
Salta och peppra.
Blanda ost och CREME fraiche .
Smula i buljongtärningen .
HÄLL alltsammans över kycklingbrösten .
Stek i ugn ca 30 min.
SERVERA med grönsaker .
går bra att frysa .
LYCKA TILL !
Nu gör vi det enkelt för oss idag !
2 paket kycklingbröst a' 350 g
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl lagrad riven ost t ex Prästost
4 dl CREME Fraiche
1 hönsbuljongtärning
SÅ HÄR GÖR DU:
TINA kycklingbrösten .
Sätt ugnen på 200 grader.
LÄGG kycklingbrösten på ett ugnssäkert fat .
Pressa över vitlöken.
Salta och peppra.
Blanda ost och CREME fraiche .
Smula i buljongtärningen .
HÄLL alltsammans över kycklingbrösten .
Stek i ugn ca 30 min.
SERVERA med grönsaker .
går bra att frysa .
LYCKA TILL !
måndag 26 januari 2015
KINAPANNA 4 PORT.
Hej !
Enkel och lätt att göra , och jättegod .
100 g strimlad grön paprika
100 g strimlad röd paprika
200 g hackad gul lök
400 g strimlad vitkål
200 g skivad svamp
2 1/2 dl böngroddar
3 msk soja
1 - 2 dl vatten
salt , peppar , soja
persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten , salt och soja .
Låt paprikan , löken och vitkålen koka knappt mjuka däri .
Blanda ner svamp och groddar och avsmaka med salt ,
peppar och soja .
Värm .
SERVERA med klippt persilja .
HOPPAS PÅ EN SMAKLIG MÅLTID !
Enkel och lätt att göra , och jättegod .
100 g strimlad grön paprika
100 g strimlad röd paprika
200 g hackad gul lök
400 g strimlad vitkål
200 g skivad svamp
2 1/2 dl böngroddar
3 msk soja
1 - 2 dl vatten
salt , peppar , soja
persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten , salt och soja .
Låt paprikan , löken och vitkålen koka knappt mjuka däri .
Blanda ner svamp och groddar och avsmaka med salt ,
peppar och soja .
Värm .
SERVERA med klippt persilja .
HOPPAS PÅ EN SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)