HEJSAN !
Det här är ett gammalt recept, som gjordes förr på säsongens frukter eller bär
jag gjorde den idag på trädgårdens bär .
150 g smör /margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 dl vispgrädde ovispad
kanel och socker
SÅ HÄR GÖR DU:
blanda smör, socker, vispa ihop ägget och häll i det ,
samt vetemjölet rör ihop till en deg.
Platta ut degen i en springform med löstagbar kant ,
smord och mjölad.
Täck med äpplen , skalade och skivade,+ kanel och socker.
häll över grädden - ovispad
175 grader 20 - 25 minuter
ELLER
3 - 4 dl av trädgårdens bär - häll över grädden - ovispad .
samma gradantal som ovan .
jag hade vaniljsås, blandat med vispad grädde till.
ni kan tro att det var smaskens !
LYCKA TILL !
lördag 18 juli 2015
fredag 17 juli 2015
ÄPPELPAJ MED NÖTTÄCKE 4-6 PORTIONER.
HEJ IGEN !
Den här pajen var riktigt god, med grovt hackade nötter .
3 - 4 matäpplen
1/2 msk socker
honung eller SUKRIN
1/2 msk kanel
2 - 3 dl blandade nötter, till exempel
hasselnötter, cashewnötter och mandlar
30 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
SÅ HÄR GÖ DU :
SÄTT ugnen på 200 grader,
skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i tunna klyftor.
Lägg dem i en smord form och strö över socker och kanel.
Hacka nötterna grovt och strö dem över äpplena ,
hyvla smöret och fördela det.
BAKA i ugnen tills äpplena är mjuka och fått fin färg
SERVERA med vispad grädde blandad med turkisk yoghurt .
HOPPAS ATT DET SMAKAR
LYCKA TILL !
Den här pajen var riktigt god, med grovt hackade nötter .
3 - 4 matäpplen
1/2 msk socker
honung eller SUKRIN
1/2 msk kanel
2 - 3 dl blandade nötter, till exempel
hasselnötter, cashewnötter och mandlar
30 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
SÅ HÄR GÖ DU :
SÄTT ugnen på 200 grader,
skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i tunna klyftor.
Lägg dem i en smord form och strö över socker och kanel.
Hacka nötterna grovt och strö dem över äpplena ,
hyvla smöret och fördela det.
BAKA i ugnen tills äpplena är mjuka och fått fin färg
SERVERA med vispad grädde blandad med turkisk yoghurt .
HOPPAS ATT DET SMAKAR
LYCKA TILL !
AVOKADO - OCH GRAPEFRUKTSSALLAD 4 PORTIONER.
HEJ,HEJ !
Den här var mmm....fräsch och jättegod .
smaka Du också !
4 mogna avokador
1 stor grapefrukt
2 tsk kapris
1 msk olivolja
1/2 dl finhackad färsk koriander
salt ,peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadorna , plocka ut kärnan och
ta bort skalet
SKIVA i halvcentimetertjocka skivor
skala , klyfta och filea grapefrukten
Tillsätt kaprisen , oljan och koriander
Salta och peppra och rör om försiktigt.
som en liten förrätt,
LYCKA TILL !
Den här var mmm....fräsch och jättegod .
smaka Du också !
4 mogna avokador
1 stor grapefrukt
2 tsk kapris
1 msk olivolja
1/2 dl finhackad färsk koriander
salt ,peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadorna , plocka ut kärnan och
ta bort skalet
SKIVA i halvcentimetertjocka skivor
skala , klyfta och filea grapefrukten
Tillsätt kaprisen , oljan och koriander
Salta och peppra och rör om försiktigt.
som en liten förrätt,
LYCKA TILL !
LAXKNYTE MED FETAOST 4 PORTIONER.
HEJ IGEN!
Å, det här måste ni smaka, så himla gott !
8 jämnstora skivor kallrökt lax
1 paket fetaost
4 långa strån gräslök
1/2 dl fint tärnad röd paprika
4 citronskivor
SÅ HÄR GÖR DU !
Lägg laxskivorna som i kryss två och två
DELA osten i 4 delar och lägg en bit mitt
på varje laxkryss
VIK in kanterna oh knyt runt med ett gräslöksstrå
Lägg paketen i en ugnsfast form , smord med
olivolja
BAKA i ugnen på 200 grader 8 - 10 minuter,
de går bra att servera knytena som de är
GARNERA med paprika och färska örter som
gräslök och timjan
SERVERA med citronskivor .
LYCKA TILL !
Å, det här måste ni smaka, så himla gott !
8 jämnstora skivor kallrökt lax
1 paket fetaost
4 långa strån gräslök
1/2 dl fint tärnad röd paprika
4 citronskivor
SÅ HÄR GÖR DU !
Lägg laxskivorna som i kryss två och två
DELA osten i 4 delar och lägg en bit mitt
på varje laxkryss
VIK in kanterna oh knyt runt med ett gräslöksstrå
Lägg paketen i en ugnsfast form , smord med
olivolja
BAKA i ugnen på 200 grader 8 - 10 minuter,
de går bra att servera knytena som de är
GARNERA med paprika och färska örter som
gräslök och timjan
SERVERA med citronskivor .
LYCKA TILL !
onsdag 15 juli 2015
SMÖGENS LÄTTA .
HEJSAN !
Till en smörgås behövs :
1 skiva bröd
250 g räkor
1/2 dl keso
2 msk hackad dill
1/2 tsk fransk senap
1 hårdkokt ägg
2 citronskivor
några dillkvistar
Så här gör Du :
Skala räkorna .
Blanda keso , dill och senap .
bred det på brödet, lägg på s kivat ägg och räkor .
Garnera med citronskivor och dillkvistar ,
gott till en blandad sallad .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Till en smörgås behövs :
1 skiva bröd
250 g räkor
1/2 dl keso
2 msk hackad dill
1/2 tsk fransk senap
1 hårdkokt ägg
2 citronskivor
några dillkvistar
Så här gör Du :
Skala räkorna .
Blanda keso , dill och senap .
bred det på brödet, lägg på s kivat ägg och räkor .
Garnera med citronskivor och dillkvistar ,
gott till en blandad sallad .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
SMÖRBULLAR MED VANILJSMAK 20 STYCKEN .
hejsan !
mmm....jättegoda bullar smaka själv !
6 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk salt
150 g kallt smör
50 g jäst
1 dl kall mjölk
fyllning :
75 g rumsvarmt smör
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda vetemjöl, socker , salt och finfördela
det kalla smöret däri.
rör ut jästen i den kalla mjölken , blanda en fyllning
av smör , socker och vaniljsocker.
STJÄLP UPP degen på mjölat bakbord och kavla ut
den till en tunn platta , eventuellt i två omgångar .
Sporra fyrkanter 8x8 cm och lägg en klick fyllning
på varje ruta .
Vik upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt .
Lägg bullarna i pappers-formar på plåt och täck med
bakduk
Låt dem jäsa 1 1/2 timme .
Pensla med uppvispat ägg och strö på flagad mandel.
Grädda mitt i 250 graders varm ugn i 7 - 8 minuter
tills lagom färg.
HOPPAS ATT NI GILLAR DOM, ÄT DEM GÄRNA LITE LJUMMA !
mmm....jättegoda bullar smaka själv !
6 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk salt
150 g kallt smör
50 g jäst
1 dl kall mjölk
fyllning :
75 g rumsvarmt smör
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda vetemjöl, socker , salt och finfördela
det kalla smöret däri.
rör ut jästen i den kalla mjölken , blanda en fyllning
av smör , socker och vaniljsocker.
STJÄLP UPP degen på mjölat bakbord och kavla ut
den till en tunn platta , eventuellt i två omgångar .
Sporra fyrkanter 8x8 cm och lägg en klick fyllning
på varje ruta .
Vik upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt .
Lägg bullarna i pappers-formar på plåt och täck med
bakduk
Låt dem jäsa 1 1/2 timme .
Pensla med uppvispat ägg och strö på flagad mandel.
Grädda mitt i 250 graders varm ugn i 7 - 8 minuter
tills lagom färg.
HOPPAS ATT NI GILLAR DOM, ÄT DEM GÄRNA LITE LJUMMA !
måndag 29 juni 2015
ROSTBIFF MED PASTASALLAD 4 PERSONER.
Hejsan, hejsan !
Det här var då himla gott !
Det tycker jag att Ni ska göra !
50 g pinjenötter
120 g spagetti
250 g champinjoner
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
1 dl böngroddar
300 g rostbiff i tunna skivor
BARBECUESÅS:
4 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 tsk olivolja
3 msk balsamvinäger
1 msk farin
2 msk honung
1 dl hönsbuljong
3 1/2 msk tomatpure
1/2 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
cayennepeppar
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
BÖRJA med barbecuesåsen .
Bryn finhackad lök och vitlök i en panna med olivolja
och tillsätt resten av ingredienserna .
Låt såsen sjuda ca 30 min. tills den fått såskonsistens .
ROSTA pinjenötterna i en torr panna.
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Låt rinna av .
BRYN de skivade champinjonerna och tillsätt broccoli-
buketter så att allt blir genomvarmt.
Tillsätt tomater , böngroddar och den avrunna pastan
och servera med rostbiff och sås .
LYCKA TILL !
mmm...
Det här var då himla gott !
Det tycker jag att Ni ska göra !
50 g pinjenötter
120 g spagetti
250 g champinjoner
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
1 dl böngroddar
300 g rostbiff i tunna skivor
BARBECUESÅS:
4 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 tsk olivolja
3 msk balsamvinäger
1 msk farin
2 msk honung
1 dl hönsbuljong
3 1/2 msk tomatpure
1/2 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
cayennepeppar
salt å peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
BÖRJA med barbecuesåsen .
Bryn finhackad lök och vitlök i en panna med olivolja
och tillsätt resten av ingredienserna .
Låt såsen sjuda ca 30 min. tills den fått såskonsistens .
ROSTA pinjenötterna i en torr panna.
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Låt rinna av .
BRYN de skivade champinjonerna och tillsätt broccoli-
buketter så att allt blir genomvarmt.
Tillsätt tomater , böngroddar och den avrunna pastan
och servera med rostbiff och sås .
LYCKA TILL !
mmm...
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)