HEJSAN !
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 dl mandelspån
MOCKAKRÄM:
1 dl vispgrädde
1 /2 mjölk
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
UGN:
225 grader
Så här gör Du:
VISPA ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Tillsätt mjölk och rör om till en smet .
BRED ut smeten i en långpanna , 30x40 cm, med
bakplåtspapper i botten .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 7 minuter .
ROSTA mandelspånen i en torr stekpanna och
strö ut på ett bakplåtspapper .
Stjälp upp kakan på pappret .
Lossa bakplåtspappret , låt kallna.
MOCKAKRÄM:
BLANDA grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl
i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar .
Låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp.
Tillsätt krämen lite i taget .
Rör ner kaffe och vaniljsocker .
BRED krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan.
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!
söndag 19 april 2015
SENAPSPANERAD KOTLETT OCH SMÖRFRÄST SPENAT . 4 PORT .
HEJSAN !
Som Ni förstår så gillar vi kotletter i vår familj!
Vi tar ett recept till , va !
4 benfria kotletter
ca 1/2 cm tjocka
salt å peppar
2 msk söt stark senap
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
SMÖRFRÄST SPENAT :
400 g lösfryst spenat
2 msk smör
salt å peppar
SERVERA med kokt QUINOA
Citronklyftor
GARNERA med persilja
Så här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta å peppra .
Bred senap på ena sidan och lägg kotletterna med senapssidan ner
på en tallrik med ströbröd .
VÄND på kotletterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd.
Lägg kotletterna på ett smörpapper / bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
HETTA upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna
ca 3 minuter på varje sida.
SMÖRFRÄST SPENAT :
FRÄS spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort .
Salta å peppra.
SERVERA kotletterna med kokt QUINOA och citron.
GARNERA med persilja .
mmm.... detta är jättegott ! BJUD gärna SVÄRMOR !
LYCKA TILL !
Som Ni förstår så gillar vi kotletter i vår familj!
Vi tar ett recept till , va !
4 benfria kotletter
ca 1/2 cm tjocka
salt å peppar
2 msk söt stark senap
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
SMÖRFRÄST SPENAT :
400 g lösfryst spenat
2 msk smör
salt å peppar
SERVERA med kokt QUINOA
Citronklyftor
GARNERA med persilja
Så här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta å peppra .
Bred senap på ena sidan och lägg kotletterna med senapssidan ner
på en tallrik med ströbröd .
VÄND på kotletterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd.
Lägg kotletterna på ett smörpapper / bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
HETTA upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna
ca 3 minuter på varje sida.
SMÖRFRÄST SPENAT :
FRÄS spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort .
Salta å peppra.
SERVERA kotletterna med kokt QUINOA och citron.
GARNERA med persilja .
mmm.... detta är jättegott ! BJUD gärna SVÄRMOR !
LYCKA TILL !
GRATINERAD FRUKTIG KOTLETT 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är dagens middag , hos oss !
4 benfria kotletter
salt , peppar
1 msk smör
1 1/2 dl krossad ananas ( från burk )
1/2 äpple
2 salladslökar
1 tsk riven ingefära
2 dl riven Mozzarella, ca 75 g
GARNERA med färsk Koriander
SERVERA med Jasminris
SÅ här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta och peppra .
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida .
Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form .
LÅT ananaskrosset rinna av i en sil.
Riv äpplet grovt .
Skiva salladslöken tunt .
Blanda ananas , äpple , salladslök , ingefära och mozzarella och
fördela blandningen på kotletterna.
GRATINERA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
GARNERA med koriander
och
SERVERA med kokt jasminris .
LYCKA TILL !
Det här är dagens middag , hos oss !
4 benfria kotletter
salt , peppar
1 msk smör
1 1/2 dl krossad ananas ( från burk )
1/2 äpple
2 salladslökar
1 tsk riven ingefära
2 dl riven Mozzarella, ca 75 g
GARNERA med färsk Koriander
SERVERA med Jasminris
SÅ här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta och peppra .
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida .
Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form .
LÅT ananaskrosset rinna av i en sil.
Riv äpplet grovt .
Skiva salladslöken tunt .
Blanda ananas , äpple , salladslök , ingefära och mozzarella och
fördela blandningen på kotletterna.
GRATINERA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
GARNERA med koriander
och
SERVERA med kokt jasminris .
LYCKA TILL !
GRÄDDKOKT BLOMKÅL MED RÖKT MAKRILL 4 PORT.
Hej igen !
Det här var gott kan Ni tro !
Jag blev bjuden, på detta under
veckan som var .
1 blomkålshuvud
3 dl grädde
salt och vitpeppar
lite salladskrydda
150 g sockerärtor
400 g RÖKT MAKRILL
SÅ här gör DU:
SKÄR blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 3 min.
Häll av vattnet och lägg tillbaka buketterna i kastrullen
.Häll på grädde och koka upp på nytt.
Koka några minuter och smaka av med salt & peppar salladskrydda .
Skölj ärterna och blanda i kastrullen .
SERVERA med rökt Makrill .
och gröna blad .
Så himla gott var det !
LYCKA TILL !
Det här var gott kan Ni tro !
Jag blev bjuden, på detta under
veckan som var .
1 blomkålshuvud
3 dl grädde
salt och vitpeppar
lite salladskrydda
150 g sockerärtor
400 g RÖKT MAKRILL
SÅ här gör DU:
SKÄR blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 3 min.
Häll av vattnet och lägg tillbaka buketterna i kastrullen
.Häll på grädde och koka upp på nytt.
Koka några minuter och smaka av med salt & peppar salladskrydda .
Skölj ärterna och blanda i kastrullen .
SERVERA med rökt Makrill .
och gröna blad .
Så himla gott var det !
LYCKA TILL !
onsdag 15 april 2015
RISOTTO PÅ RÖKT VILTKORV 4 PERS.
Hej igen !
Tänkte bjuda på lite Risotto!
Använd den viltkorv Du tycker bäst om .
250 g AVORIORIS
3/4 dl torkad svamp , kantarell eller karljohansvamp
2 schalottenlökar finhackade
70 g rökt viltkorv , finhackad
olivolja
1 tsk rosmarin
1 dl vitt vin
7-9 dl vatten
2 dl gröna ärter
1 1/2 dl finriven parmesanost
salt , svartpeppar
örter till garnering
Så här gör Du :
FRÄS ris , svamp, lök och korv i rikligt med
olivolja i en stor vid panna.
Tillsätt rosmarin , vitt vin och hälften av vattnet.
Sjud 5 minuter under omrörning och tillsätt
resten av vattnet .
Sjud ytterligare 10 minuter på svag värme under
omrörning .
TILLSÄTT ärter och parmesanost och smaka av
med salt och peppar .
Toppa med örterna och servera omgående .
SMAKLIG MÅLTID !
Tänkte bjuda på lite Risotto!
Använd den viltkorv Du tycker bäst om .
250 g AVORIORIS
3/4 dl torkad svamp , kantarell eller karljohansvamp
2 schalottenlökar finhackade
70 g rökt viltkorv , finhackad
olivolja
1 tsk rosmarin
1 dl vitt vin
7-9 dl vatten
2 dl gröna ärter
1 1/2 dl finriven parmesanost
salt , svartpeppar
örter till garnering
Så här gör Du :
FRÄS ris , svamp, lök och korv i rikligt med
olivolja i en stor vid panna.
Tillsätt rosmarin , vitt vin och hälften av vattnet.
Sjud 5 minuter under omrörning och tillsätt
resten av vattnet .
Sjud ytterligare 10 minuter på svag värme under
omrörning .
TILLSÄTT ärter och parmesanost och smaka av
med salt och peppar .
Toppa med örterna och servera omgående .
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 14 april 2015
FÄNKÅLSDOFTANDE SPENATSOPPA 6 POT.
Hej igen !
En gäng i veckan har jag SOPPA ,
denna veckan blir det den här .
1/2 purjolök
1 gul lök
3 msk smör / margarin
4 msk vetemjöl
1 1/2 liter buljong
375 g hackad spenat
1 tsk MALEN Fänkål
salt och peppar
Så här gör Du:
ANSA och strimla purjolöken .
Skala och hacka den gula löken .
Smält matfett i en gryta .
Lägg i löken och låt den bli mjuk.
Strö över vetemjölet och häll på buljongen.
Koka tills löken är riktigt mjuk .
Sila buljongen och tillsätt spenat och fänkål .
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA soppan med förlorade ägg .
FÖRLORADE ÄGG :
Koka upp vatten i en låg vid kastrull.
Tillsätt 2 tsk ättika och 1 tsk salt per liter vatten .
Slå upp ägget i en kopp.
Se till att gulan är hel .
Låt ägget försiktigt glida ner i det sjudande vattnet.
Ägget är färdigt efter ett par minuter.
Ta upp det med hålslev.
SMAKLIG MÅLTID !
En gäng i veckan har jag SOPPA ,
denna veckan blir det den här .
1/2 purjolök
1 gul lök
3 msk smör / margarin
4 msk vetemjöl
1 1/2 liter buljong
375 g hackad spenat
1 tsk MALEN Fänkål
salt och peppar
Så här gör Du:
ANSA och strimla purjolöken .
Skala och hacka den gula löken .
Smält matfett i en gryta .
Lägg i löken och låt den bli mjuk.
Strö över vetemjölet och häll på buljongen.
Koka tills löken är riktigt mjuk .
Sila buljongen och tillsätt spenat och fänkål .
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA soppan med förlorade ägg .
FÖRLORADE ÄGG :
Koka upp vatten i en låg vid kastrull.
Tillsätt 2 tsk ättika och 1 tsk salt per liter vatten .
Slå upp ägget i en kopp.
Se till att gulan är hel .
Låt ägget försiktigt glida ner i det sjudande vattnet.
Ägget är färdigt efter ett par minuter.
Ta upp det med hålslev.
SMAKLIG MÅLTID !
BANANPLÄTTAR a' la PINOCCHIO 4 PORT.
Hej igen !
Smaka dessa goda plättar !
4 stora bananer väl mogna
4 - 5 msk Maizena
örtsalt eller salt å peppar
3 - 4 msk olja
Så här gör Du:
MOSA bananerna och blanda dem väl med Maizena .
Smaka av med salt å peppar eller örtsalt .
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Klicka ut smeten , den flyter ut till tjocka plättar .
Stek dem läckert bruna på båda sidor .
Gott att servera med råris , stekt palsternacka
och en stark tomatsås .
Eller kanske på bröd med ett stekt ägg över
likt parisare .
SMAKLIG MÅLTID !
Smaka dessa goda plättar !
4 stora bananer väl mogna
4 - 5 msk Maizena
örtsalt eller salt å peppar
3 - 4 msk olja
Så här gör Du:
MOSA bananerna och blanda dem väl med Maizena .
Smaka av med salt å peppar eller örtsalt .
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Klicka ut smeten , den flyter ut till tjocka plättar .
Stek dem läckert bruna på båda sidor .
Gott att servera med råris , stekt palsternacka
och en stark tomatsås .
Eller kanske på bröd med ett stekt ägg över
likt parisare .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)