HEJSAN !
SMÅKAKOR....
150 G SMÖR / MARGARIN
2 DL SOCKER
3 TSK VANILJSOCKER
1 ÄGG
5 DL MJÖL (VÄLJ SJÄLV)
2 TSK BAKPULVER
3 MSK OVISPAD GRÄDDE
2 DL BLÅBÄR
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR SMÖR , SOCKER OCH VANILJSOCKER PORÖST .
TILLSÄTT ÄGGET .
BLANDA MJÖL, BAKPULVER OCH GRÄDDE .
RÖR DETTA TILL EN JÄMN DEG .
RULLA SMÅ BOLLAR AV DEGEN OCH LÄGG PÅ
EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER .
TRYCK I ETT PAR BLÅBÄR I VARJE KAKA .
GRÄDDA I CA 15 MINUTER I 175 GRADER .
LYCKA TILL !
måndag 3 augusti 2015
SNABBA HAVREKAKOR 45 ST.
HEJSAN !
SMÅKAKOR , mmm.... DET ÄR INTE DUMT !
KÄCKT ATT PLOCKA FRAM OM DU FÅR BESÖK ?
3,5 DL HAVREGRYN
1,25 - 1,5 DL SOCKER
150 G SMÖR/MARGARIN
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
BLANDA HAVREGRYN OCH SOCKER I EN SKÅL .
SMÄLT MATFETTET OCH HÄLL DET
HETT
ÖVER BLANDNINGEN OCH RÖR SAMMAN .
KLICKA UT SMETEN I SMÅBRÖDSFORMAR
AV PAPPER .
STÄLL DEM PÅ EN PLÅT .
GRÄDDA MITT I UGNEN CA 10 MINUTER.
LYCKA TILL !
SMÅKAKOR , mmm.... DET ÄR INTE DUMT !
KÄCKT ATT PLOCKA FRAM OM DU FÅR BESÖK ?
3,5 DL HAVREGRYN
1,25 - 1,5 DL SOCKER
150 G SMÖR/MARGARIN
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
BLANDA HAVREGRYN OCH SOCKER I EN SKÅL .
SMÄLT MATFETTET OCH HÄLL DET
HETT
ÖVER BLANDNINGEN OCH RÖR SAMMAN .
KLICKA UT SMETEN I SMÅBRÖDSFORMAR
AV PAPPER .
STÄLL DEM PÅ EN PLÅT .
GRÄDDA MITT I UGNEN CA 10 MINUTER.
LYCKA TILL !
söndag 2 augusti 2015
LUNCHSMÖRGÅS 1 PERSON.
HEJSAN !
NU VAR DET LÄNGESEN, MEN FÖRR HADE JAG
MED EN SÅ'N HÄR MACKA TILL ARBETET .
DÅ GJORDE JAG EN STOR SATS
MOROTSMAJONNÄS, - DEN HÅLLER SIG FRÄSCH
I KYLEN ETT PAR DAGAR .
2 ROSTADE BRÖDSKIVOR
MOROTSMAJONNÄS :
1/2 MEDELSTOR MOROT
2 MSK CREME FRAICHE
2 MSK MAJONNÄS
SALT Å PEPPAR
FYLLNING:
SALLAD
1 - 2 TJOCKA SKIVOR OST
1 STEKT ÄGG
SKALA OCH RIV MOROTEN GROVT.
BLANDA DEN MED CREME FRAICHE
OCH MAJONNÄS.
KRYDDA .
LÄGG ETT SALLADSBLAD PÅ EN AV
BRÖDSKIVORNA .
FÖRDELA MOROTSMAJONNÄSEN PÅ
BRÖDET OCH LÄGG SEDAN PÅ OST
OCH ETT VÄNDSTEKT ÄGG .
AVSLUTA MED EN BRÖDSKIVA TILL .
SMAKLIG MÅLTID !
NU VAR DET LÄNGESEN, MEN FÖRR HADE JAG
MED EN SÅ'N HÄR MACKA TILL ARBETET .
DÅ GJORDE JAG EN STOR SATS
MOROTSMAJONNÄS, - DEN HÅLLER SIG FRÄSCH
I KYLEN ETT PAR DAGAR .
2 ROSTADE BRÖDSKIVOR
MOROTSMAJONNÄS :
1/2 MEDELSTOR MOROT
2 MSK CREME FRAICHE
2 MSK MAJONNÄS
SALT Å PEPPAR
FYLLNING:
SALLAD
1 - 2 TJOCKA SKIVOR OST
1 STEKT ÄGG
SKALA OCH RIV MOROTEN GROVT.
BLANDA DEN MED CREME FRAICHE
OCH MAJONNÄS.
KRYDDA .
LÄGG ETT SALLADSBLAD PÅ EN AV
BRÖDSKIVORNA .
FÖRDELA MOROTSMAJONNÄSEN PÅ
BRÖDET OCH LÄGG SEDAN PÅ OST
OCH ETT VÄNDSTEKT ÄGG .
AVSLUTA MED EN BRÖDSKIVA TILL .
SMAKLIG MÅLTID !
RISBOLLAR 14 ST.
HEJSAN !
NU KÄNNER JAG FÖR VEGETARISK KOST
VI PROVAR !
JASMINRIS , mmm...SÅ HIMLA GOTT !
DET KOKAR SNABBT OCH SKA VARA
LITE KLIBBIGA.
1 MEDELSTOR GUL LÖK
LITE OLJA
4 DL KOKT KALLT JASMINRIS
3 ÄGG
2 1/2 DL RIVEN OST
1 DL FINT RIVEN PARMESAN
1 DL SKORPMJÖL
SALT,PEPPAR
SKORPMJÖL TILL PANERING
2 LIER MATOLJA
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA OCH FINHACKA LÖKEN .
FRÄS DEN I LITE OLJA NÅGRA MINUTER
TILLS DEN MJUKNAT MEN INTE FÅTT FÄRG .
BLANDA LÖKEN MED RIS, ÄGG,OST OCH SKORPMJÖL .
KRYDDA .
FORMA TILL BOLLAR SOM DU RULLAR I SKORPMJÖL .
HETTA UPP OLJAN .
PROVA OM DEN ÄR VARM NOG GENOM ATT SLÄPPA
NER EN BIT BRÖD.
DET SKA FRÄSA RUNT BRÖDBITEN OCH DEN SKA
SNABBT FÅ FÄRG .
FRITERA BOLLARNA ETT PAR MINUTER TILLS
DE ÄR GYLLENE .
SERVERA RISBOLLARNA MED EN SVAMPSÅS .
så himla gott !
LYCKA TILL !
NU KÄNNER JAG FÖR VEGETARISK KOST
VI PROVAR !
JASMINRIS , mmm...SÅ HIMLA GOTT !
DET KOKAR SNABBT OCH SKA VARA
LITE KLIBBIGA.
1 MEDELSTOR GUL LÖK
LITE OLJA
4 DL KOKT KALLT JASMINRIS
3 ÄGG
2 1/2 DL RIVEN OST
1 DL FINT RIVEN PARMESAN
1 DL SKORPMJÖL
SALT,PEPPAR
SKORPMJÖL TILL PANERING
2 LIER MATOLJA
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA OCH FINHACKA LÖKEN .
FRÄS DEN I LITE OLJA NÅGRA MINUTER
TILLS DEN MJUKNAT MEN INTE FÅTT FÄRG .
BLANDA LÖKEN MED RIS, ÄGG,OST OCH SKORPMJÖL .
KRYDDA .
FORMA TILL BOLLAR SOM DU RULLAR I SKORPMJÖL .
HETTA UPP OLJAN .
PROVA OM DEN ÄR VARM NOG GENOM ATT SLÄPPA
NER EN BIT BRÖD.
DET SKA FRÄSA RUNT BRÖDBITEN OCH DEN SKA
SNABBT FÅ FÄRG .
FRITERA BOLLARNA ETT PAR MINUTER TILLS
DE ÄR GYLLENE .
SERVERA RISBOLLARNA MED EN SVAMPSÅS .
så himla gott !
LYCKA TILL !
MAUDS GODA PASTEJER . 10 - 12 ST.
HEJSAN !
NÄR JAG SKA GÖRA DE HÄR PASTEJERNA, SÅ HAR JAG INTE PAJDEG,
UTAN HAR ISTÄLLET OMELETTSMET -DET GÅR FORTARE OCH ÄR
EKLARE ATT ANVÄNDA.
SÅ HÄR GÖR DU :
4 ÄGG
1,5 DL VISPGRÄDDE
1,5 DL VATTEN
1/2 TSK SALT
FYLLNING:
VARMRÖKT LAX
OCH
SPARRISKNOPP
VISPA IHOP OMELETTSMETEN.
LÄGG VARMRÖKT LAX I NÅGRA FOLIEFORMAR
OCH SPARRISKNOPP I DE ANDRA
(KOKA UPP LÄTTSALTAT VATTEN LÄGG I SPARRISEN
NÄR VATTNET KOKAR UPP PÅ NYTT STÄNG PLATTAN
OCH TA BORT KASTRULLEN - LÅT SPARRISEN DRA ,
KOLLA MED STICKA NÄR DEN ÄR KLAR)
FYLL PÅ MED OMELETTSMET NÄR DU LAGT I SPARRIS ELLER LAX
I FOLIEFORMARNA .
STÄLL FORMARNA I EN LITEN LÅNGPANNA OCH IN I UGNEN I 20 MIN.
UGN : 200 GRADER .
SERVERA MED EN GOD SALLAD OCH NÅGOT GOTT ATT DRICKA .
LYCKA TILL !
NÄR JAG SKA GÖRA DE HÄR PASTEJERNA, SÅ HAR JAG INTE PAJDEG,
UTAN HAR ISTÄLLET OMELETTSMET -DET GÅR FORTARE OCH ÄR
EKLARE ATT ANVÄNDA.
SÅ HÄR GÖR DU :
4 ÄGG
1,5 DL VISPGRÄDDE
1,5 DL VATTEN
1/2 TSK SALT
FYLLNING:
VARMRÖKT LAX
OCH
SPARRISKNOPP
VISPA IHOP OMELETTSMETEN.
LÄGG VARMRÖKT LAX I NÅGRA FOLIEFORMAR
OCH SPARRISKNOPP I DE ANDRA
(KOKA UPP LÄTTSALTAT VATTEN LÄGG I SPARRISEN
NÄR VATTNET KOKAR UPP PÅ NYTT STÄNG PLATTAN
OCH TA BORT KASTRULLEN - LÅT SPARRISEN DRA ,
KOLLA MED STICKA NÄR DEN ÄR KLAR)
FYLL PÅ MED OMELETTSMET NÄR DU LAGT I SPARRIS ELLER LAX
I FOLIEFORMARNA .
STÄLL FORMARNA I EN LITEN LÅNGPANNA OCH IN I UGNEN I 20 MIN.
UGN : 200 GRADER .
SERVERA MED EN GOD SALLAD OCH NÅGOT GOTT ATT DRICKA .
LYCKA TILL !
fredag 31 juli 2015
DAJMGLASS - TÅRTA 6 - 8 BITAR
HEJSAN !
FÖDELSEDAGARNA AVLÖSER VARANDRA
SÅ NU FÅR DET BLI DENNA mmm....HIMLA GODA TÅRTA !
EN RIKTIGT SMASKIG TÅRTA , SOM GÖRS BLIXTSNABBT
AV VANILJVISP ,DAJM OCH FÄRDIG MARÄNG-BOTTEN.
SÅ HÄR GÖR DU :
4 DUBBELDAJM
1 PAKET VANILJVISP , 2 1/2 DL
1 MARÄNGBOTTEN CA 24 CM I DIAMETER.
VINBÄR TILL GARNERING.
HACKA ALL DAJM .
LÄGG UNDAN 1/4 TILL GARNERING.
VISPA VANILJVISPEN FLUFFIG .
VÄND NER DAJMHACKET .
LÄGG MARÄNGBOTTNEN I EN SPRINGFORM
CA 24 CM I DIAMETER, MED SMÖRPAPPER
FASTKLÄMT I BOTTEN .
HÄLL I SMETEN OCH STRÖ ÖVER DET SPARADE
DAJMHACKET .
LÅT STÅ I FRYSEN MINST 3 TIMMAR .
SÄTT SEDAN IN TÅRTAN I KYLEN NÅGON
HALVTIMME OCH YTTERLIGARE 10 MINUTER
I RUMSTEMPERATUR INNAN DEN SERVERAS.
TA BORT KANTEN PÅ FORMEN OCH LÄGG TÅRTAN
PÅ UPPLÄGGNINGSFAT .
GARNERA MED FÄRSKA BÄR .
LYCKA TILL !
FÖDELSEDAGARNA AVLÖSER VARANDRA
SÅ NU FÅR DET BLI DENNA mmm....HIMLA GODA TÅRTA !
EN RIKTIGT SMASKIG TÅRTA , SOM GÖRS BLIXTSNABBT
AV VANILJVISP ,DAJM OCH FÄRDIG MARÄNG-BOTTEN.
SÅ HÄR GÖR DU :
4 DUBBELDAJM
1 PAKET VANILJVISP , 2 1/2 DL
1 MARÄNGBOTTEN CA 24 CM I DIAMETER.
VINBÄR TILL GARNERING.
HACKA ALL DAJM .
LÄGG UNDAN 1/4 TILL GARNERING.
VISPA VANILJVISPEN FLUFFIG .
VÄND NER DAJMHACKET .
LÄGG MARÄNGBOTTNEN I EN SPRINGFORM
CA 24 CM I DIAMETER, MED SMÖRPAPPER
FASTKLÄMT I BOTTEN .
HÄLL I SMETEN OCH STRÖ ÖVER DET SPARADE
DAJMHACKET .
LÅT STÅ I FRYSEN MINST 3 TIMMAR .
SÄTT SEDAN IN TÅRTAN I KYLEN NÅGON
HALVTIMME OCH YTTERLIGARE 10 MINUTER
I RUMSTEMPERATUR INNAN DEN SERVERAS.
TA BORT KANTEN PÅ FORMEN OCH LÄGG TÅRTAN
PÅ UPPLÄGGNINGSFAT .
GARNERA MED FÄRSKA BÄR .
LYCKA TILL !
PLOMMONMARMELAD CA 2 BURKAR .
HEJSAN !
I ÅR HAR JAG INGET PLOMMON-TRÄD,
MEN DET GER SIG , JAG MÅSTE GÖRA DENNA
SUPERGODA MARMELAD .
MED SYLTSOCKER ÄR DET ENKELT ATT GÖRA ÄVEN EN LITEN SATS .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA , SKALA OCH KÄRNA UR 1 KG PLOMMON.
SKÄR I SMÅBITAROCH LÄGG I KASTRULL MED
3 STJÄRNANIS .
LÅT KOKA LÅÅNGSAMT 10 - 15 MINUTER UNDER
OMRÖRNING .
TILLSÄTT 1 KG SYLTSOCKER (500 G FÖR LÄTTSOCKRAD SYLT )
LÅT KOKA LIVLIGT 5 MIN.
SKUMMA AV OCH HÄLL UPP PÅ VARMA , RENA BURKAR.
FÖRVARA MÖRKT OCH SVALT .
LYCKA TILL !
I ÅR HAR JAG INGET PLOMMON-TRÄD,
MEN DET GER SIG , JAG MÅSTE GÖRA DENNA
SUPERGODA MARMELAD .
MED SYLTSOCKER ÄR DET ENKELT ATT GÖRA ÄVEN EN LITEN SATS .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA , SKALA OCH KÄRNA UR 1 KG PLOMMON.
SKÄR I SMÅBITAROCH LÄGG I KASTRULL MED
3 STJÄRNANIS .
LÅT KOKA LÅÅNGSAMT 10 - 15 MINUTER UNDER
OMRÖRNING .
TILLSÄTT 1 KG SYLTSOCKER (500 G FÖR LÄTTSOCKRAD SYLT )
LÅT KOKA LIVLIGT 5 MIN.
SKUMMA AV OCH HÄLL UPP PÅ VARMA , RENA BURKAR.
FÖRVARA MÖRKT OCH SVALT .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)