HALLÅ , HALLÅ !
DET HÄR LUKTAR LJUVLIGT, OCH SMAKAR ÄNNU MER ÄN LJUVLIGT !
1,2 KG HEL URBENAD LAXFILE'
1 DL GROVHACKAD DILL
1 KNIPPE GRÄSLÖK, HACKAD
2 CITRONER , SKIVADE
1 RÖD CHILI , FINHACKAD
5 SALLADSLÖKAR , STRIMLADE
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
OLIVOLJA
GARNERING:
KRYDDGRÖNT
CITRONKLYFTOR
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA LAXEN OCH DELA DEN LÄNGS MED, I TVÅ LIKA LÅNGA BITAR .
SALTA Å PEPPRA.
LÄGG DILL, GRÄSLÖK , CITRONSKIVOR , CHILI OCH SALLADSLÖK
PÅ ENA LAXSIDAN .
LÄGG PÅ DEN ANDRA LAXSIDAN MED FILE'SIDAN NEDÅT .
BIND IHOP LAXSIDORNA MED HJÄLP AV ETT STEKSNÖRE .
STICK IN EN TERMOMETER OCH GRILLA PÅ INDIREKT GLÖD
TILLS LAXEN HAR EN INNERTEMPERATUR PÅ 55 GRADER.
I UGN:
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER.
PENSLA LAXEN MED LITE OLJA OCH LÄGG I EN UGNSFORM.
BAKA I UGNEN TILLS LAXEN HAR EN INNERTEMPERATUR
PÅ 55 GRADER (CA 20 MINUTER).
KLIPP UPP STEKSNÖRET OCH SERVERA LAXEN MED
KRYDDGRÖNT OC CITRON.
SMAKLIG MÅLTID OCH TREVLIG SAMVARO !
lördag 25 juli 2015
onsdag 22 juli 2015
KRÄFTCOCKTAIL 4 PORT.
HEJSAN !
GÄSTER PÅ VÄG MEN INGEN MIDDAG BESTÄMD ?
DET GÅR LIKA BRA MED RÄKOR - ELLER KANSKE BÅDE OCH ?
400 G DJUPFRYSTA KRÄFTSTJÄRTAR
300 G RÄKOR
2 AVOKADOR
10 CM GURKA
2 - 3 SALLADSBLAD
1 RÖD PAPRIKA
1 CITRON
SAFFRANSSÅS:
1 DL CREME FRAICHE
1/2 PÅSE SAFFRAN 1/2 G
2 MSK HACKAD DILL
SERVERING:
2 SKIVOR VITT BRÖD
2 MSK OLIVOLJA
FLINGSALT
SÅ HÄR GÖR DU:
LÅT KRÄFTSTJÄRTARNA TINA OCH RINNA AV ORDENTLIGT.
DELA AVOKADON OCH SKÄR FRUKTKÖTTET I BITAR.
FINHACKA GURKAN .
STRIMLA SALLAD OCH PAPRIKA.
SKÄR HALVA CITRONEN I KLYFTOR TILL GARNERING , PRESSA
SAFTEN UR DEN ANDRA HALVAN .
BLANDA SAMTLIGA INGREDIENSER MEN SPARA 1 MSK PRESSAD
CITRON TILL SÅSEN.
SALTA Å PEPPRA OCH FÖRDELA RÖRAN I FYRA GLAS.
BLANDA CREME FRAICHE , SAFFRAN OCH DILL TILL SÅSEN.
SMAKA AV MED CITRON,SALT Å PEPPAR.
KLICKA ÖVER KRÄFTRÖRAN.
GARNERA MED CITRON OCH EV DILL .
DELA BRÖDSKIVORNA , PENSLA MED OLJA OCH STRÖ PÅ SALT.
ROSTA HÖGT UPP I UGNEN CA 5 MINUTER.
LYCKA TILL !
GÄSTER PÅ VÄG MEN INGEN MIDDAG BESTÄMD ?
DET GÅR LIKA BRA MED RÄKOR - ELLER KANSKE BÅDE OCH ?
400 G DJUPFRYSTA KRÄFTSTJÄRTAR
300 G RÄKOR
2 AVOKADOR
10 CM GURKA
2 - 3 SALLADSBLAD
1 RÖD PAPRIKA
1 CITRON
SAFFRANSSÅS:
1 DL CREME FRAICHE
1/2 PÅSE SAFFRAN 1/2 G
2 MSK HACKAD DILL
SERVERING:
2 SKIVOR VITT BRÖD
2 MSK OLIVOLJA
FLINGSALT
SÅ HÄR GÖR DU:
LÅT KRÄFTSTJÄRTARNA TINA OCH RINNA AV ORDENTLIGT.
DELA AVOKADON OCH SKÄR FRUKTKÖTTET I BITAR.
FINHACKA GURKAN .
STRIMLA SALLAD OCH PAPRIKA.
SKÄR HALVA CITRONEN I KLYFTOR TILL GARNERING , PRESSA
SAFTEN UR DEN ANDRA HALVAN .
BLANDA SAMTLIGA INGREDIENSER MEN SPARA 1 MSK PRESSAD
CITRON TILL SÅSEN.
SALTA Å PEPPRA OCH FÖRDELA RÖRAN I FYRA GLAS.
BLANDA CREME FRAICHE , SAFFRAN OCH DILL TILL SÅSEN.
SMAKA AV MED CITRON,SALT Å PEPPAR.
KLICKA ÖVER KRÄFTRÖRAN.
GARNERA MED CITRON OCH EV DILL .
DELA BRÖDSKIVORNA , PENSLA MED OLJA OCH STRÖ PÅ SALT.
ROSTA HÖGT UPP I UGNEN CA 5 MINUTER.
LYCKA TILL !
måndag 20 juli 2015
ÅBERGS MOROTSKAKA 25 BITAR .
HEJSAN !
DEN HÄR KAKAN VAR DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ LÄNGE !
DET STOG I HEMMETS VECKOTIDNING OCH DET KOMMER
FRÅN LASSE ÅBERG.
HIMLA GOD !
5 DL NEUTRAL OLJA
7 DL STRÖSOCKER
8 DL RIVNA MORÖTTER
6 ÄGG
8 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
2 TSK BIKARBONAT
1 TSK SALT
1 TSK MALEN KANEL
TOPPING:
200 G MJUKT SMÖR
200 KRÄMIG FÄRSKOST,
T EX PHILADELPHIA
3 DL FLORSOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
1 CITRON , RIVET SKAL OCH SAFT.
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA OLJA OCH SOCKER VITT.
RÖR NER MORÖTTERNA OCH SEDAN ÄGGEN ,
ETT I TAGET .
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA .
RÖR NER I ÄGGSMETEN.
HÄLL SMETEN I EN LÅNGPANNA 30X40 CM ,
KLÄDD MED BAKPAPPER.
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN CA 50 MIN.
KÄNN MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR FÄRDIG.
LÅT KALLNA .
NU KAN KAKAN FRYSAS IN.
TOPPING:
RÖR SAMTLIGA INGREDIENSER TILL EN SLÄT ,
SMIDIG KRÄM.
BRED UT KRÄMEN OVANPÅ KAKAN .
SKÄR I LAGOM BITAR .
SÅ HIMLA GO' PROVA SJÄLVA!
LYCKA TILL !
DEN HÄR KAKAN VAR DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ LÄNGE !
DET STOG I HEMMETS VECKOTIDNING OCH DET KOMMER
FRÅN LASSE ÅBERG.
HIMLA GOD !
5 DL NEUTRAL OLJA
7 DL STRÖSOCKER
8 DL RIVNA MORÖTTER
6 ÄGG
8 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
2 TSK BIKARBONAT
1 TSK SALT
1 TSK MALEN KANEL
TOPPING:
200 G MJUKT SMÖR
200 KRÄMIG FÄRSKOST,
T EX PHILADELPHIA
3 DL FLORSOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
1 CITRON , RIVET SKAL OCH SAFT.
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA OLJA OCH SOCKER VITT.
RÖR NER MORÖTTERNA OCH SEDAN ÄGGEN ,
ETT I TAGET .
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA .
RÖR NER I ÄGGSMETEN.
HÄLL SMETEN I EN LÅNGPANNA 30X40 CM ,
KLÄDD MED BAKPAPPER.
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN CA 50 MIN.
KÄNN MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR FÄRDIG.
LÅT KALLNA .
NU KAN KAKAN FRYSAS IN.
TOPPING:
RÖR SAMTLIGA INGREDIENSER TILL EN SLÄT ,
SMIDIG KRÄM.
BRED UT KRÄMEN OVANPÅ KAKAN .
SKÄR I LAGOM BITAR .
SÅ HIMLA GO' PROVA SJÄLVA!
LYCKA TILL !
LÄSKANDE CITRUSDRYCK .
HEJSAN !
LÄSKANDE SOMMAR DRYCK
1 CITRON
1 APELSIN
5 DL SOCKER
1 TSK CITRONSYRA
5 DL VATTEN
SÅ HÄR GÖR DU:
BORSTA CITRON OCH APELSIN VÄL.
SKÄR I TUNNA SKIVOR.
KOKA UPP VATTNET.
LÄGG CITRON, APELSIN, SOCKER
OCH CITRONSYRA I EN BUNKE OCH
HÄLL ÖVER DET KOKANDE VATTNET.
RÖR OM TILL SOCKRET HAR LÖST SIG.
LÅT STÅ SVALT OCH ÖVERTÄCKT
ETT DYGN .
SILA BORT FRUKTEN OCH HÄLL SAFTEN
PÅ REN FLASKA .
SPÄD 1 + 4 .
LYCKA TILL !
INTE DUM ALLS !
LÄSKANDE SOMMAR DRYCK
1 CITRON
1 APELSIN
5 DL SOCKER
1 TSK CITRONSYRA
5 DL VATTEN
SÅ HÄR GÖR DU:
BORSTA CITRON OCH APELSIN VÄL.
SKÄR I TUNNA SKIVOR.
KOKA UPP VATTNET.
LÄGG CITRON, APELSIN, SOCKER
OCH CITRONSYRA I EN BUNKE OCH
HÄLL ÖVER DET KOKANDE VATTNET.
RÖR OM TILL SOCKRET HAR LÖST SIG.
LÅT STÅ SVALT OCH ÖVERTÄCKT
ETT DYGN .
SILA BORT FRUKTEN OCH HÄLL SAFTEN
PÅ REN FLASKA .
SPÄD 1 + 4 .
LYCKA TILL !
INTE DUM ALLS !
söndag 19 juli 2015
AVOKADOSALLAD MED RÖDLÖKSTOPPING 6 PORTIONER.
HEJSAN !
Å.. DET HÄR ÄR GOTT !
3 AVOKADOR
250 G COCKTAILTOMATER
BLANDAD SALLAD T EX EKBLAD , LOLLO ROSSO
DRESSING:
1 LITEN RÖDLÖK
3 MSK OLJA
1 MSK BALSAMVINÄGER
1 TSK FRANSK SENAP
1 MSK DRAGON HACKAD FÄRSK ELLER
1 TSK TORKAD
1 KRM SALT
SKALA , KÄRNA UR OCH SKÄR AVOKADORNA I KLYFTOR.
SKÖLJ OCH DELA COCKTAILTOMATERNA I HALVOR .
SKÖLJ OCH RIV SALLADSBLADEN I MINDRE BITAR.
FÖRDELA SALLADEN PÅ 6 ASSIETTER.
LÄGG AVOKADORSKIVOR OCH TOMATER OVANPÅ.
SKALA OCH FINHACKA RÖDLÖKEN .
BLANDA LÖKEN MED ÖVRIGA DRESSINGINGREDIENSER .
TOPPA MED DRESSINGEN ÖVER SALLADEN
SERVERA MED BRÖD .
LYCKA TILL !
Å.. DET HÄR ÄR GOTT !
3 AVOKADOR
250 G COCKTAILTOMATER
BLANDAD SALLAD T EX EKBLAD , LOLLO ROSSO
DRESSING:
1 LITEN RÖDLÖK
3 MSK OLJA
1 MSK BALSAMVINÄGER
1 TSK FRANSK SENAP
1 MSK DRAGON HACKAD FÄRSK ELLER
1 TSK TORKAD
1 KRM SALT
SKALA , KÄRNA UR OCH SKÄR AVOKADORNA I KLYFTOR.
SKÖLJ OCH DELA COCKTAILTOMATERNA I HALVOR .
SKÖLJ OCH RIV SALLADSBLADEN I MINDRE BITAR.
FÖRDELA SALLADEN PÅ 6 ASSIETTER.
LÄGG AVOKADORSKIVOR OCH TOMATER OVANPÅ.
SKALA OCH FINHACKA RÖDLÖKEN .
BLANDA LÖKEN MED ÖVRIGA DRESSINGINGREDIENSER .
TOPPA MED DRESSINGEN ÖVER SALLADEN
SERVERA MED BRÖD .
LYCKA TILL !
MANDELPÄRON 4 PORTIONER.
HEJSAN !
DET HÄR ÄR HIMLA GOTT OCH DET GÅR FORT ATT GÖRA.
5 ST PÄRON
200 G MANDELMASSA
2 ÄGG
RIVET SKAL AV EN CITRON
LAG:
3 DL SOCKER
3 DL VATTEN
2 DL TORRT VIN
2 CITRONSKIVOR
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA LAGEN I EN KASTRULL.
(VILL MAN INTE ANVÄNDA VIN TAR MAN 5 DL VATTEN)
SKALA PÄRONEN , DELA DEM I HALVOR.
KOKA DEM MJUKA I LAGEN
UTAN ATT DE BLIR MOSIGA.
LÅT DEM RINNA AV OCH LÄGG ÖVER I EN UGNSSÄKER FORM .
GROVRIV MANDELMASSAN .
BLANDA MED ÄGG OCH CITRON TILL EN FLUFFIG SMET.
BRE DEN ÖVER PÄRONEN .
SÅ KAN DESSERTEN VÄNTA I KYLEN OM MAN VILL FÖRBEREDA.
GRÄDDA MITT I UGNEN I 200 GRADER , 30 MINUTER ELLER
TILLS MANDELMASSAN FÅTT FIN FÄRG.
SERVERA LJUMMEN MED LÄTT VISPAD GRÄDDE
(ELLER MJÖLKFRI TOFUGLASS)
LYCKA TILL !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
DET HÄR ÄR HIMLA GOTT OCH DET GÅR FORT ATT GÖRA.
5 ST PÄRON
200 G MANDELMASSA
2 ÄGG
RIVET SKAL AV EN CITRON
LAG:
3 DL SOCKER
3 DL VATTEN
2 DL TORRT VIN
2 CITRONSKIVOR
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA LAGEN I EN KASTRULL.
(VILL MAN INTE ANVÄNDA VIN TAR MAN 5 DL VATTEN)
SKALA PÄRONEN , DELA DEM I HALVOR.
KOKA DEM MJUKA I LAGEN
UTAN ATT DE BLIR MOSIGA.
LÅT DEM RINNA AV OCH LÄGG ÖVER I EN UGNSSÄKER FORM .
GROVRIV MANDELMASSAN .
BLANDA MED ÄGG OCH CITRON TILL EN FLUFFIG SMET.
BRE DEN ÖVER PÄRONEN .
SÅ KAN DESSERTEN VÄNTA I KYLEN OM MAN VILL FÖRBEREDA.
GRÄDDA MITT I UGNEN I 200 GRADER , 30 MINUTER ELLER
TILLS MANDELMASSAN FÅTT FIN FÄRG.
SERVERA LJUMMEN MED LÄTT VISPAD GRÄDDE
(ELLER MJÖLKFRI TOFUGLASS)
LYCKA TILL !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
BASILIKA SIRAP MED GLASS OCH JORDGUBBAR 4 PORTIONER .
HEJSAN !
JAG ÄR ÄNNU INNE PÅ EFTERRÄTTER,
SÅ VI KÖR NÅGRA TILL !
3 DL VATTEN
1 1/2 DL SYLTSOCKER
1 KRUKA FÄRSK BASILIKA
1 LIME'
ETT PAKET GLASS (GAMMALDAGS VANILJ - GILLAR JAG)
1/2 LITER JORDGUBBAR
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA UPP SOCKRET OCH VATTNET.
LÅT DET SVALNA .
SKÖLJ LIMEN OCH RIV SKALET.
MIXA ALLT OCH PRESSA I LIMSAFTEN.
KULA UPP GLASSEN I TREVLIGA SKÅLAR.
"RIPPLA" SÅSEN ÖVER GLASSEN.
GARNERA MED JORDGUBBARNA .
TIPS !
SIRAPEN KAN SPARAS OCH FÖRVARAS I VÄL FÖRSLUTNA FLASKOR.
GOTT ATT HA TILL FRUKTSALLADEN ELLER SOM BAS TILL EN SORBET.
MIXA TILL EXEMPEL SIRAPEN MED FRYSTA HALLON OCH DU HAR EN
UNDERBAR SOMMAR EFTERRÄTT .
LYCKA TILL !
JAG ÄR ÄNNU INNE PÅ EFTERRÄTTER,
SÅ VI KÖR NÅGRA TILL !
3 DL VATTEN
1 1/2 DL SYLTSOCKER
1 KRUKA FÄRSK BASILIKA
1 LIME'
ETT PAKET GLASS (GAMMALDAGS VANILJ - GILLAR JAG)
1/2 LITER JORDGUBBAR
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA UPP SOCKRET OCH VATTNET.
LÅT DET SVALNA .
SKÖLJ LIMEN OCH RIV SKALET.
MIXA ALLT OCH PRESSA I LIMSAFTEN.
KULA UPP GLASSEN I TREVLIGA SKÅLAR.
"RIPPLA" SÅSEN ÖVER GLASSEN.
GARNERA MED JORDGUBBARNA .
TIPS !
SIRAPEN KAN SPARAS OCH FÖRVARAS I VÄL FÖRSLUTNA FLASKOR.
GOTT ATT HA TILL FRUKTSALLADEN ELLER SOM BAS TILL EN SORBET.
MIXA TILL EXEMPEL SIRAPEN MED FRYSTA HALLON OCH DU HAR EN
UNDERBAR SOMMAR EFTERRÄTT .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)