Hejsan, hejsan !
Det här var då himla gott !
Det tycker jag att Ni ska göra !
50 g pinjenötter
120 g spagetti
250 g champinjoner
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
1 dl böngroddar
300 g rostbiff i tunna skivor
BARBECUESÅS:
4 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 tsk olivolja
3 msk balsamvinäger
1 msk farin
2 msk honung
1 dl hönsbuljong
3 1/2 msk tomatpure
1/2 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
cayennepeppar
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
BÖRJA med barbecuesåsen .
Bryn finhackad lök och vitlök i en panna med olivolja
och tillsätt resten av ingredienserna .
Låt såsen sjuda ca 30 min. tills den fått såskonsistens .
ROSTA pinjenötterna i en torr panna.
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Låt rinna av .
BRYN de skivade champinjonerna och tillsätt broccoli-
buketter så att allt blir genomvarmt.
Tillsätt tomater , böngroddar och den avrunna pastan
och servera med rostbiff och sås .
LYCKA TILL !
mmm...
måndag 29 juni 2015
RÅ RÖDBETSSALLAD MED PEPPARROT . 4 PERSONER.
Hejsan, hejsan !
Gillar Ni detta ?
2 rödbetor, 400 g
1 stort äpple
1 msk citronsaft
1 msk neutral olja
salt å peppar
PEPPARROTSKRÄM:
1 1/2 dl CREME fraiche ( mini-eller vanlig)
1 bit hel pepparrot
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
SKALA RÖDBETOR och äpplen , riv dem grovt
och häll i en skål med citronsaft, olja ,salt och peppar .
BLANDA CREME fraiche med finriven pepparrot ,
salt å peppar .
SERVERA.
Jag har smakat men....
kanske till grillat ?
LYCKA TILL !
Gillar Ni detta ?
2 rödbetor, 400 g
1 stort äpple
1 msk citronsaft
1 msk neutral olja
salt å peppar
PEPPARROTSKRÄM:
1 1/2 dl CREME fraiche ( mini-eller vanlig)
1 bit hel pepparrot
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
SKALA RÖDBETOR och äpplen , riv dem grovt
och häll i en skål med citronsaft, olja ,salt och peppar .
BLANDA CREME fraiche med finriven pepparrot ,
salt å peppar .
SERVERA.
Jag har smakat men....
kanske till grillat ?
LYCKA TILL !
KORNGRYNSSALLAD MED APRIKOS OCH MYNTA . 4 PERSONER.
Hejsan ,hejsan !
Det här är godis, det måste Ni smaka .
200 g korngryn
100 g torkade aprikoser
1 bunt vårlök
färsk mynta
DRESSING:
3 msk citronsaft
3 msk olivolja
1/4 tsk stött spiskummin
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
LÅT APRIKOSERNA ligga i blöt i kallt vatten över natten.
Tillaga korngrynen enligt anvisning på förpackningen.
BLANDA korngrynen i en skål tillsammans med skivade
aprikoser, finskuren vårlök och hackad mynta .
RÖR samman dressingen och häll ner den i salladen.
LÅT DRA MINST 30 MIN.FÖRE SERVERING.
SMAKLIG MÅLTID !
Det här är godis, det måste Ni smaka .
200 g korngryn
100 g torkade aprikoser
1 bunt vårlök
färsk mynta
DRESSING:
3 msk citronsaft
3 msk olivolja
1/4 tsk stött spiskummin
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
LÅT APRIKOSERNA ligga i blöt i kallt vatten över natten.
Tillaga korngrynen enligt anvisning på förpackningen.
BLANDA korngrynen i en skål tillsammans med skivade
aprikoser, finskuren vårlök och hackad mynta .
RÖR samman dressingen och häll ner den i salladen.
LÅT DRA MINST 30 MIN.FÖRE SERVERING.
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 28 juni 2015
GAMLA FRIHERRINNANS SANDKRANSAR. CA 20 ST.
Hej igen !
Här behöver Du ha KRANSFORMAR .
200 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk madeira eller portvin
1 1/4 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 rivna bittermandlar
smör och siktat skorpmjöl
till formarna
GARNERING:
florsockerglasyr
strössel i pastellfärger
SÅ HÄR GÖR DU :
PENSLA formarna med mjukt smör
och strö på siktat skorpmjöl.
RÖR RUMSMJUKT smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt ett helt ägg i sänder och vispa smeten hårt
mellan varje ägg.
Blanda ner vinet .
SIKTA MJÖL och bakpulver och blanda med finriven
bittermandel .
Rör ned mjölblandningen i smeten och vispa ytterligare
en stund .
Fyll smeten i de preparerade formarna och grädda
10 - 15 minuter i 225 graders ugn på nedersta falsen .
Tag ut så snart kakorna släpper formarna .
Stjälp upp och låt kakorna svalna innan de glaseras
med vit florsockerglasyr och omedelbart garneras med
vackert strössel.
recept från Kulltorps Herrgård .
LYCKA TILL !
Här behöver Du ha KRANSFORMAR .
200 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk madeira eller portvin
1 1/4 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 rivna bittermandlar
smör och siktat skorpmjöl
till formarna
GARNERING:
florsockerglasyr
strössel i pastellfärger
SÅ HÄR GÖR DU :
PENSLA formarna med mjukt smör
och strö på siktat skorpmjöl.
RÖR RUMSMJUKT smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt ett helt ägg i sänder och vispa smeten hårt
mellan varje ägg.
Blanda ner vinet .
SIKTA MJÖL och bakpulver och blanda med finriven
bittermandel .
Rör ned mjölblandningen i smeten och vispa ytterligare
en stund .
Fyll smeten i de preparerade formarna och grädda
10 - 15 minuter i 225 graders ugn på nedersta falsen .
Tag ut så snart kakorna släpper formarna .
Stjälp upp och låt kakorna svalna innan de glaseras
med vit florsockerglasyr och omedelbart garneras med
vackert strössel.
recept från Kulltorps Herrgård .
LYCKA TILL !
söndag 21 juni 2015
FRUKOST - SCONES 16 BITAR.
Hej igen !
Nu är det vardag igen !
Semester ?
Då är det väl gott med nybakta scones på morgonen.
om man har tid förstås !
Jag gjorde dessa på prov , om jag gillade dem ...mmm
så himla goda .
Blanda 3 dl GLUTENFRI MJÖLMIX
1 dl POFIBER
2 1/2 tsk BAKPULER
och 1/2 tsk SALT
Smula ner 50 g SMÖR i mjölblandningen.
Arbeta snabbt in 2 1/2 dl GRÄDDFIL i degen.
Klicka ut 4 deg - högar på en plåt med bakpapper.
Forma till runda kakor (använd lite Glutenfritt mjöl på händerna )
skåra bröden med en vass kniv och nagga dem med en gaffel.
GRÄDDA MITT I UGNEN 225 GRADER CA 15 MINUTER.
Du ångrar dig inte, så himla goda med smör och ost !
LYCKA TILL !
Nu är det vardag igen !
Semester ?
Då är det väl gott med nybakta scones på morgonen.
om man har tid förstås !
Jag gjorde dessa på prov , om jag gillade dem ...mmm
så himla goda .
Blanda 3 dl GLUTENFRI MJÖLMIX
1 dl POFIBER
2 1/2 tsk BAKPULER
och 1/2 tsk SALT
Smula ner 50 g SMÖR i mjölblandningen.
Arbeta snabbt in 2 1/2 dl GRÄDDFIL i degen.
Klicka ut 4 deg - högar på en plåt med bakpapper.
Forma till runda kakor (använd lite Glutenfritt mjöl på händerna )
skåra bröden med en vass kniv och nagga dem med en gaffel.
GRÄDDA MITT I UGNEN 225 GRADER CA 15 MINUTER.
Du ångrar dig inte, så himla goda med smör och ost !
LYCKA TILL !
onsdag 17 juni 2015
ENKEL POTATIS - OCH SILL-RÖRA I GLAS . 4 PERSONER:
Hej igen !
Det här måste Ni prova till MIDSOMMARAFTON
det tar inte lång tid att göra och det ser elegant ut !
Och jättegott !
500 g färskpotatis
2 kokta ägg
200 g Matjessill
2 dl GRÄDDFIL
2 stjälkar salladslök
Så här gör DU:
SKRUBBA POTATISEN
och koka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt svalna.
TÄRNA potatis , ägg och Matjessill
och blanda ner Gräddfil och strimlad
salladslök .
Lägg upp i GLAS PÅ FOT och servera .
DEKORERA med salladslök .
LYCKA TILL !
Det här måste Ni prova till MIDSOMMARAFTON
det tar inte lång tid att göra och det ser elegant ut !
Och jättegott !
500 g färskpotatis
2 kokta ägg
200 g Matjessill
2 dl GRÄDDFIL
2 stjälkar salladslök
Så här gör DU:
SKRUBBA POTATISEN
och koka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt svalna.
TÄRNA potatis , ägg och Matjessill
och blanda ner Gräddfil och strimlad
salladslök .
Lägg upp i GLAS PÅ FOT och servera .
DEKORERA med salladslök .
LYCKA TILL !
RÄKPAJ MED PEPPARROTSSTING ...4 PORT.
Hej igen !
Den här pajen kan ätas varm eller kall ,
med sallad och kanske lite nygräddat
bröd och ost .
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk KALLT vatten
FYLLNING:
500 g oskalade räkor
1 purjolök
2 msk smör
4 ägg
2 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl lagrad riven ost
2 msk finhackad dill
1 dl gröna ärter
80 g röd Stenbitsrom
3 msk färsk riven pepparrot
GARNERING:
räkor
dill
citron
UGN: 225 GRADER.
Så här gör DU:
BLANDA MJÖL och smör , gärna i en matberedare .
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg - boll.
Låt vila i kylen ca 10 minuter .
TRYCK eller kavla ut degen i en smord pajform ,
ca 24 cm i diameter .
Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
FYLLNING :
SKALA RÄKORNA .
Strimla purjolöken , fräs den blank i smör .
VISPA ÄGG , Gräddfil , grädde och riven ost.
Tillsätt dill , ärter och Stenbitsrom.
Salta och peppra .
FÖRDELA PURJOLÖK , pepparrot och räkor ,
spara något till garnering, i det förgräddade pajskalet.
HÄLL ÄGGSTANNING över räkorna och löken , peta
med en gaffel så att det rinner ner .
GRÄDDA PAJEN mitt i ugnen ca 40 min , tills den är
fast och fint gyllene .
GARNERA med räkor , dill och citron .
LYCKA TILL !
Den här pajen kan ätas varm eller kall ,
med sallad och kanske lite nygräddat
bröd och ost .
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk KALLT vatten
FYLLNING:
500 g oskalade räkor
1 purjolök
2 msk smör
4 ägg
2 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl lagrad riven ost
2 msk finhackad dill
1 dl gröna ärter
80 g röd Stenbitsrom
3 msk färsk riven pepparrot
GARNERING:
räkor
dill
citron
UGN: 225 GRADER.
Så här gör DU:
BLANDA MJÖL och smör , gärna i en matberedare .
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg - boll.
Låt vila i kylen ca 10 minuter .
TRYCK eller kavla ut degen i en smord pajform ,
ca 24 cm i diameter .
Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
FYLLNING :
SKALA RÄKORNA .
Strimla purjolöken , fräs den blank i smör .
VISPA ÄGG , Gräddfil , grädde och riven ost.
Tillsätt dill , ärter och Stenbitsrom.
Salta och peppra .
FÖRDELA PURJOLÖK , pepparrot och räkor ,
spara något till garnering, i det förgräddade pajskalet.
HÄLL ÄGGSTANNING över räkorna och löken , peta
med en gaffel så att det rinner ner .
GRÄDDA PAJEN mitt i ugnen ca 40 min , tills den är
fast och fint gyllene .
GARNERA med räkor , dill och citron .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)