HEJSAN !
VALBORGSMÄSSOAFTON närmar sig
jag gillar att bjuda på denna goda sallad
som är uppskattad .
500 g FÄRSKA RÄKOR
eller 2 burkar RÄKOR i lake
ca 360 g tillsammans.
250 g djupfryst MANGO eller
1 färsk MANGO
4 port. RISONI
250 g Körsbärstomater
150 g sockerärter
70 g färsk bladspenat
DRESSING:
3 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt & peppar
Så här gör DU:
SKALA räkorna eller häll av laken
från burkräkorna .
KOKA RISONIN enl. förpackningens
anvisning .
Blanda dressingen och rör ner den i den
varma RISONIN och låt kallna .
SKÄR tomaterna i halvor och socker-
ärterna i bitar .
BLANDA RISONIN med Mango,
grönsaker och räkor .
SERVERA , salladen med ett gott bröd till
och något gott att dricka.
TREVLIG VALBORG !
tisdag 28 april 2015
måndag 27 april 2015
DILLFISK MED SOCKERÄRTER 4 PORTIONER .
HEJSAN !
Nu får det bli fisk ...mmm, så himla gott !
300 g GÖSFILE'
salt & peppar
1/2 dl sesamfrö eller ströbröd
smör /margarin till stekning
150 g körsbärstomater
3/4 dl hackad dill
1 1/2 dl matlagningsgrädde
SERVERA MED:
kokt potatis
sockerärter
Så här gör Du :
DELA fisken i fyra bitar.
Krydda med salt & peppar och vänd i
sesamfrö eller ströbröd.
Stek fisken i en stekpanna med smör
i 2 minuter på varje sida.
DELA tomaterna och lägg i tillsammans
med dill och grädde .
LÅT småkoka under lock i 5 minuter.
SERVERA fisken med potatis och sockerärter.
SMAKLIG MÅLTID !
Nu får det bli fisk ...mmm, så himla gott !
300 g GÖSFILE'
salt & peppar
1/2 dl sesamfrö eller ströbröd
smör /margarin till stekning
150 g körsbärstomater
3/4 dl hackad dill
1 1/2 dl matlagningsgrädde
SERVERA MED:
kokt potatis
sockerärter
Så här gör Du :
DELA fisken i fyra bitar.
Krydda med salt & peppar och vänd i
sesamfrö eller ströbröd.
Stek fisken i en stekpanna med smör
i 2 minuter på varje sida.
DELA tomaterna och lägg i tillsammans
med dill och grädde .
LÅT småkoka under lock i 5 minuter.
SERVERA fisken med potatis och sockerärter.
SMAKLIG MÅLTID !
MANGOKYCKLING I FORM 2 PERSONER.
HEJSAN !
Smaka på detta , mmm...
250 g KYCKLINGFILE'
1 msk smör /margarin
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk SAMBAL OELEK
1/2 dl MANGO CHUTNEY
SERVERA med :
ris
sallad
UGN:225 GRADER .
Så här gör DU:
DELA KYCKLINGFILE'ERNA
i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör .
Lägg över i en form .
SKÄR SVAMPEN i bitar och fräs med smör i
stekpannan .
Lägg runt kycklingen .
DELA , kärna ur och strimla paprikan .
Strö den över kycklingen .
Vispa grädden och blanda i pressad vitlök, curry,
SAMBAL OELEK, och MANGO CHUTNEY.
BRED över kycklingen och GRATINERA i 20 minuter.
SERVERA KYCKLINGEN MED RIS OCH SALLAD.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Smaka på detta , mmm...
250 g KYCKLINGFILE'
1 msk smör /margarin
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk SAMBAL OELEK
1/2 dl MANGO CHUTNEY
SERVERA med :
ris
sallad
UGN:225 GRADER .
Så här gör DU:
DELA KYCKLINGFILE'ERNA
i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör .
Lägg över i en form .
SKÄR SVAMPEN i bitar och fräs med smör i
stekpannan .
Lägg runt kycklingen .
DELA , kärna ur och strimla paprikan .
Strö den över kycklingen .
Vispa grädden och blanda i pressad vitlök, curry,
SAMBAL OELEK, och MANGO CHUTNEY.
BRED över kycklingen och GRATINERA i 20 minuter.
SERVERA KYCKLINGEN MED RIS OCH SALLAD.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
söndag 26 april 2015
RENSKAV MED POTATISMOS I PORT.
Hej igen !
Det här är riktigt gott !
3 dl hemmagjort potatismos
1 dl riven gräddost
2 dl färdigstekt RENSKAV +
lite tärnat stekt fläsk
lök , salt
1 /2 dl stekta Kantareller
smöra en form
UGN: 200 grader
Lägg ett tunt lager potatismos i botten.
Strö på lite ost och fördela Renskavet
över , strö på svampen och den stekta löken .
Klicka resterande mos runt kanten.
STRÖ över resterande ost .
SERVERAS med GELE' och någon grönsak .
SMAKLIG MÅLTID !
Det här är riktigt gott !
3 dl hemmagjort potatismos
1 dl riven gräddost
2 dl färdigstekt RENSKAV +
lite tärnat stekt fläsk
lök , salt
1 /2 dl stekta Kantareller
smöra en form
UGN: 200 grader
Lägg ett tunt lager potatismos i botten.
Strö på lite ost och fördela Renskavet
över , strö på svampen och den stekta löken .
Klicka resterande mos runt kanten.
STRÖ över resterande ost .
SERVERAS med GELE' och någon grönsak .
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 19 april 2015
MOCKARULLE TILL KAFFET .
HEJSAN !
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 dl mandelspån
MOCKAKRÄM:
1 dl vispgrädde
1 /2 mjölk
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
UGN:
225 grader
Så här gör Du:
VISPA ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Tillsätt mjölk och rör om till en smet .
BRED ut smeten i en långpanna , 30x40 cm, med
bakplåtspapper i botten .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 7 minuter .
ROSTA mandelspånen i en torr stekpanna och
strö ut på ett bakplåtspapper .
Stjälp upp kakan på pappret .
Lossa bakplåtspappret , låt kallna.
MOCKAKRÄM:
BLANDA grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl
i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar .
Låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp.
Tillsätt krämen lite i taget .
Rör ner kaffe och vaniljsocker .
BRED krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan.
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 dl mandelspån
MOCKAKRÄM:
1 dl vispgrädde
1 /2 mjölk
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
UGN:
225 grader
Så här gör Du:
VISPA ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
Tillsätt mjölk och rör om till en smet .
BRED ut smeten i en långpanna , 30x40 cm, med
bakplåtspapper i botten .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 7 minuter .
ROSTA mandelspånen i en torr stekpanna och
strö ut på ett bakplåtspapper .
Stjälp upp kakan på pappret .
Lossa bakplåtspappret , låt kallna.
MOCKAKRÄM:
BLANDA grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl
i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar .
Låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp.
Tillsätt krämen lite i taget .
Rör ner kaffe och vaniljsocker .
BRED krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan.
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!
SENAPSPANERAD KOTLETT OCH SMÖRFRÄST SPENAT . 4 PORT .
HEJSAN !
Som Ni förstår så gillar vi kotletter i vår familj!
Vi tar ett recept till , va !
4 benfria kotletter
ca 1/2 cm tjocka
salt å peppar
2 msk söt stark senap
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
SMÖRFRÄST SPENAT :
400 g lösfryst spenat
2 msk smör
salt å peppar
SERVERA med kokt QUINOA
Citronklyftor
GARNERA med persilja
Så här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta å peppra .
Bred senap på ena sidan och lägg kotletterna med senapssidan ner
på en tallrik med ströbröd .
VÄND på kotletterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd.
Lägg kotletterna på ett smörpapper / bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
HETTA upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna
ca 3 minuter på varje sida.
SMÖRFRÄST SPENAT :
FRÄS spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort .
Salta å peppra.
SERVERA kotletterna med kokt QUINOA och citron.
GARNERA med persilja .
mmm.... detta är jättegott ! BJUD gärna SVÄRMOR !
LYCKA TILL !
Som Ni förstår så gillar vi kotletter i vår familj!
Vi tar ett recept till , va !
4 benfria kotletter
ca 1/2 cm tjocka
salt å peppar
2 msk söt stark senap
2 dl ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
SMÖRFRÄST SPENAT :
400 g lösfryst spenat
2 msk smör
salt å peppar
SERVERA med kokt QUINOA
Citronklyftor
GARNERA med persilja
Så här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta å peppra .
Bred senap på ena sidan och lägg kotletterna med senapssidan ner
på en tallrik med ströbröd .
VÄND på kotletterna och bred på senap och vänd dem i ströbröd.
Lägg kotletterna på ett smörpapper / bakplåtspapper och låt
paneringen torka en stund .
HETTA upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek kotletterna
ca 3 minuter på varje sida.
SMÖRFRÄST SPENAT :
FRÄS spenaten i en stekpanna med smör tills vätskan kokat bort .
Salta å peppra.
SERVERA kotletterna med kokt QUINOA och citron.
GARNERA med persilja .
mmm.... detta är jättegott ! BJUD gärna SVÄRMOR !
LYCKA TILL !
GRATINERAD FRUKTIG KOTLETT 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är dagens middag , hos oss !
4 benfria kotletter
salt , peppar
1 msk smör
1 1/2 dl krossad ananas ( från burk )
1/2 äpple
2 salladslökar
1 tsk riven ingefära
2 dl riven Mozzarella, ca 75 g
GARNERA med färsk Koriander
SERVERA med Jasminris
SÅ här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta och peppra .
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida .
Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form .
LÅT ananaskrosset rinna av i en sil.
Riv äpplet grovt .
Skiva salladslöken tunt .
Blanda ananas , äpple , salladslök , ingefära och mozzarella och
fördela blandningen på kotletterna.
GRATINERA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
GARNERA med koriander
och
SERVERA med kokt jasminris .
LYCKA TILL !
Det här är dagens middag , hos oss !
4 benfria kotletter
salt , peppar
1 msk smör
1 1/2 dl krossad ananas ( från burk )
1/2 äpple
2 salladslökar
1 tsk riven ingefära
2 dl riven Mozzarella, ca 75 g
GARNERA med färsk Koriander
SERVERA med Jasminris
SÅ här gör DU:
RUMSTEMPURERA köttet och torka av det med hushållspapper.
Salta och peppra .
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida .
Lägg kotletterna i en smord ugnsfast form .
LÅT ananaskrosset rinna av i en sil.
Riv äpplet grovt .
Skiva salladslöken tunt .
Blanda ananas , äpple , salladslök , ingefära och mozzarella och
fördela blandningen på kotletterna.
GRATINERA mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
GARNERA med koriander
och
SERVERA med kokt jasminris .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)